Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Epson EcoTank L4266

Ha ma gazdaságos nyomtatásról beszélünk, az egyre inkább a tintasugaras nyomtatók tartályrendszeréhez kapcsolódik. Az Epson EcoTank modellcsaláddal rendelkezik, amely integrált tintatartály-rendszerrel rendelkező nyomtatókat kínál. Legnagyobb előnyük az alacsony nyomtatási költség. Ez maguknak a patronoknak, azaz a cserepalackoknak az árától függ, amelyek olcsóbbak, mint a hagyományos patronok. További előny a tinta egyszerű utántöltése.

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes
Feihasználás cég/háztartás- kis munkacsoport
Nyomtató interfész: USB/ Wi-Fi
Mobilcsatlakoztatás: AirPrint/ Google Cloud Print / Mopria
Funkciók nyomtató/ többfunkciós: többfunkciós - nyomtatás/ másolás/ szkennelés
Maximális nyomtatási méret: A4
Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen
Kijelző: igen


Méretek és tömeg

Szélesség: 375 mm
Mélység: 347 mm
Magasság: 187 mm
Tömeg: 5,4 kg
 Friss fehér dizájn
 
Gyönyörű fehérben nagyon jól néz ki a nyomtató, kicsomagolás után legalábbis újan. A műanyag borítás sima és texturált részeinek kombinációja kellemes. A felső rész egy vékony felső borítású síkágyas szkennerhez tartozik. Hátul található a papírbemeneti tálca. Az előoldal egy dönthető kezelőpanel számára van fenntartva, több érintőgombbal és egy kis 3,7 cm-es LCD kijelzővel. Alatta van egy papírkijárat, kicsúsztatható rúddal. A jobb oldalon egy integrált tartályrendszer található négy különálló tintatartállyal (fekete, cián, bíbor, sárga). A felhasználó vizuálisan ellenőrizheti a tintaszintet az átlátszó tartályablak segítségével. A hátoldalon találhatók a hálózati csatlakozók, valamint a nyomtató számítógéphez vagy laptophoz való csatlakoztatásához. A gyári kidolgozás nagyon jó minőségű, a műanyagok kellően erősek. A nyomtató kellemesen lekerekített élekkel rendelkezik, és kompakt méretének köszönhetően kisebb helyen is elhelyezhető az asztalon.


 
3 az 1-ben funkciók

Az Epson EcoTank L4266 modell egy univerzális nyomtató teljesértékű nyomtatási, másolási és szkennelési funkciókkal. Ez lehetővé teszi az összes nyomtatási feladat kényelmes kezelését otthonában vagy kis irodájában. Ráadásul a vezeték nélküli Wi-Fi csatlakozás támogatásával kényelmesen nyomtathat mobileszközökről. A mobilnyomtatás támogatja a felhőszolgáltatásokból, az Apple AirPrintből és az Epson Connectből (iPrint App, Creative Print App, Email Print, Remote Print Driver, Scan-to-Cloud) történő nyomtatást. Automatikus kétoldalas nyomtatás és szegély nélküli fotónyomtatás is elérhető. A kezelőpanel és a színes kijelző használatával a beállítás és a kezelés egyszerű. Ez vonatkozik a mobileszközön lévő Epson Smart alkalmazás vezérlésre is.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A többfunkciós eszköz tintatechnológiával nyomtat 5760 x 1440 dpi nyomtatási felbontással. Percenként 10,5 oldalt nyomtat monokróm módban vagy 5 oldalt színes módban a legmagasabb minőségi beállítás mellett az ISO / IEC 24734 szerint. A nyomtató alapértelmezés szerint legfeljebb 33 oldalt tud nyomtatni fekete színben és 15 oldalt színesben. Egy 10 x 15 cm-es fénykép kinyomtatása a beállított minőségtől számítva 30-60 másodpercet vesz igénybe. A fekete-fehér beolvasás 11 másodpercet vesz igénybe, a színes beolvasás körülbelül 28 másodpercet vesz igénybe. A szkennelés felbontása 1200 x 2400 dpi  (vízszintes x függőleges). A többfunkciós eszköz a papírméretek széles skáláját támogatja, egészen A4-es méretig. Az Epson EcoTank L4266 modell nyomtatófejet használ, amely Micro Piezo technológiát használ a kiváló minőségű nyomtatáshoz. A cseppméret ebben a modellben 3 pl, változtatható tintacseppméret technológiával (fúvóka konfiguráció 180 fúvóka fekete, 59 fúvóka színenként). A nyomat megőrzi tisztaságát, pontosságát, élességét és nagyon jó színtelítettségét.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás (tömör műanyag)
- kellemes kialakítás jó ergonómiával
- kompakt méret
- tinta utántöltő rendszer (külön tartályok)
- nyomtatási minőség és sebesség
- Wi-Fi, Wi-Fi Direct (mobilnyomtatás támogatása)
- 3 az 1-ben funkciók (nyomtatás, másolás, szkennelés)
- alacsony nyomtatási költségek (nagy tintahozam)
- teljesítmény-ár arány


 A nyomtató hátrányai

- viszonylag kicsi LCD kijelző
- kevesebb papír bemeneti és kimeneti kapacitás
- nem tartalmaz SD kártyanyílást, USB host portot
- magasabb berendezés ára (a kazettás rendszerű modellekhez képest)

Nyomtatópatronok

A tintasugaras multifunkciós eszköz beépített tartályokkal rendelkezik, amelyek  elöl találhatók és biztosítják, hogy a tinta mindig rendelkezésre álljon. A nyomtató tintatechnológiával rendelkezik: Pigment black és Dye Color Inks. Lehetővé teszi a tinta újratöltését a tartályokba, ami meghosszabbítja a tinta hozamát. Ez a módszer az újrahasznosíthatóságnak köszönhetően környezetbarátabb és gazdaságosabb. Ennél a modellnél 4 színt használnak a zárszerkezettel ellátott jelölésű palackokban, ilyen jelöléssel: Epson 101 EcoTank Black - 127 ml, Magenta, Cyan, Yellow - 70 ml palack. A tintakapacitás körülbelül 7500 oldal fekete és 6000 oldal színes tinta.

Végezetül értékelés

Az univerzális multifunkciós készülék teljesíti a háztartások és irodák követelményeit kisebb munkacsoporttal, nem csak gyors nyomtatóként. Elvégezi a fénymásoló és a minőségi szkenner normál működését is. Kellemes dizájnnal és kompakt mérettel bármilyen munkaterületen elfér. Ennek a többfunkciós funkciónak a legnagyobb előnye a gazdaságos nyomtatás, köszönhetően a tartályrendszernek és a magas kihasználtságú palacktöltésnek. Ráadásul 3 évnyi nyomtatásra közvetlenül az alapcsomagban kap tintát (rendes felhasználó). A kezelés egyszerű, és a teljesítmény, a minőség és a nyomtatási ár jó aránya szintén ennek a nyomtatónak kedvez.