Epson SureColor SC-F100


Az első Epson A4 formátumú színes hőszublimációs nyomtató

Az Epson bemutatta első színes nyomtatóját A4-es formátumú hőszublimációs technológiával kompakt méretben. A fő érdekességek  az egyszerű kezelés és az alacsony üzemeltetési költségek. Ezzel a modellel az Epson olyan kisebb és induló vállalkozásokat céloz meg, amelyeknek termékkínálatukat elindítaniuk vagy bővíteniük kell a reklámszektor irányába. Az asztali nyomtató kompakt méreteinek köszönhetően a nyomtató gyors beindításra alkalmas egy kisebb vállalatnál, amely ezt felhasználhatja különféle promóciós és reklámcikkek készítésére saját igényei szerint, például saját logójával ellátva. Ez a modell támogatást kapott az új Epson Cloud Solutions PORT platformhoz a nyomtatási feladatok költségeinek nyomon követésére és a folyamatos megfigyelésre.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: színes hőszublimációs

Felhasználás cég / háztartás: a reklámszektorra összpontosító induló vállalkozás, egy kisebb grafikai vagy reklámstúdió

Nyomtató interfész: USB/ LAN/ Wi-Fi/ Wi-Fi Direct

Mobil csatlakozás: AirPrint/ Google Cloud Print/ Mopria

Funkciók nyomtató/ többfunkció: többfunkciós - nyomtatás

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 375 mm

Mélység: 475 mm

Magasság: 187 mm

Tömeg: 4,6 kg

 

Kompakt kialakítás stílusos kivitelben

A modell mérete és kialakítása kellemes meglepetést jelent mindazoknak, akik szublimációs nyomtatási technológiával rendelkező nyomtatót keresnek. A közelmúltban az ajánlatot nagy formátumú nyomtatókra vagy kis zsebméretű fotónyomtatókra szűkítették. Kivételt a Canon Selphy modellek jelentettek, amelyek továbbra sem jutottak el az A4-es formátumú nyomtatáshoz, és nem támogatták a támogatott adathordozók ilyen széles skáláját. Az Epson SureColor SC-F100 nyomtatómodell stílusos kialakítással ötvözi a fehér-szürke színt, a finom lekerekített éleket és az egyes elhatárolt részeket. A felső rész egy nyitható fedélből áll ( melynek alsó kialakítása a méz műanyagra emlékeztet), amely alatt található a nyomtató mechanizmusa. A jobb oldal egy 4 különálló rekesszel ellátott tintatartály- rendszer számára van fenntartva. Az átlátszó ablakok lehetővé teszik a tintaszint vizuális ellenőrzését. A felső rész kinyitása után hozzájut az újratöltő rendszerhez. A jobb oldalon hátul egy csavarral rögzített fedél mögött egy hulladéktartály található. Az előlapot egy kezelőpanel uralja, intuitív színes 2, 4 "LCD kijelzővel és érintőképernyős vezérlőgombokkal. A fő bekapcsológomb háttérvilágítással rendelkezik. A panel enyhe szögben dönthető. A panel alatt egy kimeneti papírtálca, alatta pedig egy fiókos papíradagoló tálca található. Az USB és Ethernet kábelek hálózati csatlakozói a jobb hátsó részen találhatók. A nyomtató gyári feldolgozása nagyon jó minőségű, a műanyagok erősek és nem hajlanak meg. Az általános kialakítás nagyon kellemes, a készülék modernnek és stílusosnak tűnik. Ennek köszönhetően könnyen beilleszkedik egy modern iroda bármely munkakörnyezetébe.

 

 

Jellemzők

Az Epson SureColor SC-F100 szublimációs nyomtató kisebb vállalatok és induló vállalkozások számára készült eszköz, amely kihasználja a promóciós cikkek, promóciós anyagok, de a kis textilgyártók nyomtatási tulajdonságainak előnyeit is. A nyomtató megfelel az ehhez szükséges követelményeknek. Ez egy egycélú nyomtató, amely teljes mértékben a minőségi nyomtatásra összpontosít. A gazdag csatlakozással bárhonnan áttöltheti a nyomtatási javaslatokat, feladatokat a nyomtatóra. Csatlakozhat LAN-hoz vagy vezeték nélkül Wi-Fi-n keresztül. Egy másik lehetőség a mobileszközökről történő nyomtatás és a felhőszolgáltatásokhoz való hozzáférés. Ha szerkesztenie kell az eredeti textet vagy képet grafikus programban történő nyomtatáshoz, használhat USB-kábelt a számítógépéhez.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

Az Epson SureColor SC-F100 600 x 1200 dpi felbontással nyomtat maximálisan A4-es méretben. A nyomtatási minőség magas szinten van a PrecisionCore technológiának és a nyomtatófej használatának köszönhetően. Az élesség és a színvisszaadás nagyon jó, a nyomatok pedig kivételes minőségűek. A gyártó sehol nem határozza meg a nyomtatási sebességet, ami a szublimációs nyomtatásban nem várható el, mivel ez nem nagy nyomtatási mennyiségű és nagy termelékenységű eszköz. Az első tesztekben azonban ez körülbelül 65 másodpercet vesz igénybe egy A4-es formátum nyomtatása oldalanként. Ennek a modellnek a legnagyobb előnye a magas színvonalú nyomtatás, valamint a sokféle papírra, különféle fotópapírra, texturált, vagy más papírra és speciális fóliákra történő nyomtatás támogatása.

 

A nyomtató előnyei

- kompakt méret és kellemes kialakítás

- kiváló minőségű nyomtatás

- Epson PrecisionCore MicroTFP nyomtatófej

- csatlakoztatás Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Ethernet, USB 2.0

- 2,4 "színes LCD kijelző

- 140 ml-es tintáspalack

- Epson kiterjesztett garancia

- alacsony üzemeltetési költségek

 

A nyomtató hátrányai

- csak nyomtatás

- adagolótálca kisebb papírkapacitással

 

Utántöltetek

A nyomtató négy különálló fekete, cián, bíbor és sárga tintát használ a nyomtatáshoz. 140 ml-es palack csomagolásban kerülnek forgalomba. Ezeket a nyomtató tintatartály-rendszerének különálló tartályaiban töltik fel. Előnye, hogy a nyomtatás során is lehetséges az utánpótlás. Ez az egyszerű utántöltő rendszer és az alacsony költségű tinták nagy pozitívumot jelentenek a készülék számára.

 

Értékelés

Az Epson SureColor SC-F100 modell hiánypótló helyet tölt be a szublimációs nyomtatás piacán. Kisvállalkozások számára ez több okból is nagyon jó választás. Alacsony kezdeti beruházás (összehasonlítva a professzionális szublimációs nyomtatással), kompakt eszközméret kisebb helyekre, kiváló nyomtatási minőség, sokféle adathordozó támogatása és alacsony nyomtatási költségek, a megfizethető palackozásnak köszönhetően. További pozitívum a könnyű kezelhetőség és a minimális karbantartás. Ha több tíz vagy száz darab terméket kell kinyomtatnia egy kis cégnél, ez jó választás.

 

Infoline (HÉ - PÉ: 8:00 - 15:30)