Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Flashforge Adventurer 3 3D nyomtató

Zárt és könnyen használható 3D nyomtatót keres, amely nem terheli meg Önt anyagilag? Tippünk a Flashforge Star sorozathoz tartozó, Flashforge Adventurer 3 nevű Gembird vállalat modellje. Ennek a nyomtatónak a fő előnye elsősorban a könnyű és kényelmes kezelés. Ez a modell nagyon jó teljesítmény és ár arány tekintetében. Megbízható nyomtatási minőséget és elegendő opciót kínál a nyomtatási feladatokhoz. Végül, de nem utolsósorban előnye a kompakt, modern kialakítás.

 

Rövid jellemzés

Alapelv: FFF

Szerelési méret: 150 x 150 x 150 mm-ig

Izzószál: ABS/PLA tekercs, 1,75 mm

Nyomtatási pontosság: ±0,20 mm

Pozícionálási pontosság: Z tengely 0,0025 mm, XY tengely 0,011 mm

Rétegvastagság: 0,05 - 0,4 mm

Fúvóka átmérője: 0,40 mm

Extruder hőmérséklet: max 240 °C

Bemeneti teljesítmény: 100 - 240 V AC, 100 W-ig

Szoftver: Flashprint

Csatlakozás: Wi-Fi/USB

A fűtőlap hőmérséklete: 100 °C

Fájltípus bemenet: 3MF / STL / OBJ / FPP / BMP / PNG / JPG / JPEG; Kimenet: GX/G

Zajszint: 45 dB

 

A nyomtató kompakt méretű, kiváló minőségű, finoman lekerekített élekkel és minimalista kialakítással rendelkezik, minimális elemekkel. A készülék felépítése stabil alappal rendelkezik, a felhasznált anyagok erősek. A jobb oldalon van egy zárható hely a fogyóeszközök számára, automatikus izzószáladagolóval. Ennél a modellnél ez PLA vagy ABS hőre lágyuló anyag. Az elülső oldalon egy nyíló átlátszó (üveg) rész található, amely lezárja a nyomtatókamrát. Ez jelentősen csökkenti a zajt működés közben. Az előlapon a zárható rész mellett egy 2,8 hüvelykes (7,11 cm) LED érintőképernyő kapott helyet. Ez megkönnyíti a nyomtató beállítását és vezérlését. Az alsó részen találunk egy USB portot a nyomtatáshoz szükséges adatokat tartalmazó USB flash meghajtó csatlakoztatásához. A zárható kamrában egy mechanika és egy rugalmas nyomópárna található a 150 x 150 x 150 mm-es maximális beépítési mérethez.

 

gembird.com

 

Ez a modell egyszerű beállítással rendelkezik, és a szinte teljesen automatizált folyamatnak köszönhetően az izzószálak cseréje nagyon egyszerű. Csak válassza ki a megfelelő menüpontot, és várja meg, amíg felmelegszik. Amint felmelegszik, mindjárt nyomja be az izzószálat, amíg az extruder meg nem ragadja. Amikor látja, hogy izzószál jön ki a fúvókából, akkor az izzószál orsó illeszkedik a hátul lévő integrált tartóba, egy fedéllel, amely a helyére pattan. A készülék képes kezelni önmagát az ágykiegyenlítési folyamatban, de a magasságra használhatja a kalibráló gombot.

 

gembird.com

 

A nyomtatót teljesen összeszerelve kapja meg, és a csomagolóanyag eltávolítása után csak helyezze be az izzószálat a helyére, és küldje el a fájlokat a nyomtatásra. Közvetlenül elküldheti őket az USB-porton keresztül, vezeték nélkül Wi-Fi-n keresztül vagy a Cloud-Print segítségével.

 

A Flashforge Adventurer 3 modell beépített HD kamerával van felszerelve, amely lehetővé teszi a nyomtatási folyamat távfelügyeletét. Ennek köszönhetően a felhasználó távolról is nyomon követheti 3D nyomatainak menetét. Ez lehetővé teszi a nyomtatási folyamat nyomon követését anélkül, hogy fizikailag a nyomtató közelében kellene lennie. A kamera lehetővé teszi a nyomatok állapotának vizuális megfigyelését is, ami különösen hasznos lehet hosszabb nyomtatási munkáknál. Módot biztosít annak biztosítására, hogy a nyomtatás a várt módon történjen. Nyomtatási probléma vagy hiba esetén a kamera vizuális áttekintést tud nyújtani arról, hogy mi lehetett a hiba. Ez segíthet a hibaelhárításban és a nyomtatási problémák diagnosztizálásában.

 

Főbb előnyök a vásárlás mellett

Könnyen kezelhető

A nyomtató nem szintező platform kialakítású, ami leegyszerűsíti a beállítási folyamatot a felhasználók számára. Ez könnyebben elérhetővé teszi a kezdők számára, akik még nem ismerik a 3D nyomtatást.

Zárt nyomtatási környezet

A lezárt építőkamra segít fenntartani a stabil nyomtatási környezetet a hőmérséklet szabályozásával és a külső tényezők hatásának csökkentésével. Ez javíthatja a nyomtatási minőséget, különösen a hőmérséklet-változásokra érzékeny anyagok esetén.

Beépített HD kamera

A beépített HD kamera lehetővé teszi a nyomtatási folyamat távoli nyomon követését, és valós idejű betekintést biztosít a felhasználóknak a nyomataikra.

WiFi kapcsolat

A WiFi kapcsolatnak köszönhetően a felhasználók vezeték nélkül küldhetnek nyomtatási feladatokat eszközeikről, így növelve a nyomtatási folyamat kényelmét.

Megfizethetőség

Körülbelül 400 eurós árral a Flashforge Adventurer 3 viszonylag megfizethető, így vonzó lehetőség azok számára, akik belépő szintű 3D nyomtatót keresnek, vagy jelentős pénzügyi befektetés nélkül szeretnék felfedezni a 3D nyomtatást.

Kompakt méret

A kompakt méretnek és formai tényezőnek köszönhetően a nyomtató alkalmas használatra korlátozott helyű környezetben, például oktatási környezetben, műhelyekben vagy otthoni irodákban.

 

Megfontolandó hátrányok

A nyomtatási terület korlátozott mérete korlátozhatja a nagyobb projektek nyomtatási lehetőségeit.

Egyes nem hivatalos anyagokkal és fonalakkal való összeférhetetlenség korlátozhatja a nyomtatási rugalmasságot.

Nincs felszerelve fűtött nyomtatóaljzattal, ami korlátozhatja bizonyos anyagok használatát.

 

Az elsöprő előnyök együttesen hozzájárulnak ahhoz, hogy a Flashforge Adventurer modell felhasználóbarát, funkciókban gazdag és költséghatékony 3D nyomtatási megoldásként vonzó legyen. Ha ebbe a modellbe fektet be, nagyon jó teljesítményt és nyomtatási teljesítményt kap a pénzéért. A nyomtató számos kulcsfontosságú előnnyel rendelkezik, így a kezdők és haladók számára egyaránt népszerű választás, akik értékelik a könnyű használhatóságot, olyan funkciókat, mint a kamera és a vezeték nélküli kapcsolat. Ez azonban korlátozhatja azokat, akiknek nagyobb nyomtatási területre vagy fűtött nyomtatóaljzatra van szükségük. Vásárlás előtt fontos tájékozódni az egyéni igényekről és preferenciákról, és összevetni azokat az adott nyomtató képességeivel.