Irodaszerek

Canon PIXMA G2420 MegaTank

Többfunkciós eszköz háztartásba tintatartály-rendszerrel

Közvetlenül karácsony előtt a Canon gyártónak sikerült besorolnia néhány új terméket az ajánlatába. Az egyik egy színes tintasugaras multifunkciós készülék beépített tintatartállyal, amely a MegaTank modellcsaládhoz tartozik. Otthoni felhasználók számára készült és minőségi nyomtatást kínál alacsony költség mellett. Mit várhat egy modern kivitelű modelltől körülbelül 170 euróért? Kiállja-e a versenyt más gyártóktól származó színes multifunkciós nyomtatókkal szemben? Összefoglaltuk a nyomtatóval kapcsolatos alapvető tényeket az Ön számára.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Felhasználás vállalat / háztartás: háztartás, kis iroda, otthoni iroda

Nyomtató interfész: USB

Funkciók nyomtató / többfunkció: Többfunkciós - nyomtatás / másolás / szkennelés

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: kézi

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 445 mm

Mélység: 330 mm

Tömeg: 6,4 kg

 

Modern kialakítás

A Canon PIXMA G2420 MegaTank  multifunkciós készülék bekerült a Canon kínálatába a Canon PIXMA G2460 modellel együtt, és ezeknek a régebbi G24xx modellsort, pontosabban a Canon PIXMA G2411 modell  helyét kell betölteniük. Első ránézésre a kialakítás  megváltozott. A nyomtató modernnek és stílusosnak tűnik. Különösen az elülső rész, amely a széleken kifinomult és alsó részen finom textúrát kapott. Az elülső oldal felső része ismét matt-fekete színű sima műanyag kivitelű. A tintatartály-rendszer az eszköz oldalára van integrálva. Nagyobb fekete tintatartály a bal oldalon és három külön színes tintatartály pedig a jobb oldalon van elhelyezve. Az elülső oldal közepe egy kihúzható rúdhoz tartozik, amelynek papírkimeneti tálca szerepe van. A készülék felső részén egy kisebb vezérlőpanel található, kis 2 vonalas kijelzővel, több vezérlőgombbal és fedéllel, amely alatt a síkágyas szkenner található. Hátul egy klasszikus papíradagoló van elhelyezve állítható sávval. A hátsó  rész elrejti az USB kábel csatlakoztatásához és a kábel hálózati csatlakozásához szükséges portot. A gyári feldolgozás nagyon jó szinten van, és a műanyagok elég erősek. Ami a kivitelezés minőségét és a nyomtató kivitelét illeti, nincs semmi panasz.

 

Wi-Fi támogatás nélküli funkciók

Ennek a modellnek a fő vonzereje a gazdaságos nyomtatás a tintatartály- rendszerének köszönhetően. A készülék 3 teljes értékű funkciót rejt egy kompakt eszközben: színes nyomtatás, másolás és szkennelés. Szegély nélküli fotónyomtatás és kézi kétoldalas nyomtatás (illesztőprogram-támogatással) tartozik hozzá. A multifunkció támogatja a beolvasást azáltal, hogy automatikusan felismeri az eredeti dokument típusát és méretét. A nyomtatási beállítások szokásos beállításain kívül ne keressen további funkciókat. Ennek a modellnek a prioritása az egyszerű kezelés, a minőségi nyomtatás, a kényelmes tintafeltöltés, amely csökkenti az állásidőt és a gazdaságos nyomtatás. Ez magában foglalja a hatékonyságot és az alacsony költségeket. A készülék támogatja az Eco funkciót, amely lehetővé teszi az automatikus be- és kikapcsolást, valamint az energiatakarékos módot az öko-beállítás részeként. A nyomtató lehetővé teszi a nyomtatást közvetlenül a csatlakoztatott számítógépről és a kezelőpanelről. Éjszakai nyomtatáskor a csendes mód funkció is beállítható. Valószínűleg a legnagyobb csalódás valakinek a csatlakozás lehet. A modell nem támogatja a vezeték nélküli vagy mobil eszközökről történő nyomtatást. Ha fontos a vezeték nélküli kapcsolat az Ön számára, akkor azt egy olyan modellben találja meg, mint  a csúcskategóriás Canon PIXMA G34xx modell, amely magába foglalja a Wi-Fi támogatást.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A Canon PIXMA G2420 MegaTank modell színes tintatechnikával 4800 x 1200 dpi felbontással nyomtat. 9,1 oldalt nyomtat percenként monokróm módban, vagy 6 oldalt színes módban. Az adagolótálca kapacitása 100 papírlap. A maximális nyomtatható papírméret A4. A nyomtatási minőség kiváló, és a pigmentfekete tintának köszönhetően a nyomtató nemcsak éles szöveget, de színes fényképeket is képes jó minőségben nyomtatni. A palackokban lévő tinták: Canon GI-41 (PGBK) jelölés a pigment fekete tintához, Canon GI-41 (C) a ciánkék tintához, Canon GI-41 (M) a bíbor tintához, és a Canon GI-41 (Y) sárga színű tintához.

 

 A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás

- kellemes ergonomikus kialakítás

- egyszerű kezelés

- kényelmes tintafeltöltés

- tartályrendszer a magas kihasználtság érdekében

- multifunkcionalitás (nyomtatás, másolás, szkennelés)

- szkennelés a dokumentum típusának és méretének automatikus felismerése szerint

- alacsony nyomtatási költségek

- nyomtatási minőség

- Eco funkció (öko beállítás automatikus be- és kikapcsoló rendszerrel)

 

A nyomtató hátrányai

- csatlakoztatás (Wi-Fi hiánya)

- csak kicsi információs kijelző

- duplex nyomtatás csak manuálisan

- a berendezés ára

 

Utántöltések a nyomtatóhoz

A multifunkciós készülék egyedi tinták segítségével nyomtat, amelyeket a tintatartály-rendszerbe  adagolnak. Az utántöltés nagyon gyors és egyszerű. A tartályrendszernek köszönhetően a nyomtatási költségek alacsonyak. Pozitívum a fekete pigment tinta, amely hozzájárul a nyomtatás minőségéhez. A tintapalackok magas hozamúak. Vizuálisan ellenőrizheti a tintaszintet a tartályokban vagy közvetlenül a számítógépen.

Értékelés

A Canon G2420 MegaTank multifunkciós készülék újdonság az otthoni felhasználók vagy egy kis iroda számára. Nagyon jól teljesít a Home Office irodákban is. Ez egy többfunkciós készülék, amely alapvető nyomtatási, másolási és szkennelési lehetőségeket kínál. A kialakítás, a kezelés és a karbantartás egyszerű. A tinta újratöltése kényelmes. A nyomtatás minősége és sebessége nagyon jó. Az egyetlen dolog, amire panasz lehet a G2420 modellnél, a vezeték nélküli kapcsolat hiánya. Ha ezt a funkciót nem használja, modern kialakítású és alacsony nyomtatási költségekkel rendelkező multifunkciós készüléket kap.