Irodaszerek

Epson WorkForce AL-M310DN

Erőteljes nyomtató kis és közepes méretű munkacsoportokhoz, ez az Epson WorkForce AL-M310DN. Fekete-fehér lézernyomtató, amely a fekete-fehér dokumentumok magas színvonalú nyomtatására összpontosít. Mit hoz a készülék az irodájába? Első és a legfontosabb: a teljesítmény és a nyomtatási sebesség, időpazarlás nélkül. Beszélhetünk egy hatékonyabb nyomtatási megoldásról egy közepes méretű csoport számára egy kompakt eszközben.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: monokróm lézer

Felhasználás  cég/ háztartás: kis, közepes munkacsoport

Nyomtató interfész: USB / LAN

Funkciók nyomtató/ többfunkció: nyomtató - nyomtatás

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 375 mm

Mélység: 393 mm

Magasság: 285 mm

Tömeg: 14 kg

 

Egyszerű kialakítás

Az Epson WorkForce AL-M310DN egy kompakt eszköz, minimalista kialakítással, fehér és fekete szín kombinációjával. Ennek köszönhetően a formatervezés modern és friss. A felső rész, ahol a papírkimenet található  és a kis szegmens kijelző, fekete színű. Az elülső rész tartalmaz egy nyitó részt a bemeneti adagolótálcához és egy részt a tonerkazetta eléréséhez. A be/ ki kapcsológomb a jobb oldalon található. A vezérlőgombok az eszköz tetején lévő kijelző alatt találhatók. A kezelés egyszerű a keresztbillentyűk és a középső OK megerősítő gomb használatával. Sajnos az USB gazda portot és a memóriakártya nyílást sehol nem fogja megtalálni.

Funkciók és teljesítmény

A funkciók mennyisége nem túl nagy, de a nyomtató tartalmazza azokat az alapokat, amelyekre szükség van egy igényes munkakörnyezet telepítéséhez. Az Epson WorkForce AL-M310DN elegendő teljesítményt nyújt egy 2 x 750 MHz-es kétmagos processzorhoz és 512 MB memóriához. Gyorsan és egyszerűen végez nyomtatási feladatokat. Van automatikus kétoldalas nyomtatás és elég nagy kapacitású papírtálca. A csatlakoztatást kétféleképpen lehetséges megvalósítani. Közvetlenül USB-kábellel a számítógéphez és Ethernet-kábellel a LAN-hálózathoz. A gigabites Ethernet csatlakozásnak köszönhetően a hálózat egyszerű megosztása lehetővé teszi a munkahelyi zökkenőmentes működést. A nyomtató nem rendelkezik vezeték nélküli Wi-Fi-csatlakozással. Ha mobileszközökről kell nyomtatnia, akkor a nyomtatót a hálózati porton keresztül csatlakoztathatja az útválasztóhoz. Az Epson WorkForce AL-M310DN modell havi maximális terhelése 20 000 oldal. Maga a nyomtatási technológia úgy van kialakítva, hogy megfeleljen az állandóan változó iroda igényeinek. Az IPSec és az SSL támogatása javítja a biztonságot érzékenyebb dokumentumok nyomtatásakor, míg a PDL nyomtatóemulációk, beleértve a PCL6, PostScript 3 és PDF 1.7, zökkenőmentes támogatást nyújtanak az üzleti környezetben.

Nyomtatási sebesség és minőség

A lézertechnika garantálja a kiváló nyomtatást. Fekete-fehér nyomtatóként kiváló minőségű fekete-fehér dokumentumokat nyomtat. A készülék percenként 35 oldalt képes feldolgozni, legfeljebb A4-es formátumban, a lehető legnagyobb felbontással - 1 200 x 1 200 dpi. Az első oldal 6,4 másodperc alatt nyomtatódik ki. A bemeneti adagolótálca kapacitása 350 lap, és egy további tálcával kibővíthető. A bemeneti kapacitás így 850 lapra növekszik. A kimeneti kapacitás 250 lap.

 

A nyomtató előnyei

- kompakt méret és kialakítás

- egyszerű irányítás

- nyomtatási sebesség és minőség

- az első oldal indítása

- LAN

- a mobil nyomtatás támogatása

- további adagolótálca (növeli a bemeneti kapacitást)

- duplex (automatikus kétoldalas nyomtatás)

- a nagy kapacitású festékek támogatása

- a festék egyszerű cseréje

 

 A nyomtató hátrányai

 - fekete-fehér nyomtatás

- beépített Wi-Fi modul nélkül

- nincs gazda USB

- csak kis információs kijelző

 

Nyomtatópatronok

Az Epson WorkForce AL-M310DN lézernyomtató fekete festékkazettát használ a nyomtatáshoz. Kínálatban van az Epson C13S050690 jelölésű festékkazetta, amelynek kapacitása 2700 oldal és az Epson C13S050691 jelölésű nagykapacitású festékkazetta. Ennek a kapacitása legfeljebb 10 000 oldal, 5% -os lefedettséggel. A jó hír az, hogy ehhez a nyomtatómodellhez vannak alternatív és márkás tonerek, amelyeknek köszönhetően jelentősen csökkenthetők a költségek.

Értékelés

Az Epson WorkForce AL-M310DN modell egyike azoknak az eszközöknek, amelyek kiváló ár-teljesítmény arányt mutatnak. Hatékonyan képes feldolgozni a nyomtatási feladatokat egy kis és közepes méretű munkacsoportban, rövid első oldali kezdési idővel és jó percenkénti nyomtatási sebességgel. Nagy plusz az a képesség, hogy nagy kapacitású festéket használ fel és bővíteni lehet egy további papírtálcával a bemeneten. Ez lehetővé teszi a nyomtató számára, hogy megszakítás nélkül nagy mennyiségű nyomtatást végezzen. A készülék egyszerű kezelése mellett a toner egyszerű cseréjét is értékeljük.

Tipp az Ön számára

Egy oldal nyomtatásának költsége körülbelül 0,036 EUR (a papír és az energia hozzáadása nélkül) a szokásos eredeti festék használatával. A nagy kapacitású festékkazettával nyomtatásonként 0,018 euróra csökkentheti költségeit. Ha további megtakarításokra van szüksége, akkor ezt márkás TonerDepot tonerrel is elérheti, amely kiváló minőségű nyomtatást eredményez. 79,07% -ot takarít meg az eredeti festékhez képest és a nyomtatási minőség összehasonlítható lesz az eredeti dokumentumokkal. A házon belüli nyomtatáshoz alternatív, teljesen kompatibilis festékeket is használhat a költségek további csökkentése érdekében. A nagy kapacitású toner használata gazdaságilag kifizetődő. Nagyon alacsony árhoz juthat a nyomtatásnál oldalanként.