Irodaszerek

Érdekes atipikus nyomtatókat keresünk - Brother MW-260

Brother MW-260

Számos modern és nagy teljesítményű nyomtató és többfunkciós készülék található a piacon. Gyakran nem csak paramétereikben, de kialakításukban is hasonlóak. Úgy döntöttünk, hogy érdekes eszközöket keresünk a nyomtatógyártóktól. Egyes modellek megjelentek a piacon, és azonnal eltűntek, néhányat továbbra is árulnak, és még mindig vonzóak a felhasználók számára, még akkor is, ha teljesítményükben és funkcióikban az újabb modellek meghaladták őket. Azok között, amelyek még mindig megtalálhatók a piacon, van a Brother MW-260 modell.

 

 

Ha utazó üzletemberként dolgozik, és A6-os méretű nyugtákat vagy más gyors dokumentumokat kell készítenie a terepen, akkor ez érdekelheti. Ez egy kompakt, hordozható nyomtató vezeték nélküli kapcsolattal kis formátumú dokumentumok nyomtatásához, Brother MW-260 felirattal. Ez a modell már régóta a piacon van, és ez az a helyzet, ahol jellemzőit tekintve az újabb modellek előzték meg. Azonban még mindig van benne valami, ami a többiben nincs meg , ez pedig egy szép lapos nyomat és egy atipikus dizájn.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: monokromatikus hőnyomtatás

Felhasználás céges/háztartás: üzleti utazó, helyben használható, személyes

Nyomtató interfész: USB/ Bluetooth/ IrDA

Mobil csatlakozás: nyomtatás mobileszközökről Bluetooth segítségével

Funkciók nyomtató/multifunkciós : multifunkciós - nyomtatás

Maximális nyomtatási formátum: A6

Automatikus kétoldalas nyomtatás: nem

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

 Szélesség: 130 mm

Mélység: 18,5 mm

Magasság: 210 mm

Tömeg: 0,54 kg

 

Vonzó dizájn és minőségi nyomtatás A6

Ha van valami, ami először felkelti a figyelmet ezen a modellen, az egy vonzó, atipikus kialakítás kompakt méretben. A nyomtató inkább egy könyvolvasóra vagy egy kis táblagépre hasonlít. A téglalap alakú, 2 cm-nél kisebb vastagságú eszköz egy cserélhető akkumulátorral ellátott, 1050 mAh kapacitású hőnyomtatót rejt. A készülék ezüst-fekete kialakítású, előlapi kijelzővel. A papírkimenet az elülső oldal része, nyílás formájában. A felső részen található kijelzőn két LED található, amelyek jelzik a bekapcsolt állapotot és az akkumulátor jelzőfényét. A bal oldalon találjuk a bekapcsológombot, az IrDA/Bluetooth kapcsológombot, egy mini USB portot és egy csatlakozót az adapter hálózatra csatlakoztatásához. Az elülső oldalon van egy nyitható fedél, amely mögött a papírtálca található. A nyílás kényelmes rugós mechanizmussal rendelkezik. Csak nyomja a fedelet a megjelölt helyeken, és a fedél automatikusan kinyílik.

 

A Brother MW-260 hordozható hőnyomtató 300 dpi felbontással nyomtat A6-os vagy kisebb papírra. Ha a számítógépén lévő dokumentumot, ami szabványos A4-es méretben van és azt kell kinyomtatnia, az illesztőprogram automatikusan A6-os formátumra kicsinyíti. A nyomtató beépített tárral rendelkezik (50 lap), amellyel közvetlenül adagolja a papírt, és a nyomat a nyíláson keresztül jön ki.

 

A nyomtató A6-os oldalanként 20 másodperces sebességgel nyomtat. Ez az oldal lefedettségétől függ, és a 20 másodperces érték inkább 5%-os lefedettség melletti nyomtatásra utal. A nyomatok minőségét a felhasználók és a tesztek kiválónak értékelik. Pozitívum az éles és könnyen olvasható szöveg. A nyomtatóban 3 féle kompatibilis Brother papírt használhat: klasszikus, tartós fotópapírt és szénpapírt.

 

A csatlakoztathatóság része a számítógéphez, laptophoz vagy mobiltelefonhoz való csatlakoztatás mini USB-n keresztül, vagy vezeték nélkül, IrDA vagy Bluetooth porton keresztül. El kell ismernünk, hogy ezek a módszerek manapság kissé archaikusak. Ez azonban nem egy modern készülék, sokféle funkcióval és gazdag csatlakozási lehetőséggel, hanem egy érdekes modell az atipikus nyomtatók csoportjából.

 

A nyomtató előnyei

- kompakt méret

- kellemes eredeti dizájn

- tintapatronok használata nélkül

- a hőpapíros nyomtatás a szabványos tintasugaras nyomtatás minőségét éri el

- egyszerű vezérlés

- mobilitás

 

A nyomtató hátrányai

- maximális papírformátum A6

- elavult csatlakoztatás

- a nyomtató ára

 

 

Ez volt az első nyomtató, amely atipikus, érdekes eszközként jelent meg a piacon. Ezt a modellt a Brother vállalat néhány évvel ezelőtt dobta piacra, és még mindig kapható néhány üzletben. Sajnos az ára még mindig viszonylag magas. Ezt a modellt funkciók és csatlakozási lehetőségek tekintetében már régóta felülmúlták az újabb modellek. Mindazonáltal ez egy érdekes hordozható nyomtató, amelyet zsebre tehet, és bárhol előveheti a terepen vagy bárhol, ahol szüksége van rá.