Irodaszerek

Epson WorkForce Pro WF-C529RDW

Nyomtató az Ön vállalkozásához

Az Epson WorkForce Pro WF-C529RDW nyomtatónak számos előnye van, amelyek meggyőzhetik a potenciális érdeklődőket. Az egyik az A4-es tartályok magas hozama, a másik pedig a cserélhető tintakészlet rendszer, amelyet RIPS (Replaceable Ink Pack System) rövidítéssel ismerünk. Ezzel a felhasználó      20 000 színes vagy akár 50 000 fekete-fehér oldalt nyomtathat. Üzleti környezetbe olyan nagy teljesítményű nyomtatót kap, amely produktívan, felesleges leállások nélkül képes alacsony költség mellett nyomtatni.

 

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes (RIPS)

Felhasználás cég / háztartás: kis, közepes méretű vállalkozás

Nyomtató interfész: USB / LAN / Wi-Fi, Wi-Fi Direct

Mobil csatlakoztatás: Apple AirPrint / Google Cloud Print

Funkciók nyomtató / többfunkció:  nyomtatás

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 425 mm

Mélység: 535 mm

Magasság: 413 mm

Tömeg: 19,3 kg

 

Kialakítás kellemes ergonómiával

Annak ellenére, hogy vállalati eszközről van szó egy közepes méretű munkacsoport számára, kompakt méretekkel és kellemes dizájnnal rendelkezik. A sötét és a világosszürke szín kombinációjával van kialakítva. A nyomtató szélei kissé lekerekítettek, ami hozzájárul a jó ergonómiához. A vezérlés és a fogyóeszközökhöz való hozzáférés kényelmes. A felső hátsó rész az opcionális 80 lapos papíradagoló tálcához tartozik. A készülék elejét egy nagy kezelőpanel uralja, amelyen színes LCD kijelző található, 6,1 cm-es átlóval, kezelőgombokkal és két állapotjelző diódával. Közvetlenül a kezelőpanel alatt található a 150 lapos kapacitású kimeneti papírtálca. Az elülső részen van egy tartály nyitható fedéllel a tintatöltetek számára. Minden színes tintához külön rekesz talalálható a tintatartályban.  Az alsó rész a 250 lapos papíradagoló tálcának van fenntartva. Előnye, hogy ez a kapacitás bővíthető kiegészítők hozzáadásával, külön megvásárolható nagy kapacitású papírtálcák formájában. Ez akár 1330 papírlap kapacitását is biztosítja. A hálózathoz, a számítógéphez és a LAN-hoz való csatlakozók az eszköz hátulján találhatók. A nyomtató kivitelezése nagyon jó minőségű, a felhasznált műanyagok pedig erősek. A kijelző enyhe szögben dönthető. A nyomtató kellemes, modern kivitelű.

 

Jellemzők

Az Epson WorkForce Pro WF-C529RDW modell egycélú , nagy teljesítményű nyomtató tintasugaras technológiával és cserélhető RIPS tintákkal nyomtat. A nyomtatás monokróm és színes módban egyaránt történhet. A nyomtató kiválóan csatlakoztatható, és az alapvető USB-kábelcsatlakozás mellett csatlakoztathatja az eszközt egy LAN-hoz, vagy használhat vezeték nélküli kapcsolatot Wi-Fi és Wi-Fi Direct segítségével mobileszközökről történő nyomtatáshoz.  Pozitívum a felhőszolgáltatásokhoz való hozzáférés és a nyomtatás. Az LCD kijelző segítségével érheti el a speciális nyomtatási beállításokat. A nyomtatás biztonságával is nagyon jó szinten foglalkoznak. Korlátozhatja a funkcióhoz való hozzáférést az Epson Web Config szoftver segítségével, használhatja a biztonságos nyomtatási funkciót a PIN-kóddal, az LDAP címjegyzékkel, az IPsec, az IEEE802.1x, az SSL (kiszolgálói hitelesítéssel) használatával az indításkor. Van egy panelkezelő-gazda mód is. Természetesen van itt automatikus kétoldalas nyomtatás (duplex) és közvetlen nyomtatás USB kulcsra.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

Mivel a vállalati eszközről van szó, a teljesítmény megfelel ennek a követelménynek. A nyomtatási minőség magas szinten van. A nyomtató 4800 x 1200 dpi ultrafelbontással nyomtat. 24 oldalt nyomtat percenként ISO-szabvány minőségben, fekete-fehérben és színesben. A kétoldalas nyomtatás 1 perc alatt elvégezhető 24 oldal fekete-fehér és színes nyomtatással. A maximális havi nyomtatási mennyiség 50 000 oldal, az ajánlott havi nyomtatási mennyiség pedig 400–4500 oldal. A nyomtató A4-es formátumban nyomtat maximálisan. Az első oldal készenléti állapotban történő kinyomtatásához szükséges idő monokróm módban körülbelül 4,8 másodperc, színes módban pedig 5,3 másodperc.

 

A nyomtató előnyei

- ergonomikus kialakítás modern stílusban

- kényelmes kezelés

- nyomtatási sebesség és minőség

- automatikus kétoldalas nyomtatás

- biztonsági funkciók

- gazdag csatlakoztatás

- könnyen cserélhető tintatöltések  nagy hozammal

- bővíthető papíradagoló tálca kapacitása

- magas termelékenység

- gyors és gazdaságos nyomtatás

- alacsony üzemeltetési költségek

- energiahatékonyság

 

A nyomtató hátrányai

- magasabb ár

- integrált másolási és beolvasási funkciók nélkül

 

Utántöltetek a nyomtatóhoz

Az Epson WorkForce WF-C539RDW színes nyomtató négy különálló WorkForce Pro WF-C529R Ink Supply UNT típusú tintát (fekete, cián, bíbor, sárga) használ a nyomtatáshoz. Ezek nagy kapacitású tasakos töltők, amelyeket XL és XXL változatban árusítanak. A magas kihasználtság mellett nagyon könnyen cserélhetők is. Csak annyit kell tennie, hogy behelyezi a tintás tasakot a rekesz kihúzható tartályába.

 

Értékelés

A nyomtató mindenütt jól teljesít egy közepes méretű munkacsoport számára, ahol alacsony működési költségekre és magas termelékenysére valamint nagy teljesítményű eszközre van szüksége. A gyors indítás, a minőségi nyomtatás és a nagy nyomtatási mennyiség a fogyóeszközök gyakori újratöltése nélkül a legnagyobb előnyök. Nagy előny a vállalati környezetben az a képesség, hogy az Epson Print Admin szoftverrel biztosítani tudja a Follow-me nyomtatást. Az azonos teljesítményű lézernyomtatókhoz képest az energiafogyasztás lényegesen alacsonyabb, és ezáltal csökken a környezetre kifejtett  szénlábnyom hatás. Sajnos ezek csak egycélú nyomtatóeszközök, és egyes felhasználóknak hiányozhat a multifunkcionalitás. Ez egy jó modell nagy mennyiségű dokumentumok és vállalati prezentációk nyomtatásához. Ezen felül kompakt méretekkel és szép, modern kivitellel rendelkezik.