Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

EPSON EcoTank L7180

Az Epson vállalat rengeteg fotónyomtatóval rendelkezik portfóliójában. Az EcoTank sorozat modelljei nagyon népszerűek. A sorozat egyik modellje az Epson EcoTank L7180 multifunkciós készülék. Új generációs töltőrendszerrel rendelkezik, továbbfejlesztett tintapalackokkal, jó minőségű pigment- és fotófekete tintával. A felső osztályhoz tartozik, ahol számos funkciót, gazdag csatlakoztathatóságot és kiváló minőségű színes nyomtatást kínál, különösen a fényképeket, még mindig megfizethető áron. Kis méretű fotóstúdióhoz, otthoni irodához, de igényesebb fotósok számára is alkalmas.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: tintasugaras, színes Felhasználás cég/ háztartás: kis, közepes méretű munkacsoport, otthoni iroda, grafikus-fotó stúdió

Nyomtató interfész: USB/ LAN / Wi-Fi

Mobil kapcsolat: AirPrint / Google Cloud Print / Epson Connect

Funkció nyomtató/ többfunkció: többfunkció - nyomtatás/ másolás / beolvasás

Maximális nyomtatási formátum: A3 Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 526 mm

Mélység: 415 mm

Magasság: 168 mm

Tömeg: 10,5 kg

 

Formatervezés

Kicsomagolás után meglepi a készülék, amelyet  kompaktnak nevezni már eltúlzott dolog lenne. A kissé nagyobb szélesség és mélység visszatükröződött a nyomtató súlyában is. Ez valamivel több, mint 10 kg. A minőségi gyári kivitelezés szilárd műanyagokkal és ergonómikus kialakítással szép, elegáns benyomást kelt. A multifunkciós készülék fekete, de matt és enyhén fényes műanyagokkal van kombinálva. Az uralkodó elem egy elülső nagy vezérlőpanel, amely egy bizonyos szögben megdönthető a kényelmesebb működés érdekében. Számos vezérlőgombot, irányítógombot tartalmaz a menüben való navigáláshoz, és jól áttekintő, színes, 6,8 cm átmérőjű LCD kijelzőt tartalmaz. A panel jobb oldalán egy integrált tartályrendszer található, amelyben 5 tintatartály található, zárható fedéllel. A tartályok színkóddal és átlátszó ablakkal vannak ellátva mérőegységgel, amelynek köszönhetően gyorsan áttekintheti a tartályokban lévő tintamennyiséget. Az elülső oldal bal felén SD kártya-nyílás, alul pedig USB-csatlakozó található. A vezérlőpanel alatt egy 50 papírlapos tálca kimenete, alul pedig egy 100 lap kapacitású papírbemeneti tálca található. Hátul van egy másik papír bemenet. A síkágyas lapolvasó a felső fedél alatt van elrejtve. A hálózati csatlakozók és az Ethernet port a készülék hátulján találhatók.

 

Funkciók

Az Epson EcoTank L7180 többfunkciós készülék a nyomtatás mellett másolást és szkennelést is kínál. A csatlakoztathatóságot egy klasszikus USB-csatlakozó, a számítógéphez történő kábelcsatlakozáshoz, az Ethernet interfészt jelenti az eszköz LAN-hálózathoz történő csatlakoztatásához, valamint a vezeték nélküli nyomtatás támogatását Wi-Fi-n keresztül. Használhat nyomtatást mobil eszközökről és ezzel együtt az összes elérhető nyomtatási és szkennelési funkciót a felhőtárolótól és a közösségi hálózatoktól az e-mailekig, de közvetlenül ellenkező irányban is szkennelhet a felhőbe. A készüléket vezeték nélküli módban teljes mértékben használhatja, anélkül, hogy szükségtelen kábeleket kellene csatlakoztatnia. Az Epson Connect alkalmazás segítségével a nyomtatási feladatok és a nyomtatási beállítások további funkciókkal bővülnek. Az E-mail nyomtatás lehetővé teszi, hogy fájlokat küldjön e-mailben egy adott Epson eszköz címre, és bárhonnan kinyomtathatja azokat. Fájlokat nyomtathat és megoszthat a Dropbox, az Evernote, a Box, a Google Drive vagy a One Drive felhőszolgáltatásokkal. Ugyanez vonatkozik a szkennelésre. A Creative Print segítségével szerkesztheti fényképeit nyomtatás előtt, kifestőkönyveket vagy képeslapokat készíthet. Azok a felhasználók, akik szeretnek fényképeket készíteni, értékelik a szegély nélküli fotónyomtatást és az A3-as nyomtatást poszternyomtatáshoz használhatják. Van még itt automatikus kétoldalas nyomtatás és beépített SD-kártyaolvasó is. A  nyomtató CD/ DVD -re nyomtatást és USB-kulcsra történő közvetlen nyomtatást is képes kezelni. Kisebb vagy otthoni fotóstúdió esetén a funkciók és opciók köre nagyon gazdag.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A multifunkciós készülék 5 760 x 1 440 dpi felbontással nyomtat fekete-fehér és színes módban egyaránt, 5 festékkel. A speciális fényképészeti fekete tinta szintén hozzájárul a fényképek kiváló minőségéhez. A készülék Epson Micro Piezo nyomtatófejjel nyomtat, változó tintacsepp-méret technológiával (min. 1,5 pl). A nyomtató percenként 13 oldalt fekete-fehéren vagy színesben 10 oldalt nyomtat magas minőségben. Csökkentett minőségű módban akár 28 oldalt is nyomtathat fekete-fehéren vagy  színesben. 10 x 15 cm-es fénykép kinyomtatása kevesebb, mint 20 másodpercig tart. Ami a nyomtatási minőséget illeti, ez nagyon jó szinten van és egy megfelelő fotópapírral együtt kiváló minőségű színes fényképeket kap, kiváló fekete megjelenítéssel. A papírtálca kapacitása már gyengébb. Ez csak 100 lap sima papírt vagy 20 lap fotópapírt fogad be.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás

- nyomtatási sebesség és minőség

- 2 x fekete tinta (pigment és fénykép)

- patronmentes tartályrendszer 5 tintatartállyal

- funkciók (nyomtatás, másolás, szkennelés)

- gazdag csatlakoztatás

- széleskörű támogatás a mobil eszközökről történő nyomtatáshoz

- nagy, áttekinthető kijelző

- egyszerű működtetés

- automatikus kétoldalas nyomtatás (duplex)

- A3 formátum

- szegély nélküli fotónyomtatás

- integrált SD-kártyaolvasó

- 2 x papírtálca

- alacsony nyomtatási költségek

 

A nyomtató hátrányai

- A3 papíradagoló kialakítása

- a készülék nem ismeri fel az A3 méretű papír beillesztését és arra nyomtat, ami elérhető (A4)

- kicsi a papírtálca kapacitása

- szkennelés csak A4-es formátumban

 

Nyomtatópatronok

A multifunkciós készülék 5 fajta  tintát használ a nyomtatáshoz, CMYK + K rendszert. A cián, bíbor és sárga színű tintákon kívül két fekete tintát is használnak, nevezetesen pigmentfekete és fényképészeti fekete tintát. Az eszközhöz tartozó csomagban található egy tintakészlet, amely elegendő 1500 fénykép nyomtatásához. A gyártó kijelenti, hogy a csomagolás újratöltése normál használat esetén 3 év alatt megtakarítja a költségeket. Különálló tartalék palackok nagyobb kapacitással rendelkeznek. Alapértelmezés szerint ez 1900 fénykép.

 

Értékelés

Az Epson EcoTank L7180 modell az egyik legjobb dolog, amit megtalálhat a fotónyomtató piacon. Kiváló minőségű fényképeket nyomtat, akár A3 formátumban is. Számos funkciót tartalmaz a kényelmes nyomtatáshoz a mobil eszközökről, és egyszerűen használható. Ha gazdag csatlakoztatást és automatikus kétoldalas nyomtatást is hozzá számítja, akkor kevés hiányosság vagy negatív elem akad, amit érdemes lenne keresni. Személy szerint meglepődtünk az eszköz mérete miatt. Elegendő helyet kell hagynia az asztalon ehhez a multifunkcióhoz. Különösen a szélesség miatt, amely valamivel több, mint fél méter, minden bizonnyal nem lehet ezt a modellt kompakt méretűnek nevezni. A nyomtató A3 formátumig nyomtat, de ha elfogy az ilyen méretű papír, és A4-es papír van a tálcában, figyelmeztetés nélkül a rendelkezésre álló papírra nyomtat. Hosszabb hátrányként értékeljük, hogy a szkennelés max. az A4-es méretig lehetséges, valamint a papírtálca kis kapacitása bosszantó lehet egyesek számára. Ennek ellenére itt olyan berendezésről van szó, amely a nyomtatási minőség, a szolgáltatások és az ár arányában jó. Az EcoTank patronnak köszönhetően a kényelmes tintabetöltés és az alacsony nyomtatási költségek pozitív minősítést érdemelnek.