Irodaszerek

Canon SELPHY Square QX10

Nyomtató utazáshoz

Nyár, ünnepek, kirándulások a barátokkal, ahol  nemcsak fényképezni szeretne, hanem megajándékozni is a megörökített élmények villámgyors kinyomtatásával.  Habár a mobilja kiváló minőségű képeket készít, nem fogja kinyomtatni őket. Ahhoz, hogy ne kelljen fotólabort keresnie az üdülőhelyén, elviheti magával az egyik hordozható fotónyomtatót. Nem fog sok helyet elfoglalni a poggyászban, és amit lefényképez  azt ki is nyomtathatja. A zseb-fotónyomtatók több modelljét már bemutattuk, de most szeretnénk bemutatni a Canon gyártó modelljét. A vállalat portfóliójában már elég tisztességes számú kis fotónyomtató található. Az újdonságot, amelyet ez év tavaszán mutattak be, a Canon SELPHY Square QX10 néven. A felhasználók ez a SELPHY címke nem ismeretlen. Régebbi, nagyon népszerű fotónyomtató modellek (Canon SELPHY CP1000, CP1300) azonos megnevezéssel rendelkeznek.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: egy színes nyomtatási rendszer, amely a festék szublimációjának hőátadását használja

Felhasználás vállalat/ háztartás: háztartás

Nyomtató interfész: USB / Wi-Fi Direct

Mobil kompatibilitás: Android / iOS

Funkciók nyomtató/ multifunkció: többfunkciós - fotónyomtatás

Maximális nyomtatási méret: 6,8 x 6,8 cm (2,7 ")

Nyomtatási felbontás: 287 x 287 Dpi

Nyomtatási sebesség: kb. 50 mp / lap

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 102,2 mm

Mélység: 143,3 mm

Magasság: 31 mm

Tömeg: 0,445 kg

 

Modern, friss kialakítás

A Canon SELPHY Square QX10 fotónyomtató 4 színben kapható. A klasszikus fehér és fekete változatot két pasztell szín egészíti ki. Ezek a fehér és a rózsaszín, valamint a fehér és a mentazöld kombinációi. Ezek a színek nagyon szépek, de még a fehér és a fekete sem néz ki rosszul.

 

canon.com

 

Annak ellenére, hogy ennek a zsebnyomtatónak kis méretei vannak, amelyek 31 × 102,2 × 143,3 mm-esek, a 445 gramm tömeg már eléggé érzékelhető. A régebbi, csak 160 gramm súlyú Canon Zoemini modellhez képest a felhasználó, akinek lehetősége van mindkét modell összehasonlítására, azonnal megérzi a különbséget. Még a versenytárs HP Sprocket 200 fotónyomtató súlya 172 gramm, és könnyebb. Igazság szerint, az idei új KODAK Smile-hez (0,454 kg) képest a 2020-as modellek hozzávetőleges súlyúak. Térjünk át arra, ami a kis Canon SELPHY Square QX10 fotónyomtató testében rejlik.

A modell kissé robusztusabbnak tűnik vastagságának és két oldalán kissé lekerekített élének köszönhetően. A felső rész egy sima és egy finom textúrájú felület kombinációja. A gyártó logóján kívül a tetején egyetlen be- és kikapcsoló gomb található, két állapotjelző LED-del. A nyomtató megfordítása után az alsó részen, amely nyitható, a vékony fedél alatt van egy tálca a fotópapír számára, amelynek mérete 6,8 x 6,8 mm. Van egy papír (nyomat) kimenet elöl. Vékony kimeneti nyílásként tervezték. Fölötte a SELPHY Square modell megjelölése található. A készülék jobb oldalán található egy micro USB-kábel portja és egy tartály a tintapatron számára. A fedél kinyitása után egyszerűen helyezze be a közös patront a nyomtatóba, és zárja le a fedelet.

 

  

canon.com

 

A Canon SELPHY CP1300 utódja kis testben

Itt eljutunk oda is, hogy miért lett nehezebb a nyomtató. Míg a hasonló hordozható fotónyomtatók korábbi modelljei ZINK nyomtatási technológiát alkalmaznak, a Canon SELPHY Square QX10 hasonló módszert használ, amelyet festék szublimációnak hívnak, amely hő felhasználásával adja át a festéket a Canon XS-20L fotópapírra. A Canon SELPHY CP1300 fotónyomtatók régebbi modelljei ugyanazon az elven működnek. A fotópapír csomagban csere tintapatron található. Maga a kazetta első látásra atipikus. Ezek olyan összekapcsolt hengerek, amelyek két ceruzaelemre hasonlítanak. Sajnos a nyomtatón sehol nem találja meg, mennyi papír van még hátra a tálcában, mint a Fuji instax SP-3 fotónyomtatónál. Kis diódákkal tájékoztatja a megmaradt papírokról. A Canon esetében ezt a tálca kinyitásával kell ellenőriznie.

A mikro USB-port használatával a nyomtató töltésenként 20 nyomtatott lap kapacitással tölti fel a beépített akkumulátort. Ez azonban nem működik, ha nem csatlakoztatja az adatkábelt és a nyomtatót számítógéphez vagy fényképezőgéphez. Ebben az esetben a kapcsolat csak a Wi-Fi-re korlátozódik. A mobil eszközön történő vezérlés nagyon kényelmes és egyszerű. Csak töltse le a Canon SELPHY Photo Layout alkalmazást Android vagy iOS telefonjára, és beolvasva a QR-kódot csatlakoztassa a nyomtatót az alkalmazáshoz. Kisebb módosításokat végezhet az alkalmazásban, szűrőket, kereteket adhat hozzá, és kiválaszthatja a fénykép méretét (a kép körüli szegély vastagságát), vagy szöveget is behelyezhet. Ezután csak csatlakozzon a Wi-Fi-hez, és töltsön fel fotókat egy fotónyomtatóra. Fokozatosan felveszi a sárga, bíborvörös, ciánkék festéket, végül színesen kinyomtatja a fényképet. A teljes folyamatot közvetlenül a mobilján is megtekintheti.

Rövid következtetés

A Canon SELPHY Square QX10 hordozható, zseb-fotónyomtató nagyon vonzó modell, amely különösen a fiatal felhasználók számára vonzó. Modern, friss kialakítással, kényelmes kezelhetőséggel és valódi színvisszaadással készült fényképek nagyon jó kimeneti minőségével rendelkezik. A fotópapír hátoldalán ragasztó található, így a nyomatokat matricaként is felhasználhatja. Ennek a fotónyomtatónak a súlya és az ára kissé lehengoló. Kínálatunkban megtalálható hordozható fotónyomtatók közül a legmagasabb. Jó hír azonban, hogy a vállalat ennél a modellnél a nyomtatott fényképek nagy tartósságáról számol be, amely akár 100 év is lehet. A nyári élményei nagy valószínűséggel túlélik Önt.