Irodaszerek és iskola

Epson EcoTank L8160

Ha rajong a fényképezésért, és megfizethető fotónyomtatót keres professzionális minőségű fényképek nyomtatásához, akkor az Epson EcoTank L8160 modell érdekelheti. Funkcióival, 6 színes festék rendszerével és gazdag csatlakozásával lenyűgöz. Mindezt kompakt méretben és modern kivitelben csomagolva kapja meg.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Felhasználás-vállalat/ háztartás : háztartás, kis fotóstúdió, reklámiroda

Nyomtató interfész: USB/ LAN/ Wi-Fi-Direct/ USB gazdagép/ SD kártya

Mobil kapcsolat: AirPrint

Funkciók nyomtató/ többfunkció: Többfunkciós - nyomtatás/ másolás/ szkennelés Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 403 mm

Mélység: 369 mm

Magasság: 162 mm

Tömeg: 8,4 kg

 

Stílusos kivitel

Gyönyörű fehér kivitelben, finoman lekerekített élekkel és logikusan elrendezett elemekkel a multifunkciós készülék stílusosnak és nagyon modernnek tűnik. A felső részen a kinyitható fedél található, amely alatt a síkágyas szkenner van elrejtve. Hátul van egy papíradagoló az opcionális hordozókhoz. Egy másik adagolótálca hátul az alsó részben található. A készülék eleje az alján lévő fedél számára van fenntartva, ahol az állítható papírtartály van. Adapterrel is használhatja CD/ DVD média nyomtatásához. Fölötte van a kimeneti nyílás a nyomatokhoz. A bal oldalon, a nyitó fedél alatt, megtalálja az SD-kártya nyílását és a gazdagép USB-portját. A nyomtató jobb oldalán egy nagy színes érintős LCD-kijelző található. Enyhe szögben dönthető. Alattuk egy tintatartály-rendszer található, külön rekeszekkel, 6 tinta számára. Mindent úgy alakítottak ki, hogy a legkényelmesebb megközelítést biztosítsa a felhasználónak a tinta ellenőrzésére, újratöltésére és a papír kezelésére. Az elülső oldalon egy háttérvilágítással ellátott bekapcsoló gombot talál, és természetesen a gyártó logóját. A kivitelezés nagyon jó minőségű, és a felhasznált műanyagok erősek.

 

Funkciók a fotósok számára

A korszerű Epson EcoTank L8160 fotónyomtató a színes nyomtatás, másolás és szkennelés teljes funkcióit tartalmazza. Automatikus kétoldalas nyomtatást, számos speciális beállítást kínál a fotónyomtatáshoz, valamint szegély nélküli A4-es és cd / dvd nyomtatást. Rendkívül gazdag csatlakozási lehetőségekkel rendelkezik, külön hangsúlyt fektetve a Wi-Fi Direct és az IEEE 802.11a/ b/ g/ n/ ac LAN (WiFi 5) vezeték nélküli kapcsolatokra. Ezen lehetőségek mellett használhatja a klasszikus USB-portot, valamint az USB-gazdagépet az USB-eszközökről történő közvetlen nyomtatáshoz és az SD-kártyanyílást. Nincs hiány a mobil nyomtatás támogatásából és a felhőszolgáltatásból történő nyomtatáshoz az AirPrint segítségével. A gyönyörű 10,9 cm-es színes LCD érintőképernyő kényelmes kezelést és számos beállítást kínál a nyomtatási feladatokhoz.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

Az Epson többfunkciós fotónyomtató tintatechnikával nyomtat hat színes tintával. A fekete fotó és a fekete pigment tinta garancia a minőségi fotónyomtatásra. A készülék 5760 x 1 440 dpi felbontással nyomtat. Percenként 16 oldalt tud nyomtatni fekete-fehérben vagy 12 oldalt színes A4-es formátumban. 10 x 15 cm-es fotó 25 másodperc alatt kinyomtatható. Kétoldalas nyomtatás esetén 6 fekete-fehér vagy 5 színes A4-es oldal lehet percenként. Előnye, hogy összesen három bemenetet biztosít 50, 100 és 20 lap kapacitású papírhoz. Van még egy hátsó tálca a speciális hordozókhoz és egy adapter a lemezekre való nyomatok átvitelére. A nyomtatási minőség kivételes, különösen a fényképek esetében. Ez valójában a modelltől elvárható, hogy megfeleljen a legigényesebb fotós követelményeinek is. A fénykép minősége összehasonlítható a professzionális fotónyomtatással.

 

Nyomtatópatronok

A nyomtató 6 különálló tintát használ a nyomtatáshoz. Az Epson 115 jelzéssel  EcoTank pigment fekete, fotófekete, cián, bíborvörös, sárga és szürke tintákat. Az egyes patronok kapacitása 6200 oldal vagy 2300 fénykép a legjobb minőségben.

 

         

 

 

Értékelés

Az Epson EcoTank L8160 modell egy kiváló fényképnyomtató minőségi kimenettel. Az Epson Claria ET Premium színes tinták jó minőségű, tartós fényképeket garantálnak. A fekete tinták hármasa nemcsak a kiváló fotókhoz járul hozzá, hanem a szöveges dokumentumok ideális éles nyomtatásához is. A nyomtatási minőség, a gazdag csatlakozás és a költséghatékonyság a tintatartály-rendszer fő előnyei közé tartoznak. A készülék a MicroPiezo Heat-free technológiát használja, amely lehetővé teszi a folyamatos nagy sebességű nyomtatást alacsonyabb szintű energiafogyasztással.