Irodaszerek

Epson SureColor T5270 SINGLE Roll Edition

Epson SureColor T5 az Epson SureColor T sorozat háromféle típusú és szélességű nyomtatót tartalmaz: T3270 24 hüvelykes átlóval, T5270 36 hüvelykes átlóval és T7270 44 hüvelykes átlóval. A 36 és 44 hüvelykes modellek egy- vagy kéttekercses konfigurációban rendelhetők. A T5270 egy tárcsás, többfunkciós modul szkennerrel, másolóval és merevlemezzel. Az Epson SureColor T5270 egy nagy teljesítményű, megfizethető és jól konfigurálható nyomtató kisebb vállalkozások számára. A nyomtató a nyomtatófej-technológia fejlesztéseit is kihasználja, tintával és hordozóval kombinálva, amelyet professzionális termékek előállítására hangoltak. Ez a nyomtató olyan sebességgel és funkcionalitással rendelkezik, hogy a mérnökök, CAD és GIS felhasználók számára vonzó legyen. A nyomtatót professzionális felhasználók számára tervezték, számos kiegészítővel a gyártás különböző szintjeihez, mint például a kettős tekercs konfiguráció és a többfunkciós modul. Ez utóbbi kiegészíti a szkennelést, másolást és egy 320 GB-os nyomtatószervert a gyakori feladatok tárolására és a nyomtatási feladatok újranyomtatására. Ha a nyomtatót hálózathoz csatlakoztatja, bármely eszközről webböngészőn keresztül vezérelhető. 

Rövid jellemzés

Nyomtatófej: Epson PrecisionCore TFP a legkisebb, 3,5 pikoliteres tintacseppel

Tinta: Az Epson UltraChrome XD pigmenttinta 100 ml-es, 350 ml-es és 700 ml-es nagyságrendben kapható, amelyek keverhetők és színenként különböző méretekkel illeszthetők. A cián, sárga és bíbor színű patronok mellett mattfekete és fotófekete patron is található. A matt és a fotófekete közötti váltás a média típusától és a kívánt felülettől függően automatikusan megtörténik.

Felbontás: Akár 2880 x 1440 dpi

Sebesség: D-méretű grafikon mindössze 25 másodperc alatt

Méretek: 56" (Sz) x 30" (Mé) x 45" (Ma), (142,2 cm x 76,2 cm x 114,3 cm)

Tömeg: 84,36 kg (egy tekercs) 58,96 kg hozzáadott tömeggel a többfunkciós modulhoz

 

 

A nyomtató dobozban és raklapon érkezik, az egyszerű összeszerelés érdekében utasításokkal. Az alkatrészeket jól megtervezték a gyors összeszerelés érdekében. A nyomtatónak az állványra és a szkennernek a kiegészítő állványra való felszerelése az egyetlen lépés, amelyhez két emberre lesz szükség. Az összes többi összeszerelési elemet egy személy könnyedén elvégzi. A nyomtató kicsomagolásától a hordozóval és tintával ellátott állványra helyezésig tartó művelet körülbelül 30 percet vehet igénybe a nyomtatás előkészítésével együtt. További 30 percre lesz szüksége a lapolvasó csavaros állványának felszereléséhez, a lapolvasó kalibrálásához és minden beállításához a beolvasáshoz vagy másoláshoz. A nyomtatókosár összeszerelése körülbelül 45 percet vesz igénybe, mivel több alkatrésze van. A kosár egy praktikus funkció, két mód beállításával egy lapot vagy akár 20 lapot is rögzíthet.

Az alkatrészek kicsomagolása és a nyomtatóállvány összeszerelése után a következő lépés a hordozó betöltése és a tinta kalibrálása. Töltsön be egy 100 láb hosszúságú fotópapírtekercset a lapolvasó felemelésével. Ezt egy kézzel is könnyedén megteheti a hidraulikus támasztékoknak és a hordozótekercs-adapterek eltávolításának köszönhetően, amelyek könnyen válthatók a különböző tekercsméretek között. Az adapterek mindkét végén történő rögzítése, a tekercs helyére emelése és a tekercs rögzítése után a nyomtató automatikusan előkészíti a tekercset a nyomtatáshoz, és felismeri a tekercsen lévő hordozótípust.

A készülék számos hálózati lehetőséget tartalmaz, de nem csatlakozik Wi-Fi-n keresztül. A nyomtatás többféle minőségi opcióban lehetséges. Beállíthatja a sebességet és a nyomtatást automatikusan, vagy módosíthatja a paramétereket, hogy a legtöbbet hozza ki minden nyomtatásból. Lehetőség van a nyomatok előnézetének megtekintésére, valamint a tájolás és a felbontás beállítására, az egyes feladatok finomhangolására, hogy a legtöbbet hozza ki a különböző papírtípusokból. A papírtípus automatikus felismerése automatikusan módosítja a többi beállítást, miközben az optimális beállításokat a kiválasztott papírtípushoz igazítja. 

A nyomtató gyorsan és viszonylag csendesen működik. A sebesség a kiválasztott felbontástól és attól függ, hogy matt vagy fényes fotópapírra nyomtatnak. Ez természetesen nem a hatékonyság növelésének módja az irodában, de a nyomtatási sebesség lehetővé teszi, hogy egy távoli irodából küldjön el egy feladatot, és készen álljon a nyomtatásra, mire eljut a nyomtató helyére, feltéve, hogy nincs más feladat a sorban. A D-méretű diagram akár 25 másodperc alatt történő kinyomtatása azt jelenti, hogy a felhasználók több példányt is kinyomtathatnak, mielőtt megérkeznének, attól függően, hogy mennyi utat kell megtenni.

 

 

Az Epson UltraChrome XD pigmenttinta 100 ml-es, 350 ml-es és 700 ml-es méretben kapható, amelyek keverhetők és színenként különböző méretekkel illeszthetők. Ez az Epson UltraChrome XD tinta garantált archív nyomtatási minőséget biztosít. A nyomatok elkenődés- és vízállóak, de nem kültéri használatra készültek. 

A nyomtató listaárai 2995 dollártól kezdődnek a T3270 esetében és 6995 dollárig a T7270D esetében. Ez magától a konfigurációtól és a további moduloktól is függ. A többféle méret és kiegészítők nagy rugalmasságot biztosítanak a felhasználóknak. A többfunkciós modullal és az Adobe PostScript 3 modullal ellátott merevlemezek elengedhetetlenek a hatékony nyomtatáshoz forgalmas irodai környezetben, mivel biztosítják a szükséges feldolgozási teljesítményt a műveletek felgyorsításához. A True Adobe Postscript 3 hardvermodul közvetlen kötegnyomtatást és forró mappás kötegelt nyomtatást biztosít, és támogatja a biztonságos PDF-nyomtatást.

A nagyméretű nyomatok beolvasására és másolására szolgáló többfunkciós modulnak köszönhetően további lehetőségeket kap ettől a modelltől. A lapolvasó 200 és 600 dpi között készít beolvasást és másolást, másodpercenként 6 hüvelyk sebességgel. A lapolvasó tartalmaz egy 320 GB-os nyomtatószervert is, amely segíti a feladatsorok kezelését, valamint a feladatok mentését és újranyomtatását. Ez a funkció kiegészíthető a többfunkciós modullal vagy az opcionális Adobe PostScript 3 hardvermodullal, amely 1,6 GHz-es kétmagos processzorral, valamint PDF- és kötegelt nyomtatási lehetőségekkel egészül ki. 

A lapolvasót a nyomtató fölé szerelték fel egy állvány segítségével, amely könnyen rögzíthető a nyomtatóállvány hátulján, és biztonsági rúddal rendelkezik, amely megakadályozza, hogy a nyomtató felboruljon, mivel a nyomtató nagyon nehézzé válik az MFP-vel. A szkenner hidraulikus támasztékokra van felszerelve, amelyek lehetővé teszik a könnyű felemelést, hogy hozzáférjen a papírtekercshez és a nyomtató tetejéhez.

Az Epson professzionális képalkotó médiaoldalának gyors áttekintése megmutatja a rendelkezésre álló médiatípusok nagy számát. A matt papírok jellemzőek azokra a projektekre, amelyekre ezt a nyomtatót tervezték, de a rendelkezésre álló lehetőségek közül sok alkalmas reklámozásra, fotózásra és képzőművészetre.

A konfigurálhatóságnak, a gyorsaságnak, a könnyű kezelhetőségnek és a különböző árkategóriáknak köszönhetően ez a nagyformátumú nyomtatócsalád számos irodában és intézményben használható. Az LCD-képernyőn megjelenő intuitív menük, az egyes papírokhoz megfelelő nyomtatás konfigurálásának automatizálása, valamint a konfigurálhatósággal és feladatsorokkal rendelkező nyomtató-illesztőprogram megkönnyíti a nyomtató vezérlését.

 

Forrás: informedinfrastructure.com, epson.com