Irodaszerek és iskola

Epson FX-890II mátrixnyomtató

Ha azt gondolta, hogy a mátrixnyomtatókat már rég elfelejtették, tévedett. Ahol nagy mennyiségű szöveget kell nyomtatnia, ezek az eszközök nagyon jó szolgálatot tesznek. Az Epson FX-890II egy nagy volumenű, 80 oszlopos mátrixnyomtató alacsony teljes fenntartási költséggel rendelkezik, amelyet gyors és megbízható nyomtatásra terveztek. A modern, innovatív dizájn és a kisebb méretek számos új funkcióval együtt a soha nem látott rugalmasság garanciája. Mire számíthat? Először is kiváló megbízhatóságra. Az Epson mátrix technológiája már fejlett és nagyon megbízható, és ezek az új nyomtatók 25%-kal 25 000 üzemórára csökkentik a meghibásodások közötti időt, ami ideális a nehéz körülmények között, vagy ahol a rendszeres karbantartás nem praktikus. További előnye a nyomtatási sebesség. Az Epson FX-890II továbbfejlesztett USD (ultra sebességű vázlat) sebességet kínál, 735 karakter/másodperc12 karakter/hüvelyk  mellett, ami valódi különbséget jelent a nagy mennyiségű nyomtatásban, mint például a raktári jelentések és a nagy kötegek számlái vagy szállítási dokumentumok. Nem szabad megfeledkeznünk a kiváló megbízhatóságról. Az Epson új mátrixnyomtatóinak kialakítása megújult, kisebb alapterülettel, a mélység mindössze 320 mm-re csökkent, így könnyebben illeszkedik az üzleti környezetbe. Modern kialakítás. Az Epson mátrixnyomtatók új sorozata frissítő, modern dizájnnal rendelkezik, amely illeszkedik a munkakörnyezetbe.

 

Az Epson FX-890II mátrixnyomtató specifikációi

- mátrix nyomtató

- monokróm

- 738 karakter/s

- felbontás 240 x 144 dpi

- 9 tű

- 18 tű (2x9)

 

Nyomtató kimenet

Maximális sebesség: 115 karakter/s

Kimeneti minőség: Lap

Maximális sebesség: 463 karakter/s

Kimeneti minőség: Tervezés

Maximális sebesség: 612 karakter/s

Kimeneti minőség: Nagy sebességű tolóerő

Maximális sebesség: 615 karakter/s

Döntés: 10 cpi

Maximális sebesség: 738 karakter/s

Kimeneti minőség: Ultra nagy sebességű tolóerő

Csatlakozás PC-hez: Párhuzamos, USB 2.0

 

Ez a modell támogatja az S015329 jelzésű fekete szalaggal történő nyomtatást. Ez egy speciális követelményeknek megfelelő szövetfestő szalag. A 25 x 30,5 cm méretű és 54 g/m² tömegű, mátrixnyomtatókbantörténő nyomtatáshoz használt papír minimális átírási élettartama 10 év. Az élvezető perforáció biztosítja a papírcsík hibátlan vezetését.

 

- akár 2 példányos dokumentumok nyomtatásának lehetősége

- 1+2 komponensnél mikroperforációt alkalmazunk

- az átirat minimális eltarthatósága 10 év

- méretei: 25 x 30,5 cm

- grammtömeg: 54 g/m²

- értékesítési egység: 1 karton (750 lap) Epson FX-890II

 

Az Epson FX-890II mátrixnyomtató nem hoz olyan tökéletes nyomatot, mint a tintasugaras vagy lézernyomtatók. Igényesebb grafikák nyomtatására nem alkalmas, de alacsony üzemeltetési költséggel kárpótol, amit kompatibilis festékszalagokkal még tovább fejleszthet. A nyomtató több példány nyomtatását is lehetővé teszi. Más eszközöktől eltérően ezzel a tűmodellel egyszerre több papírréteget is nyomtathat.

A mátrixnyomtató elve hasonló az írógépéhez. A nyomtató 9 vagy legfeljebb 24 tűvel rendelkezik, amelyek mátrixban vannak elrendezve. A nyomtatási feladatba való belépés után a tűk elkezdik ütni a papírt a festékszalagon keresztül, szöveget vagy egyszerű grafikát hozva létre.

Az egy vagy két tűs nyomtatótípusok régebbi modelljei nem voltak gyorsak a többoldalas dokumentumok nyomtatásánál, és sokáig tartottak. Ma összehasonlíthatatlanul rövidebb ideig kell várnia a nyomatokra. Összehasonlításképpen. A jelenlegi mátrixnyomtatók általában 360, 430 vagy akár 680 karaktert nyomtatnak másodpercenként, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a készülék egy szabványos A4-es formátumú, 1800 karakteres oldalt kínál kevesebb mint három másodperc alatt. Szóval ez egy nagy különbség.

 

 

Az Epson mátrixnyomtató USB-porton keresztül csatlakoztatható, vagy közvetlenül a vállalati hálózathoz csatlakoztatható, és bármelyik számítógépről nyomtathat egy integrált hálózati kártyán keresztül. A magasabb belépési ár ellenére olcsón nyomtathat.