Irodaszerek

Epson WorkForce Pro WF-M4619DWF

Új nyomtatómodellek kerültek az Epson vállalat portfóliójába. Közöttük egy kellemes kialakítású multifunkciót fedeztünk fel, amely az Epson WorkForce Pro WF-M4619WF megjelölést viseli. Ez az univerzális nyomtató kis- és közepes méretű munkacsoportok számára készült dokumentumok monokróm nyomtatására szolgál. Négy teljes értékű funkciót takar, amelyekkel rugalmasan tudja ellátni a dokumentumokkal kapcsolatos nyomtatási feladatokat. A nyomtatási munkák mellett faxolást is használhat.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: tintasugaras Céges/háztartási felhasználás: kis munkacsoport, Home Office

Nyomtató interfész: USB/LAN/Wi-Fi

Mobil csatlakozás: AirPrint/Mopria/Epson Connect

Funkciók nyomtató/többfunkciós: többfunkciós - nyomtatás/másolás/szkennelés/fax

Maximális nyomtatási formátum: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 425 mm

Mélység: 388 mm

Magasság: 277 mm

Tömeg: 10,1 kg 

Modern dizájn

A többfunkciós készülék kellemes kialakítású, finoman lekerekített élekkel. Világosszürke színben stílusosnak tűnik. Robusztusabb megjelenése ellenére kompakt méretű, és az elhelyezésével sem lesz gond. A felső rész a síkágyas szkennerhez és a 35 lapos masszív automatikus dokumentumadagolóhoz tartozik. Az előlapon található egy felhajtható kezelőpanel. Tartalmaz egy 6,9 cm-es átlójú LCD-kijelzőt, egy háttérvilágítású bekapcsológombot és egy állapotjelző LED-et. A nyomtató érintéssel vezérelhető egy grafikus interfész és két érintőgomb „home" és „help" segítségével. A kezelőpanel alatt egy papírkimenet és egy 250 lapos fiók bemeneti tálca található. Az előlapon van egy USB host port. A hátoldalon találhatók a csatlakozók és a hulladéktinta-tartály. A készülék gyári feldolgozása kiváló minőségű, a műanyagok erősek. A patronok és a papír vezérlése és hozzáférése kényelmes.

Univerzális funkciók 4 az 1-ben

A monokróm módban történő nyomtatás mellett ez a modell támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást, másolást, szkennelést automatikus dokumentumadagolóval és faxolást. A csatlakoztathatóságot egy klasszikus USB-kábellel, 10/100 Mbit-es Ethernet-kapcsolattal vagy vezeték nélküli kapcsolattal jelképezi. Az Epson Connect segítségével közvetlenül a felhőbe mentheti a dokumentumokat. A konfigurációt az Epson webhelyén végezheti el. A nyomtatónál kényelmesen választhat szolgáltatásokat és keresztléceket. Nem szabad megfeledkeznünk a mobileszközökről történő nyomtatásról sem. Az Apple AirPrint támogatással rendelkező iOS-eszközöket, a Mopria-val pedig Android-eszközöket csatlakoztathat.

 

foto: Epson

Nyomtatási sebesség és minőség

A többfunkciós készülék fekete-fehérben nyomtat 4800 x 2400 dpi felbontással. Az első oldal kinyomtatása 5,5 másodpercet vesz igénybe. Az Epson WorkForce Pro WF-M4619DWF nyomtató 36 A4-es oldalt tud kinyomtatni normál beállításokkal egy perc alatt. Az ISO/IEC 24734 szerint 25 oldalt vagy 16 oldalt nyomtat kétoldalasan monokróm módban. Az ajánlott havi munkaciklus 250 és 2000 oldal között van. A maximális leterhelés 40 000 oldal havonta. A szkenner optikai felbontása 1200 x 2400 Dpi (vízszintes x függőleges), 600 x 600 Dpi (ADF). Egy perc alatt 12 oldalt tud egyoldalasan beolvasni. A fax sebessége 33,6 kbps, oldalanként körülbelül 3 másodperc. A PrecisionCore nyomtatófejnek és a DURABrite Ultra tintának köszönhetően a nyomtatási minőség kiváló. Eléggé ellenáll az elmosódásnak. A nyomatok tiszták és élesek még kisebb betűtípussal is.

 

A nyomtató előnyei

- kompakt méret masszív felépítéssel

- kellemes kialakítás jó ergonómiával

- kiváló minőségű és gyors nyomtatás

- kényelmes vezérlés érintőképernyős LCD kijelzővel

- automatikus kétoldalas nyomtatás (duplex)

- automatikus dokumentumadagoló (ADF)

- többfunkciós (nyomtatás, másolás, szkennelés, fax)

- gazdag csatlakozási lehetőség (USB, LAN, WI-FI)

- nyomtatás mobil eszközökről - USB host

 

A nyomtató hátrányai

- csak monokróm nyomtatás

Utántöltések

Ez a nyomtató Epson C13T11J140 fekete tintapatronnal érkezik. Ennek az eredeti Epson fekete tintapatronnak a kapacitása körülbelül 2200 oldal. Ily módon nagyszámú szép és éles dokumentumot nyomtathat.

foto: Epson

Értékelés

 

Ha egy univerzális irodai eszközt keres egy kis és közepes méretű munkacsoport számára, kiváló minőségű kimenettel, ez a modell jó választás. Rugalmasan használhatja a nyomtatási, másolási, szkennelési és faxolási funkciókat a dokumentumokkal kapcsolatos munkafeladatokhoz. A gazdag csatlakozás garantálja a dokumentumok gyors kezelését és küldését a felhőből a nyomtatóra és fordítva. A mobileszközökről történő gyors nyomtatás támogatása, a kétoldalas nyomtatás és az automatikus dokumentumadagoló időt takarít meg, és hatékonyabbá teszi munkáját.