Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Canon PIXMA G2420 MegaTank

Többfunkciós eszköz háztartásba tintatartály-rendszerrel

Közvetlenül karácsony előtt a Canon gyártónak sikerült besorolnia néhány új terméket az ajánlatába. Az egyik egy színes tintasugaras multifunkciós készülék beépített tintatartállyal, amely a MegaTank modellcsaládhoz tartozik. Otthoni felhasználók számára készült és minőségi nyomtatást kínál alacsony költség mellett. Mit várhat egy modern kivitelű modelltől körülbelül 170 euróért? Kiállja-e a versenyt más gyártóktól származó színes multifunkciós nyomtatókkal szemben? Összefoglaltuk a nyomtatóval kapcsolatos alapvető tényeket az Ön számára.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Felhasználás vállalat / háztartás: háztartás, kis iroda, otthoni iroda

Nyomtató interfész: USB

Funkciók nyomtató / többfunkció: Többfunkciós - nyomtatás / másolás / szkennelés

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: kézi

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 445 mm

Mélység: 330 mm

Tömeg: 6,4 kg

 

Modern kialakítás

A Canon PIXMA G2420 MegaTank  multifunkciós készülék bekerült a Canon kínálatába a Canon PIXMA G2460 modellel együtt, és ezeknek a régebbi G24xx modellsort, pontosabban a Canon PIXMA G2411 modell  helyét kell betölteniük. Első ránézésre a kialakítás  megváltozott. A nyomtató modernnek és stílusosnak tűnik. Különösen az elülső rész, amely a széleken kifinomult és alsó részen finom textúrát kapott. Az elülső oldal felső része ismét matt-fekete színű sima műanyag kivitelű. A tintatartály-rendszer az eszköz oldalára van integrálva. Nagyobb fekete tintatartály a bal oldalon és három külön színes tintatartály pedig a jobb oldalon van elhelyezve. Az elülső oldal közepe egy kihúzható rúdhoz tartozik, amelynek papírkimeneti tálca szerepe van. A készülék felső részén egy kisebb vezérlőpanel található, kis 2 vonalas kijelzővel, több vezérlőgombbal és fedéllel, amely alatt a síkágyas szkenner található. Hátul egy klasszikus papíradagoló van elhelyezve állítható sávval. A hátsó  rész elrejti az USB kábel csatlakoztatásához és a kábel hálózati csatlakozásához szükséges portot. A gyári feldolgozás nagyon jó szinten van, és a műanyagok elég erősek. Ami a kivitelezés minőségét és a nyomtató kivitelét illeti, nincs semmi panasz.

 

Wi-Fi támogatás nélküli funkciók

Ennek a modellnek a fő vonzereje a gazdaságos nyomtatás a tintatartály- rendszerének köszönhetően. A készülék 3 teljes értékű funkciót rejt egy kompakt eszközben: színes nyomtatás, másolás és szkennelés. Szegély nélküli fotónyomtatás és kézi kétoldalas nyomtatás (illesztőprogram-támogatással) tartozik hozzá. A multifunkció támogatja a beolvasást azáltal, hogy automatikusan felismeri az eredeti dokument típusát és méretét. A nyomtatási beállítások szokásos beállításain kívül ne keressen további funkciókat. Ennek a modellnek a prioritása az egyszerű kezelés, a minőségi nyomtatás, a kényelmes tintafeltöltés, amely csökkenti az állásidőt és a gazdaságos nyomtatás. Ez magában foglalja a hatékonyságot és az alacsony költségeket. A készülék támogatja az Eco funkciót, amely lehetővé teszi az automatikus be- és kikapcsolást, valamint az energiatakarékos módot az öko-beállítás részeként. A nyomtató lehetővé teszi a nyomtatást közvetlenül a csatlakoztatott számítógépről és a kezelőpanelről. Éjszakai nyomtatáskor a csendes mód funkció is beállítható. Valószínűleg a legnagyobb csalódás valakinek a csatlakozás lehet. A modell nem támogatja a vezeték nélküli vagy mobil eszközökről történő nyomtatást. Ha fontos a vezeték nélküli kapcsolat az Ön számára, akkor azt egy olyan modellben találja meg, mint  a csúcskategóriás Canon PIXMA G34xx modell, amely magába foglalja a Wi-Fi támogatást.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A Canon PIXMA G2420 MegaTank modell színes tintatechnikával 4800 x 1200 dpi felbontással nyomtat. 9,1 oldalt nyomtat percenként monokróm módban, vagy 6 oldalt színes módban. Az adagolótálca kapacitása 100 papírlap. A maximális nyomtatható papírméret A4. A nyomtatási minőség kiváló, és a pigmentfekete tintának köszönhetően a nyomtató nemcsak éles szöveget, de színes fényképeket is képes jó minőségben nyomtatni. A palackokban lévő tinták: Canon GI-41 (PGBK) jelölés a pigment fekete tintához, Canon GI-41 (C) a ciánkék tintához, Canon GI-41 (M) a bíbor tintához, és a Canon GI-41 (Y) sárga színű tintához.

 

 A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás

- kellemes ergonomikus kialakítás

- egyszerű kezelés

- kényelmes tintafeltöltés

- tartályrendszer a magas kihasználtság érdekében

- multifunkcionalitás (nyomtatás, másolás, szkennelés)

- szkennelés a dokumentum típusának és méretének automatikus felismerése szerint

- alacsony nyomtatási költségek

- nyomtatási minőség

- Eco funkció (öko beállítás automatikus be- és kikapcsoló rendszerrel)

 

A nyomtató hátrányai

- csatlakoztatás (Wi-Fi hiánya)

- csak kicsi információs kijelző

- duplex nyomtatás csak manuálisan

- a berendezés ára

 

Utántöltések a nyomtatóhoz

A multifunkciós készülék egyedi tinták segítségével nyomtat, amelyeket a tintatartály-rendszerbe  adagolnak. Az utántöltés nagyon gyors és egyszerű. A tartályrendszernek köszönhetően a nyomtatási költségek alacsonyak. Pozitívum a fekete pigment tinta, amely hozzájárul a nyomtatás minőségéhez. A tintapalackok magas hozamúak. Vizuálisan ellenőrizheti a tintaszintet a tartályokban vagy közvetlenül a számítógépen.

Értékelés

A Canon G2420 MegaTank multifunkciós készülék újdonság az otthoni felhasználók vagy egy kis iroda számára. Nagyon jól teljesít a Home Office irodákban is. Ez egy többfunkciós készülék, amely alapvető nyomtatási, másolási és szkennelési lehetőségeket kínál. A kialakítás, a kezelés és a karbantartás egyszerű. A tinta újratöltése kényelmes. A nyomtatás minősége és sebessége nagyon jó. Az egyetlen dolog, amire panasz lehet a G2420 modellnél, a vezeték nélküli kapcsolat hiánya. Ha ezt a funkciót nem használja, modern kialakítású és alacsony nyomtatási költségekkel rendelkező multifunkciós készüléket kap.