Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Canon Pixma TS9150

Kiváló fotónyomtató, elegáns kialakítással

Olyan multifunkciós nyomtatót kerestünk, amely olyan minőségi fényképeket tudna nyomtatni, amiért még egy professzionális fotóstúdió sem szégyellené magát. Több minőségi darabot találtunk a kínálatban, de  korlátozott költségvetésünk volt otthoni felhasználásra. Ennek ellenére találtunk egy nagyszerű nyomtatót mintegy 200 euróért, amely még a legigényesebb felhasználó igényeinek is megfelel.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Felhasználás  cég / háztartás: háztartás

Nyomtató interfész: USB / LAN / Wi-Fi / Bluetooth

Funkciók nyomtató / többfunkció: többfunkció - CD, DVD lenyomat /nyomtatás / másolás / szkennelés 

Maximális nyomtatási méret:

A4 Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 372 mm

Mélység: 324 mm

Magasság: 140 mm

Tömeg: 6,7 kg

 

Elegáns kialakítás

Azonnal megtetszett nekünk a Canon Pixma TS9150 nyomtató. Élesebb élekkel rendelkezik, tehát első pillantásra különbözik az összes lekerekített eszköztől. A gyár kivitele jó minőségű. A műanyag elég erős, kinyitásakor semmi nem hajlik meg vagy nem is recseg. A műanyag elülső papíradagoló ezzel szemben rosszabbul áll, de ez minden nyomtató számára problémát jelent. Az előlapot egy színes, 12,6 cm-es átlójú érintőképernyős kijelző dominálja. Az egész panelt, amelyen a kijelzőn kívül még egy be- / kikapcsoló gomb és egy állapotjelző LED is van, kissé meg lehet dönteni. Az alsó részen van egy bemeneti adagolótálca, amelynek alján van egy papír adagoló, és egy másik adagoló található az eszköz tetején, hátul. A normál irodai papírt elöl és a fotópapírt hátul helyezik be. A kimeneti tálca elöl található az adagoló felett. A memóriakártya-nyílás az alsó rész alján van elhelyezve elülről. A fedél alatti felső rész a szkennerhez tartozik. Sötét szürke színű kialakításában a készülék nagyon stílusos és elegáns.

 

 

Gazdag csatlakoztathatóság és szolgáltatások

A színes nyomtatás mellett a Canon Pixma TS9150 nyomtató másolási és szkennelési funkciókat is kínál. Egy kompakt eszközben további funkciókat kínál. Előny az optikai lemezre történő lenyomatok átvitele. Ez a modell szegély nélküli fényképeket képes nyomtatni, támogatást nyújt az automatikus kétoldalas nyomtatáshoz és a memóriakártyákról történő nyomtatáshoz. A csatlakoztathatóság ebben a modellben kiváló. A klasszikus számítógéphez vagy laptophoz csatlakoztatott USB-kábelen kívül a nyomtatót Ethernet-kábellel csatlakoztathatja a LAN hálózathoz, másik lehetőségként vezeték nélküli kapcsolatot létesíthet a Wi-Fi segítségével. Ilyen módon közvetlenül a mobil eszközről, de a fényképezőgépről is nyomtathat, vezeték nélkül a PictBridge segítségével. Kipróbáltuk mindkét lehetőséget és tetszett az a lehetőség, hogy letölthetjük a fényképeket a fényképezőgépről a mobiltelefonra, ahol még szerkeszthetjük a képeket, majd kinyomtathatjuk őket. Természetesen a felhőalapú szolgáltatásokból és a közösségi hálózatokból származó nyomtatást is támogatják. Ezen felül ez a modell tartalmaz egy Bluetooth interfészt. Minden felhasználó elégedett lehet ilyen gazdag csatlakozással.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A Canon Pixma TS9150 15 oldalt nyomtat fekete-fehér módban percenként és 10 oldalt színesben. A támogatott maximális papírméret A4-es formátumú. A nyomtatási felbontás 4800 x 1200 dpi. A nyomtató 2400 x 4800 dpi felbontású szkennert is tartalmaz. A nyomtatási minőség szempontjából magas szintű, és a fényképek kiváló minőségű fotópapírra történő nyomtatása kivételes minőséget ér el. A fotókék festék és a fekete pigmentfesték szintén láthatóan hozzájárulnak ehhez. A legjobb minőséget a nyomtatási paraméterek optimális beállításával érheti el, ahol nemcsak a papírméretet, a nyomtatási méretet, hanem a nyomtatni kívánt papír típusát is beállíthatja.

 

A nyomtató előnyei

 - stílusos kialakítás

- minőségi kivitelezés

- multifunkcionalitás (nyomtatás, másolás, szkennelés A4-es formátumban)

- CD / DVD lenyomat

- gazdag csatlakoztatás (LAN, Wi-Fi, Bluetooth)

- Memóriakártya-olvasó

- a mobil eszközökről történő nyomtatás támogatása, a Canon Print szolgáltatások támogatása, a Pixma Cloud Link

- kényelmes kezelés, nagy kijelző

- magas nyomtatási minőség

- duplex, ADF

- szegély nélküli fényképek nyomtatása 10 x 15 cm / 17 sec.

- 6 különálló tintapatron

- Opcionálisan választható XL tinták használata

 

A nyomtató hátrányai

- a nyomtató magasabb ára

- lassabb duplex nyomtatás

 

Nyomtatópatronok

A Canon Pixma TS9150 többfunkciós nyomtató 6 különálló tintapatront használ a nyomtatáshoz. A szokásos CMYK színek mellett fekete pigment festékkel ellátott patront és fotókék festékkel ellátott patront is tartalmaz. A fotókék fotófesték segíti a nyomtatót a jobb színfeldolgozásban. Értékelni fogja ezt a tintát ott, ahol a felvételek az éggel vagy vízzel vannak kapcsolatban. Nagy örömmel töltött el bennünket az opcionális nagy kapacitású XL patronok használatának a lehetősége.

 

Értékelés

A multifunkcionalitás nem okozott csalódást nekünk, éppen ellenkezőleg, teljesítette az elvárásainkat. A fotónyomtatás nagyon jó, és a szkennelést is pozitívan értékeljük. Az eszköz kialakítása minimalista, de szép, és a méretei elfogadhatók az otthoni nyomtató számára. Ez nem egy rendkívül nagy eszköz, amelyhez nem fog elegendő helyet találni. Nagyra értékeljük a vezeték nélküli nyomtatás és az automatikus kétoldalas nyomtatás támogatását. Ezzel kapcsolatban azonban vannak kisebb fenntartások. Színes dokumentumok nyomtatása esetén hosszabb ideig tart, amíg a szín megszárad az első oldalon. Az XL tintapatronok nagyon jó választás, de az eredeti patronok ára valamivel magasabb. Kitünőre értékeljük az eszköz vezérlését egy érintőképernyővel, elég csak egy finom érintés és a felhasználói felületen a beállítási lehetőségek nagyon jók. Ez a modell csatlakozás után frissíti magát. Az eszköz kikapcsol automatikusan  tétlen állapotban, vagy az Ön által megadott időpontban.  Számunkra jó választás az otthoni nyomtatás teljesítményének, árának és minőségének az aránya, a fényképek és a színes dokumentumok nyomtatásának szempontjából.

 

Tipp az Ön számára

Ha nem számít a lassúbb nyomtatás akkor átkapcsolhatja a nyomtatót csendes üzemmódba. Ez csökkenti a nyomtatási mechanizmus zaját.