Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Epson WorkForce Pro WF-3820

Az Epson WorkForce Pro WF-3820 univerzális all-in-one tintasugaras nyomtató. A készülék gazdag csatlakozási lehetőségekkel rendelkezik, és kompatibilis az Epson iPrint alkalmazással, amely lehetővé teszi a nyomtatást, a beolvasást és a karbantartási feladatok végrehajtását közvetlenül mobileszközéről. Pozitív minősítést érdemelnek a szkenner lenyűgöző tulajdonságai, köztük az automatikus dokumentumadagoló, sajnos a duplex szkennelés támogatása nélkül. A fekete dokumentumok nyomtatási kapacitása alacsonyabb, ezért valószínű,hogy gyakrabban kell cserélnie egy szabványos kis térfogatú tintapatront. Pozitívum a megfizethető ár, amely segít viszonylag alacsonyan tartani a nyomtatási költségeket. A nyomtató támogatja a nagy kapacitású patronok használatát is, csökkentve a gyakori patroncserét és ésszerűsítve a feladatokat. A multifunkciós készülék az egyik legnépszerűbb kompakt asztali eszköz, amely nem igényel sok helyet.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Felhasználás cég/ háztartás: kisebb cég/ otthoni iroda/ hallgató

Nyomtató interfész: USB/ LAN/ Wi-Fi/ Wi-Fi Direct/ NFC

Mobil csatlakoztatás: AirPrint/ Google Cloud Print/ Mopria/ Epson iPrint Funkciók nyomtató/ többfunkció: Többfunkciós - nyomtatás/ másolás/ szkennelés/ fax

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 424 mm

Mélység: 376 mm

Magasság: 247 mm

Tömeg: 8,9 kg

 

Jól megtervezett, robusztusabb kialakítás

Az Epson WorkForce Pro WF-3820 multifunkciós készülék robusztusabb kivitelű és jó ergonómikus kialakítással rendelkezik. A gyári feldolgozás nagyon jó szinten van. A gyártó erősebb műanyagokat és stabil szerkezetet használt. Dicséretet érdemel a szkenner szilárd fedele a dokumentumadagolóval, amely kellően kinyitható, még akkor is, ha a vastagabb könyv nem fér oda a lezárt fedél miatt. Nyomtatás közben, annak megszakítása nélkül ellenőrizheti a bemenetnél a papír állapotát. Ha papírelakadást észlel, a hátlap eltávolításával hozzáférhet és eltávolíthatja a hibát. A tintapatronokhoz való hozzáférés ugyanolyan egyszerűen elérhető a síkágyas lapolvasó egyszerű leemelésével. Cserélésekor a készüléket be kell kapcsolni. A jobb hátsó sarokban egy kivehető karbantartó doboz található, amely a maradék tintát tárolja a nyomtatófej tisztítása közben. Amikor a karbantartási doboz tele van, ki kell cserélni. A 80 lapos dagolótálca az elülső rész alján helyezkedik el, és sajnos ez az egyetlen bemeneti tálca a papír és más adathordozók számára. Ezért különféle adathordozók esetén ezt manuálisan kell megváltoztatni. Ez különösen igaz, ha fotópapírra akar nyomtatni. Ebben a modellben nincs többcélú tálca, ezért el kell távolítania a sima papírt az adagolótálcából és kicserélni  fotópapírra. A kimeneti, benyomható papírtálca felett egy fix papírkimeneti sáv található, a felett pedig egy dönthető kezelőpanel. Nagy színes LCD kijelzővel rendelkezik érintőképernyővel, a bekapcsoláshoz szükséges nyomógombbal és egy állapotjelző diódával. A hálózati kábel, az USB-kábel és az Ethernet-kábel csatlakoztatására szolgáló portok a nyomtató hátulján találhatók. Az elülső oldalon USB gazda port található. Összességében pozitívan értékelhetjük az Epson WorkForce Pro WF-3820 kialakítását. A kompakt méret, a kiváló ergonómia, a modern megjelenés és a minőségi gyári kivitelezés kombinációja.

 

 

All-in-One funkciók

Ez a modell az univerzális multifunkciós készülékek sorátához tartozik. 4 teljes funkciót tartalmaz a színes nyomtatáshoz, másoláshoz, szkenneléshez és faxoláshoz. Támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást, a felhőbe történő szkennelést és az automatikus dokumentumadagoló használatát 35 db A4-es laphoz. A gazdag csatlakoztatási lehetőségekkel rendelkezik, mint rögzített USB-kábelen keresztüli számítógéphez, LAN-hálózathoz vagy Wi-Fi-n keresztül a vezeték nélküli csatlakozással a mobil eszközökhöz. A Wi-Fi Direct alkalmazás lehetővé teszi a nyomtatást mobil eszközökről. Az Epson alkalmazás segítségével kibővítheti a nyomtatási lehetőségeket. A nyomtatási feladatok kezelése kényelmes az intuitív felhasználói felületnek és a tiszta 6,8 cm-es érintőképernyős LCD kijelzőnek köszönhetően. Csak a kétoldalas szkennelés hiányzik ebből a modellből, ez csak egyoldalúan lehetséges. Előnye a fekete-fehér és színes faxolás a számítógép bekapcsolása nélkül is.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A PrecisionCore nyomtatófej kiváló minőséget biztosít, amely vetekszik a lézeres eszközökkel. Ez a modell percenként 21 oldalt képes nyomtatni monokróm módban az ISO/ IEC 24734 szabvány szerint, és 10 oldalt színes módban, a legjobb minőségben. A duplex nyomtatás körülbelül 12 fekete-fehér vagy 7 színes A4-es oldalt biztosít percenként. Alapértelmezés szerint ezzel a nyomtatóval legfeljebb 35 monokróm vagy 21 színes oldal nyomtatható. A multifunkciós készülék 4800 x 2400 dpi felbontással nyomtat. A maximális havi nyomtatási mennyiség 26 000 oldal. A nyomtató alkalmas mindenhol, ahol a havi ajánlott terhelés valahol 200 és 1000 oldal között van. A nyomtatási minőség nagyon jó szinten van, és a nagy kapacitású XL patronok használatával kiváló árat kapunk a nyomtatáshoz. Az Epson WorkForce Pro WF-3820 nagyon jó nyomtatási színpontosságot ér el. Pozitívum a szegély nélküli fotónyomtatás támogatása.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás

- kompakt méret

- többfunkciós készülék

- automatikus kétoldalas nyomtatás

- nyomtatási sebesség és minőség

- egyedi tintapatronok

- nagy kapacitású patronok támogatása

- gazdag csatlakoztatás

- szkennelés felhőbe

- mobil eszközökről történő nyomtatás támogatása

-  áttekinthető érintőképernyő

- egyszerű kezelés

 

A nyomtató hátrányai

- a szabványos patronok alacsony kapacitása

- nem támogatja a duplex szkennelést

- alacsonyabb bemeneti kapacitás (80 papírlap)

 

Nyomtatópatronok

Ez a multifunkciós készülék 4 különálló Epson T822 vagy Epson 405/ 405XL jelöléssel ellátott színes patront tartalmaz. A fekete DURABrite Ultra típusú tintapatron a szokásos változatban alacsonyabb hozamú, mint amire számíthatnánk, és gyakoribb cserére van szükség. Ezért sokkal jobb megoldás egy nagy kapacitású, 1100 oldal kapacitású XL patron használata 5% -os lefedettség mellett. Másrészt a színes nyomtatáshoz jó a hozam, és hosszabb ideig kitart. Pozitívumként értékelhetjük, hogy kicserélheti a színes patronokat egyenként is, szükség szerint. Amikor azonban a fekete tinta elfogy, a nyomtatás folytatásához ki kell cserélnie azonnal, mert csak a színes patronokkal nem lehet nyomtatni.

 

Értékelés

Az Epson WorkForce Pro WF-3820 multifunkciós készülék egy sokoldalú eszköz kiváló minőségű nyomtatási kimenettel, könnyen kezelhető funkciókkal a nyomtatáshoz, másoláshoz, szkenneléshez és akár faxoláshoz is. Gazdag csatlakoztatással rendelkezik, rugalmasan használható a gyors vezeték nélküli nyomtatáshoz, a mobileszközökről történő nyomtatáshoz és a felhőszolgáltatásokhoz. Kompakt méreteinek köszönhetően a nyomtató számára helyet talál egy kisebb irodában és otthonában, a Home Office részeként, de egy hallgatói szobában is. Az ára nem túlzottan magas, és a megfizethető árcédulának köszönhetően ennek a modellnek jó a nyomtatási minősége, teljesítménye és ára is.