Irodaszerek

Epson SureColor SC-P700

A profi fotósok újra jó eszközhöz jutnak. Az Epson vállalat két nagyon érdekes, csak számukra tervezett modellt kínál. Ha profi vagy félprofi szakemberként dolgozik, és rajong a minőségi fényképezésért, akkor egy pár Epson SureColor SC-P700 és Epson SureColor SC-P900 modell érdekelheti. A modellek megfelelnek a legmagasabb minőségben történő nyomtatás követelményeinek, egészen az A3 és A2 formátumig, és a nyomtatáshoz az UltraChrome Pro 10 sorozat új tintáit használják. Hála nekik, az így kapott nyomtatás sokkal jobb színskálához, a fekete tónusok simább átmenetéhez és a szemcsésség minimalizálásához vezet.Néhány mondatban összefoglaltuk mindazt, amit az Epson SC-P700 modell kínál Önnek.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Felhasználás cég/ háztartás: professzionális fotósok, kis fényképészeti és grafikai stúdiók

Nyomtató interfész: USB/ LAN / Wi-Fi-Direct

Mobil csatlakoztatás: AirPrint/ Google Cloud Print

Funkciók nyomtató/ többfunkció: Fotónyomtató - nyomtatás

Maximális nyomtatási formátum: A3 +

Automatikus kétoldalas nyomtatás: nem (kézi)

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 515 mm

Mélység: 368 mm

Magasság: 185 mm

Tömeg: 12,6 kg

 

Minimalista kialakítás

Az Epson SC-P700 modell első benyomásai nagyon kellemesek. A készülék eltér a mai nyomtatókra jellemző finoman lekerekített élektől, és egész más utakon jár. A kialakítás minimalista, geometriai élességű szélekkel. A gyártó úgy módosította a kivitelt, hogy a tiszta vonalakon kívül semmi más zavaró dolgot nem láthat. A rendkívül stílusos fekete kivitel fényűzőnek tűnik, és a nyomtató minden térben gyönyörűen fog mutatani. Az előlap két részre oszlik. A felső panel a gyártó ezüst logóját tartalmazza. Az alsó rész nyitható, és elrejti a kimeneti papírtálcát a nyomatokhoz. A tetején egy fényes kezelőpanel található, amely az egész terület felét foglalja el. Rajta színes intelligens LCD kijelző található 10,9 cm átlóval, érintésvezérléssel. A másik fele a matt részhez tartozik, amely kinyitásakor papíradagolóként szolgál. A megosztott részek határát lágy, fehér LED-ek világítják meg, ami még nagyobb tekintélyt ad a nyomtatónak. Az Epson SC-P700 kompakt méretű és valamivel kisebb, mint az SC-P900 modell. Mondani sem kell, hogy a gyári kivitelezés rendkívül magas szinten van, a felhasznált műanyagok pedig erősek és kiváló minőségűek. A készüléken egyetlen hibát sem talál, és a formatervezés egészen exkluzív. A kis lábak is hozzájárultak a vonzerőhöz. Azt kell mondanunk, hogy ez az egyik legszebb nyomtató, amelyet láttunk, és inkább hasonlít egy Hi-Fi eszközre, mintsem egy nyomtatóra.

 

Fényképészek számára tervezett funkciók

Noha fényképészeti nyomtatásra tervezett egycélú eszközről van szó, a lehetőségek ezen a területen nagyvonalúak a lehető legjobb eredmény elérése érdekében. Az Epson P700 gazdag csatlakozással rendelkezik, és a gyors USB 3.0 csatlakozás mellett interfészt kínál Ethernet-kábellel történő csatlakozáshoz, valamint a Wi-Fi Direct létrehozásához a 2,4 és 5 GHz sávokban. Mobil eszközökről és a felhő szolgáltatásokból történő nyomtatás is támogatott. Az Epson Connect (iPrint) és a Google Cloud Print mellett az iOS-eszközökkel való kompatibilitás is nagyon jól megoldott. A csatlakozás az Apple AirPrint segítségével lehetséges. Az Epson Print Layout alkalmazás az iOS rendszerre vonatkozik. Támogatja a teljes színkezelést asztali számítógép szintjén és a színprofilok kiválasztását. Számos részletes beállítás elvégezhető közvetlenül az érintőképernyőn, amely részletes információkat jelenít meg és színkalibrált.Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy kihagyjon néhány lépést, amelyet egyébként el kellene végeznie az Adobe Photoshop és hasonló szoftverek segítségével. Pozitívum a vezérlés a kijelzőn kesztyűben. Sok hivatásos fotós védőkesztyűt használ a nyomtatáskor, hogy ne rontsa el a fényképet, és örömmel fogadják a lehetőséget, hogy kesztyűt viseljenek a nyomtató kezelésekor. A fénykép nyomtatás előtti előnézete magától értetődik a kijelzőn. A nyomtató lehetővé teszi, hogy a fotónyomtatásra alkalmas hordozók széles skálájára nyomtasson. Az adagolóval ellátott hátsó papíradagoló tálca kapacitása 120 lap normál papír vagy 30 fotópapír. Van egy elülső papírbemenet is 1 vastagabb anyaghoz, 1,5 mm-ig. Hátul van egy tartály a papírtekercshez transzparensek és panorámaképek nyomtatásához 3 m hosszúságig. Ha valaki még használja a címkenyomtatást CD / DVD adathordozón, akkor ez a lehetőség  itt is megtalálható.

 

 

Nyomtatási sebesség és minőség

Az Epson SureColor SC-P700 nyomtató sokkal gyorsabb, mint a nagy formátumú professzionális fotónyomtatók. 5.760 x 1.440 dpi ultra nyomtatási felbontással, egyes tesztek szerint, körülbelül 1 perc és 30 másodperc alatt nyomtatják a szöveges dokumentumokat grafikával. A grafikus nyomtatás már valahol a 2 perc 30 másodperc küszöbén áll. Szegély nélküli színes fénykép néhány percet vesz igénybe. Mivel ez egy fotónyomtató, ahol nem a sebesség, hanem a minőség a prioritás, a gyártó még a sebességadatokat sem közli. A 10 csatornás MicroPiezo AMC nyomtatófej hozzájárul a kivételes nyomtatási minőséghez. Mindegyik nyomtatófej-fúvóka három méretben képes szétfújni a cseppecskéket, legfeljebb 1,5 pl-ig. A csatornák fekete fotótintához és matt fekete tintához vannak fenntartva. Ez azt jelenti, hogy a nyomtató időt takarít meg a két tinta közötti váltáskor. A fúvókák taszító bevonata ismét segít a fúvókák eltömődésének megakadályozásában. Az első felhasználó tesztjein alapuló nyomtatási minőség kiváló, és az Epson SureColor SC-P700 erős versenytárs a rendelkezésre álló fotónyomtatók között.

 

A nyomtató előnyei

- a gyári feldolgozás kivételes minősége

- luxusos minimalista kialakítás

- kompakt méretek

- kiváló minőségű nyomtatás

- bannerek és panorámaképek nyomtatásának támogatása

- Black Enhance Overcoat technológia

- vezérlés 4,3 "LCD kijelzővel (kesztyűben is)

- különféle eredetik kényelmes feldolgozása

- kiváló minőségű pigment tinta UltraChrome Pro 10 (10 különálló tinta)

- csatlakoztathatóság

 

A nyomtató hátrányai

- a nyomtató magasabb  ára

- a tintakazetták kapacitása

- magasabb üzemeltetési költségek

- nem támogatja az SD-kártyát, az USB-gazdagépet

 

Utántöltések a nyomtatóhoz

Az Epson SureColor SC-P700 fotónyomtató az új Epson UltraChrome HD PRO10 tintákat használja. Ez 10 különálló pigmenttintát jelent , a következő színekből: cián, világos cián, élénk bíbor, élénk világos bíbor, sárga, szürke, világosszürke, bíbor, fényképészeti fekete és matt fekete. A lila tinta nagyban kibővíti a színtartományt. A hozzáadása akár 6% -kal növeli a tartományt. Az új Carbon Black Driver mód, amelyet a Dmax növelésére és a fekete fényességének a fényes fotópapíron való növelésére terveztek, szintén hozzájárul a teljes eredményhez. Fekete tinta használatakor a gyártó azt javasolja, hogy a fényes fotópapírokhoz fotófeketét, a matt (nem fényvisszaverő) fotópapírokhoz matt fekete tintát használjon. A tintakazetták térfogata 25 ml, de a hozamuk eltér a tinta sajátos színétől függően.

 

Értékelés

Az Epson SureColor SC-P700 modellt mindenképpen érdemes megjegyezni. A többi fotónyomtató mellett nemcsak gyönyörű dizájnnal, de kiváló nyomtatási minőségével és a grafikus érintőképernyőn történő kényelmes kezeléssel (a megdöntés lehetőségével) is különbözik. A cikkben megemlítettük az összes pozitívumot, és hogy ne csak dicsérjünk megemlítünk néhány hiányosságot is. Annak ellenére, hogy a tintakazetták kapacitása 25 ml, nem minden tintából lesz magas a hozam. Összességében a nagyobb patronkapacitás segítené a nyomtatót. A nyomtatási és üzemeltetési költségek magasabbak. A készüléken nincs memóriakártya-nyílás vagy USB-port, vagy a PictBridge-támogatás. Ezt a kisebb hiányosságot ellensúlyozza a LAN-hoz való csatlakozás és a vezeték nélküli Wi-Fi Direct támogatása. Pozitívum mindenképpen a felhőszolgáltatások előnyben részesített hozzáférése. Nem tekintjük hiányosságnak a nyomtató magasabb árát, mert egy profi fotós minden bizonnyal megvédi ezt az árat a magas nyomtatási minőség arányában.