Canon Pixma TS705


Színes nyomtató otthoni asszisztens támogatással

A színes, öt különálló tintával működő  Canon Pixma TS705 nyomtató kellemes kialakítása és kompakt mérete mellett támogatást nyújt a Wi-Fi és az Amazon Alexa, valamint a Google Assistant otthoni asszisztensek számára is. Kis mérete ellenére gazdag funkcionális berendezéssel és szabványos feletti csatlakozással rendelkezik. Ha megbízható nyomtatót keres, amely garantálja a kiváló nyomtatási minőséget és a hatékony működést kisvállalkozásban vagy otthoni irodában, akkor valószínű, hogy ez a modell érdekelni fogja Önt.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Felhasználás cég / háztartás: háztartás, kisvállalkozás

Nyomtató interfész: USB / LAN / Wi-Fi / Bluetooth

Funkciók nyomtató / többfunkció: többfunkció - nyomtatás / szkennelés mobilról / AirPrint / Google Cloud Print 

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 372 mm

Mélység: 365 mm

Magasság: 149 mm

Tömeg: 5,4 kg

 

Modern formatervezés

 Az új modell felváltja a régebbi és nagyon népszerű Canon Pixma iP7250 készüléket. A belső enyhe innováció mellett az új modell kialakításban is átalakult. A fényes műanyagot egy fekete szín matt változata váltotta fel. Az oldalsó élek lekerekítettek, de a felső kerekítés eltűnt, így a nyomtató sokkal koherensebbé és kompaktabbá válik a 18% -os méretcsökkentésnek köszönhetően. Megjelent itt egy új 2 soros LCD-kijelző és a bemeneti adagolótálca is megváltozott.  A Canon Pixma TS705 színes nyomtató nagyon szép és stílusos. Vizuálisan nincs ok a  panaszra.

 

Az otthoni asszisztens funkciói és támogatása

A Canon Pixma TS705 készüléket fényképek és színes dokumentumok nyomtatására tervezték. Teljesítményével és funkcióival kielégíti az igényeket, nem csak otthon, hanem egy kisebb irodában is. A gazdag csatlakoztathatóságnak köszönhetően a nyomtatót nagysebességű USB porton, Ethernet kábel és LAN hálózaton keresztül csatlakoztathatja a számítógéphez és a laptophoz, valamint támogatja a vezeték nélküli kapcsolatot. Wi-Fi kapcsolat használatával élvezheti a nyomtatást a mobileszközökről. A gazdag felületet a Bluetooth egészíti ki. Kissé lehangoló, hogy a nyomtató csak a 2,4 GHz-es sávot képes kezelni vezeték nélküli hálózaton. A mobiltelefonról történő nyomtatás mellett a nyomtató támogatja az AirPrint, a Google Cloud Print és a felhőtárolóból történő nyomtatást is. De a legnagyobb meglepetés az otthoni asszisztensek támogatása okozza. A Canon Pixma TS705 nyomtató együtt dolgozik az Amazon Alexával és a Google Assisstant-tal. Noha ez nem egy többfunkció a belső szkennerrel, a nyomtató a beolvasott dokumentumokat közvetlenül az Ön mobiltelefonjáról tudja kezelni az alkalmazás segítségével. Beolvasott (fotó) dokumentum, konvertálható PDF dokumentumba vagy nyomtatható. Az automatikus kétoldalas nyomtatás természetesen itt sem hiányzik. Nem hiányzik a közvetlen lemeznyomtatás támogatása sem és a Nail Sticker Creator alkalmazás segítségével körömmatricáit is kinyomtathatja.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A Canon Pixma TS705 nyomtatómodell maximális felbontása 4800 x 1200 dpi. Színesen körülbelül 10 oldalt nyomtat, fekete-fehér módban pedg 15 oldalt nyomtat A4 formátumban. A 10x15 cm-es szegély nélküli fényképnyomtatást kevesebb, mint 21 másodperc alatt kezeli. Az első oldal nyomtatásához 8 másodperc szükséges fekete-fehér módban és 10 másodpercre színesben. Ez a modell különféle papírtípusok széles skáláját támogatja. A 64–105 g / m2 súlyú sima papíron kívül használhat fényes, félig fényes és matt fotópapírt, valamint egyéb művészeti papírt, mágneses fotópapírt, fóliákat és fotómatricákat. Mindenekelőtt a nyomtató lehetőséget kínál a lemezekre való nyomatok átvitelére is.  A 250 lapos bemeneti adagolótálcát kiegészíti a 100 lapos hátsó tálca vagy 20 fotópapírra. A minőség magas. Ennek a modellnek minden bizonnyal nincs miért szégyenkeznie.

 

A nyomtató előnyei

- modern, elegáns formatervezés

- minőségi gyári feldolgozás

- matt felület (kevésbé hajlamos a lenyomatokra)

- kompakt méret

- gazdag csatlakoztatás

- az otthoni asszisztensek támogatása

- színes nyomtatás

- nyomtatási minőség

- a lemezekre nyomtatás és körömmatricák kinyomtatása

- beolvasás lehetősége mobiltelefon használatával

- automatikus kétoldalas nyomtatás

- az opcionális nagy kapacitású patronok támogatása

- a menü elhelyezése SK-ban, CZ-ben (összesen 32 nyelv)

 

A nyomtató hátrányai

- nagyobb zajszint

- kisebb LCD-kijelző (2 soros)

- nem tartalmaz gazda USB portot

- Wi-Fi csak a 2,4 GHz-es sávban

 

Nyomtatópatronok

A Canon Pixma TS705 modell ugyanúgy, mint az elődje, a Canon Pixma iP7250, 5 különálló tintát használ a nyomtatáshoz. A fekete CLI-581BK, a pigmentfekete PGI-580PGBK (fényképészeti kék) és a ciánkék színű tinták, a CLI-581C, a bíborvörös CLI-581M és a sárga CLI-581Y mellett. Előnye az, hogy a standard méret mellett nagy kapacitású XL és XXL patronokat is választhat.

 

Értékelés

A Canon Pixma TS705 színes nyomtató jó utódja a kifutóban levő Canon Pixma iP7250-nek. Ez volt az egyik legkelendőbb háztartási fotónyomtató. Az új modell szép, eredeti  kialakítású és jó kivitelezésű. Még mindig műanyagból készül, de matt változatban még elég erős. A kijelző kisebb, de elegendő ahhoz, hogy információt kapjon a menüben a töltés és mozgás állapotáról. Plusz a lokalizáció az SK és CZ nyelven, összesen akár 32 nyelven. Ez a modell figyeli a piac mozgását, a követelményeket és egy otthoni asszisztens támogatása minden bizonnyal jól jön. Ez nem egy multifunkcionális, hanem egy monofunkciós nyomtató, ezért sajnos a beépített nagyfelbontású szkennerrel itt nem számolhat. Helyettesítésként használhatja a mobil alkalmazásból származó beolvasást az alkalmazáson keresztül. Ez egy nagyon kényelmes megoldás. A Canon Pixma TS705 nyomtató intuitív módon működik, méreteinek köszönhetően az otthoni bármely irodai vagy munkahelyi sarokba befér. Az automatikus kétoldalas nyomtatás és a nagy kapacitású XXL patronok segítségével megtakaríthatja a költségeket. Választhat alternatív utántöltőket is, amelyekkel a költségek akár 40% -át megtakaríthatja.

 

Infoline (HÉ-PÉ: 8:00-15:30)