Irodaszerek

Canon Maxify GX-3040

A Canon Maxify GX-3040 modell egy univerzális nyomtató tartályrendszerrel, otthoni vagy üzleti irodai nagy mennyiségű nyomtatási igényekhez. Ezzel a kompakt multifunkcióval nemcsak a költségeket, hanem időt és helyet is megtakaríthat. Színes nyomtatója, fénymásolója és szkennere egy kompakt készülékben lesz. A magas termelékenység és hatékonyság mellett a kategória legjobb CPP-jét és TCO3-át is megkapja. Mit jelent ez pontosan? A CPP oldalankénti költsége a nyomtatáshoz szükséges összeg. Ezt az értéket úgy határozzuk meg, hogy elosztjuk a tinta árát a felhasználási mennyiséggel. A végleges teljes tulajdonlási költség a TCO3 a berendezés beszerzésének kezdeti költségét és a nyomtatópatronok egy adott időszakra vetített költségét tartalmazza. Ez a belépő szintű modell kezdő tintakészlettel és körülbelül 14 000 oldalas nyomtatási kapacitással rendkívüli megtakarítást tesz lehetővé a teljes birtoklási költség és az egy oldal nyomtatási költsége tekintetében. Gazdaságos módban akár 21 000 oldal nyomtatását is elérheti. Ez vonzóvá teszi ezt a többfunkciós eszközt a felhasználó számára.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Felhasználás cég/háztartás: háztartás / Otthoni Iroda/ kis, közepes méretű munkacsoport Nyomtató interfész: USB/Wi-Fi

Mobilcsatlakoztatás: AirPrint/ Google Cloud Print/ Mopria/ Wi-Fi Direct/ Pixma Cloud Link Támogatás az intelligens asszisztensekhez: Amazon Alexa/ Google Assistant

Funkciók nyomtató/többfunkciós : többfunkciós - nyomtatás/másolás/szkennelés

Maximális nyomtatási formátum: A4 Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 399 mm

Mélység: 417 mm

Magasság: 216 mm

Tömeg: 8,3 kg

 

Kellemes kialakítás jó ergonómiával

A multifunkcióra jellemző a kompakt mérete és a készülék modern kialakítása, fehér színben, sötétszürke díszítéssel. A finoman lekerekített élek és a logikusan elrendezett kezelőelemek hozzájárulnak a készülék jó ergonómiájához. A felső rész egy vékony fedelű síkágyas szkennerhez és egy 100 lap kapacitású hátsó adagolóhoz tartozik. Az előlapon egy gombokkal ellátott vezérlőpanel és egy kisebb, 3,4 cm-es fekete-fehér LCD kijelző található. Alatta a papírkimenet, lejjebb pedig a fiókos bemeneti tálca egy ellenőrző ablakkal található, 250 papírlap kapacitással max. A4-es formátumban. A többfunkciós eszköz még egy lapos hátsó adagolót tartalmaz az opcionális hordozókhoz, pl. karton. Ez a modell integrált tartályrendszerrel rendelkezik, külön tintatartályokkal. A bal oldalon a fekete tintatartály, a jobb oldalon pedig három külön tartály található a színes tinták számára. A tartályoknak van egy átlátszó része a tinta szintjének vizuális ellenőrzéséhez. A csatlakoztatáshoz szükséges csatlakozók a készülék hátulján találhatók. A gyári kidolgozás kiváló minőségű és a műanyagok kellően erősek. A készülék stabil alappal rendelkezik, és működés közben is megbízhatóan működik. Modern kialakítása bármilyen otthoni vagy munkahelyi környezetbe illeszkedik.

 

 

3 az 1-ben funkciók az intelligens asszisztensek támogatásával

Egy kompakt készülékben 3 teljes körű nyomtatási, másolási és szkennelési funkciót kap. Van itt kétoldalas automatikus nyomtatás is. Az intelligens csatlakoztathatóságnak köszönhetően nyomtatási feladatokat végezhet mobileszközökről és felhőszolgáltatásokból. A multifunkciós készüléket közvetlenül USB-kábellel vagy vezeték nélkül, Wi-Fi-n keresztül csatlakoztathatja számítógéphez vagy laptophoz. A nyomtató olyan biztonsági funkciókkal rendelkezik, amelyek csökkentik az adatszivárgás és az illetéktelen hozzáférés kockázatát. Ezenkívül ez a modell támogatja az intelligens asszisztenseket és az automatizálást is. A vezérlés kényelmes a kezelőpanel segítségével, amelynek világos és intuitív felhasználói felülete 32 nyelven támogatja a lokalizációt. 

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A Canon Maxify GX3040 nyomtató tintasugaras technológiával nyomtat 600 x 1200 dpi nyomtatási felbontással. Percenként 18 oldalt nyomtat monokróm módban vagy 13 oldalt színesben. Az első nyomat kinyomtatása körülbelül 8-9 másodpercet vesz igénybe. A nyomtatási minőség nagyon jó, mind a kiváló élességű fekete-fehér dokumentumoknál, de a nagyon jó kontrasztú és telítettségű színes nyomatoknál is. A pigment tintáknak köszönhetően nincs elkenődés a nyomtatás folyamán. A nyomatok professzionális minőségűek.

 

A nyomtató előnyei

- kompakt méret és modern kialakítás

- 3 az 1-ben funkciók

- gazdag csatlakoztatás

- a mobileszközökről és a felhőből történő nyomtatás támogatása

- nyomtatási minőség és sebesség

- intelligens asszisztensek támogatása

- egyszerű vezérlés

- tartályrendszer tinta utántöltéshez

- a támogatott papírtípusok széles választéka

- alacsony nyomtatási költségek

- biztonsági funkciók

 

A nyomtató hátrányai

- nem tartalmazza az ADF-et

Nyomtatópatronok

A nyomtató a CMYK rendszerrel nyomtat négy tintával. Minőségi pigmenttintákat használnak a GI-46BK, GI-46C, GI-46M és GI-46Y (fekete, cián, bíbor és sárga tinta) jelzésű palackokban. A patronok kapacitása a fekete tintánál 6000 oldal, színes tintáknál 14000 oldal. A tartályrendszer  újratöltése egyszerű és kényelmes.

Végezetül értékelés

A készülék kissé a magasabb ára ellenére hosszú távon gazdaságos univerzális nyomtató. Az alacsony nyomtatási költségek, a nyomtatási minőség és a jó csatlakoztathatóság, valamint a kiváló hatékonyság teszi ezt a modellt alkalmassá egy dinamikus munkacsoport számára. A kellemes kialakítás és a kompakt méret további előnyök. A PosterArtist Web-nek (webes alkalmazás) köszönhetően vonzó posztereket készíthet anélkül, hogy professzionális grafikai eszközökre és tapasztalatokra lenne szüksége. Különféle sablonok, automatikus tervezés és ingyenes fotóbank segítségével érdekes promóciós és prezentációs anyagokat készíthet.