Irodaszerek

Canon Pixma G640

Eddig négy különböző színű tintával ellátott nyomtatót választottunk otthoni vagy kis irodákhoz való használatra. A Canon vállalat nemrég mutatta be az első multifunkciós készülékét hat tintával. Ez egy modern nyomtató tintatartály-rendszerrel, amely egyesíti a minőségi nyomtatást, a kényelmes vezeték nélküli kapcsolatot  a teljesítmény, a nyomtatási költségek és az árak nagyon jó arányában. Alkalmas nagy mennyiségű nyomtatásra, miközben szem előtt tartja az elsődleges nagyon alacsony költségeket.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Felhasználás cég/ háztartás: kisvállalkozás, háztartás, otthoni iroda

Nyomtató interfész: USB/ Wi-Fi Mobil kapcsolat: AirPrint/ Mopria/ Pixma Cloud Link/ Amazon Alexa/ Google Assistant

Funkciók nyomtató/ többfunkciós: többfunkció - nyomtatás/ másolás/ szkennelés Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: nem

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 445 mm

Mélység: 340 mm

Magasság: 167 mm

Tömeg: 6,6 kg

 

Formatervezés

A Canon PIXMA G640 multifunkciós készülék mindkét oldalán pontosan a tintatartály-rendszerhez van szabva. A készülék eleje papírkimeneti tálcát és tintatartályokat  tartalmaz. Van egy tartály az egyik oldalon két rekesszel, a másikon oldalon található tartály pedig négy rekeszt tartalmaz a tinták számára. A felső rész már jellemzően fel van osztva egy fedéllel ellátott lapolvasó számára és a vezérlő részre. Kicsi, 2 soros kijelzővel és vezérlő gombokkal rendelkezik. Hátulja a bemeneti papíradagoló számára van fenntartva. A nyomtató élei kissé lekerekítettek. A kialakítás egyszerű és modern. A sötétszürke műanyagok erősek és a készülék működés közben stabil. A gyári feldolgozás kiváló minőségű. A tervezés, a méret és a kivitelezés szempontjából nem lehet panaszkodni erre a multifunkciós készülékre.

 

Jellemzők

A nyomtató fő előnyei a három teljes értékű nyomtatási, másolási és szkennelési funkció kombinációja egy kompakt eszközben. A tartályrendszer tintakapacitása a nagy nyomtatási mennyiséghez igazodik. Használja ki teljes mértékben az eszköz funkcionalitását, valamint a vezeték nélküli Wi-Fi-kapcsolatot. Az megnyitja a mobil eszközökről történő nyomtatás lehetőségét, valamint az AirPrint, a Mopria, a Pixma Cloud Link és a PictBridge Wi-Fi technológiák használatát. A HP Smart Print  alkalmazás segítségével a nyomtatáskezelést magasabb szintre emelheti . Ezenkívül a Canon Pixma G640 támogatja az Amazon Alexa és a Google Assistant hangsegédeket. A Canon Print Inkjet/ Selphy, a Creative Park és az Easy PhotoPrint Editor alkalmazások segítségével kiterjesztett funkciókat is kaphat.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A multifunkciós készülék tintatechnológiával nyomtat, két FINE nyomtatófejjel, automatikus igazítással. Percenként 3,9 oldalt nyomtat fekete-fehérben vagy színesben, legfeljebb 4800 x 1200 dpi felbontással. A hátsó papíradagoló tálca 100 papírlap kapacitású. A készülék sokféle típusú papírra nyomtat (sima papír, Pro Luster fotópapír, fényes fotópapír Plus II, matt fotópapír, fényes fotópapír, nagy felbontású papír, félfényes Photo Paper Plus, durva Premium Art papír , öntapadó fotópapír, mágneses fotópapír, vasalható transzferek sötét szövetekhez, vasalható transzferek könnyű szövetekhez, kétoldalas matt papír, képeslap, karton címkék, Canon Red Label Superior, irodai színes papír (Canon Oce) a méret legfeljebb A4 formátumra korlátozódik.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás

- modern kialakítás

- kompakt méret

- vezeték nélküli kapcsolat

- All-in One funkció

- tintatartály-rendszer 6 tintával

- intelligens funkciók

- a hangsegédek támogatása

- alacsony nyomtatási költségek

 

A nyomtató hátrányai

- automatikus kétoldalas nyomtatás nélkül (csak kézi)

- nem támogatja a LAN-kapcsolatot

 

Nyomtatópatronok

A nyomtatás minősége kiváló, köszönhetően a 6 nagykapacitású önálló tintának. Ez hozzájárul a színskála javulásához. Egy készlet tintapalackból 3800 darab 4 x 6 "(10 x 15 cm) fényképet nyomtathat ki. A tintapatronok címkéje: Canon Pixma GI-43 (BK), GI-43), GI-43 (M), GI-43 (Y), GI-43 (R)) és GI-43 (GY).

 

Értékelés

A Canon PIXMA G640 All-in-One univerzális színes nyomtató hat színes tintával. A klasszikus CMYK színrendszer mellett még két tinta, a piros és a szürke található, a szélesebb színskála és a kiváló minőségű fotónyomtatás érdekében. Ez a modell ideális ott, ahol kiváló minőségben, nagy mennyiségben, alacsony költséggel kell nyomtatni. A készülék nem támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást, de manuálisan ezt is kiválaszthatja. Az ár meghaladja a 200 € -t. Ennek az újításnak esélye van arra, hogy vonza nemcsak az otthoni felhasználókat, hanem kisebb irodákat is.