Irodaszerek és iskola

Canon imagePROGRAF TC-20

A Canon imagePROGRAF TC-20 modell egy professzionális nyomtató, amely a legkorszerűbb technológiát használja, és kiváló minőségű nyomatok egyszerű és gyors létrehozására készült. A nyomtató A2 formátumig képes nyomtatni. Nagy memóriával, áttekinthető érintőképernyővel és univerzális interfésszel van felszerelve. A nyomtató felépítése kiváló minőségű anyagokból készült, ami tartósságot biztosít. Más nyomtatóeszközökhöz képest a Canon imagePROGRAF TC-20 sokkal több funkciót kínál.

 

 

A nyomtató tartalmaz egy automatikus szkennelési funkciót, amely lehetővé teszi nagy mennyiségű dokumentum beolvasását és nyomtatását nagyon rövid idő alatt. Automatikus képszerkesztő funkcióval rendelkezik, amely segít a jobb képminőség elérésében. A készülék nagyon könnyen kezelhető, köszönhetően a rendkívül intuitív panelnek. A nyomtató nagyon rugalmas, és különféle alkalmazásokhoz beállítható.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Felhasználás cég/háztartás: profi fotós Home, kis grafikai cég

Nyomtató interfész: USB/LAN/Wi-Fi

Funkciók nyomtató/többfunkciós: többfunkciós fényképek, CAD-rajzok és poszterek nyomtatása/ másolás/ szkennelés

Maximális nyomtatási formátum: A2

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 968 mm

Mélység: 545 mm

Magasság: 245 mm

Tömeg: 43 kg

 

Vonzó kialakítás

Nagyobb mérete ellenére a nyomtató nagyon kompakt és minimalista megjelenésű. Az előlap finoman lekerekített élei és a fehér és fekete színek kombinációja nagyon vonzónak tűnik. Az LCD-kijelzővel ellátott kezelőpanel belül enyhén süllyesztett, és az enyhe szögnek köszönhetően jól megfigyelhető. A felső rész médiabevitelre, az alsó rész pedig a kimenetre szolgál. A2 formátumú AutoCAD rajzokhoz is adaptálva van. A jobb oldalon egy tintatartály-rendszer található, különálló rekeszekkel. Bár nincs integrálva a nyomtató testébe, vizuális egységként jelenik meg a készülékkel. A feldolgozás kiváló minőségű, a felhasznált műanyagok erősek. A kiváló minőségű belső felépítésnek köszönhetően a nyomtató stabil és megbízhatóan működik.

 

   

Funkciók

A Canon imagePROGRAF TC-20 modell egy megoldás a nagyformátumú nyomtatáshoz, amely funkciók és lehetőségek széles skáláját kínálja. A nyomtató beépített szkennerrel és másolóval rendelkezik, így gyorsan és egyszerűen reprodukálhatja a dokumentumokat. A TC-20 számos médiatípust is támogat, beleértve a posztertáblát, a vásznat és egyebeket. A készülék automata vágóval is rendelkezik, amely megkönnyíti az egyedi méretű nyomatok készítését. Végül a nyomtató nagy, 7 hüvelykes színes LCD kijelzővel rendelkezik, így könnyen megtekintheti és módosíthatja a beállításokat. Beépített szkennerrel és opcionális 500 GB-os merevlemezzel rendelkezik. Ezenkívül USB-n vagy Etherneten keresztül számítógépekhez csatlakoztatható. A nyomtató számos funkcióval is rendelkezik, mint például a szegély nélküli nyomtatás, a poszternyomtatás és a széleskörű médiakezelési lehetőségek. Különféle harmadik féltől származó szoftveralkalmazásokkal kompatibilis. Ingyenes Canon Direct Print Plus nyomtatószoftverrel érkezik a vásárlóhoz. Ez az eszköz PC és Mac számítógépekkel is kompatibilis, és az egyszerű használat érdekében készült. Használható több fájl elrendezésének ellenőrzésére különböző fájlformátumokban, például PDF, JPEG és TIFF, míg a képernyőn megjelenő nyomtató-előnézet lehetővé teszi a közvetlen nyomtatást anélkül, hogy további alkalmazást kellene letöltenie. A Canon Print Inkjet/SELPHY2 mobilalkalmazással lehetővé teszi a távoli papír- és tintaszint-felügyeletet, valamint a nyomtató firmware-frissítését.

 

A nyomtató számos funkciót tartalmaz, többek között:

- Nyomtatási sebesség akár 16,3 négyzetláb óránként

- Nagy felbontású nyomtatás akár 2400 x 1200 dpi-ig

- Automatikus színkalibráció

- Két tintatartály minden színhez

- Szegély nélküli nyomtatás

- AirPrint, Google Cloud Print és Canon Print Service kompatibilitás

- Beépített szkenner a dokumentumok szkenneléséhez

- PANTONE® színillesztő rendszer

- Különféle hordozótípusokra nyomtat, beleértve a fényes, félfényes, matt és képzőművészeti papírokat

- PCL és PostScript nyomtatási nyelvek

Nyomtatási sebesség és minőség

Ez a professzionális grafikákhoz és műszaki dokumentumokhoz tervezett nagy formátumú nyomtató 4 színű pigmenttintával és tintatartály -rendszerrel van felszerelve, melynek maximális felbontása 2400 x 1200 dpi. Maximális nyomtatási sebessége akár 28,8 m2/ó, nagy kapacitású hordozótekercs a médium. Kompatibilis a Canon PosterArtist Lite szoftverrel és az opcionális többfunkciós tekercsrendszerrel. A nyomtatási minőség nagyon magas a pigmenttintáknak köszönhetően. A TC-20 papírtekercs-tartóval rendelkezik a nagy papírlapokra történő nyomtatáshoz. Kompatibilis Windows és Mac számítógépekkel, és fényképek, poszterek, transzparensek, kültéri táblák és egyebek nyomtatására használható.

 

Előnyök

- Nyomtatott formátumok nagy választéka - A2-től A0 méretig

- Nagy nyomtatási felbontás - 2400 x 1200 dpi.

- Gyors nyomtatási idő - 2,4 másodperc oldalanként.

- Egyszerű kezelés az intuitív érintőpanelen keresztül.

- Wi-Fi és Ethernet hálózati opcióként elérhető.

- Közvetlenül táblagépről vagy okostelefonról történő nyomtatás lehetősége.

 

Hátrányok

- Az átlagosnál magasabb nyomtatási költségek.

- Sok helyet igényel az irodában.

- A sok fájltípussal való kompatibilitás ellenére előfordulhat, hogy egyes régebbi formátumok nem működnek

 

Nyomtatópatronok

A Canon imagePROGRAF TC-20 modell 4 színű festék/pigment reaktív tintarendszerrel és 24 hüvelyk széles nyomtatófejjel rendelkezik, amely akár 24 hüvelyk széles nyomatokat is képes készíteni. A Canon PFI-050 BK, C, M, Y tinták 70 ml-es újrahasznosítható műanyag flakonokból tölthetők újra. A fenntarthatóság részeként a csere minimálisra csökkentése érdekében az EPEAT Gold alacsony energiahatékonysági besorolású csomagolásra van szükség.

 

Értékelés

A Canon imagePROGRAF TC-20 modell egy olyan nyomtató, amely univerzális választás minden típusú nyomtatási projekthez. Kiváló funkciókkal és technológiákkal van felszerelve, amelyek elősegítik a jobb nyomtatási minőség elérését. Tartós felépítésű és könnyen kezelhető. Ha olyan professzionális nyomtatót keres, amely kiváló eredményeket biztosít, akkor ezt a modellt ajánljuk. A célcsoport az építészeti, mérnöki és építőipari irodák, oktatási intézmények, de reklámügynökség is. Olyan környezetbe tervezték, ahol a nyomtatási kimenet rajzok, diagramok és tervek, de fotónyomatok formájában keletkeznek  galéria minőségben. A Canon imagePROGRAF TC-20 négy 70 ml-es pigmenttintapalackot (fekete, sárga, bíbor és cián) használ, lehetővé téve az egyszerűsített és költséghatékony nyomtatást, amely alkalmas kültéri megjelenítésre, valamint grafika és tipográfia reprodukálására.