Irodaszerek

Epson EcoTank L8180

A3 + fotónyomtató

Az Epson L7180 fotónyomtató régebbi modelljét továbbfejlesztették egy új, Epson L8180 jelölés formájában. Első pillantásra észreveszi az újratervezést, amely sokkal tisztább formával, gyönyörű nagy kijelzővel rendelkezik. Van itt azonban még sok változás. Mit kínál az Epson L8180 multifunkciós fotónyomtató azoknak a felhasználóknak, akiknek kiváló minőségű fényképeket és grafikákat kell nyomtatniuk?

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: 6 színű tintasugaras színes

Felhasználás  cég / háztartás: háztartás, kisebb grafikus fotóstúdió

Nyomtató interfész: USB / LAN / Wi-Fi / Wi-Fi Direct / PictBridge

Mobil csatlakoztatás: AirPrint

Funkciók nyomtató / multifunkció: többfunkciós - nyomtatás / másolás / szkennelés

Maximális nyomtatási formátum: A3 +

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 523 mm

Mélység: 379 mm

Magasság: 169 mm

Tömeg: 11,1 kg

 

Stílusos kialakítás

A kialakítás nemcsak modern, hanem stílusos is. A készülék kellemes ergonómiával és enyhén lekerekített szélekkel rendelkezik. A felső részen a síkágyas lapolvasó található. Hátul az opcionális médiaadagoló van elhelyezve. Az elülső oldal alján található egy fedél az adagolótálcához, állítható támasztó lecekkel és egy adapter a CD / DVD hordozók nyomtatásához. Fölötte egy kihúzható támasztóléc található a nyomtatás kimenetéhez. A fedél mögött a bal oldalon talál egy SD -kártyát és PictBridge -nyílást. A készülék jobb oldalán van egy tintatartály hat különálló rekesszel a tinta számára. Fölötte 10,9 cm átlójú színes LCD kijelző található, amely enyhén dönthető, érintőgombos vezérléssel. Középen a gyártó logója és a bal oldalon a bekapcsológomb található. A készülék kiváló gyári minőségben készül. A felhasznált műanyagok erősek, és a nyomtató első pillantásra jó minőségűnek tűnik.

 

 

Jellemzők

A nagy érintőképernyő segítségével a felhasználó mindent kényelmesen beállíthat. A vezérlés rendkívül kényelmes. A készülék képes nyomtatni, másolni és szkennelni. Támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást és a szegély nélküli nyomtatást. Ami a csatlakozást illeti, rendkívül gazdag. A klasszikus USB-kábellel a PC-hez való csatlakozás mellett a felhasználó Bluetooth, Wi-Fi, Wi-Fi Direct használatával nyomtathat mobileszközökről. Ezzel nem ér véget a más forrásokból származó nyomtatási támogatás kiszámítása. Nyomtathat SD -kártyákkal (SD, SDHC, SDXC, MicroSD, MicroSDHC, MicroSDXC, MiniSD, MiniSDHC, Mini SDXC), USB -kulcsokkal és PictBridge interfész használatával. Az Epson Smart Panel alkalmazás segítségével vezérelheti a nyomtatót mobileszközökről.

Nyomtatási sebesség és minőség

Az Epson EcoTank L8180 fotónyomtató 5760 x 1440 dpi felbontással nyomtat 6 tintával színes és fekete -fehér módban egyaránt. A felhasználó percenként 16 oldalt nyomtat fekete -fehérben és 12 oldalt színesben az ISO / IEC 24734 szabvány szerinti legmagasabb minőségben. Alapértelmezésben a nyomtatás valahol 32 oldal körül történik sima papírral. 25 másodpercbe telik, mire a nyomtató kinyomtat egy 10 x 15 cm -es (4 x 6 hüvelykes) fényképet. A maximális támogatott papírméret A3 +. A nyomtatási minőség kiváló, és 6 tinta járul hozzá ehhez. A klasszikus CMYK mellett ez a modell szürke tintával és fekete pigment tintával gazdagodott.

 

A nyomtató előnyei

- minimalista, stílusos kialakítás

- kompakt méret

- kényelmes kezelés

- nyelvi menü támogatás

- papírformátumok széles választékának támogatása

- média manipuláció

- multifunkcionalitás (nyomtatás, másolás, szkennelés)

- nagy érintőképernyő

- tintatartály rendszer

- alacsony nyomtatási költségek

- piezoelektromos tinta alkalmazása

- 6 tinta (pigment tinta)

- gazdag csatlakoztathatóság

- nyomtatási minőség

 

A nyomtató hátrányai

- kissé gyengébb minőségű fotónyomtatás mobileszközökről

- az eszköz magasabb ára

 

Újratöltések a nyomtatóhoz

A mikro Piezo Heat-Free tinta technológiával történő nyomtatáshoz a készülék tintatartály-rendszert és 6 tintát használ. A ciánkék, bíbor, sárga és fényképes fekete mellett szürke és különleges pigmentfekete tinta is létezik. Az Epson EcoTank 115 Claria jelölésű tinták kapacitása 6200 oldal vagy 2300 fénykép. A tinták palackos változatának köszönhetően a nyomtatási költségek elfogadhatók. A csomagban található tinták 1800 fénykép nyomtatására szolgálnak.

Értékelés

Az Epson EcoTank L8180 fotónyomtató új modellje kiváló minőségű eszköz egy grafikus vagy kisebb reklámstúdióba, otthonába és irodájába. Nem csak amatőröknek, hanem igényesebb fotósoknak is. Kompakt méretekkel rendelkezik, és természetesen nem túl nagy nyomtató. Stílusos, minimalista dizájnnal és kényelmes vezérléssel rendelkezik. Nem hiányzik a nyelvi menü támogatása és a kiváló csatlakoztatás. A fényképek nyomtatási minősége egy jól megválasztott fotópapírral együtt magas szintet ér el. Ha a felhasználó úgy dönt, hogy hozzávetőleg 700 eurót fektet ebbe az eszközbe, akkor kiváló minőségű nyomtatót kap, alacsony nyomtatási költségekkel.