Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Epson SureColor SC-P700

A profi fotósok újra jó eszközhöz jutnak. Az Epson vállalat két nagyon érdekes, csak számukra tervezett modellt kínál. Ha profi vagy félprofi szakemberként dolgozik, és rajong a minőségi fényképezésért, akkor egy pár Epson SureColor SC-P700 és Epson SureColor SC-P900 modell érdekelheti. A modellek megfelelnek a legmagasabb minőségben történő nyomtatás követelményeinek, egészen az A3 és A2 formátumig, és a nyomtatáshoz az UltraChrome Pro 10 sorozat új tintáit használják. Hála nekik, az így kapott nyomtatás sokkal jobb színskálához, a fekete tónusok simább átmenetéhez és a szemcsésség minimalizálásához vezet.Néhány mondatban összefoglaltuk mindazt, amit az Epson SC-P700 modell kínál Önnek.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Felhasználás cég/ háztartás: professzionális fotósok, kis fényképészeti és grafikai stúdiók

Nyomtató interfész: USB/ LAN / Wi-Fi-Direct

Mobil csatlakoztatás: AirPrint/ Google Cloud Print

Funkciók nyomtató/ többfunkció: Fotónyomtató - nyomtatás

Maximális nyomtatási formátum: A3 +

Automatikus kétoldalas nyomtatás: nem (kézi)

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 515 mm

Mélység: 368 mm

Magasság: 185 mm

Tömeg: 12,6 kg

 

Minimalista kialakítás

Az Epson SC-P700 modell első benyomásai nagyon kellemesek. A készülék eltér a mai nyomtatókra jellemző finoman lekerekített élektől, és egész más utakon jár. A kialakítás minimalista, geometriai élességű szélekkel. A gyártó úgy módosította a kivitelt, hogy a tiszta vonalakon kívül semmi más zavaró dolgot nem láthat. A rendkívül stílusos fekete kivitel fényűzőnek tűnik, és a nyomtató minden térben gyönyörűen fog mutatani. Az előlap két részre oszlik. A felső panel a gyártó ezüst logóját tartalmazza. Az alsó rész nyitható, és elrejti a kimeneti papírtálcát a nyomatokhoz. A tetején egy fényes kezelőpanel található, amely az egész terület felét foglalja el. Rajta színes intelligens LCD kijelző található 10,9 cm átlóval, érintésvezérléssel. A másik fele a matt részhez tartozik, amely kinyitásakor papíradagolóként szolgál. A megosztott részek határát lágy, fehér LED-ek világítják meg, ami még nagyobb tekintélyt ad a nyomtatónak. Az Epson SC-P700 kompakt méretű és valamivel kisebb, mint az SC-P900 modell. Mondani sem kell, hogy a gyári kivitelezés rendkívül magas szinten van, a felhasznált műanyagok pedig erősek és kiváló minőségűek. A készüléken egyetlen hibát sem talál, és a formatervezés egészen exkluzív. A kis lábak is hozzájárultak a vonzerőhöz. Azt kell mondanunk, hogy ez az egyik legszebb nyomtató, amelyet láttunk, és inkább hasonlít egy Hi-Fi eszközre, mintsem egy nyomtatóra.

 

Fényképészek számára tervezett funkciók

Noha fényképészeti nyomtatásra tervezett egycélú eszközről van szó, a lehetőségek ezen a területen nagyvonalúak a lehető legjobb eredmény elérése érdekében. Az Epson P700 gazdag csatlakozással rendelkezik, és a gyors USB 3.0 csatlakozás mellett interfészt kínál Ethernet-kábellel történő csatlakozáshoz, valamint a Wi-Fi Direct létrehozásához a 2,4 és 5 GHz sávokban. Mobil eszközökről és a felhő szolgáltatásokból történő nyomtatás is támogatott. Az Epson Connect (iPrint) és a Google Cloud Print mellett az iOS-eszközökkel való kompatibilitás is nagyon jól megoldott. A csatlakozás az Apple AirPrint segítségével lehetséges. Az Epson Print Layout alkalmazás az iOS rendszerre vonatkozik. Támogatja a teljes színkezelést asztali számítógép szintjén és a színprofilok kiválasztását. Számos részletes beállítás elvégezhető közvetlenül az érintőképernyőn, amely részletes információkat jelenít meg és színkalibrált.Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy kihagyjon néhány lépést, amelyet egyébként el kellene végeznie az Adobe Photoshop és hasonló szoftverek segítségével. Pozitívum a vezérlés a kijelzőn kesztyűben. Sok hivatásos fotós védőkesztyűt használ a nyomtatáskor, hogy ne rontsa el a fényképet, és örömmel fogadják a lehetőséget, hogy kesztyűt viseljenek a nyomtató kezelésekor. A fénykép nyomtatás előtti előnézete magától értetődik a kijelzőn. A nyomtató lehetővé teszi, hogy a fotónyomtatásra alkalmas hordozók széles skálájára nyomtasson. Az adagolóval ellátott hátsó papíradagoló tálca kapacitása 120 lap normál papír vagy 30 fotópapír. Van egy elülső papírbemenet is 1 vastagabb anyaghoz, 1,5 mm-ig. Hátul van egy tartály a papírtekercshez transzparensek és panorámaképek nyomtatásához 3 m hosszúságig. Ha valaki még használja a címkenyomtatást CD / DVD adathordozón, akkor ez a lehetőség  itt is megtalálható.

 

 

Nyomtatási sebesség és minőség

Az Epson SureColor SC-P700 nyomtató sokkal gyorsabb, mint a nagy formátumú professzionális fotónyomtatók. 5.760 x 1.440 dpi ultra nyomtatási felbontással, egyes tesztek szerint, körülbelül 1 perc és 30 másodperc alatt nyomtatják a szöveges dokumentumokat grafikával. A grafikus nyomtatás már valahol a 2 perc 30 másodperc küszöbén áll. Szegély nélküli színes fénykép néhány percet vesz igénybe. Mivel ez egy fotónyomtató, ahol nem a sebesség, hanem a minőség a prioritás, a gyártó még a sebességadatokat sem közli. A 10 csatornás MicroPiezo AMC nyomtatófej hozzájárul a kivételes nyomtatási minőséghez. Mindegyik nyomtatófej-fúvóka három méretben képes szétfújni a cseppecskéket, legfeljebb 1,5 pl-ig. A csatornák fekete fotótintához és matt fekete tintához vannak fenntartva. Ez azt jelenti, hogy a nyomtató időt takarít meg a két tinta közötti váltáskor. A fúvókák taszító bevonata ismét segít a fúvókák eltömődésének megakadályozásában. Az első felhasználó tesztjein alapuló nyomtatási minőség kiváló, és az Epson SureColor SC-P700 erős versenytárs a rendelkezésre álló fotónyomtatók között.

 

A nyomtató előnyei

- a gyári feldolgozás kivételes minősége

- luxusos minimalista kialakítás

- kompakt méretek

- kiváló minőségű nyomtatás

- bannerek és panorámaképek nyomtatásának támogatása

- Black Enhance Overcoat technológia

- vezérlés 4,3 "LCD kijelzővel (kesztyűben is)

- különféle eredetik kényelmes feldolgozása

- kiváló minőségű pigment tinta UltraChrome Pro 10 (10 különálló tinta)

- csatlakoztathatóság

 

A nyomtató hátrányai

- a nyomtató magasabb  ára

- a tintakazetták kapacitása

- magasabb üzemeltetési költségek

- nem támogatja az SD-kártyát, az USB-gazdagépet

 

Utántöltések a nyomtatóhoz

Az Epson SureColor SC-P700 fotónyomtató az új Epson UltraChrome HD PRO10 tintákat használja. Ez 10 különálló pigmenttintát jelent , a következő színekből: cián, világos cián, élénk bíbor, élénk világos bíbor, sárga, szürke, világosszürke, bíbor, fényképészeti fekete és matt fekete. A lila tinta nagyban kibővíti a színtartományt. A hozzáadása akár 6% -kal növeli a tartományt. Az új Carbon Black Driver mód, amelyet a Dmax növelésére és a fekete fényességének a fényes fotópapíron való növelésére terveztek, szintén hozzájárul a teljes eredményhez. Fekete tinta használatakor a gyártó azt javasolja, hogy a fényes fotópapírokhoz fotófeketét, a matt (nem fényvisszaverő) fotópapírokhoz matt fekete tintát használjon. A tintakazetták térfogata 25 ml, de a hozamuk eltér a tinta sajátos színétől függően.

 

Értékelés

Az Epson SureColor SC-P700 modellt mindenképpen érdemes megjegyezni. A többi fotónyomtató mellett nemcsak gyönyörű dizájnnal, de kiváló nyomtatási minőségével és a grafikus érintőképernyőn történő kényelmes kezeléssel (a megdöntés lehetőségével) is különbözik. A cikkben megemlítettük az összes pozitívumot, és hogy ne csak dicsérjünk megemlítünk néhány hiányosságot is. Annak ellenére, hogy a tintakazetták kapacitása 25 ml, nem minden tintából lesz magas a hozam. Összességében a nagyobb patronkapacitás segítené a nyomtatót. A nyomtatási és üzemeltetési költségek magasabbak. A készüléken nincs memóriakártya-nyílás vagy USB-port, vagy a PictBridge-támogatás. Ezt a kisebb hiányosságot ellensúlyozza a LAN-hoz való csatlakozás és a vezeték nélküli Wi-Fi Direct támogatása. Pozitívum mindenképpen a felhőszolgáltatások előnyben részesített hozzáférése. Nem tekintjük hiányosságnak a nyomtató magasabb árát, mert egy profi fotós minden bizonnyal megvédi ezt az árat a magas nyomtatási minőség arányában.