Irodaszerek

Epson WorkForce Pro WF-5190DW

Az Epson WorkForce Pro WF-5190DW tesztelése

EpsonAz Epson vállalat WorkForce Pro termékcsaládja nemcsak az alacsony üzemeltetési költségekkel, hanem az alacsony energiafogyasztással, a nagy nyomtatási sebességgel és a vállalati környezetbe történő egyszerű integrációs funkciókkal is rendelkezik. Van itt automatikus kétoldalas nyomtatás is, amely leegyszerűsíti a nyomtatási feladatokat és időt takarít meg, amelyet hatékonyan használhat fel a munkahelyi környezetben. Az Epson WorkForce Pro WF-5190DW nyomtató is ehhez a nagyon népszerű modellcsaládhoz tartozik.

 

Rövid jellemzők

Tintasugaras nyomtató/ színes nyomtatás/ A4/ USB/ duplex/ LAN/ Wi-Fi/ Apple AirPrint/ Google Cloud Print

Méretek és tömeg

Mélység 442 mm/ szélesség 461 mm/ magasság 284 mm/ tömeg 11,4 kg

 

Kialakítás

Egyszerű kialakításával ez a nyomtató tökéletesen illeszkedik a munkakörnyezetbe. Értékelni fogja az elülső kezelőszervek könnyű hozzáférését a gyors működéshez, valamint az eléggé nagy papírtálcát, amely az elülső oldalon van elhelyezve, hogy időt takarítson meg a papír betöltése során. A nyomtató méretei egyre kompaktabbak a vállalatoknál. Az egyetlen dolog, amire panasz lehet, az a meglehetősen kicsi kijelző.

Funkciók

Ez a modell legfeljebb A4-es méretben nyomtat, és automatikus kétoldalas nyomtatással takarít meg papírt. Az USB-kábellel történő csatlakoztatás mellett Wi-Fi vezeték nélküli kapcsolatot is használhat, és okostelefonról vagy táblagépről nyomtathat az Epson Connect funkcióval, amely a támogatott vezeték nélküli eszközökről nyomtatja ki a dokumentumokat. A PDL nyelvek (PCL és Adobe PostScript 3) emulációjának köszönhetően ez a nyomtató minden üzleti szektorban megtalálható. A DURABrite Ultra tinták biztosítják a tinta száradási sebességét a nyomatokon és a PrecisionCore technológia pedig a kimeneti nyomtatási minőséget biztosítja. A bemeneti adagolótálca befogadóképessége 250 papírlap, opcionális hátsó adagolóval a speciális hordozókhoz, legfeljebb 580 lap tölthető be. Mivel ez egy vállalati nyomtató megoldás, amelyet csatlakoztathat egy LAN-hoz, biztonsági funkciókat is tartalmaz. Az Epson Web Config softvér használatával korlátozhatja a nyomtatófunkciókhoz való hozzáférést. A nyomtatás megkezdhető a PIN-kód megadásával, és a kiszolgáló személyazonosságának ellenőrzése mellett a nyomtatópanel rendszergazda módját is használhatja.

Nyomtatási minőség és sebesség

Az Epson PrecisionCore technológiának köszönhetően magas a nyomtatási minőség. 4800 x 1200 dpi felbontással a nyomtatás kiváló eredményeket ér el az első oldal 7 másodperces nyomtatási időtartamával. Az Epson WorkForce Pro WF-5190DW percenként 30 színes vagy 34 fekete oldalt képes nyomtatni normál irodai papírra. Kétoldalas nyomtatás esetén 11 oldalra számíthat. A vállalatnál végzett munka során ez a modell havonta akár 35 000 oldalnyi nyomtatást képes kezelni.

 

Előnyök

- Alacsony üzemeltetési költségek

- Ökológiai működés alacsony energiafogyasztással

- Megfelelően nagy papíradagoló tálca

- DURABrite Ultra gyorsan száradó tinta

- Minőségi nyomtatás PrecisionCore technológiával

- Nyomtatási sebesség

- Biztonsági lehetőségek vállalati környezetben

- Wi-Fi

 

Hátrányok

- Nagyobb tömeg

- Kis kijelző

- Kicsit nagyobb zaj

 

Nyomtatópatronok

Négy Epson fekete, cián, bíbor és sárga tintapatron kerül a nyomtatóba. Az eredeti Epson színes tinták három méretben kaphatóak: a 800 oldalas szabványos, a 2000 oldalas XL méretű és a nagy kapacitású XXL tintapatronok, amelyek akár 4000 oldalt is képesek kinyomtatni. A költségek csökkentése érdekében költséghatékony alternatív tintapatronokhoz is juthat, amelyek ISO szabványok szerint készülnek, és 100% -ban kompatibilisek az Epson Work Force Pro WF-5190DW készülékkel. Ezek az alternatív tintapatronok ugyanolyan minőségű eredményt nyújtanak, mintha eredeti Epson tintákkal nyomtatna, és az eredeti tintákhoz hasonlóan többféle méretben is kaphatók.

Következtetés

Ez a modell jó jelölt egy kis- és közepes munkacsoport számára. Néhány versenyképes lézeres megoldáshoz hasonlítva az alacsony üzemeltetési költségek és az energiamegtakarítás miatt még a felsőbbrendű is. A gyors nyomtatás és a Duplex opció időt és pénzt takarít meg az irodában. A papíradagoló tálcába maximálisan legfeljebb 580 lapot tud betölteni, ami miatt kevesebb időt kell fordítani az újratöltésre, így időt takarít meg. A nyomtató előnyei meghaladják a hátrányokat. A kissé nagyobb méretek és a kicsi kijelző biztosan nem fogja befolyásolni a modell általános minőségét és teljesítményét. Ha sok és gyors nyomtatásra van szüksége, az Epson WorkForce Pro WF-5190DW jó választás.