Irodaszerek

Canon PIXMA TS7450/ 51 Pro

Az elmúlt év vége újdonságokban gazdag volt a nyomtató szegmensben. A Canon számos új terméket mutatott be, az új modellek között megtalálható a Canon PIXMA TS7450 Pro fehér és a Canon PIXMA TS7451 fekete kivitelben.. Ez egy multifunkciós All-in-One típusú készülék, amely FINE nyomtatási technológiát használ, 4800 x 1200 dpi nyomtatási felbontással, és támogatja a kreatív médiatípusok széles skálájára való nyomtatást mobiltelefonról, táblagépről vagy PC-ről. Az új modell az otthoni és a kis irodai nyomtatók körébe tartozik. A funkciók széles skálája mellett pontos, modern kialakításával és kiváló ergonómiájával is lenyűgöz.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Felhasználás vállalat / háztartás: otthon, iroda, otthoni iroda

Nyomtató interfész: USB / Wi-Fi / WLAN PictBridge / Bluetooth

Mobil csatlakoztatás: AirPrint / Google Cloud Print / Mopria / Pixma Cloud Link

Funkciók nyomtató / többfunkció: multifunkciós - nyomtatás / másolás / szkennelés / felhőszolgáltatások

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 403 mm

Mélység: 364 mm

Magasság: 206 mm

Tömeg: 8,2 kg

Elegáns kialakítás, jó ergonómiával

 

A Canon PIXMA TS7450/ 51 Pro minimalista, letisztult kétszínű kialakítású, a korábbi PIXMA TS modelleket követve. Az alsó része, amely benyomható papíradagoló tálcát és kihúzható kimeneti tálcát tartalmaz, sötétebb színű, a műanyag pedig finom textúrájú. A készülék felső része világosabb, a műanyagok matt színűek és simák. Az elválasztó rész sajátos eleme egy vékony LED-sáv, állapotjelzőkkel. Az elülső oldal bal felén a gyártó emblémája van, a jobb oldalon pedig a kezelőpanel található az OLED kijelzővel és kezelőszervekkel ellátva.  Enyhe szögben megdöntve finoman be van ágyazva a készülékbe. Ezt a megoldást pozitívan értékeljük. Jobb hozzáférés van a vezérlő gombokhoz, és a kijelző látószöge is jobb. Örülnénk kicsit egy nagyobb méretű kijelzőnek, de a vezérlés praktikus.

A felső rész egy síkágyas szkennerhez tartozik, automatikus dokumentumadagolóval. A nyomtató hátulján van egy hátsó papíradagoló. A hálózati csatlakozó a hátsó alsó részen található. A multifunkciós készülék szélei finom  lekerekített élekkel és nagyon jó ergonómiával rendelkezik. Kényelmes a hozzáférés a kezelőszervekhez, a papírkezeléshez és a patroncseréhez. Az általános gyári feldolgozás nagyon jó minőségű. A műanyagok erősek és a készülék stabil működés közben.

All-in-One funkciók

A multifunkciós készülék az All-in-One nyomtatók csoportjába tartozik, amelyek a nyomtatás mellett teljes értékű másolási és beolvasási funkciókat is kínálnak. Tartalmazza az automatikus kétoldalas nyomtatást, valamint egy 35 oldalas automatikus dokumentumadagolót (ADF) és kétoldalas másolást. A gazdag csatlakoztatás is dicséretet érdemel. Amellett, hogy USB-kábellel csatlakozik a számítógéphez, használhatja a vezeték nélküli kapcsolatot Wi-Fi és Bluetooth kapcsolaton keresztül is. A PictBridge interfész támogatott WLAN-on keresztül. A multifunkciós készülék támogatja a mobil eszközökről történő nyomtatást és a felhőszolgáltatásokkal való kapcsolatot. Ezenkívül ez a modell kompatibilis a Canon PRINT Inkjet / SELPHY, az Easy-PhotoPrint Editor és a PIXMA Cloud Link  alkalmazásokkal. Az AirPrint-nek köszönhetően támogatást talál az iOS eszközökhöz is. A Canon PIXMA TS7450 / 51 Pro nagyon jól felszerelt multifunkciós nyomtató.

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtató percenként 13 A4-es oldalt nyomtat fekete-fehérben vagy 6,8 oldalt színesben. A szegély nélküli fényképek nyomtatása 43 másodpercet vesz igénybe 10x15 cm-es képmérettel. A maximális nyomtatási felbontás 4800 x 1200 dpi. A nyomtatási minőség nagyon jó. A multifunkciós készülék kiváló minőségű szöveges dokumentumokat, képbemutatókat, de fényképeket is kezel. Természetesen a minőség a jól megválasztott papírfajtától is függ. Pozitívum a papírtípusok széles választékának támogatása a klasszikustól a fotópapírig, a mágneses papírig, valamint a speciális vasalható transzferek sötét és világos szövetekhez. Az elülső adagolótálcában 100, a hátsó adagolóban pedig 100 lap sima papír vagy 20 lap fotópapír található.

 

A nyomtató előnyei

- modern kialakítás

- a készülék kiváló ergonómiája

- minőségi gyári feldolgozás (szilárd műanyagok)

- multifunkcionalitás (nyomtatás, másolás, szkennelés)

- gazdag csatlakoztatás (vezeték nélküli kapcsolat)

- mobil eszközökről történő nyomtatás támogatása

- egyszerű kezelés

- nyelvi támogatás (menü SK, CZ)

- automatikus kétoldalas nyomtatás

- ADF (automatikus dokumentumadagoló)

- a támogatott papírtípusok széles választéka

- a papír szélességének automatikus érzékelése

 

A nyomtató hátrányai

- kicsi kijelző

- a gazda USB port hiánya

- Tricolor közös patron színes festékekhez

- a szabványos patronok alacsony hozama

 

Nyomtaópatronok

A Canon PIXMA TS7450/ 51 Pro multifunkciós készülék 2 tintapatront használ. Fekete tintapatront a Canon PG-560 jelöléssel és egy közös színes Tricolor tintapatront a Canon PG-561 jelöléssel. A standard változatban mindkettő 180 oldalas kapacitással bír, a nagy kapacitású XL változatban pedig a fekete patron 400 oldalas hozamú és 300 oldalas hozamú a színes patron a nyomtatóhoz. A 10 x 15 cm-es (4 x 6 hüvelykes) fényképek nyomtatásakor a tonerkapacitás körülbelül 1408 db fekete-fehér fénykép vagy 76 színes fotó a szabványos patronokkal. XL patronok használata esetén ez becslések szerint 3200 fekete-fehér és 118 színes fénykép.

Értékelés

A Canon új terméke nagyon jó eszköz tulajdonságait és nyomtatási minőségét tekintve otthoni, kis irodai vagy Home Office számára. A kialakítás modern, és bármilyen munkakörnyezetbe jól illeszkedik. Az előnyök a kompakt méretek és a fekete vagy fehér színű változat választásának lehetősége. A kezelés egyszerű, és a kijelzőmenü 33 nyelvre lokalizálódik, köztük a szlovákra és a csehre. A legnagyobb hátrány a közös tintatoner használata a színes festékekhez és a szabványos tonerek alacsony hozama. Ez teszi ezt a modellt megfelelőbbé egy normál otthoni használatra, mint inkább nagy mennyiségű nyomtatásra.