Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Epson WorkForce Pro WF-C5710DWF

Gyors többfunkció a kis és közepes munkacsoportok számára

Az Epson WorkForce Pro WF-C5710DWF tintasugaras többfunkciós nyomtató a lézernyomtatókkal versenyez a sebesség, a nyomtatási költségek és a patron felhasználása szempontjából. Nagyon igényes munkaterheléseket képes kezelni egy kis vagy közepes méretű csoportban, 5-10 felhasználóval. Nagy plusz a magas termelékenység. Az eszköz energiatakarékos tintatechnológiával hatékonyan képes nyomtatni fekete-fehér és színes módban is. Nem csak a nyomtatási sebesség, hanem a gazdag csatlakoztathatóság és a 4 az egyben funkciók is fontos eszközei a lézerkészülékekkel való versenynek a vállalati szegmensben és az otthoni irodában is.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: tintasugaras, színes Felhasználás  cég / háztartás: kis, közepes méretű cég

Nyomtató interfész: USB / LAN / Wi-Fi / NFC Funkciók nyomtató / többfunkció: többfunkció – nyomtatás/ másolás/ beolvasás/ fax

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 425 mm

Mélység: 535 mm

Magasság: 357 mm

Tömeg: 18,7 kg

 

Erőteljes kialakítás

Masszív megjelenése és méretei révén ez a modell azt mutatja, hogy egy olyan munkakörnyezethez tartozik, ahol megbízhatóság és nyomtatási sebesség szükséges. Az irodai fehér és szürke színek kombinációjában kellemesnek tűnik és a kialakítással jól beilleszkedik egy modern irodába. A lekerekített éleknek köszönhetően a jó ergonómia megmarad. Az eszköz logikailag elrendezett részekkel rendelkezik, amelyeknek köszönhetően a működés kényelmes. Az elülső részhez tartozik a kezelőpanel, ahonnan a nyomtató irányítása történik, valamint itt található a papír bemeneti tálca és a speciális bemeneti zsebrendszer különálló tintapatronokkal (RIP-cserélhető tintacsomag-rendszerek). A fedél kinyitása után a tintazsebben zárt dobozok különálló partícióihoz jut. Ez a modell tartalmaz egy patron-hozzáférési zárat is, hogy megakadályozzák az alapanyagok illetéktelen hozzáférését. A készülék alján található egy bemeneti, kihúzható tálca 250 papírlaphoz (standard). A hátoldal felső részén használhat egy opcionális, 80 lapot tartalmazó hátsó papíradagolót. Ezenkívül felszerelheti a nyomtatót egy  opcionális tálcával 500 A4-es papír számára. A teljes kapacitás így 830 lapra emelkedik. A gyártó az előlapon lévő vezérlőelemet is nagyon nagylelkűen kezelte. Egy dönthető kezelőpanelből áll, amelyen egy nagyméretű, jól áttekinthető kijelző látható, 10,9 cm-es átlóval. A kijelző színes és érintéssel kényelmesen vezérelhető. A kijelzőn kívül van egy numerikus billentyűzet és több vezérlőgomb a vezérlőpulton. A panel alatt van egy papírkimenet, mellette pedig egy gazda USB port található, amely közvetlen nyomtatást eredményez az USB kulcsról. Az eszköz teteje egy síkágyas szkennerhez tartozik duplex automatikus dokumentumadagolóval. Hátul, az USB-kábellel történő csatlakoztatáshoz szükséges csatlakozók mellett, egy port az Ethernet-kábelhez és az elektromos hálózathoz való csatlakozáshoz található. Nem szabad elfelejteni a karbantartási hulladékdobozt a maradék tintára. A hatalmas kialakítás ellenére a teljes készülék modernnek tűnik és értékelni fogja annak stabilitását üzemeltetés közben és kényelmes működését.

 

A professzionális eszköz funkciói

Az Epson WorkForce Pro WF-C5710DWF az érintőképernyő-gesztusokkal működő mobiltelefonok vezérléséhez hasonló rendszert használ, alapvető funkciókhoz, például másoláshoz, szkenneléshez, faxoláshoz és egyéb gyorsbeállításokhoz való hozzáféréssel. Ez egy többfunkciós nyomtató, amelynek funkciói: színes nyomtatás, másolás, szkennelés és faxolás egy eszközön. Könnyen és gazdaságosan nyomtathat az automatikus kétoldalas nyomtatási funkcióval. A kétoldalas, 50 lapos automatikus dokumentumadagoló jó segítő a szkennelésnél. A beolvasott dokumentumok fejlett integrációja lehetővé teszi a beolvasást számítógépre (Epson Document Capture Pro), e-mail-re, FTP-re, hálózati mappára vagy közvetlenül a csatlakoztatott USB-kulcsra. A lapolvasó kimenete támogatja a JPEG, TIFF, PDF formátumokat. A fax használatához az eszközön nem szükséges bekapcsolni a számítógépet. A fax a gyorstárcsázásnál max. 200 nevet és számot támogat a gyorshíváshoz. A csatlakoztatás többféle módon lehetséges. Ha a nyomtatót és a számítógépet USB-kábellel csatlakoztatja, akkor az eszközt Ethernet-kábellel csatlakoztatja a LAN-hoz. Mobil eszközökről történő nyomtatáshoz használhatja a Wi-Fi és az NFC technológia támogatását. Ezzel eljuthat a támogatott felhőszolgáltatások Apple AirPrint, Google Cloud Print, Epson Connect nyomtatásához. Mivel egy multifunkciós készülék a vállalati nyomtatás területébe tartozik, a biztonság nagyon fontos. A készülék biztonsági funkciókkal rendelkezik, amelyekkel korlátozhatja a szolgáltatásokhoz való hozzáférést az Epson Web Config szoftver használatával. A nyomtatási biztonságnak támogatnia kell a PIN-kód indítását. Hiányzik a szerver hitelesítés és a szerver adminisztrátor mód. Ezen felül van egy zár a készüléken a fogyóeszközök eléréséhez. Ami a nyomtató tulajdonságait illeti, nincs panasz.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A többfunkciós nyomtató színes, tintasugaras technológiával nyomtat és a PrecisionCore nyomtatófejet használ, amely minden Epson irodai berendezésben megtalálható. Élettartamát maga a készülék élettartama garantálja. A nyomtató percenként 34 oldalt nyomtat színesen és fekete-fehéren egyaránt, normál minőségben. A legjobb minőségű ISO nyomtatás mindkét üzemmódban 24 oldal / perc, kétoldalas nyomtatásnál ez körülbelül 15 oldal, A4 formátumban. A nyomtatási felbontás 4800 x 1200 dpi. Az ajánlott havi nyomtatási mennyiség 500–2 500 oldal. A készülék havi legnagyobb leterhelése legfeljebb 45 000 oldal. A többfunkciós készülék képes 24 oldal / perc sebességgel beolvasni 1200 x 2400 dpi felbontással (vízszintes x függőleges). A duplex szkennelés eredménye percenként 8 oldal.  Ez az egyik leggyorsabb színes beolvasás. 22 oldal másolható percenként. Az első oldal nyomtatási ideje szintén kiváló, ez 5,3 másodperc színes nyomtatásban és 4,8 másodperc fekete-fehér nyomtatásban. A nyomtatási minőség nagyon jó, és a pigmenttintáknak köszönhetően a színek kellően gazdagok és a nyomtatás éles. A legjobb eredményt a dokumentumok és grafikák nyomtatásával érik el, míg a fényképek nyomtatása kissé elmarad a jó minőségtől.

 

A  nyomtató előnyei

 - az első oldal nyomtatási sebessége (kevesebb, mint 5 másodperc )

- ISO nyomtatási sebesség: 24 oldal / perc

- max. 35 oldal / perc

- stabil működés

- alacsony nyomtatási és üzemeltetési költségek

- 4 az 1-ben funkció

- vezérlés kényelmes érintőképernyőn keresztül

- kapacitás bővítés lehetősége a bemeneti kiegészítő adagolótálca segítségével

- biztonsági funkciók

- zseb tintapatronok (pigment)

- magas tintamennyiség (egy cserére)

- ökológiai, alacsony energiafogyasztás

- automatikus kétoldalas nyomtatás (duplex)

- automatikus kétoldalas adagoló (50 db)

 

A nyomtató hátrányai

- hatalmas megjelenés és méretek

- az eredeti újratöltések ára

- max. A4 formátum

- színes fényképek minősége

 

Nyomtatópatronok

A nyomtató 4 színes (CMYK) pigmenttintát használ, Epson DURABrite Pro jelöléssel. Ezen tinták előnye a vízállóság, a fényállóság és a legtöbb kiemelővel szembeni ellenállás. A többfunkciós készülék kétféle tintapatront támogat. Alapértelmezés szerint 3000 A4-es oldal, 5000 oldalas nagy kapacitású XL színes patronokkal vagy 10 000 oldal fekete-fehérben. Ez a kapacitás több mint nagylelkű egy patroncsere esetén. Az innovatív RIPS rendszer - cserélhető tintacsomag-rendszerek számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos patronokkal szemben. Nagyobb kapacitásúak, egyszerű, kényelmes cserével rendelkeznek és jelentős tényező a környezetbarátságuk. Az eredeti patronok ára magasabb, azonban a munkaterheléshez viszonyítva a nyomtatás nagyon jó árat kap egy oldalra és a készüléket alacsony nyomtatási költségekkel üzemeltetheti. Ezeket alternatív patronokkal még jobban is lehet csökkenteni.

 

     

 

A többfunkciós készülék max. A4-es papír formátumra nyomtat. Támogatja a papíradagoló hordozóit: normál papír, újrahasznosított papír, levélpapír, színes papír, fotópapír, borítékok, képeslapok és címkék.

 

Értékelés

Az Epson WorkForce Pro WF-C5710DWF többfunkciós készülék nem csak a nyomtatási minőség, a sebesség, hanem az alacsony nyomtatási és üzemeltetési költségek szempontjából is képes versenyezni a lézeres eszközökkel. Az eszköz masszív kialakítása és nagy teljesítménye legfeljebb tíz felhasználót foglalkoztató vállalatok számára alkalmazható. A nagyhozamú patron kapacitásnak és a bemeneti papírkapacitásnak (max. 830 lap) köszönhetően a készülék hatékonyan, megszakítás nélkül is  működhet, még az igényes munkakörnyezetben is. Azzal is számolhattunk volna, hogy egy ilyen igényes eszköz támogatja az A3 formátumot, amely a kiváló minőségű pigment festékekkel együtt vonzza a kisebb grafikai stúdiókat is. Az Epson WorkForce Pro WF-C5710DWF modell a nagyon érdekes eszközök közé tartozik, jó teljesítmény, minőség és ár arányban.

 

Tipp az Ön számára

Ezzel az Epson modellel kiterjesztett jótállást és CoverPlus szolgáltatást is kaphat. A készülék regisztrálása után 12 + 24 hónapos garanciaszolgáltatást kap.