Irodaszerek

Ha a nyomtató stílusos (modern dizájn)

A nyomtató kiválasztása a teljesítmény, a nyomtatási minőség, a méret és az ár szempontjából olyan kritériumok, amelyeket legtöbbünk összehasonlít más modellekkel vásárláskor.  Amikor végre választunk egy olyan nyomtatót vagy többfunkciós készüléket, amely megfelel az igényeinknek, akkor néha egy olyan eszközre nézünk, amely kialakítása nem a legszebb. Noha a gyártók az utóbbi években jelentősen javultak a formatervezés terén, még mindig ritkán térnek el bizonyos szabványtól. Ennek ellenére van néhány nagyon érdekes, stílusos nyomtató a piacon, amelyekre a modern dizájn a jellemző.

 

Brother MFC-J4620DW

 

Rövid jellemzés

Többfunkciós tintasugaras nyomtató/ Színes nyomtatás/ A3/ USB/ LAN/ Wi-Fi/ NFC/ Kétoldalas/ Google Cloud Print/ Biztonságos nyomtatás/ AirPrint/ Brother iPrint & Scan

Méretek és tömeg

 Mélység 290 mm/ szélesség 480 mm/ magasság 188 mm/ súly 9,5 kg

 

Formatervezés (dizájn)

Az új MFC-J46xx modell sorozatban a Brother tiszta vonalakat választott, és az új kialakításban  két szín kombinációjával és egy jól elhelyezett, kijelzővel ellátott kezelőpanellel egy érdekes eszköz jött létre. A nyomtató minimalista, de nagyon stílusos és ötletes. A 3,7 hüvelykes (9,3 cm) színes grafikus kijelző hozzájárul a kényelemhez az érintőképernyővel. A középen helyezkedik el, és az eszköz teljes elülső része nagyon jól néz ki. A vezérlőpanelt kissé meglehet billenteni, hogy jobb látószöget érjen el. Választhat, ha USB-kulcsról vagy memóriakártyáról nyomtat, csatlakoztathat felhőalapú fiókokhoz, és ellenőrizheti a tinta szintjét közvetlenül a kijelzőn. Tervezése szerint a Brother MFC-J4620DW valóban a szebb és stílusosabb eszközökhöz tartozik. Méretek és súlyuk szempontjából ezek még mindig nagyon kielégítő értékek. 480 mm ellenére a szélesség még mindig kellemes, és figyelembe véve, hogy a többfunkciós készülék A3 méretre nyomtat, ez egy igazán kompakt eszköz, amely bármilyen munkakörnyezethez megfelelő. A modell otthoni elhelyezését is könnyen megoldhatja.

 

Funkciók

A Brother MFC-J4620DW többfunkciós nyomtató fekete-fehérben és színesben is képes nyomtatni. A fejlett nyomtatásnak köszönhetően nemcsak kitűnő nyomtatási sebességgel, hanem kompakt kialakítással és a hátsó kézi adagolóból A3 formátumig is nyomtatni képes (egy papírlapra). Legfeljebb A4 méret lehetséges a másoláshoz, szkenneléshez és faxoláshoz. Nem hiányzik az automatikus kétoldalas nyomtatás és a kiváló kapcsolat, amely magában foglalja: csatlakoztatást USB-kábellel, LAN-hálózathoz való csatlakozás lehetőségét és a vezeték nélküli kapcsolat előnyeit a Wi-Fi-n keresztül. Ez pedig még nem minden, mert  a gyártó modern NFC technológiát is hozzáadott. A Brother MFC-J4620DW nemcsak szép, modern kialakítású, hanem a nyomtatóknál megtalálhatók az összes jelenlegi funkciók, amelyek forgalomban vannak.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

Annak ellenére, hogy a kialakítás és a funkciók a felhasználót örömmel töltik el a nyomtatás továbbra is a legfontosabb. Van olyan eszközünk, amely képes A3 formátumban nyomtatni, kiváló minőségű színvisszaadással és kiváló élességgel. A nyomtatási felbontás 6000 x 1200 dpi, a szkenneléshez pedig 2 400 x 2400 dpi. A készülék 22 oldalt fekete-fehérben vagy 20 oldalt színesben nyomtat percenként.Vázlat módban ez legfeljebb 35 oldal fekete-fehérben vagy 27 oldal színesben / perc. A bemeneti papíradagoló tálca 150 lapot, az automatikus lapadagoló pedig 20 lapot tartalmaz. A kimeneti tálca kapacitása 50 lap. A gyártó által javasolt havi munkaterhelés 250–1000 oldal. A havi maximális munkaterhelés kb. 13 000 nyomtatott oldal.

 

Hordozó típusok

Irodai papír, fotópapír, speciális Brother BP71 fotópapír, vékony és újrahasznosítható papír, max. A3 papírméret

Kézi adagoló: irodai papír, fotópapír, vékony, vastag, vastagabb, durva és újrahasznosítható papír, borítékok és címkék

 

A nyomtató előnyei

- modern, stílusos kialakítás

- minőségi gyári feldolgozás

- kiváló ergonómia

- tiszta érintőképernyős grafikus kijelző

- kényelmes hozzáférés a tintapatronokhoz (cseréjekor)

- gazdag kapcsolat

- többfunkciós (nyomtatás, másolás, szkennelés, fax)

- nyomtatási minőség és sebesség

- A3 nyomtatási formátum

- képes csatlakozni felhőfiókokhoz

- praktikus mobil alkalmazás közvetlen nyomtatáshoz mobil eszközről

- nagy kapacitású tintapatronok (beleértve az alternatív patronokat) használatának képessége - a teljesítmény, a minőség és az ár aránya

 

A nyomtató hátrányai

- lassabb színes nyomtatás

- eltérő minőségű színes nyomtatás fotópapírra (kiváló) és klasszikus irodai papírra (gyengébb)

 

Patronok a nyomtatóhoz

Ez a többfunkciós készülék négy különálló színes tintapatront használ a nyomtatáshoz. Választhat a szabványos méretű Brother LC223 C/ M/ Y/ BK patront 600 oldal kapacitással, és az XL méretű Brother LC225 C/ M/ Y  BK patront legfeljebb 1200 oldal nyomtatásához. Ehhez a modellhez használhatja a márkás prémium és alternatív utántöltők használatát is, amely teljesen kompatibilis ezzel a készülékkel.

 

Tipp az Ön számára

A színes érintőképernyővel kényelmesen csatlakozhat olyan saját online fiókjaihoz, mint a Dropbox, Box, One Drive, beleértve a OneNote-t, a Google Drive, a Brother Cloud, az Evernote, a Flickr és a Picasa. Lehetőség van arra is, hogy bejelentkezzen a Facebook-ra. Az alkalmazásokban kiemelheti a beolvasott dokumentum kiválasztott részeit és kinyomtathatja azokat.

 

Értékelés

A Brother MFC-J4620DW lenyűgözi nagyon sikeres modern kialakításával. A harmonikus színkombináció, az egyes alkatrészek elrendezése, a kellemes ergonómia és a fényűző, nagyméretű érintőképernyős LCD kijelző első látásra örömmel tölti el Önt. A bolti többi modell között feltétlenül észreveszi ezt a többfunkciós nyomtatót. A gyártó azonban nemcsak kitűnő kialakítás, hanem funkciók és nyomtatási minőség miatt is dicséretet érdemel. Mindez együtt, valamint az A3 formátumban történő jó minőség, teljesítmény és ár arányos nyomtatás lehetősége teszi ezt a modellt nagyon érdekessé nem csak egy nagyobb háztartás számára, hanem a vállalat kis- és közepes munkacsoportjai számára is.

A nyomtatógyártók csak kismértékben módosíthatják berendezéseik kialakítását a kapott nyomtatási minőség, a funkcionalitás, a kényelmes működés, a nyomtatási technológia és a patronok elhelyezése szempontjából. Nem könnyű mindezt egyetlen eszközbe rendezni, és modern fantáziadús kialakításba helyezni. A felhasználók, különösen az otthoni nyomtatás területén, egyre inkább fontolgatják a kialakítást. A nyomtatási, másolási és szkennelési eszközöket hozzá akarják igazítani más modern otthoni irodai technológiákhoz. A gyártóknak foglalkozniuk kell ezzel, és a Brother-nek ez sikerült.