Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Epson SureColor SC-F100

Az első Epson A4 formátumú színes hőszublimációs nyomtató

Az Epson bemutatta első színes nyomtatóját A4-es formátumú hőszublimációs technológiával kompakt méretben. A fő érdekességek  az egyszerű kezelés és az alacsony üzemeltetési költségek. Ezzel a modellel az Epson olyan kisebb és induló vállalkozásokat céloz meg, amelyeknek termékkínálatukat elindítaniuk vagy bővíteniük kell a reklámszektor irányába. Az asztali nyomtató kompakt méreteinek köszönhetően a nyomtató gyors beindításra alkalmas egy kisebb vállalatnál, amely ezt felhasználhatja különféle promóciós és reklámcikkek készítésére saját igényei szerint, például saját logójával ellátva. Ez a modell támogatást kapott az új Epson Cloud Solutions PORT platformhoz a nyomtatási feladatok költségeinek nyomon követésére és a folyamatos megfigyelésre.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: színes hőszublimációs

Felhasználás cég / háztartás: a reklámszektorra összpontosító induló vállalkozás, egy kisebb grafikai vagy reklámstúdió

Nyomtató interfész: USB/ LAN/ Wi-Fi/ Wi-Fi Direct

Mobil csatlakozás: AirPrint/ Google Cloud Print/ Mopria

Funkciók nyomtató/ többfunkció: többfunkciós - nyomtatás

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 375 mm

Mélység: 475 mm

Magasság: 187 mm

Tömeg: 4,6 kg

 

Kompakt kialakítás stílusos kivitelben

A modell mérete és kialakítása kellemes meglepetést jelent mindazoknak, akik szublimációs nyomtatási technológiával rendelkező nyomtatót keresnek. A közelmúltban az ajánlatot nagy formátumú nyomtatókra vagy kis zsebméretű fotónyomtatókra szűkítették. Kivételt a Canon Selphy modellek jelentettek, amelyek továbbra sem jutottak el az A4-es formátumú nyomtatáshoz, és nem támogatták a támogatott adathordozók ilyen széles skáláját. Az Epson SureColor SC-F100 nyomtatómodell stílusos kialakítással ötvözi a fehér-szürke színt, a finom lekerekített éleket és az egyes elhatárolt részeket. A felső rész egy nyitható fedélből áll ( melynek alsó kialakítása a méz műanyagra emlékeztet), amely alatt található a nyomtató mechanizmusa. A jobb oldal egy 4 különálló rekesszel ellátott tintatartály- rendszer számára van fenntartva. Az átlátszó ablakok lehetővé teszik a tintaszint vizuális ellenőrzését. A felső rész kinyitása után hozzájut az újratöltő rendszerhez. A jobb oldalon hátul egy csavarral rögzített fedél mögött egy hulladéktartály található. Az előlapot egy kezelőpanel uralja, intuitív színes 2, 4 "LCD kijelzővel és érintőképernyős vezérlőgombokkal. A fő bekapcsológomb háttérvilágítással rendelkezik. A panel enyhe szögben dönthető. A panel alatt egy kimeneti papírtálca, alatta pedig egy fiókos papíradagoló tálca található. Az USB és Ethernet kábelek hálózati csatlakozói a jobb hátsó részen találhatók. A nyomtató gyári feldolgozása nagyon jó minőségű, a műanyagok erősek és nem hajlanak meg. Az általános kialakítás nagyon kellemes, a készülék modernnek és stílusosnak tűnik. Ennek köszönhetően könnyen beilleszkedik egy modern iroda bármely munkakörnyezetébe.

 

 

Jellemzők

Az Epson SureColor SC-F100 szublimációs nyomtató kisebb vállalatok és induló vállalkozások számára készült eszköz, amely kihasználja a promóciós cikkek, promóciós anyagok, de a kis textilgyártók nyomtatási tulajdonságainak előnyeit is. A nyomtató megfelel az ehhez szükséges követelményeknek. Ez egy egycélú nyomtató, amely teljes mértékben a minőségi nyomtatásra összpontosít. A gazdag csatlakozással bárhonnan áttöltheti a nyomtatási javaslatokat, feladatokat a nyomtatóra. Csatlakozhat LAN-hoz vagy vezeték nélkül Wi-Fi-n keresztül. Egy másik lehetőség a mobileszközökről történő nyomtatás és a felhőszolgáltatásokhoz való hozzáférés. Ha szerkesztenie kell az eredeti textet vagy képet grafikus programban történő nyomtatáshoz, használhat USB-kábelt a számítógépéhez.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

Az Epson SureColor SC-F100 600 x 1200 dpi felbontással nyomtat maximálisan A4-es méretben. A nyomtatási minőség magas szinten van a PrecisionCore technológiának és a nyomtatófej használatának köszönhetően. Az élesség és a színvisszaadás nagyon jó, a nyomatok pedig kivételes minőségűek. A gyártó sehol nem határozza meg a nyomtatási sebességet, ami a szublimációs nyomtatásban nem várható el, mivel ez nem nagy nyomtatási mennyiségű és nagy termelékenységű eszköz. Az első tesztekben azonban ez körülbelül 65 másodpercet vesz igénybe egy A4-es formátum nyomtatása oldalanként. Ennek a modellnek a legnagyobb előnye a magas színvonalú nyomtatás, valamint a sokféle papírra, különféle fotópapírra, texturált, vagy más papírra és speciális fóliákra történő nyomtatás támogatása.

 

A nyomtató előnyei

- kompakt méret és kellemes kialakítás

- kiváló minőségű nyomtatás

- Epson PrecisionCore MicroTFP nyomtatófej

- csatlakoztatás Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Ethernet, USB 2.0

- 2,4 "színes LCD kijelző

- 140 ml-es tintáspalack

- Epson kiterjesztett garancia

- alacsony üzemeltetési költségek

 

A nyomtató hátrányai

- csak nyomtatás

- adagolótálca kisebb papírkapacitással

 

Utántöltetek

A nyomtató négy különálló fekete, cián, bíbor és sárga tintát használ a nyomtatáshoz. 140 ml-es palack csomagolásban kerülnek forgalomba. Ezeket a nyomtató tintatartály-rendszerének különálló tartályaiban töltik fel. Előnye, hogy a nyomtatás során is lehetséges az utánpótlás. Ez az egyszerű utántöltő rendszer és az alacsony költségű tinták nagy pozitívumot jelentenek a készülék számára.

 

Értékelés

Az Epson SureColor SC-F100 modell hiánypótló helyet tölt be a szublimációs nyomtatás piacán. Kisvállalkozások számára ez több okból is nagyon jó választás. Alacsony kezdeti beruházás (összehasonlítva a professzionális szublimációs nyomtatással), kompakt eszközméret kisebb helyekre, kiváló nyomtatási minőség, sokféle adathordozó támogatása és alacsony nyomtatási költségek, a megfizethető palackozásnak köszönhetően. További pozitívum a könnyű kezelhetőség és a minimális karbantartás. Ha több tíz vagy száz darab terméket kell kinyomtatnia egy kis cégnél, ez jó választás.