Irodaszerek

Epson EcoTank L4266

Ha ma gazdaságos nyomtatásról beszélünk, az egyre inkább a tintasugaras nyomtatók tartályrendszeréhez kapcsolódik. Az Epson EcoTank modellcsaláddal rendelkezik, amely integrált tintatartály-rendszerrel rendelkező nyomtatókat kínál. Legnagyobb előnyük az alacsony nyomtatási költség. Ez maguknak a patronoknak, azaz a cserepalackoknak az árától függ, amelyek olcsóbbak, mint a hagyományos patronok. További előny a tinta egyszerű utántöltése.

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes
Feihasználás cég/háztartás- kis munkacsoport
Nyomtató interfész: USB/ Wi-Fi
Mobilcsatlakoztatás: AirPrint/ Google Cloud Print / Mopria
Funkciók nyomtató/ többfunkciós: többfunkciós - nyomtatás/ másolás/ szkennelés
Maximális nyomtatási méret: A4
Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen
Kijelző: igen


Méretek és tömeg

Szélesség: 375 mm
Mélység: 347 mm
Magasság: 187 mm
Tömeg: 5,4 kg
 Friss fehér dizájn
 
Gyönyörű fehérben nagyon jól néz ki a nyomtató, kicsomagolás után legalábbis újan. A műanyag borítás sima és texturált részeinek kombinációja kellemes. A felső rész egy vékony felső borítású síkágyas szkennerhez tartozik. Hátul található a papírbemeneti tálca. Az előoldal egy dönthető kezelőpanel számára van fenntartva, több érintőgombbal és egy kis 3,7 cm-es LCD kijelzővel. Alatta van egy papírkijárat, kicsúsztatható rúddal. A jobb oldalon egy integrált tartályrendszer található négy különálló tintatartállyal (fekete, cián, bíbor, sárga). A felhasználó vizuálisan ellenőrizheti a tintaszintet az átlátszó tartályablak segítségével. A hátoldalon találhatók a hálózati csatlakozók, valamint a nyomtató számítógéphez vagy laptophoz való csatlakoztatásához. A gyári kidolgozás nagyon jó minőségű, a műanyagok kellően erősek. A nyomtató kellemesen lekerekített élekkel rendelkezik, és kompakt méretének köszönhetően kisebb helyen is elhelyezhető az asztalon.


 
3 az 1-ben funkciók

Az Epson EcoTank L4266 modell egy univerzális nyomtató teljesértékű nyomtatási, másolási és szkennelési funkciókkal. Ez lehetővé teszi az összes nyomtatási feladat kényelmes kezelését otthonában vagy kis irodájában. Ráadásul a vezeték nélküli Wi-Fi csatlakozás támogatásával kényelmesen nyomtathat mobileszközökről. A mobilnyomtatás támogatja a felhőszolgáltatásokból, az Apple AirPrintből és az Epson Connectből (iPrint App, Creative Print App, Email Print, Remote Print Driver, Scan-to-Cloud) történő nyomtatást. Automatikus kétoldalas nyomtatás és szegély nélküli fotónyomtatás is elérhető. A kezelőpanel és a színes kijelző használatával a beállítás és a kezelés egyszerű. Ez vonatkozik a mobileszközön lévő Epson Smart alkalmazás vezérlésre is.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A többfunkciós eszköz tintatechnológiával nyomtat 5760 x 1440 dpi nyomtatási felbontással. Percenként 10,5 oldalt nyomtat monokróm módban vagy 5 oldalt színes módban a legmagasabb minőségi beállítás mellett az ISO / IEC 24734 szerint. A nyomtató alapértelmezés szerint legfeljebb 33 oldalt tud nyomtatni fekete színben és 15 oldalt színesben. Egy 10 x 15 cm-es fénykép kinyomtatása a beállított minőségtől számítva 30-60 másodpercet vesz igénybe. A fekete-fehér beolvasás 11 másodpercet vesz igénybe, a színes beolvasás körülbelül 28 másodpercet vesz igénybe. A szkennelés felbontása 1200 x 2400 dpi  (vízszintes x függőleges). A többfunkciós eszköz a papírméretek széles skáláját támogatja, egészen A4-es méretig. Az Epson EcoTank L4266 modell nyomtatófejet használ, amely Micro Piezo technológiát használ a kiváló minőségű nyomtatáshoz. A cseppméret ebben a modellben 3 pl, változtatható tintacseppméret technológiával (fúvóka konfiguráció 180 fúvóka fekete, 59 fúvóka színenként). A nyomat megőrzi tisztaságát, pontosságát, élességét és nagyon jó színtelítettségét.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás (tömör műanyag)
- kellemes kialakítás jó ergonómiával
- kompakt méret
- tinta utántöltő rendszer (külön tartályok)
- nyomtatási minőség és sebesség
- Wi-Fi, Wi-Fi Direct (mobilnyomtatás támogatása)
- 3 az 1-ben funkciók (nyomtatás, másolás, szkennelés)
- alacsony nyomtatási költségek (nagy tintahozam)
- teljesítmény-ár arány


 A nyomtató hátrányai

- viszonylag kicsi LCD kijelző
- kevesebb papír bemeneti és kimeneti kapacitás
- nem tartalmaz SD kártyanyílást, USB host portot
- magasabb berendezés ára (a kazettás rendszerű modellekhez képest)

Nyomtatópatronok

A tintasugaras multifunkciós eszköz beépített tartályokkal rendelkezik, amelyek  elöl találhatók és biztosítják, hogy a tinta mindig rendelkezésre álljon. A nyomtató tintatechnológiával rendelkezik: Pigment black és Dye Color Inks. Lehetővé teszi a tinta újratöltését a tartályokba, ami meghosszabbítja a tinta hozamát. Ez a módszer az újrahasznosíthatóságnak köszönhetően környezetbarátabb és gazdaságosabb. Ennél a modellnél 4 színt használnak a zárszerkezettel ellátott jelölésű palackokban, ilyen jelöléssel: Epson 101 EcoTank Black - 127 ml, Magenta, Cyan, Yellow - 70 ml palack. A tintakapacitás körülbelül 7500 oldal fekete és 6000 oldal színes tinta.

Végezetül értékelés

Az univerzális multifunkciós készülék teljesíti a háztartások és irodák követelményeit kisebb munkacsoporttal, nem csak gyors nyomtatóként. Elvégezi a fénymásoló és a minőségi szkenner normál működését is. Kellemes dizájnnal és kompakt mérettel bármilyen munkaterületen elfér. Ennek a többfunkciós funkciónak a legnagyobb előnye a gazdaságos nyomtatás, köszönhetően a tartályrendszernek és a magas kihasználtságú palacktöltésnek. Ráadásul 3 évnyi nyomtatásra közvetlenül az alapcsomagban kap tintát (rendes felhasználó). A kezelés egyszerű, és a teljesítmény, a minőség és a nyomtatási ár jó aránya szintén ennek a nyomtatónak kedvez.