Irodaszerek és iskola

Epson EcoTank ET-3850

Az Epson EcoTank ET-3850 modell egy univerzális tintasugaras nyomtató, amely Epson T502 tintát használ a közvetlenül a tartályrendszerbe történő újratöltéshez. Wi-Fi-n, USB-n vagy Etherneten keresztül csatlakozik, támogatja az Apple AirPrint és a Mopria Print Service szolgáltatást, valamint kompatibilis az Epson Smart Panel mobilalkalmazással. A síkágyas lapolvasó automatikus adagolóval van felszerelve, de nem támogatja a kétoldalas szkennelést. A készülék nem tartalmaz fax funkciót. 250 lapos bemeneti tálcával rendelkezik, és támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást. Ha pontosan ezek a követelményei a keresett nyomtatóval szemben, akkor ez a modell az egyik választási lehetőség az Ön számára.

 

A többfunkciós Epson EcoTank ET-3850 rövid jellemzői  

Nyomtatási technológia: tintasugaras, színes Céges/háztartási felhasználás: kisiroda, Home Office, diákoknak

Nyomtató interfész: USB/LAN/Wi-Fi

Mobil csatlakozás: AirPrint/Mopria Print Service Funkciók:nyomtató/többfunkciós - többfunkciós - nyomtatás/másolás/szkennelés

Maximális nyomtatási formátum: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

A készülék méretei és tömege

Szélesség: 374 mm

Mélység: 347 mm

Magasság: 228 mm

Tömeg: 7,1 kg

Kialakítás kompakt méretben 

Ezt a nyomtatót kis irodai, otthoni, diák- vagy otthoni irodák igényeire tervezték, és ennek megfelel a kompakt méret és az ergonómia. A készüléket az asztalra helyezheti, és még mindig bőven van helye. A kezelőszervekhez és a médiához való hozzáférés kényelmes és praktikus. Fekete és fehér színben kapható. Határozottan érdekesebb az otthoni térben fehér színben. A felső rész egy síkágyas lapolvasóhoz tartozik, automatikus lapadagolóval. Nem túl robusztus, mint azt néhány más nyomtatónál látjuk. A készülék előlapja LCD panellel (színes 6,1 cm) és érintőgombokkal ellátott kezelőpanelre tagolódik. Alatta található a papírkimeneti és papírbemeneti tálca. A jobb oldalon egy tintatartály-rendszer található négy különálló tartállyal, átlátszó ablakokkal és jelöléssel, a tintaszint gyors vizuális ellenőrzéséhez. A csatlakozók a hátoldalon találhatók. A nyomtató élei finoman lekerekítettek, és a feldolgozás nagyon jó szinten van. A műanyagok erősek és a készülék stabil felépítésű. A kezelőpanel bizonyos szögben dönthető a kezelőszervekhez való kényelmes hozzáférés érdekében. Összességében a nyomtató nem csak kompaktnak tűnik, hanem modernnek is.

fotó forrása: epson

3 az 1-ben funkciók

Irodai vagy otthoni nyomtatási munkákhoz ez a nyomtató teljes funkcionalitású nyomtatást, másolást és szkennelést kínál egyetlen készülékben. Támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást és a 30 lapos automatikus dokumentumadagolót (csak egyoldalas szkennelés). Szkennelhet számítógépre, felhőbe, integrált eszközre a WSD használatával. Támogatja a szkennelési formátumokat: BMP, JPEG, PICT, TIFF, multi-TIFF, PDF, PNG. 

A hatékonyabb használat érdekében a csatlakozási lehetőségek széles skáláját tartalmazza. A számítógéphez csatlakoztatott klasszikus USB-kábelen kívül Ethernet-kábellel LAN hálózati kapcsolatot vagy Wi-Fi-n keresztüli vezeték nélküli kapcsolatot is használhat.

Ha letölti az Epson Smart Panel alkalmazást mobileszközére, bárhonnan vezérelheti az Epson EcoTank ET-3850 nyomtatót. Ez áttekintést ad a nyomatokról, és akár útközben is nyomtathat, figyelemmel kísérheti eszköze teljesítményét, és elháríthatja a problémákat. Az Apple AirPrint és az Epson Smart Panel alkalmazás kombinálásával bármikor nyomtathat és szkennelhet a felhőbe és onnan, amikor csak szüksége van rá.

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtató színes és monokróm módban is nyomtat 4800 x 1200 dpi felbontásban, maximális A4-es formátumban. Az univerzális funkciók mellett olyan nyomtatót kap, amely akár 9 másodperc alatt is kinyomtatja az első oldalt, és maximális nyomtatási sebessége akár 33 oldal/perc fekete-fehér és akár 20 oldal/perc. színes dokumentumokhoz. Csökkenti az állásidőt és növeli a nyomtatási munkája hatékonyságát. Az ADF és a Duplex támogatás is hozzájárul ehhez.

Lenyűgöző nyomtatási minőséget érhet el a PrecisionCore Heat-Free Technology™ és pigmentfekete tintával az ultraéles szövegért, valamint lenyűgöző színes fényképeket és grafikákat bármilyen típusú papíron. A nyomtatás minősége és gyorsasága nagyon jó, a 250 lapos bemeneti papírtálcával és a kiváló tintakapacitással együtt nemcsak a nyomtatási költségeket takarítja meg, hanem a ritkább papír- és tinta utántöltéssel is időt takarít meg.

 

A nyomtató előnyei

- az eszköz minőségi feldolgozása

- kompakt méret

- 3 az 1-ben funkciók (nyomtatás, másolás, szkennelés)

- a nyomtatás sebessége és minősége

- automatikus kétoldalas nyomtatás (duplex)

- gazdag csatlakoztatás

- a mobileszközökről és a felhőből történő nyomtatás támogatása

- nyomtatási költségek

 

A nyomtató hátrányai

- nem tartalmaz USB gazdagépet

- az automatikus adagoló nem támogatja a kétoldalas szkennelést

Utántöltések 

Az Epson ET-3850 nyomtató négy különálló tintatartállyal rendelkezik, amelyek nagy számú nyomatot biztosítanak, így nagyszerű választás nagy mennyiségű nyomtatáshoz. A nyomtató elejéről jól látható a tintaszint, ami azért jó, mert ez a nyomtató nem rendelkezik tintaszint-érzékelővel. Így a tintahasználatot csak belsőleg figyelik, hogy becslést adjunk, ami azt jelenti, hogy figyelnie kell a tintaszinteket, és manuálisan vissza kell állítania azokat a nyomtató beállításaiban, amikor újratölti a tartályokat. A túl alacsony tintaszint vagy az üres tartály légbuborékokat juttathat a nyomtatócsövekbe, és ezt gyakorlatilag minden nyomtatónál kerülni kell.

Ami ennél a modellnél a színkapacitást illeti, az Epson T502 feliratú fekete pigmenttinta 7500 oldal, a színes (cián, bíbor és sárga) tintáké pedig 6000 oldal.

 

fotó forrása: epson

Értékelés

A többfunkciós nyomtató kis és otthoni irodákba is alkalmas. Kiváló minőségű dokumentumokat készít, és a tartályrendszernek köszönhetően hihetetlen mennyiségű fekete vagy színes nyomatot biztosít, ami előnyös olyan irodákban, ahol sok a nyomtatás. A fekete dokumentumokat meglehetősen gyorsan nyomtatja, a színes dokumentumokat viszont észrevehetően lassabban. A kétoldalas szkennelés is hiányzik. Az integrált tintatartály nagyon nagy számú nyomatot biztosít, még az osztályának többi tartályrendszerű nyomtatóihoz képest is. Ez teszi ezt a nyomtatót az egyik jobb választási lehetőséggé a nagy mennyiségű nyomtatáshoz. Az Epson EcoTank ET-3850 modell egy általánosan hatékony modern nyomtató.