Irodaszerek

Epson WorkForce Pro WF-3820

Az Epson WorkForce Pro WF-3820 univerzális all-in-one tintasugaras nyomtató. A készülék gazdag csatlakozási lehetőségekkel rendelkezik, és kompatibilis az Epson iPrint alkalmazással, amely lehetővé teszi a nyomtatást, a beolvasást és a karbantartási feladatok végrehajtását közvetlenül mobileszközéről. Pozitív minősítést érdemelnek a szkenner lenyűgöző tulajdonságai, köztük az automatikus dokumentumadagoló, sajnos a duplex szkennelés támogatása nélkül. A fekete dokumentumok nyomtatási kapacitása alacsonyabb, ezért valószínű,hogy gyakrabban kell cserélnie egy szabványos kis térfogatú tintapatront. Pozitívum a megfizethető ár, amely segít viszonylag alacsonyan tartani a nyomtatási költségeket. A nyomtató támogatja a nagy kapacitású patronok használatát is, csökkentve a gyakori patroncserét és ésszerűsítve a feladatokat. A multifunkciós készülék az egyik legnépszerűbb kompakt asztali eszköz, amely nem igényel sok helyet.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Felhasználás cég/ háztartás: kisebb cég/ otthoni iroda/ hallgató

Nyomtató interfész: USB/ LAN/ Wi-Fi/ Wi-Fi Direct/ NFC

Mobil csatlakoztatás: AirPrint/ Google Cloud Print/ Mopria/ Epson iPrint Funkciók nyomtató/ többfunkció: Többfunkciós - nyomtatás/ másolás/ szkennelés/ fax

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 424 mm

Mélység: 376 mm

Magasság: 247 mm

Tömeg: 8,9 kg

 

Jól megtervezett, robusztusabb kialakítás

Az Epson WorkForce Pro WF-3820 multifunkciós készülék robusztusabb kivitelű és jó ergonómikus kialakítással rendelkezik. A gyári feldolgozás nagyon jó szinten van. A gyártó erősebb műanyagokat és stabil szerkezetet használt. Dicséretet érdemel a szkenner szilárd fedele a dokumentumadagolóval, amely kellően kinyitható, még akkor is, ha a vastagabb könyv nem fér oda a lezárt fedél miatt. Nyomtatás közben, annak megszakítása nélkül ellenőrizheti a bemenetnél a papír állapotát. Ha papírelakadást észlel, a hátlap eltávolításával hozzáférhet és eltávolíthatja a hibát. A tintapatronokhoz való hozzáférés ugyanolyan egyszerűen elérhető a síkágyas lapolvasó egyszerű leemelésével. Cserélésekor a készüléket be kell kapcsolni. A jobb hátsó sarokban egy kivehető karbantartó doboz található, amely a maradék tintát tárolja a nyomtatófej tisztítása közben. Amikor a karbantartási doboz tele van, ki kell cserélni. A 80 lapos dagolótálca az elülső rész alján helyezkedik el, és sajnos ez az egyetlen bemeneti tálca a papír és más adathordozók számára. Ezért különféle adathordozók esetén ezt manuálisan kell megváltoztatni. Ez különösen igaz, ha fotópapírra akar nyomtatni. Ebben a modellben nincs többcélú tálca, ezért el kell távolítania a sima papírt az adagolótálcából és kicserélni  fotópapírra. A kimeneti, benyomható papírtálca felett egy fix papírkimeneti sáv található, a felett pedig egy dönthető kezelőpanel. Nagy színes LCD kijelzővel rendelkezik érintőképernyővel, a bekapcsoláshoz szükséges nyomógombbal és egy állapotjelző diódával. A hálózati kábel, az USB-kábel és az Ethernet-kábel csatlakoztatására szolgáló portok a nyomtató hátulján találhatók. Az elülső oldalon USB gazda port található. Összességében pozitívan értékelhetjük az Epson WorkForce Pro WF-3820 kialakítását. A kompakt méret, a kiváló ergonómia, a modern megjelenés és a minőségi gyári kivitelezés kombinációja.

 

 

All-in-One funkciók

Ez a modell az univerzális multifunkciós készülékek sorátához tartozik. 4 teljes funkciót tartalmaz a színes nyomtatáshoz, másoláshoz, szkenneléshez és faxoláshoz. Támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást, a felhőbe történő szkennelést és az automatikus dokumentumadagoló használatát 35 db A4-es laphoz. A gazdag csatlakoztatási lehetőségekkel rendelkezik, mint rögzített USB-kábelen keresztüli számítógéphez, LAN-hálózathoz vagy Wi-Fi-n keresztül a vezeték nélküli csatlakozással a mobil eszközökhöz. A Wi-Fi Direct alkalmazás lehetővé teszi a nyomtatást mobil eszközökről. Az Epson alkalmazás segítségével kibővítheti a nyomtatási lehetőségeket. A nyomtatási feladatok kezelése kényelmes az intuitív felhasználói felületnek és a tiszta 6,8 cm-es érintőképernyős LCD kijelzőnek köszönhetően. Csak a kétoldalas szkennelés hiányzik ebből a modellből, ez csak egyoldalúan lehetséges. Előnye a fekete-fehér és színes faxolás a számítógép bekapcsolása nélkül is.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A PrecisionCore nyomtatófej kiváló minőséget biztosít, amely vetekszik a lézeres eszközökkel. Ez a modell percenként 21 oldalt képes nyomtatni monokróm módban az ISO/ IEC 24734 szabvány szerint, és 10 oldalt színes módban, a legjobb minőségben. A duplex nyomtatás körülbelül 12 fekete-fehér vagy 7 színes A4-es oldalt biztosít percenként. Alapértelmezés szerint ezzel a nyomtatóval legfeljebb 35 monokróm vagy 21 színes oldal nyomtatható. A multifunkciós készülék 4800 x 2400 dpi felbontással nyomtat. A maximális havi nyomtatási mennyiség 26 000 oldal. A nyomtató alkalmas mindenhol, ahol a havi ajánlott terhelés valahol 200 és 1000 oldal között van. A nyomtatási minőség nagyon jó szinten van, és a nagy kapacitású XL patronok használatával kiváló árat kapunk a nyomtatáshoz. Az Epson WorkForce Pro WF-3820 nagyon jó nyomtatási színpontosságot ér el. Pozitívum a szegély nélküli fotónyomtatás támogatása.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás

- kompakt méret

- többfunkciós készülék

- automatikus kétoldalas nyomtatás

- nyomtatási sebesség és minőség

- egyedi tintapatronok

- nagy kapacitású patronok támogatása

- gazdag csatlakoztatás

- szkennelés felhőbe

- mobil eszközökről történő nyomtatás támogatása

-  áttekinthető érintőképernyő

- egyszerű kezelés

 

A nyomtató hátrányai

- a szabványos patronok alacsony kapacitása

- nem támogatja a duplex szkennelést

- alacsonyabb bemeneti kapacitás (80 papírlap)

 

Nyomtatópatronok

Ez a multifunkciós készülék 4 különálló Epson T822 vagy Epson 405/ 405XL jelöléssel ellátott színes patront tartalmaz. A fekete DURABrite Ultra típusú tintapatron a szokásos változatban alacsonyabb hozamú, mint amire számíthatnánk, és gyakoribb cserére van szükség. Ezért sokkal jobb megoldás egy nagy kapacitású, 1100 oldal kapacitású XL patron használata 5% -os lefedettség mellett. Másrészt a színes nyomtatáshoz jó a hozam, és hosszabb ideig kitart. Pozitívumként értékelhetjük, hogy kicserélheti a színes patronokat egyenként is, szükség szerint. Amikor azonban a fekete tinta elfogy, a nyomtatás folytatásához ki kell cserélnie azonnal, mert csak a színes patronokkal nem lehet nyomtatni.

 

Értékelés

Az Epson WorkForce Pro WF-3820 multifunkciós készülék egy sokoldalú eszköz kiváló minőségű nyomtatási kimenettel, könnyen kezelhető funkciókkal a nyomtatáshoz, másoláshoz, szkenneléshez és akár faxoláshoz is. Gazdag csatlakoztatással rendelkezik, rugalmasan használható a gyors vezeték nélküli nyomtatáshoz, a mobileszközökről történő nyomtatáshoz és a felhőszolgáltatásokhoz. Kompakt méreteinek köszönhetően a nyomtató számára helyet talál egy kisebb irodában és otthonában, a Home Office részeként, de egy hallgatói szobában is. Az ára nem túlzottan magas, és a megfizethető árcédulának köszönhetően ennek a modellnek jó a nyomtatási minősége, teljesítménye és ára is.