Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Canon imagePROGRAF PRO-300 Canon

Fényképnyomtató 10 fajta tintával

Fotósok és grafikai stúdiók számára nem sok professzionális nyomtató található a piacon. Ezért örömmel láttuk, hogy a Canon vállalat  bemutatta  az új imagePROGRAF PRO-300 modellt. Az A3 + formátum támogatású fényképnyomtató kiváló teljesítményt és számos fejlesztést kapott, összehasonlítva az előző imagePROGRAF sorozatú nyomtatóval. Kompaktabb méretű, 15% -os csökkentéssel. Az ár nem egy rendszeres felhasználóra vonatkozik, akinek családi fotókat kell nyomtatnia. A Canon imagePROGRAF PRO-300 professzionális fényképészeket, grafikusokat és kisebb cégeket vonzhat, amelyek korábban külső cégeket használtak fel a kiváló minőségű nyomtatáshoz vagy nagy formátumú nyomtatáshoz.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Felhasználás vállalat / háztartás: kis, közepes méretű vállalat, profi fotós

Nyomtató interfész: USB / LAN / Wi-Fi

Mobil kapcsolat: AirPrint / Google Cloud Print / PIXMA Cloud Print / Mopria

Funkciók nyomtató / többfunkció: Többfunkciós - nyomtatás

Maximális nyomtatási formátum: A3 +

Automatikus kétoldalas nyomtatás: nem

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 639 mm

Mélység: 379 mm

Magasság: 200 mm

Tömeg: 14,4 kg

 

Egyre kompaktabb kialakítás a PRO sorozat számára

Az új modell a régebbi Canon imagePROGRAF PRO 1000 fotónyomtatóra emlékeztet. Az egységes megjelenés ellenére az újabb modell már az  első pillantásra méretben eltérő, amely 15% -kal kisebb a régebbi modelltől. Ez már a csomag méretein is észrevehető, mivel kisebb dobozba van csomagolva. A Canon portfóliójában jelenleg a Canon PIXMA PRO és a Canon imagePROGRAF PRO fotónyomtatók találhatók. Az imagePROGRAF PRO-300 mellett megjelent egy új PIXMA PRO-200 modell is, amelyet a vállalat Ausztráliában mutatott be. Kialakítása megegyezik az imagePROGRAF PRO modell vonalával, de még kisebb méretű, és 8 különálló festéket használ a nyomtatáshoz. Érdekel minket a jelenlegi Canon imagePROGRAF PRO-300 modell, amelyet fekete színben árusítanak. Kiváló minőségű, merev műanyagokból készül. Kiváló ergonómiával rendelkezik, köszönhetően az élek finom lekerekítésének és az elülső dőlésszögnek a tetején. A felső rész enyhén texturált. Amikor kinyitja, hozzáférhet a fő papíradagolóhoz és a tintapatronokhoz. Egy másik opcionális adagoló a hátulsó részen van elhelyezve. A ferde előlap jobb oldalán egy 3 "(7,5 cm) grafikus színes kijelző és kezelőgombok találhatók. Az elülső fedél kinyitásával szerez egy támaszt a kimeneti papírtálca részére és fölötte egy nyílást talál egy adapter számára a CD / DVD adathordozókra történő nyomtatáshoz, amely köröm matricák  nyomtatására is használható. Az elülső oldalon jobbra van még két gomb a bekapcsolásra és a leállításra. A fotónyomtató kiváló minőségű gyári kivitelezésű, kellemes kialakítású, kompakt méretekben.

 

Funkciók a szakemberek számára

Az új modell számos fejlesztést hozott a régebbi modellhez képest. Támogatja a szegély nélküli nyomtatást A3 + formátumban is. Panorámaképeket is képes tekecses papírra nyomtatni. A tinta konzisztenciájának biztosítása érdekében magában foglal egy automatikus rázási funkciót és a betöltött papír forgásának érzékelését. A csatlakozást az USB-kábellel a számítógéphez való szokásos kapcsolat, a LAN-hálózathoz való csatlakozás és a Wi-Fi-n keresztüli vezeték nélküli kapcsolat lehetősége képviseli. Támogatott a mobileszközökről és a felhőtárolókról történő nyomtatás (Google Cloud, Pixma Cloud, AirPrint, Mopria) is. Fotónyomtatóként nem szabad megfeledkeznünk a Wi-Fi PictBridge és a fényképezőgépről történő közvetlen nyomtatás támogatásáról sem. A gyártó kiváló minőségű Canon Professional Print & Layout szoftvert kínál az eszközhöz, amely önmagában vagy a Canon DPP, az Adobe Photoshop vagy a Lightroom plugin-jeként is működhet. A Canon imagePROGRAF PRO-300 fotónyomtató emellett támogatja a texturált Premium Fine Art Rough fotópapírra történő nyomtatást. Ezenkívül a készülék új matt fekete tintát kapott, amely nagyobb sűrűségű fekete színt, egyenletes átmeneteket és részletességet kínál a sötétebb területeken. A vezérlés kényelmes a grafikus kijelzőnek és a visszaigazolással ellátott négyirányú gombnak köszönhetően, és a 33 nyelven elérhető menütámogatásnak is, beleértve a szlovák és a cseh nyelvet is.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtató színes módban nyomtat 4800 x 2400 dpi felbontással. A sebesség adatai függenek egy bizonyos idő alatt kinyomtatott képek számától, figyelembe véve, hogy: a fénykép nyomtatási sebessége a Plus II fényes fotópapíron alkalmazott ISO / JIS-SCID N2 alapértelmezett beállításon alapul, és figyelmen kívül hagyva az adatfeldolgozási időt a gazdagépen. A nyomtatási sebesség a rendszer konfigurációjától, az interfésztől, a szoftvertől, a dokumentum összetettségétől, a nyomtatási módtól, az oldal lefedettségétől és a használt papír típusától függően változhat. Mindenesetre számíthatunk azzal, hogy a színes és fekete-fehér fényképek A3 + formátumban történő nyomtatása körülbelül 4 percet és 15 másodpercet vesz igénybe (a gyártó adatai szerint). Nem kell itt beszélnünk a nyomtatás minőségéről. Az magas szakmai szinten van.

 

A nyomtató előnyei

- kiváló nyomtatási minőség

- szegély nélküli nyomtatás

- A3 + formátum

- nyomtatási felbontás

- texturált papírra történő nyomtatás támogatása

- speciális fekete matt tinta a jobb átmenet érdekében

- stílusos kialakítás és kompakt méretek

- szoftver ellátás (Canon Professional Print & Layout)

- vezérelhetőség 3 "-os grafikus kijelzőn keresztül

- minőségi gyári feldolgozás

- jó csatlakozás

- újítások (papírforgás érzékelés, automatikus tintarázás a konzisztencia érdekében)

- panorámaképek nyomtatása tekercselt papírra

 

A nyomtató hátrányai

- magasabb ár

- a gazda USB port hiánya

 

Nyomtatópatronok

A fotónyomtató 9 különálló színes tintával és átlátszó optimalizálóval nyomtat. A Lucia PRO Ink, egy hosszú élettartamú pigmenttinta, jelentősen hozzájárul a magas minőséghez. 10 tintapatron (Y / M / C / R / PC / PM / Gy / PBk / MBk) + CO elfér a tintatartályban. Az előny egy speciális matt fekete tinta, amely hozzájárul a fekete szín nagyobb sűrűségéhez, az egyenletesebb átmenetekhez és a részletek sötétebb területeken történő megjelenítéséhez. A fekete tintát fényképészeti fekete töltet egészíti ki.

 

 

 

 Ami a kihasználtságot illeti a gyártói adatok szerint , feltételezhetjük, hogy a támogatott A3 + formátum becsült kihasználtsága:

Fotók száma A3 + formátumban 8

Matt fekete (MBK): 270 fénykép

Fényképészeti fekete (PBK): 33 fénykép

Szürke (GY): 44 fénykép

Cián (CY): 82 fénykép

Fényképészeti cián  (PC): 116 fénykép

Bíborvörös (M): 87 fénykép

Fényképészeti bíborvörös (PM): 73 fénykép

Sárga (Y): 87 fénykép

Piros (R): 129 fénykép

Színoptimalizáló (CO): 97 fénykép

 

A szokásos 10 x 15 cm-es fényképformátum:

10 x 15 cm-es fényképek száma 7

Matt fekete (MBK): 1750 fénykép

Fényképészeti fekete (PBK): 303 fénykép

Szürke (GY): 236 fénykép

Cián (CY): 735 fénykép

Fényképészeti cián (PC): 625 fénykép

Bíborvörös (M): 785 fénykép

Fényképészeti bíborvörös (PM): 530 fénykép

Sárga (Y): 530 fénykép

Piros (R): 920 fénykép

Színoptimalizáló (CO): 272 fénykép

 

Értékelés

A Canon imagePROGRAF PRO-300 fotónyomtató egy újdonság, amely számos újítást hoz a professzionális fotónyomtatáshoz. Kompaktabb méretének és árának köszönhetően igényes otthoni felhasználók számára is elérhető, akik fotózással foglalkoznak. Nagy előny lehet egy kisvállalkozás számára is, amelynek kiváló minőségű fotónyomtatásra van szüksége. A felhasználók legnagyobb csoportja a professzionális fotósok lesznek, akiknek megbízható, magas kimeneti minőségű készülékre van szükségük.