Irodaszerek és iskola

Canon imagePROGRAF PRO-300 Canon

Fényképnyomtató 10 fajta tintával

Fotósok és grafikai stúdiók számára nem sok professzionális nyomtató található a piacon. Ezért örömmel láttuk, hogy a Canon vállalat  bemutatta  az új imagePROGRAF PRO-300 modellt. Az A3 + formátum támogatású fényképnyomtató kiváló teljesítményt és számos fejlesztést kapott, összehasonlítva az előző imagePROGRAF sorozatú nyomtatóval. Kompaktabb méretű, 15% -os csökkentéssel. Az ár nem egy rendszeres felhasználóra vonatkozik, akinek családi fotókat kell nyomtatnia. A Canon imagePROGRAF PRO-300 professzionális fényképészeket, grafikusokat és kisebb cégeket vonzhat, amelyek korábban külső cégeket használtak fel a kiváló minőségű nyomtatáshoz vagy nagy formátumú nyomtatáshoz.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Felhasználás vállalat / háztartás: kis, közepes méretű vállalat, profi fotós

Nyomtató interfész: USB / LAN / Wi-Fi

Mobil kapcsolat: AirPrint / Google Cloud Print / PIXMA Cloud Print / Mopria

Funkciók nyomtató / többfunkció: Többfunkciós - nyomtatás

Maximális nyomtatási formátum: A3 +

Automatikus kétoldalas nyomtatás: nem

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 639 mm

Mélység: 379 mm

Magasság: 200 mm

Tömeg: 14,4 kg

 

Egyre kompaktabb kialakítás a PRO sorozat számára

Az új modell a régebbi Canon imagePROGRAF PRO 1000 fotónyomtatóra emlékeztet. Az egységes megjelenés ellenére az újabb modell már az  első pillantásra méretben eltérő, amely 15% -kal kisebb a régebbi modelltől. Ez már a csomag méretein is észrevehető, mivel kisebb dobozba van csomagolva. A Canon portfóliójában jelenleg a Canon PIXMA PRO és a Canon imagePROGRAF PRO fotónyomtatók találhatók. Az imagePROGRAF PRO-300 mellett megjelent egy új PIXMA PRO-200 modell is, amelyet a vállalat Ausztráliában mutatott be. Kialakítása megegyezik az imagePROGRAF PRO modell vonalával, de még kisebb méretű, és 8 különálló festéket használ a nyomtatáshoz. Érdekel minket a jelenlegi Canon imagePROGRAF PRO-300 modell, amelyet fekete színben árusítanak. Kiváló minőségű, merev műanyagokból készül. Kiváló ergonómiával rendelkezik, köszönhetően az élek finom lekerekítésének és az elülső dőlésszögnek a tetején. A felső rész enyhén texturált. Amikor kinyitja, hozzáférhet a fő papíradagolóhoz és a tintapatronokhoz. Egy másik opcionális adagoló a hátulsó részen van elhelyezve. A ferde előlap jobb oldalán egy 3 "(7,5 cm) grafikus színes kijelző és kezelőgombok találhatók. Az elülső fedél kinyitásával szerez egy támaszt a kimeneti papírtálca részére és fölötte egy nyílást talál egy adapter számára a CD / DVD adathordozókra történő nyomtatáshoz, amely köröm matricák  nyomtatására is használható. Az elülső oldalon jobbra van még két gomb a bekapcsolásra és a leállításra. A fotónyomtató kiváló minőségű gyári kivitelezésű, kellemes kialakítású, kompakt méretekben.

 

Funkciók a szakemberek számára

Az új modell számos fejlesztést hozott a régebbi modellhez képest. Támogatja a szegély nélküli nyomtatást A3 + formátumban is. Panorámaképeket is képes tekecses papírra nyomtatni. A tinta konzisztenciájának biztosítása érdekében magában foglal egy automatikus rázási funkciót és a betöltött papír forgásának érzékelését. A csatlakozást az USB-kábellel a számítógéphez való szokásos kapcsolat, a LAN-hálózathoz való csatlakozás és a Wi-Fi-n keresztüli vezeték nélküli kapcsolat lehetősége képviseli. Támogatott a mobileszközökről és a felhőtárolókról történő nyomtatás (Google Cloud, Pixma Cloud, AirPrint, Mopria) is. Fotónyomtatóként nem szabad megfeledkeznünk a Wi-Fi PictBridge és a fényképezőgépről történő közvetlen nyomtatás támogatásáról sem. A gyártó kiváló minőségű Canon Professional Print & Layout szoftvert kínál az eszközhöz, amely önmagában vagy a Canon DPP, az Adobe Photoshop vagy a Lightroom plugin-jeként is működhet. A Canon imagePROGRAF PRO-300 fotónyomtató emellett támogatja a texturált Premium Fine Art Rough fotópapírra történő nyomtatást. Ezenkívül a készülék új matt fekete tintát kapott, amely nagyobb sűrűségű fekete színt, egyenletes átmeneteket és részletességet kínál a sötétebb területeken. A vezérlés kényelmes a grafikus kijelzőnek és a visszaigazolással ellátott négyirányú gombnak köszönhetően, és a 33 nyelven elérhető menütámogatásnak is, beleértve a szlovák és a cseh nyelvet is.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtató színes módban nyomtat 4800 x 2400 dpi felbontással. A sebesség adatai függenek egy bizonyos idő alatt kinyomtatott képek számától, figyelembe véve, hogy: a fénykép nyomtatási sebessége a Plus II fényes fotópapíron alkalmazott ISO / JIS-SCID N2 alapértelmezett beállításon alapul, és figyelmen kívül hagyva az adatfeldolgozási időt a gazdagépen. A nyomtatási sebesség a rendszer konfigurációjától, az interfésztől, a szoftvertől, a dokumentum összetettségétől, a nyomtatási módtól, az oldal lefedettségétől és a használt papír típusától függően változhat. Mindenesetre számíthatunk azzal, hogy a színes és fekete-fehér fényképek A3 + formátumban történő nyomtatása körülbelül 4 percet és 15 másodpercet vesz igénybe (a gyártó adatai szerint). Nem kell itt beszélnünk a nyomtatás minőségéről. Az magas szakmai szinten van.

 

A nyomtató előnyei

- kiváló nyomtatási minőség

- szegély nélküli nyomtatás

- A3 + formátum

- nyomtatási felbontás

- texturált papírra történő nyomtatás támogatása

- speciális fekete matt tinta a jobb átmenet érdekében

- stílusos kialakítás és kompakt méretek

- szoftver ellátás (Canon Professional Print & Layout)

- vezérelhetőség 3 "-os grafikus kijelzőn keresztül

- minőségi gyári feldolgozás

- jó csatlakozás

- újítások (papírforgás érzékelés, automatikus tintarázás a konzisztencia érdekében)

- panorámaképek nyomtatása tekercselt papírra

 

A nyomtató hátrányai

- magasabb ár

- a gazda USB port hiánya

 

Nyomtatópatronok

A fotónyomtató 9 különálló színes tintával és átlátszó optimalizálóval nyomtat. A Lucia PRO Ink, egy hosszú élettartamú pigmenttinta, jelentősen hozzájárul a magas minőséghez. 10 tintapatron (Y / M / C / R / PC / PM / Gy / PBk / MBk) + CO elfér a tintatartályban. Az előny egy speciális matt fekete tinta, amely hozzájárul a fekete szín nagyobb sűrűségéhez, az egyenletesebb átmenetekhez és a részletek sötétebb területeken történő megjelenítéséhez. A fekete tintát fényképészeti fekete töltet egészíti ki.

 

 

 

 Ami a kihasználtságot illeti a gyártói adatok szerint , feltételezhetjük, hogy a támogatott A3 + formátum becsült kihasználtsága:

Fotók száma A3 + formátumban 8

Matt fekete (MBK): 270 fénykép

Fényképészeti fekete (PBK): 33 fénykép

Szürke (GY): 44 fénykép

Cián (CY): 82 fénykép

Fényképészeti cián  (PC): 116 fénykép

Bíborvörös (M): 87 fénykép

Fényképészeti bíborvörös (PM): 73 fénykép

Sárga (Y): 87 fénykép

Piros (R): 129 fénykép

Színoptimalizáló (CO): 97 fénykép

 

A szokásos 10 x 15 cm-es fényképformátum:

10 x 15 cm-es fényképek száma 7

Matt fekete (MBK): 1750 fénykép

Fényképészeti fekete (PBK): 303 fénykép

Szürke (GY): 236 fénykép

Cián (CY): 735 fénykép

Fényképészeti cián (PC): 625 fénykép

Bíborvörös (M): 785 fénykép

Fényképészeti bíborvörös (PM): 530 fénykép

Sárga (Y): 530 fénykép

Piros (R): 920 fénykép

Színoptimalizáló (CO): 272 fénykép

 

Értékelés

A Canon imagePROGRAF PRO-300 fotónyomtató egy újdonság, amely számos újítást hoz a professzionális fotónyomtatáshoz. Kompaktabb méretének és árának köszönhetően igényes otthoni felhasználók számára is elérhető, akik fotózással foglalkoznak. Nagy előny lehet egy kisvállalkozás számára is, amelynek kiváló minőségű fotónyomtatásra van szüksége. A felhasználók legnagyobb csoportja a professzionális fotósok lesznek, akiknek megbízható, magas kimeneti minőségű készülékre van szükségük.