Irodaszerek

Hordozható fotónyomtatók - legkelendőbb modellek

A legkeresettebb kisméretű, hordozható fotónyomtatók

Manapság szinte minden háztartásban megtalálható nyomtató vagy többfunkciós készülék. Ugyanez a helyzet azoknál a vállalatoknál is, amelyeknél több darab van ezekből az eszközökből. Bár nyomtatóik nagyon kompaktok, ez még mindig nem hordozható hardver. A kereskedelmi utazók vagy más üzleti felhasználók számára a hordozható laptop nyomtatók ezt a problémát már részben megoldották. Képesek voltak nyomtatni anélkül, hogy akkumulátorról tápfeszültséggel csatlakoztak volna a hálózathoz. Ezen nyomtatók méretei sokkal kisebbek voltak, mint a hagyományos asztali nyomtatóké. Egy másik jó lépés, amivel megörvendeztették a nyomtatógyártók a felhasználókat, a kis fotónyomtatók piacra lépése volt. Olyan fiatalok slágereivé váltak, akik szeretnék élményeiket azonnal nyomtatott fényképké alakítani. A gyártók ezeknek a nyomtatóknak a hardverét kis méretre tudták szorítani, szó szerint zseb formátumra. Bár a mini fotónyomtatók ára magasabb, mint a klasszikus modelleké, mégis jól eladhatóak. Megvizsgáltuk a legkelendőbb modelleket, amelyeket az ügyfelek a legjobban keresnek, és amelyek a legjobb fogyasztói minősítéssel rendelkeznek.

A hő-szublimációs fotónyomtatók olyan termékek, amelyeknek vannak előnyei és hátrányai, de jól eladhatóak. Számos gyártó megerősítette nekünk a HP Sprocket Photo Printer elsőbbségét. Ez a nyomtató viszonteladóktól kapható három színváltozatban: elegáns fehér, rubín-piros és stílusos fekete. A vásárlók legtöbben a fehér színben érik el.

 

HP Sprocket Photo Printer - elegáns zsebméretű mini nyomtató

A kis zsebméretű fotónyomtatók kategóriájában a legkeresettebb modell mérete 116 x 75 x 23 cm, tömege mindössze 170 gramm. Azonban nemcsak a kompakt méretével, de az elegáns kialakításával is meglep. A hazánkban forgalmazott mindhárom színben ez igazán stílusos és modern. Sajnos a fényes fekete modell esetében nem kerülhetők el az ujjlenyomatok  az eszköz felületén. A nyomtató kissé lekerekített, és az elülső fotónyíláson kívül egy USB töltőportot talál a hátulján, kis lyukakat a hordozóhevederhez, állapotdiódákat és egy újraindító nyílást. Az oldalon csak egy gomb található be/ kikapcsoló funkcióval.

 

 

Különleges fotópapírokat, amelyek 10 darabszámban az indítócsomagban is vannak, az adagolótálcába helyezik a nyitó fedél alatt. A tálca teljes kapacitása 30 db fotópapír, amelynek mérete 5 x 7,6 cm (2 x 3 "). A nyomtató beépített újratölthető elemmel rendelkezik, amely akár 50 fényképet képes kinyomtatni teljes kapacitással. Mivel ez egy tinta nélküli nyomtató, amely mindent kinyomtat a ZINK rendszerrel, ezért egy speciális fotópapírt tartalmaz, amely mindent megold, amire szükség van a nyomtatásnál. A papír ellenkező oldalán védőfólia található, a levágás után a fotó matricaként ragasztható. A csatlakoztathatóságot a Bluetooth technológia képviseli, és a sikeres nyomtatáshoz szükség van egy alkalmazásra a mobil eszközön. Kompatibilis az Android és iOS mobiltelefonokkal. Letöltheti a Google Play áruházból vagy az AppStore-ból. Az alkalmazás segítségével szerkesztheti fényképeit.

Egy fénykép kinyomtatásához szükséges idő körülbelül 30 másodperc, és a 313 Dpi felbontási minőség kiváló. A képek élénk színekkel és nagyon jó élességgel rendelkeznek. A HP Sprocket modell megérdemli az első helyet. Ez egy modern mini nyomtató, elegáns kialakítással és egyszerű kezelhetőséggel. Kis méretének és kis tömegének köszönhetően kiválóan használható hordozásra. A Bluetooth kapcsolat gyors és stabil, a nyomtatás kiváló minőségű. Minden előny ellenére nagy hibának látjuk a készülék magas árát, valamint a fotópapír árát is. A fotópapír csak egy méretben használható, és hiányzik a végső minőség beállításának lehetősége. Ez rögzítve van. 130 € áras eszköznél örülnénk, ha legalább a csomag tartalmazna néhány védőtokot is. A HP Sprocket modellt már egy ideje sikeresen értékesítik a piacon, és a vezető első helyét egy új termék, a Canon Zoemini Pocket Photo Printer veszélyeztetheti. Ősszel került forgalomba, és forró tippnek számít karácsonyra.

 

Előnyök

- kompakt méretek és kis tömeg

- stílusos kialakítás 3 színben

- nyomtatási sebesség és minőség

- ZINK technológia

- hordozhatóság és könnyű kezelhetőség

- vezeték nélküli nyomtatás támogatása (Bluetooth)

- kompatibilitás az Android és iOS operációs rendszerekkel

 

Hátrányok

 - nyomtató ára

- a fotópapír ára

- az eredményül kapott nyomtatási minőség a beállítás lehetősége nélkül

- csak 1 papírméret használható

- a védőtokot külön kell megvásárolnia

 

Méretek és tömeg: Szélesség: 75 mm / Mélység: 23 mm / Magasság: 116 mm / Tömeg: 0,170 kg

 

 Modell: HP Sprocket Photo Printer

 Paraméterek

 Nyomtatási technológia

 hőszublimációs, Zero Ink (ZINK)

 Interfész

 USB, Bluetooth

 Maximális nyomtatási felbontás

 313 x 400 Dpi

 Fekete-fehér nyomtatási sebesség

 1 db/ 30 sec

 Színes nyomtatási sebesség

 1 db/ 30 sec

 Akkumulátor feltöltési kapacitása

 max. 35 nyomtatott fotópapír

 A papír maximális mérete

 5 x 7,6 cm

 Funkciók

 fotografikus nyomtatás

 Duplex (kétoldalas nyomtatás)

 nem

 Bemeneti adagolótálca 

 30 ks 

 Kimeneti tálca

 1 ks

 LED kijelző

 nem

 

 

Canon Selphy CP1300

Egy másik modell a zsebnyomtató értékesítési rangsorában a Canon Selphy CP1300 nyomtató. Ez a Canon Selphy modellek régebbi modellsorának utódja. Noha nem rendelkezik olyan vonzó kialakítással, mint a HP Sprocket nyomtató, de nagyobb fotó formátumban is képes nyomtatni. Ezek közül a modellek közül az egyetlen támogatja az SD-kártyáról történő nyomtatást, és tartalmaz egy dönthető grafikus kijelzőt az azonnali fénykép-előnézethez. Ezt a nyomtatót külön áttekintésben fedjük le, amely ITT megtalálható.

 

 

Előnyök

- minőségi gyári feldolgozás

- kényelmes irányítás

- három színverzió (fekete, fehér, rózsaszín)

- kiváló minőségű tartós nyomtatás és a nyomat tartóssága

- a nyomtatás fényességének beállítása

- nyomtatás lehetősége szegéllyel vagy anélkül

- Wi-Fi (támogatás a mobil eszközökről történő nyomtatáshoz)

- fényképek nyomtatása a dokumentumokra

- további lehetőségek a képek elrendezéséhez, dia nyomtatáshoz (kollázs)

- beépített akkumulátor, 54 db nyomtatási kapacitással

- nagyméretű grafikus kijelző fénykép-előnézettel

- SD-kártyáról történő nyomtatás támogatása

- kompatibilis mind az Android, mind az iOS mobil eszközökkel

 

Hátrányok

- A menü felhasználói felülete nem tartalmazza CZ és SK nyelvet (angol és más nyelvek)

 - egy anyagkészlet ára hőszublimációs nyomtatóhoz (papír, fólia tinta.)

 

 Modell: Canon Selphy CP1300

 Paraméterek

 Nyomtatási technológia

 termosublimációs

 Interfész

 USB, Wi-Fi

 Maximális nyomtatási felbontás

 300 x 300 Dpi

 Képeslap formátum sebesség

 1 db/ 47 sec

 Hitelkártya formátum sebesség

 1 db/ 27 sec

 Akkumulátor feltöltési kapacitása

 54 db nyomtatási mennyiség

 Maximális papírméret

 10 x 15 cm

 Funkciók

 fotónyomtatás, fotók dokumentumokra

 Duplex (kétoldalas nyomtatás)

 nem

 Bemeneti/kimeneti adagolótálca  

 36 db/1 db

 LED kijelző

 igen (8,1 cm, grafikus, dönthető)

 

FujiFilm Instax Share SP-3

A kicsi hordozható fotónyomtatók kategóriájában a harmadik legkelendőbb modell az érdekes FujiFilm Instax Share SP-3 nyomtató. Ez az Instax Share SP-2 modell javított változata. A nyomtató kicsi, időtálló kialakítású és nagyon tisztességes teljesítményű. Az első oldalon az élek és ferde szegélyek eredeti megjelenést kölcsönöznek a készüléknek. Miközben más gyártók lekerekítik a modelleiket, a FujiFilm más, futurisztikusan eltérő utat választott ezzel a modellel. Az eladók két színben kínálják az eszközt, fehér és fekete színben. Az InstaxShare SP-3 nyomtató a felületkezeléssel is különbözik a versenytársaitól. A gyártó nem egy nagyon népszerű fényes műanyagot használt a gyártáshoz, hanem egy klasszikus matt színt, amely nem olyan hajlamos az ujjlenyomatokra és más szennyeződésekre. 116 x 130,5 x 44,4 mm méretekkel továbbra is ez kisebb, kompakt eszköz, amely alkalmas a gyakori hordozásra, de az 500 grammos súly már érezhető. Elem és film nélkül a súlya körülbelül 312 gramm.

A nyomtatás ezzel az eszközzel  egyszerű, elég egy gyors Wi-Fi vezeték nélküli csatlakozás, egy filmkazetta behelyezése és az alkalmazás használata a fényképek kereséséhez a mobiltelefon vagy a szociális hálózat galériájában. A fényképekhez hozzá sorolhatja az aktuális időjárást, címkét vagy profilt a sociális hálóról. A nyomtatás után eltart egy ideig, amíg a fénykép megjelenik. Ez a folyamat hasonló a hagyományos Polaroid fényképezőgépek kazettás filmeihez. A régebbi Instax Share SP-2 modellhez képest az új modell más filmformátumot használ. A nyomtatási idő körülbelül 13 másodperc, a nyomtatási minőség pedig 300 x 300 dpi. A film teljes mérete 86 x 72 mm, de nyomtatás után keretes fotót kap, és a nyomtatási lefedettség 60 x 60 mm. Körülbelül 3 órát vesz igénybe a cserélhető akkumulátor teljes töltése. Az akkumulátor állapotát és a felvételek számát állapotjelző LED-ek jelzik. Ezek száma 10db lehet, és ugyanaz a szám a kis diódáknak, amelyek ezt jelzik. A készüléknek két gombja van, az egyik a bekapcsoláshoz és egy gomb az utolsó kép újranyomtatásához. A nyomtató kompatibilis  mobiltelefonokkal az Android és iOS operációs rendszerrel. Az a tény, hogy ez a modell az értékesítés harmadik helyére került, meglepett minket. A készülék és a filmkazetta árát figyelembe véve ez nem olcsó mulatság. A FujiFilm InstaxShare SP-3 nyomtató hozzáadott értéket nyújt eredeti retro fényképek formájában, amelyek ajándékként vagy emléktárgyként is alkalmasak.

 

Előnyök

 - gyors azonnali nyomtató

- eredeti fényképek készítése

- könnyen kezelhető

 

Hátrányok

- nyomtató ára

- a filmcsomag ára

- a nyomtatott fénykép ára

- kis méretű fénykép

- nem nyomtat szegély nélküli nyomtatást (a fénykép kerettel rendelkezik)

- hosszabb akkumulátor töltés

 

Méretek és tömeg: Szélesség: 116 mm / Mélység: 44,4 mm / Magasság: 130,5 mm /Tömeg: 0,500 kg

 


 Modell: FujiFilm Instax Share SP-3

 Paraméterek

 Nyomtatási technológia

 3-színű expozíciós  OLED-del

 Interfész

 USB, Wi-Fi

 Maximális nyomtatási felbontás

 318 Dpi

 Nyomtatási ssebesség

 5 db/ perc (fotó kibocsátás kb. 13sek.)

Támogatja Collage Template formátumot

 2 - 9 fotó 1 lapon

 Akkumulátor feltöltési kapacitása

 160 db fotó (teljes töltés mellett)

 Maximális papírméret

 62 x 62 cm (2,4")

 Funkciók

 fotográfikus nyomtatás

 Duplex (kétoldalas nyomtatás)

 nem

 Bemeneti/kimeneti adagolótálca 

 10 db (kazetta)/1 db 

 LED kijelző

 nem (jelzés diódákkal)

 

Rövid következtetés

A kicsi hordozható fotónyomtatók kategóriájában a legkelendőbb modellekhez felzárkóznak a Polaroid Zip POLMP01W modell, az új modell Canon Zoemini, amely hamarosan kapható lesz jó áron, és a varázslatos Lifeprint  nyomtatómodell. Az élő fényképeket nyomtató technológiai eszközről ITT olvashat bővebben. A kis zsebnyomtatók kínálata sokkal kisebb a hagyományos nyomtatókhoz képest. Ezek a nyomtatók drágábbak, mint a hagyományos színes fotónyomtatók. Legfontosabb pluszuk a kicsi méret és a kényelmes hordozás.