Irodaszerek és iskola

Canon Maxify GX5040 MegaTank

A Canon vállalat legújabb Maxify GX sorozatú nyomtatói a MegaTank tartályrendszerrel rendelkező tintasugaras készülékek három modelljeként érhetők el. Az alap és legolcsóbb modell a Canon Maxify GX5040. Ez az egycélú nyomtató alkalmas többfelhasználós háztartásba, otthoni irodába, de kisebb ingatlanirodákba, magán rendelőkbe vagy önfoglalkoztatók irodáiba is. Modern kialakításának és kompakt méreteinek köszönhetően bármilyen munkakörnyezetbe illeszkedik. Alacsony költségének és nagy hatékonyságának köszönhetően mindenki számára előnyös lesz, akinek nagyobb mennyiséget kell megbízhatóan és kényelmesen nyomtatnia.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Felhasználás cég/háztartási: Home Office, kisvállalkozás, kis munkacsoport

Nyomtató interfész: USB/ LAN / Wi-Fi

Mobilcsatlakoztatás: AirPrint/ Google Cloud Print/ Mopria/ Amazon Alexa, Google Asszisztens

Funkciók nyomtató/ többfunkciós : többfunkciós - nyomtatás

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 399 mm

Mélység: 416 mm

Magasság: 238 mm

Tömeg: 9 kg

 

Stílusos kialakítás kompakt méretben

A Canon Maxify GX5040 nyomtató kompakt méretekkel és kellemes, modern dizájnnal rendelkezik fekete- fehér színben. A készülék élei enyhén lekerekítettek, ami hozzájárul a jó ergonómiához. Mivel ez egy egycélú eszköz, amely nem tartalmaz szkennert, a hátsó egycélú papíradagoló a nyomtató tetején található. A gombokkal és egy kis 2 soros kijelzővel ellátott vezérlőpult az előlap bal oldalán található. Egy bizonyos szögben dönthető, a készülék jobb irányíthatósága érdekében. A papírbemeneti kapacitást a 250 lapos papírtálca kezeli (plusz 100 lap a hátsó adagolóból). A nyomtató jobb oldala egy három különálló színes tintatartállyal rendelkező tintatartály számára van fenntartva. A fekete tintatartály a bal oldali vezérlőpult alatt található. Alul egy 250 lapos bemeneti papíradagoló tálca, felette pedig egy kihúzható papírkimeneti tálca található. Hátul van egy kivehető, cserélhető hulladéktinta-tartály, amely felhasználóbarát módon cserélhető. A gyári kidolgozás jó minőségű és a műanyagok kellően erősek.

 

Funkciók

A Canon Maxify GX5040 egycélú nyomtató 600 x 1200 dpi nagy felbontással tintasugaras nyomtatást végez fekete és színes módban is. Bár csak a maximális A4-es formátumban kínál nyomtatást, a szegély nélküli és automatikus kétoldalas nyomtatást sem nélkülözi. A készülék gazdag csatlakozási lehetőséggel rendelkezik, és a hagyományos, USB-kábellel PC-hez való csatlakozáson kívül Ethernet-kábellel csatlakoztathatja a nyomtatót a LAN-hoz, vagy vezeték nélkül csatlakozhat Wi-Fi-n keresztül mobileszközökről. Ezeken az opciókon kívül az Amazon Alexa és a Google Assistant segítségével is vezérelheti a nyomtatót. A vezérlés kényelmes, a kijelző pedig 32 nyelv egyikére állítható, köztük szlovák, cseh, magyar és szlovén nyelvre. LAN és Wi-Fi kapcsolattal lehetőség van a felhőszolgáltatásokból történő nyomtatásra. Ha úgy dönt, hogy az iOS és Android rendszerhez készült Canon PRINT alkalmazással vagy az AirPrint és Mopria platformokkal nyomtat, akkor nem csak számítógéphez kötődik. A WPA2-EAP révén megnövelt vállalati szintű biztonság mellett a rendszergazda korlátozhatja a nyomtató funkcióit, hogy megakadályozza az illetéktelen hozzáférést és tevékenységet.

Nyomtatási sebesség és minőség

A tintatartály-rendszernek és a kellően jó papírtálca-kapacitásnak köszönhetően ez a nyomtató hatékonyan és megbízhatóan tud nyomtatni. Percenként 24 fekete vagy 15,5 színes oldalt tud nyomtatni. Az első oldal kinyomtatása körülbelül 7 másodpercet vesz igénybe monokróm módban vagy 8 másodpercet színes módban. A nyomtatási minőség kiváló, a jól megválasztott fotópapírral készült fényképek pedig kiváló minőséget érnek el.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás

- modern stílusos kialakítás

- kompakt méret

- tintatartály-rendszer 4 tintához

- nyomtatási minőség

- nyomtatás sokféle hordozóra

- papírkapacitás (250 + 100 lap)

- cserélhető hulladéktinta tartály, amely könnyen hozzáférhető, műszaki beavatkozás nélkül

- gazdag csatlakoztatás

- mobileszközökről történő nyomtatás támogatása

 

A nyomtató hátrányai

- kicsi, csak 2 soros kijelző

- csak egycélú nyomtató

 

Utántöltések

A Canon Maxify GX5040 nyomtató a MegaTank tintatartály-rendszerrel nyomtat. A készülék négy különálló tintatartályból álló integrált rendszerrel rendelkezik a GI-46 BK (fekete) jelzésű fekete tinták és a GI-46 C/ M/ Y jelzésű színes tinták számára. A fekete tinta kapacitása 6000 oldal, a színeseké pedig 14000 oldal, míg alvó módban (csökkentett minőség) akár 21 000 oldal nyomtatása is elérhető. A nyomtató előlapján lévő átlátszó ablakokon keresztül ellenőrizheti, hogyan áll a tinta mennyiségével.

 

Rövid következtetés

Ha megbízható, egycélú nyomtatóra van szüksége, amely kiváló minőségű fekete-fehér és színes szegély nélküli és kétoldalas nyomtatással nyomtat, ez a modell az Ön számára készült. Biztonsági funkciókat, gazdag csatlakozási lehetőséget és elegendő hatékonyságot ad hozzá. Ezzel a modellel jelentősen csökkentheti az outsourcing költségeit és a hatékonyságot. Sokféle nyomathordozóra képes nyomtatni, borítékokra, dekoratív poszterekre, 1,2 m-es transzparensekre (sima papír), vasalható matricákra vagy mágneses papírra. A nyomtatási minőség nagyon jó, és a megfelelő papírbemeneti kapacitásnak (250 + 100 db) és a tintatartályok térfogatának köszönhetően elkerülhető a fogyóeszközök gyakori újratöltése. Megszakítás nélkül nagyobb mennyiséget is nyomtathat. Ha Önnek fontos a többfunkció GX6040 és GX7040 modellek esetében, akkor többfunkciós másolási és szkennelési funkciót is kap (GX7040 és fax).