Irodaszerek

Epson EcoTank ITS L4160

Az Epson multifunkciós nyomtatók új modellsora minden bizonnyal a legérdekesebbek közé tartozik, amellyel jelenleg a piacon rendelkezünk. Az innovatív kialakítás, a készülék belsejébe közvetlenül beépített tintatartállyal egy pozitív változás, amelyet a felhasználók értékelni fognak. Míg a régebbi modellsorban a tintatartály a készülék oldalán volt elhelyezve, az újabbnál ez a kissé nem esztétikus elhelyezés megváltozott. Ennek a kialakításnak köszönhetően az új modellek elegánsabbak és kompaktabbak. Az Epson EcoTank ITS L4160 modell a közepes ár magasságában mozog. Alacsonyabb áron kínálja a gyártó az Epson EcoTank ITS L4150 modellt, amelyből azonban hiányzik az automatikus kétoldalas nyomtatás, a kártyaolvasó és a kijelző.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes (Epson Micro Piezo nyomtatófej)

Felhasználás vállalat / háztartás : háztartás, kis munkacsoport

Nyomtató interfész: USB / Wi-Fi

Funkciók nyomtató / többfunkció: többfunkciós - nyomtatás / másolás / szkennelés / AirPrint

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 375 mm

Mélység: 347 mm

Magasság: 187 mm

Tömeg: 6 kg

 

Formatervezés az elegancia szellemében

Az új EcoTank ITS modellcsalád finoman lekerekített kivitelű, kompakt méretekkel és ami a legfontosabb, integrált tintatartály-rendszerrel van felszerelve, patronok használata nélkül. A rendszer közvetlenül a palacktól a tartályig új trend a tintasugaras nyomtatóknál. Az Epson EcoTank ITS L4160 valahol e modellcsalád közepén található, és 3,7 cm-es színes érintőképernyőt tartalmaz. Ez a billenthető kezelőpanel közepén található. A kijelző oldalán a panelen találhatók még kezelő érintőgombok is. A nyomtató elülső oldalán található egy SD kártyaolvasó nyílás a bal alsó sarokban, a jobb oldal pedig a tintatartály számára van fenntartva. Az átlátszó műanyag ablakon keresztül megfigyelhetjük a tinta mennyiségét. A skála nem ml-es értékekben van megadva, hanem 4 negyedre van  osztva. Láthatja a tintaszintet, hogy tele van-e a tartály, esetleg félig vagy csak negyedig van. Alul van egy kimeneti tálca  a papír számára, a felső része pedig a szkennerhez tartozik, zárhatós fedéllel. A kissé lekerekített élű kialakítás modernnek tűnik, és a felhasznált műanyag érintésre is erős. A gyári kivitelezés kiváló minőségű, és a matt fekete színű megjelenés hozzájárul a szép kialakításhoz. A tintatartály egy részén még finom textúra is van, és a dizájn szempontjából nagyon elegáns multifunkciós készülékről van szó, kellemes méretekkel.

Funkciók, a ma színvonalán

A készülék tintasugaras színes nyomtatási, másolási és szkennelési funkciókat tartalmaz. Támogatja a közvetlen nyomtatást SD-kártyáról, valamint a vezeték nélküli nyomtatást mobil eszközökről a Wi-Fi Direct használatával. A maximális papírméret A4, nyomtatáshoz sima irodai papírt és különféle fotópapírt használhat. Az automatikus kétoldalas nyomtatási funkció felgyorsítja munkáját, amellyel a papírköltségeket is megtakaríthatja.

Nyomtatási sebesség és minőség

Az Epson EcoTank ITS L4160 multifunkciós készülék 5760 x 1 440 dpi felbontással nyomtat. A fekete-fehér és színes nyomtatás minősége kiváló. Használjon kiváló minőségű fotópapírt éles, élénk fényképek nyomtatásához. Ez a modell percenként 15 oldalt színes módban és fekete-fehér módban 33 oldalt képes kinyomtatni. A legmagasabb minőségben (ISO / IEC 24734) pedig 10,5 oldalt feketén és 5 oldal színesben. Az 1200 x 2400 dpi felbontással beolvasott dokumentumok szintén nagyon jó minőségűek.

 

A nyomtató előnyei

- kellemes kialakítás és kompakt méretek

- minőségi gyári kivitelezés

- anyag, szilárd műanyagok

- többfunkciós (nyomtatás, másolás, szkennelés)

- csatlakozás (Wi-Fi, USB)

- mobil eszközökről történő nyomtatás támogatása

- tintatartály kényelmes tintapótlással

- nyomtatási minőség

- alacsony nyomtatási költségek (magas a festék hozammal)

- egyszerű kezelés

 

A nyomtató hátrányai

- nem támogatja az 5 GHz-es Wi-Fi-t, csak 2,4 GHz-est

- a bemenetnél betöltött papír nem védett a portól

- a színes tinták festékalapúak (csak a fekete szín pigmentált, nagyobb vízállósággal

 

Nyomtatópatronok

Nagy plusz az integrált tintatartályok rendszere, cserélhető patronok használata nélkül az Epson EcoTank ITS L4160 nyomtatóhoz. A tintatartály 4 külön részből áll, amelyekbe az egyes tinták töltődnek be, nevezetesen a fekete, cián, bíbor és a sárga. Az üvegben lévő osztott nyaknak köszönhetően az öntés során a tartályból kiszívják a levegőt. Az egyik részen a tartályba a tinta áramlik, a másikon pedig a levegő vissza az üvegbe. Ez megakadályozza a légbuborékok kialakulását a tartályban. A legnagyobb előny a tartályban lévő magas tintahozam. A fekete pigment tinta kapacitása 7500 oldal, a színes festékeké, amelyek sajnos csak festékalapúak, mindegyikük 6000 oldalas. Ez az adat 5% -os lefedettségre vonatkozik.

Értékelés

Ez a modell alkalmas otthoni használatra, de kisvállalkozások számára is, ahol minőségi színes nyomtatást kell alacsony költséggel nyomtatni. Az EcoTank rendszernek köszönhetően nagyobb nyomtatási mennyiséget nyomtathat alacsony nyomtatási áron. A multifunkciós készülék minden igényt kielégít manapság, amire szüksége van, és nem hiányzik a támogatás a mobil eszközökről történő nyomtatáshoz. A szép kialakítás mellett értékelni fogja a nagyon kényelmes kezelhetőséget és különösen a tinta könnyű újratöltését. Amit hibának találtunk ennél  a  modellnél az a papír bevitele és kimenete. Ez  klasszikus, kihúzható rúd segítségével megy végbe. Hátul töltse be a papírt, amely nyomtatás után a kimeneten jelenik egy kihúzható rúdon. Ez azonban nem papíradagoló. Bár a modell támogatja a Wi-Fi-t, ez csak a régebbi, 2,4 GHz-es frekvencián lehetséges. A nyomtatási minőség, az alacsony nyomtatási költségek és a kényelmes kezelés általános értékelése nagyon jó.

Tipp az Ön számára

A nyomtató regisztrálása után az Epson különféle akciókat kínál az ügyfeleknek. A nyomtató cashback  vásárlásánál jelenleg érvényes, hogy nyomtatóhoz kap tintacsomagot és 3 év hosszabbított garanciát bizonyos modellekre. Az akciók kínálata változik, ezért ellenőrizze az aktuálisat közvetlenül az eladónál vagy a gyártó weboldalán az akció részben.