Irodaszerek

Canon imageRUNNER C1225iF

Nagy teljesítményű többfunkciós készülék

Nagy teljesítményű, megbízható, jó funkciókkal rendelkező berendezésekre van szükség az igényes munkabeosztásnál. Pontosan ilyen a Canon imageRUNNER C1225iF modell. Nagy teljesítményű, lézeres multifunkciós készülék, amely magas ütemben tartja a közepes méretű vállalatokat. Ott használják, ahol szükséges nagy mennyiségű nyomtatás kiváló minőségben, hosszú előkészületek nélkül és különösen a gyors üzembe helyezés mellett.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: színes lézer

Felhasználás cég / háztartási: kis- és középvállalkozás

Nyomtató interfész: USB / LAN

Funkciók nyomtató / többfunkció: többfunkció - nyomtatás / másolás / szkennelés / fax / Apple AirPrint

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 511 mm

Mélység: 549 mm

Magasság: 610 mm

Tömeg: 44 kg

 

Formatervezés

Robusztusabb kialakításával és jelentős súlyával a multifunkciós készülék egy pillanat alatt megmutatja, hova tartozik. Helye egy vállalati környezetben van, ahol a teljesítményt megfelelően kihasználják. Nagyobb méretei ellenére ez a modell modern kialakítású, kissé lekerekített szélekkel és érdekes vezérlőpanellel. Bizonyos szögben megdönthető, és a gombok mellett numerikus billentyűzetet és jól áttekinthető 8,9 cm-es érintőképernyőt tartalmaz. Az elején található egy nyitható rész, amely mögött a festékkazetták találhatók. Alján van egy kihúzható bemeneti adagolótálca állítható csúszdákkal, a választható papírméretre, akár A4-es méretig. Kár, hogy a multifunkciós készülék nem támogatja az A3 papírméretet. A vezérlőpanel az eszköz elején jobbra lent található. Nagyon jól logikusan elrendezett funkcióbillentyűkkel rendelkezik, tartalmaz egy numerikus billentyűzetet, amelyet faxoláshoz használhat, és színes érintőképernyőt a kényelmes működéshez. A jobb oldalon található az USB-csatlakozó, amellyel USB-kulcsot csatlakoztathat a közvetlen nyomtatáshoz, és a be- / kikapcsoló gombot. Érdekes módon ez rejtve van egy kis nyitó fedél alatt. A formatervezés általános benyomását pozitívan értékeljük, de első pillantásra egyértelmű, hogy ez a készülék az irodába tartozik. A háztartás számára határozottan választanánk egy kisebb multifunkciós készüléket.

 

Nagy teljesítmény és funkciók az igényes munkakörnyezethez

A Canon imageRUNNER C1225iF modell minőségi másolást, szkennelést és faxolást kínál a fekete-fehér és a színes nyomtatás, valamint az automatikus kétoldalas nyomtatás mellett.  Szkennelhet a hálózaton keresztül és közvetlenül az e-mailbe is. Támogatja a közvetlen nyomtatást USB-kulcsról és a mobil eszközökről történő nyomtatást. Ez a csatlakoztathatósághoz kapcsolódik. Ezt a klasszikus USB-kábellel történő csatlakoztatás és az Ethernet-kábellel a hálózathoz történő csatlakoztatás képviseli. A színes érintőképernyő segítségével kényelmesen beállíthatja a készüléket és ellenőrizheti a nyomtatási feladatokat. Hálózati kapcsolat révén szoftver- és nyomtató hírt kap eMaintenance formában, távoli firmware frissítés és Canon illesztőprogram-konfigurációs eszköz formájában. A biztonsági funkciók szintén fontos részét képezik. A szabvány az IP / Mac címszűrés, IPSEC, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, biztonságos nyomtatás, osztályazonosító opcionális kiegészítőkkel, például egy készlet biztonsági elemekkel ellátott PDF dokumentumok küldéséhez. Az 1 GB memóriának köszönhetően a többfunkciós készülék gyorsan működik, és nagy teljesítményt nyújt még igényes munkakörnyezetben is.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtatás minősége magas. A lézer technológiának köszönhetően a nyomatványok élesek, valódi színvisszaadással és fekete telítettséggel. A nyomtatási felbontás 2400 x 600 dpi. A többfunkciós készülék fekete-fehér / színes módban nyomtat: 25/25 oldal / perc (A4-es egyoldalas), 26/26 oldal/perc (A5 egyoldalas), 25/25 oldal/perc (A4-es kétoldalas), 26/26 oldal/perc (A5 kétoldalas). Szkennelhet 25 oldalas sebességgel percenként  egyoldalasan vagy 9 oldalt kétoldalasan fekete-fehér és színes módban. Az első példány körülbelül 8,4-10,5 másodperc alatt készül el (a színmódtól függően). Képzetlen nyomtatáshoz ez a modell egy 550 lapos kapacitással rendelkező adagolótálcát, 100 lapos többfunkciós tálcát és egy további 550 lapos kapacitású opcionális tálcát kapott. A maximális kapacitás így bemenetenként 1200 lapra emelkedhet. A kimenet kapacitása kevesebb, csak 250 lap.

 

A nyomtató előnyei

 - minőségi gyári feldolgozás

- ergonómikus kialakítás lekerekített élekkel

- érintőképernyő a kényelmes kezelés érdekében

- magas minőség és nyomtatási sebesség

- automatikus kétoldalas nyomtatás

- DADF automatikus dokumentumadagoló

- többfunkciós (nyomtatás, másolás, szkennelés, fax funkciók)

- a LAN hálózathoz való csatlakozás lehetősége

- a mobil nyomtatás támogatása

- közvetlen nyomtatás USB-kulcsról

- a bemeneti adagolótálca kapacitása a bővés lehetőségével

- biztonsági funkciók

 

A nyomtató hátrányai

 - nagyobb méretek

- hiányzik a Wi-Fi kapcsolat támogatása

 

Nyomtatópatronok

A többfunkciós nyomtató lézer technológiával nyomtat, 4 különálló színes toner segítségével. A fekete festékkapacitás 12 000 oldal, a cián, a bíbor és a sárga színű tonerkazetták esetében 7 300 oldal.

 

Értékelés

A Canon imageRUNNER C1225iF multifunkciós készülék nagy teljesítményű kisegítő kis- és közepes méretű vállalkozások számára, ahol magas munka hatékonyságra van szükség. A nagy mennyiségű nyomtatást papír hozzáadása nélkül is képes kezelni, köszönhetően a nagyszerű bemeneti adagolótálca kapacitásának, amelyet megduplázhat. Kiváló minőségű színes nyomtatót, gyors másolót, beolvasót és faxot kap egyetlen eszközön. A vezérlés kényelmes az érintőképernyőn, melynek az átmérője 8,9 cm. A biztonsági elemek dicséretet érdemelnek, és plusz a nyomtató kiegészítőkkel történő kibővítésének lehetősége. Megtakaríthat automatikus kétoldalas nyomtatással és nagy kapacitású festékek használatával. A Wi-Fi hiányát és az A4-es papír maximális méretét mínuszként értékeljük. Egy ilyen nagy teljesítményű nyomtatóval elképzelhetjük az A3-as nyomtatást az irodában grafikonokkal ellátott dokumentumokhoz vagy különféle marketing-dokumentumok nyomtatásához.

 

Tipp az Ön számára

 A Canon imageRUNNER C1225iF modell nyomórendszerrel léphet be a szerviz módba: haza- gomb (ikon), 1. és 8. gomb (numerikus billentyűzet) és ismét a haza- gomb.