Irodaszerek és iskola

Epson L6190 multifunkciós készülék

Az Epson vállalat multifunkcionális eszköze, az Epson L6190 modell egy új modellcsaládba tartozik, amely alkalmas kis- és 5-10 felhasználóból álló középvállalkozások számára, de több tagú háztartásban is használható. Ennek a multifunkciónak a teljesítménye garantálja a nagyon jó munka- termelékenységet még nagyobb terhelés mellett is.

 

Rövid jellemzés

Többfunkciós eszköz / tintasugaras színes nyomtatás/ lapolvasó/ fénymásoló/ fax/ Duplex/ A4/ USB/ Wi-Fi/ LAN/ Apple AirPrint/ Google Cloud Print / Epson Connect

Méretek és tömeg

Mélység 347 mm/ szélesség 375 mm/ magasság 231 mm/ tömeg 7,30 kg

Formatervezés

Először mindjárt meg kell, hogy dicsérjük a formatervezést. Ez itt nagyon kellemes. Az enyhén lekerekített élek, a panel kezelőszerveinek kiváló elrendezése és a fényűzően nagy kijelző mind stílusos kivitelben illenek egymáshoz. A színes kialakítás rendes szürke színű, ahogyan azt már a legtöbb nyomtatónál és multifunkciós eszköznél megszoktuk.                    

A kezelőpanel bizonyos szögben megdönthető, és az elülső rész közepén helyezkedik el, ami teret enged a kezelőszervekhez való könnyű hozzáféréshez. A panel közepén egy érintőképernyős LCD kijelző található, amelynek átlója 6,1 cm. A kijelző bal oldalán található egy háttérvilágítású be / ki kapcsológomb, egy állapotjelző LED és egy haza- gomb. Jobbra található a segítő- gomb és használhatja, amikor csillaggal jelzett üzenet jelenik meg. A gép jobb oldala a tintatartályhoz tartozik. A töltések állapota átlátszó ablakokon keresztül láthatóak, amelyek szintén egyszerű, 4 részre osztott mércével rendelkeznek. Ennek alapján azonnal vizuálisan ellenőrizheti, hogy melyik rekeszben mennyi festék van. A kimeneti tálca alul van, és a kihúzható rúd elég erős.

Funkciók

A kiváló minőségű nyomtatás mellett másolhat, szkennelhet és faxolhat is ezzel a multifunkciós készülékkel. A kiváló minőséget a Precision Core nyomtatófejet használó technológia biztosítja. Mi hiányzik ebből a multifunkcióból? Mondhatjuk, hogy semmi jelentős. A 4 alapvető funkció mellett gazdag csatlakozási lehetőségekkel rendelkezik. Ha nem szereti a szokásos USB-kábelcsatlakozást, kihasználhatja a LAN-kapcsolat előnyeit, vagy a vezeték nélküli csatlakozás lehetőségét, és nyomtatási feladatokat hajthat végre a mobileszközökön található Wi-Fi segítségével. Ez az Epson Print alkalmazás segítségével történik, amely lehetővé teszi dokumentumok küldését Wi-Fi és Wi-Fi Direct használatával. A nyomtatási funkciók széles skáláját kiegészíti az automatikus kétoldalas nyomtatás, és az automatikus dokumentumadagoló is felgyorsíthatja munkáját. A másolásnál és a szkennelésnél nem hiányzik a kiváló minőség és a fax, bár használata napjainkban megkérdőjelezhető, képes küldeni a számítógép bekapcsolása nélkül 33,6 kbps sebességgel, ami oldalanként körülbelül 3 másodperc. Nem hiányzik a 100 oldalas memória, valamint 60 név és szám gyorshívása sem.

Nyomtatási sebesség és minőség

Rendkívül meglepett minket a nyomtatás minősége, nemcsak a közönséges dokumentumoknál, hanem a fényképek nyomtatásánál is. Természetesen ez bizonyos mértékben függ a minőségi fotópapírtól is. Az Epson L6190 multifunkciós készülék percenként 15 fekete-fehér és 8 színes A4-es oldalt képes kinyomtatni a lehető legmagasabb minőségben, az ISO / IEC 24734 szabvány szerint. Körülbelül 69 másodpercbe telik egy 10 x 15 cm-es színes fotó nyomtatása kiváló minőségű Epson fényes fotópapír használatával. A szokásos nyomtatási beállításokkal azonban a készülék 33 oldal fekete-fehér és 20 színes oldal percnkénti nyomtatással képes nyomtatni. A nyomtatási felbontás legfeljebb 4800 x 1200 dpi, szkenneléskor pedig 1200 x 2400 dpi. Duplex használata esetén az A4-es formátumú papírra a duplex sebesség kb. 6,5 oldal fekete-fehérben és 4,5 oldal színesben percenként. A nyomtatási sebesség és a minőség nagyon jó. A többfunkciós készülék 250 lapos bemeneti adagolótálcával és 30 oldalas dokumentumadagolóval (ADF) rendelkezik. Meglepő módon a gyártó egy készlet tintát (2 teljes tintakészlet) csomagol a nyomtatóhoz, amellyel akár 14 000 oldal fekete-fehérben vagy 11 200 oldal színesben nyomtatható. A nyomtatási költségek alacsonyak és a nyomtatási minőség magas.

 

A nyomtató előnyei 

- stílusos, modern kialakítás

- minőségi gyári feldolgozás

- a kialakítás ergonómiája és kompakt méretei

- kényelmes hozzáférés a kezelőpanelhez

- nagy, áttekinthető grafikus kijelző

- nyomtatási minőség és sebesség

- nyomtatási, másolási, szkennelési és faxolási funkciók

- gazdag csatlakoztatás

- alacsony költségek az ECO Tank ITS rendszernek köszönhetően

- kiváló tintatöltő rendszer + jól elhelyezett tartály

- 2 készlet tinta a csomagban

 

A nyomtató hátrányai

- magasabb ár

 

Nyomtatópatronok

Az Epson L6190 4 fekete, cián, sárga és bíbor tintatartályt használ a nyomtatáshoz. A tintatartályba a 101 ECOTANK jelölésű fekete tintásüveg (fekete) 127 ml, 101 ECOTANK jelölésű cián tintásüveg (cián), 101 ECOTANK jelölésű bíbor tintásüveg (bíbor) és 101 ECOTANK jelölésű sárga tintásüveg (sárga) 70 ml felhasználásával töltik.

Értékelés

Néhányszor már találkoztunk tintatartályokkal, de ennek a multifunkciónak a feltöltése kiváló és kényelmes. Kinyitja a tartály rekeszt és a biztonsági kupakot eltávolítja, a tintásüveg tartalmát átönti a tartályba. A tinta betöltésekor egyidejűleg a felesleges levegő is kijön a tartályból  az osztott kettős tartálytorkon keresztül, így biztos lehet abban, hogy nem maradnak ott légbuborékok. Egyszerű, kényelmes és maximálisan tiszta módszer a tinta áttöltése a készülékbe.

Tipp az Ön számára

A gyártó weboldalán történő ingyenes regisztráció után 3 év garanciát kap. Ennél a modellnél a Cashback-et is felhasználhatja akár 55 € összegig.