Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Canon SELPHY Square QX10

Nyomtató utazáshoz

Nyár, ünnepek, kirándulások a barátokkal, ahol  nemcsak fényképezni szeretne, hanem megajándékozni is a megörökített élmények villámgyors kinyomtatásával.  Habár a mobilja kiváló minőségű képeket készít, nem fogja kinyomtatni őket. Ahhoz, hogy ne kelljen fotólabort keresnie az üdülőhelyén, elviheti magával az egyik hordozható fotónyomtatót. Nem fog sok helyet elfoglalni a poggyászban, és amit lefényképez  azt ki is nyomtathatja. A zseb-fotónyomtatók több modelljét már bemutattuk, de most szeretnénk bemutatni a Canon gyártó modelljét. A vállalat portfóliójában már elég tisztességes számú kis fotónyomtató található. Az újdonságot, amelyet ez év tavaszán mutattak be, a Canon SELPHY Square QX10 néven. A felhasználók ez a SELPHY címke nem ismeretlen. Régebbi, nagyon népszerű fotónyomtató modellek (Canon SELPHY CP1000, CP1300) azonos megnevezéssel rendelkeznek.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: egy színes nyomtatási rendszer, amely a festék szublimációjának hőátadását használja

Felhasználás vállalat/ háztartás: háztartás

Nyomtató interfész: USB / Wi-Fi Direct

Mobil kompatibilitás: Android / iOS

Funkciók nyomtató/ multifunkció: többfunkciós - fotónyomtatás

Maximális nyomtatási méret: 6,8 x 6,8 cm (2,7 ")

Nyomtatási felbontás: 287 x 287 Dpi

Nyomtatási sebesség: kb. 50 mp / lap

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 102,2 mm

Mélység: 143,3 mm

Magasság: 31 mm

Tömeg: 0,445 kg

 

Modern, friss kialakítás

A Canon SELPHY Square QX10 fotónyomtató 4 színben kapható. A klasszikus fehér és fekete változatot két pasztell szín egészíti ki. Ezek a fehér és a rózsaszín, valamint a fehér és a mentazöld kombinációi. Ezek a színek nagyon szépek, de még a fehér és a fekete sem néz ki rosszul.

 

canon.com

 

Annak ellenére, hogy ennek a zsebnyomtatónak kis méretei vannak, amelyek 31 × 102,2 × 143,3 mm-esek, a 445 gramm tömeg már eléggé érzékelhető. A régebbi, csak 160 gramm súlyú Canon Zoemini modellhez képest a felhasználó, akinek lehetősége van mindkét modell összehasonlítására, azonnal megérzi a különbséget. Még a versenytárs HP Sprocket 200 fotónyomtató súlya 172 gramm, és könnyebb. Igazság szerint, az idei új KODAK Smile-hez (0,454 kg) képest a 2020-as modellek hozzávetőleges súlyúak. Térjünk át arra, ami a kis Canon SELPHY Square QX10 fotónyomtató testében rejlik.

A modell kissé robusztusabbnak tűnik vastagságának és két oldalán kissé lekerekített élének köszönhetően. A felső rész egy sima és egy finom textúrájú felület kombinációja. A gyártó logóján kívül a tetején egyetlen be- és kikapcsoló gomb található, két állapotjelző LED-del. A nyomtató megfordítása után az alsó részen, amely nyitható, a vékony fedél alatt van egy tálca a fotópapír számára, amelynek mérete 6,8 x 6,8 mm. Van egy papír (nyomat) kimenet elöl. Vékony kimeneti nyílásként tervezték. Fölötte a SELPHY Square modell megjelölése található. A készülék jobb oldalán található egy micro USB-kábel portja és egy tartály a tintapatron számára. A fedél kinyitása után egyszerűen helyezze be a közös patront a nyomtatóba, és zárja le a fedelet.

 

  

canon.com

 

A Canon SELPHY CP1300 utódja kis testben

Itt eljutunk oda is, hogy miért lett nehezebb a nyomtató. Míg a hasonló hordozható fotónyomtatók korábbi modelljei ZINK nyomtatási technológiát alkalmaznak, a Canon SELPHY Square QX10 hasonló módszert használ, amelyet festék szublimációnak hívnak, amely hő felhasználásával adja át a festéket a Canon XS-20L fotópapírra. A Canon SELPHY CP1300 fotónyomtatók régebbi modelljei ugyanazon az elven működnek. A fotópapír csomagban csere tintapatron található. Maga a kazetta első látásra atipikus. Ezek olyan összekapcsolt hengerek, amelyek két ceruzaelemre hasonlítanak. Sajnos a nyomtatón sehol nem találja meg, mennyi papír van még hátra a tálcában, mint a Fuji instax SP-3 fotónyomtatónál. Kis diódákkal tájékoztatja a megmaradt papírokról. A Canon esetében ezt a tálca kinyitásával kell ellenőriznie.

A mikro USB-port használatával a nyomtató töltésenként 20 nyomtatott lap kapacitással tölti fel a beépített akkumulátort. Ez azonban nem működik, ha nem csatlakoztatja az adatkábelt és a nyomtatót számítógéphez vagy fényképezőgéphez. Ebben az esetben a kapcsolat csak a Wi-Fi-re korlátozódik. A mobil eszközön történő vezérlés nagyon kényelmes és egyszerű. Csak töltse le a Canon SELPHY Photo Layout alkalmazást Android vagy iOS telefonjára, és beolvasva a QR-kódot csatlakoztassa a nyomtatót az alkalmazáshoz. Kisebb módosításokat végezhet az alkalmazásban, szűrőket, kereteket adhat hozzá, és kiválaszthatja a fénykép méretét (a kép körüli szegély vastagságát), vagy szöveget is behelyezhet. Ezután csak csatlakozzon a Wi-Fi-hez, és töltsön fel fotókat egy fotónyomtatóra. Fokozatosan felveszi a sárga, bíborvörös, ciánkék festéket, végül színesen kinyomtatja a fényképet. A teljes folyamatot közvetlenül a mobilján is megtekintheti.

Rövid következtetés

A Canon SELPHY Square QX10 hordozható, zseb-fotónyomtató nagyon vonzó modell, amely különösen a fiatal felhasználók számára vonzó. Modern, friss kialakítással, kényelmes kezelhetőséggel és valódi színvisszaadással készült fényképek nagyon jó kimeneti minőségével rendelkezik. A fotópapír hátoldalán ragasztó található, így a nyomatokat matricaként is felhasználhatja. Ennek a fotónyomtatónak a súlya és az ára kissé lehengoló. Kínálatunkban megtalálható hordozható fotónyomtatók közül a legmagasabb. Jó hír azonban, hogy a vállalat ennél a modellnél a nyomtatott fényképek nagy tartósságáról számol be, amely akár 100 év is lehet. A nyári élményei nagy valószínűséggel túlélik Önt.