Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Canon PIXMA TS7450/ 51 Pro

Az elmúlt év vége újdonságokban gazdag volt a nyomtató szegmensben. A Canon számos új terméket mutatott be, az új modellek között megtalálható a Canon PIXMA TS7450 Pro fehér és a Canon PIXMA TS7451 fekete kivitelben.. Ez egy multifunkciós All-in-One típusú készülék, amely FINE nyomtatási technológiát használ, 4800 x 1200 dpi nyomtatási felbontással, és támogatja a kreatív médiatípusok széles skálájára való nyomtatást mobiltelefonról, táblagépről vagy PC-ről. Az új modell az otthoni és a kis irodai nyomtatók körébe tartozik. A funkciók széles skálája mellett pontos, modern kialakításával és kiváló ergonómiájával is lenyűgöz.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Felhasználás vállalat / háztartás: otthon, iroda, otthoni iroda

Nyomtató interfész: USB / Wi-Fi / WLAN PictBridge / Bluetooth

Mobil csatlakoztatás: AirPrint / Google Cloud Print / Mopria / Pixma Cloud Link

Funkciók nyomtató / többfunkció: multifunkciós - nyomtatás / másolás / szkennelés / felhőszolgáltatások

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 403 mm

Mélység: 364 mm

Magasság: 206 mm

Tömeg: 8,2 kg

Elegáns kialakítás, jó ergonómiával

 

A Canon PIXMA TS7450/ 51 Pro minimalista, letisztult kétszínű kialakítású, a korábbi PIXMA TS modelleket követve. Az alsó része, amely benyomható papíradagoló tálcát és kihúzható kimeneti tálcát tartalmaz, sötétebb színű, a műanyag pedig finom textúrájú. A készülék felső része világosabb, a műanyagok matt színűek és simák. Az elválasztó rész sajátos eleme egy vékony LED-sáv, állapotjelzőkkel. Az elülső oldal bal felén a gyártó emblémája van, a jobb oldalon pedig a kezelőpanel található az OLED kijelzővel és kezelőszervekkel ellátva.  Enyhe szögben megdöntve finoman be van ágyazva a készülékbe. Ezt a megoldást pozitívan értékeljük. Jobb hozzáférés van a vezérlő gombokhoz, és a kijelző látószöge is jobb. Örülnénk kicsit egy nagyobb méretű kijelzőnek, de a vezérlés praktikus.

A felső rész egy síkágyas szkennerhez tartozik, automatikus dokumentumadagolóval. A nyomtató hátulján van egy hátsó papíradagoló. A hálózati csatlakozó a hátsó alsó részen található. A multifunkciós készülék szélei finom  lekerekített élekkel és nagyon jó ergonómiával rendelkezik. Kényelmes a hozzáférés a kezelőszervekhez, a papírkezeléshez és a patroncseréhez. Az általános gyári feldolgozás nagyon jó minőségű. A műanyagok erősek és a készülék stabil működés közben.

All-in-One funkciók

A multifunkciós készülék az All-in-One nyomtatók csoportjába tartozik, amelyek a nyomtatás mellett teljes értékű másolási és beolvasási funkciókat is kínálnak. Tartalmazza az automatikus kétoldalas nyomtatást, valamint egy 35 oldalas automatikus dokumentumadagolót (ADF) és kétoldalas másolást. A gazdag csatlakoztatás is dicséretet érdemel. Amellett, hogy USB-kábellel csatlakozik a számítógéphez, használhatja a vezeték nélküli kapcsolatot Wi-Fi és Bluetooth kapcsolaton keresztül is. A PictBridge interfész támogatott WLAN-on keresztül. A multifunkciós készülék támogatja a mobil eszközökről történő nyomtatást és a felhőszolgáltatásokkal való kapcsolatot. Ezenkívül ez a modell kompatibilis a Canon PRINT Inkjet / SELPHY, az Easy-PhotoPrint Editor és a PIXMA Cloud Link  alkalmazásokkal. Az AirPrint-nek köszönhetően támogatást talál az iOS eszközökhöz is. A Canon PIXMA TS7450 / 51 Pro nagyon jól felszerelt multifunkciós nyomtató.

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtató percenként 13 A4-es oldalt nyomtat fekete-fehérben vagy 6,8 oldalt színesben. A szegély nélküli fényképek nyomtatása 43 másodpercet vesz igénybe 10x15 cm-es képmérettel. A maximális nyomtatási felbontás 4800 x 1200 dpi. A nyomtatási minőség nagyon jó. A multifunkciós készülék kiváló minőségű szöveges dokumentumokat, képbemutatókat, de fényképeket is kezel. Természetesen a minőség a jól megválasztott papírfajtától is függ. Pozitívum a papírtípusok széles választékának támogatása a klasszikustól a fotópapírig, a mágneses papírig, valamint a speciális vasalható transzferek sötét és világos szövetekhez. Az elülső adagolótálcában 100, a hátsó adagolóban pedig 100 lap sima papír vagy 20 lap fotópapír található.

 

A nyomtató előnyei

- modern kialakítás

- a készülék kiváló ergonómiája

- minőségi gyári feldolgozás (szilárd műanyagok)

- multifunkcionalitás (nyomtatás, másolás, szkennelés)

- gazdag csatlakoztatás (vezeték nélküli kapcsolat)

- mobil eszközökről történő nyomtatás támogatása

- egyszerű kezelés

- nyelvi támogatás (menü SK, CZ)

- automatikus kétoldalas nyomtatás

- ADF (automatikus dokumentumadagoló)

- a támogatott papírtípusok széles választéka

- a papír szélességének automatikus érzékelése

 

A nyomtató hátrányai

- kicsi kijelző

- a gazda USB port hiánya

- Tricolor közös patron színes festékekhez

- a szabványos patronok alacsony hozama

 

Nyomtaópatronok

A Canon PIXMA TS7450/ 51 Pro multifunkciós készülék 2 tintapatront használ. Fekete tintapatront a Canon PG-560 jelöléssel és egy közös színes Tricolor tintapatront a Canon PG-561 jelöléssel. A standard változatban mindkettő 180 oldalas kapacitással bír, a nagy kapacitású XL változatban pedig a fekete patron 400 oldalas hozamú és 300 oldalas hozamú a színes patron a nyomtatóhoz. A 10 x 15 cm-es (4 x 6 hüvelykes) fényképek nyomtatásakor a tonerkapacitás körülbelül 1408 db fekete-fehér fénykép vagy 76 színes fotó a szabványos patronokkal. XL patronok használata esetén ez becslések szerint 3200 fekete-fehér és 118 színes fénykép.

Értékelés

A Canon új terméke nagyon jó eszköz tulajdonságait és nyomtatási minőségét tekintve otthoni, kis irodai vagy Home Office számára. A kialakítás modern, és bármilyen munkakörnyezetbe jól illeszkedik. Az előnyök a kompakt méretek és a fekete vagy fehér színű változat választásának lehetősége. A kezelés egyszerű, és a kijelzőmenü 33 nyelvre lokalizálódik, köztük a szlovákra és a csehre. A legnagyobb hátrány a közös tintatoner használata a színes festékekhez és a szabványos tonerek alacsony hozama. Ez teszi ezt a modellt megfelelőbbé egy normál otthoni használatra, mint inkább nagy mennyiségű nyomtatásra.