Irodaszerek és iskola

Canon MF 729CX

A Canon vállalat multifunkcionális készüléke, az i-Sensys modellsorból az MF729Cx modell megfelel a kisebb és közepes méretű munkacsoportok összes követelményének. Alkalmas eszköz otthoni üzleti tevékenységhez is, ahol nagy mennyiségű színes nyomtatás szükséges. A kiváló minőségű lézertechnológiás nyomtatás mellett  másolást, szkennelést és faxolást is kínál. Paraméteresen és funkcionálisan sokkal nagyobb vállalati nyomtatóknak is meg tud felelni. Ennek az eszköznek az az nagy előnye, hogy a teljesítmény és a nyomtatási minőség erejét elrejti egy kisebb méretű kompakt testben. Ez elegendő helyet takarít meg az irodában.

 

Rövid jellemzés

Többfunkciós lézernyomtató/ színes nyomtatás/ A4/ USB/ LAN/ Wi-Fi/ NFC/ duplex/ Google Cloud Print/ Secure Print/ AirPrint/ Canon Print Business/ uniFLOW

Méretek és tömeg

Mélység 488 mm/ szélesség 430 mm/ magasság 479 mm/ tömeg 31 kg

 

Kialakítás

A megjelenés szempontjából nem fordítanak akkora figyelmet az irodai berendezésekre, a teljesítmény és a funkció prioritást élvez. De a Canon gyártója  nem szégyenkezik a modelljeiért az i-Sensys modellsorból. A kialakítás kellemes, modern és ergonómikus. Kompakt méreteket és a panelen jól elhelyezett kezelőszerveket kellően nagy színes LCD kijelzővel, amely az összes rendelkezésre álló funkció könnyű vezérlését kínálja, a kevésbé képzett felhasználók is értékelni fogják. Kiváló hozzáférés az irányításhoz és az egyszerűség kellemesen meglep. Az előlapon lévő USB port az USB-eszközökről történő közvetlen nyomtatáshoz szintén pozitív minősítést érdemel. Van még itt egy numerikus billentyűzet és egy fax vezérlő gomb is.

 

Funkciók

Ezzel az eszközzel a nyomtatás, a másolás mellett minőségi szkennert és faxot is kap. A kiváló csatlakozásnak köszönhetően nemcsak az USB- és Ethernet-kábelen keresztüli csatlakozást használhatja a LAN-hoz, hanem a vezeték nélküli kapcsolatot is Wi-Fi-n keresztül. Nem hiányzik a felhőszolgáltatások és a mobil eszközök támogatása, amely megkönnyíti a munkáját. Ha NFC-vel rendelkező mobiltelefonja vagy táblagépe van, akkor ezt a funkciót is használhatja. A nyomtatás biztonságát a Secure Print funkció biztosítja, amely az érzékeny dokumentumokat PIN kóddal védi.

A beolvasott dokumentumokat közvetlenül e-mailbe küldheti 600 x 600 dpi felbontású szkennerrel, vagy fejlett szkenneléssel akár 9600 x 9600 dpi felbontással, 24 bit/ 24 bit színmélységgel a bemenet / kimenet számára. Az e-mail küldés mellett beolvashat számítógépre, Cloud-ba, közvetlenül USB-memóriakártyára vagy FTP-szerverre.

A faxolás manapság már nem kötelező funkció a multifunkciós készülékben, de ha ki szeretné használni ezt a funkciót, a Canon MF729Cx modell  faxot kínál Önnek 512 oldalas memóriával. Lehetőség van 281 gyorstárcsázás és csoportos tárcsázás tárolására is. Flash memóriával biztonsági másolatot készíthet a fax memóriáról.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

Ennek a modellnek a nyomtatási felbontása 1200 x 1200 dpi, és max. A4-es papírméretet támogat. Percenként 20 oldal fekete-fehér és színes nyomtatást képes nyomtatni, vagy kétoldalasan 10 oldalt nyomtathat fekete-fehéren és színesben, mindkét változatban. Az első oldal nyomtatási ideje körülbelül 14,5 másodperc. A bemeneti adagolótálca kapacitása 250 lap, a kimeneté pedig 125 lap, ami időt takarít meg a gyakori papír betöltés szükségtelensége miatt. A kétoldalas dokumentumadagoló 50 lapot gond nélkül kezel. A gyártó által ajánlott havi nyomtatási mennyiség 750–2000 oldal. A havi maximális terhelés 40 000 oldal.

 

A nyomtató előnyei

- nyomtatási sebesség és minőség

- többfunkciós eszköz (nyomtatás, másolás, szkennelés és faxolás)

- ergonomikus kialakítás

- kompakt méretek

- áttekinthető érintőképernyős LCD kijelző (színes)

- közvetlen nyomtatás USB-ről

- LAN, Wi-Fi, NFC

- duplex

- biztonságos nyomtatás funkció (PIN-kód védelem)

 

A nyomtató hátrányai

- magasabb ár

- nyomtatás max. A4

- valamivel nagyobb zaj

 

Adathordozó típusok

Max. A4-es formátum, sima papír, újrahasznosított papír, vastag papír, fóliák,  krétapapír, címke, regisztrációs kártya, boríték

 

Utántöltések a nyomtatóhoz

Ez a modell négy lézer tonert használ. Eredeti Canon 718 patronok (CRG 718 C/ M/ Y/ K) jelöléssel, amelyek kapacitása 3400 oldal fekete festékkazetta és 2900 oldal színes festékkazetta: cián, bíborvörös és sárga. Ha költséghatékonyabb megoldást keres, amely jelentős költségmegtakarítást jelent a tonerek vásárlásakor, akkor jó választás a márkás TonerDepot Premium tonerek vagy a Canon MF729Cx modellel teljes mértékben kompatibilis alternatív tonerek.

 

Értékelés

Ez a modell a kisvállalkozások, valamint a kisebb magánvállalkozók számára készült, hogy gyors, kiváló minőségű nyomtatást, másolást és szkennelést biztosítson számukra egy kompakt eszközzel. Előnye az egyszerű kezelés és a kiváló csatlakoztathatóság, a számos funkció és a nyomtatás biztonságának lehetősége. Az egyetlen, amit kritizálni lehet ebben a modellben, az a magasabb ár. Az eredeti Canon tonerek magasabb árával is számolnia kell.

 

Tipp az Ön számára

A Canon MF729CX multifunkciós készülék uniFLOW támogatással rendelkezik. Ezzel a beépített regisztrációs rendszert magában foglaló megoldással áttekintheti a vállalat költségeit, ki felelős ezekért, valamint a költségek helyreállításának és a hatékonyság növelésének lehetőségeiről. Tartalmaz egy biztonsági funkciót a nyomtatási idő beállításához, amikor fizikailag együtt van vele, így senki sem juthat hozzá a kinyomtatott dokumentumokhoz, valamint az adminisztrátor azon képességét, hogy szabályokat állítson fel az érzékeny dokumentumok kinyomtatásának módjára és helyére.