Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Hordozható fotónyomtatók - legkelendőbb modellek

A legkeresettebb kisméretű, hordozható fotónyomtatók

Manapság szinte minden háztartásban megtalálható nyomtató vagy többfunkciós készülék. Ugyanez a helyzet azoknál a vállalatoknál is, amelyeknél több darab van ezekből az eszközökből. Bár nyomtatóik nagyon kompaktok, ez még mindig nem hordozható hardver. A kereskedelmi utazók vagy más üzleti felhasználók számára a hordozható laptop nyomtatók ezt a problémát már részben megoldották. Képesek voltak nyomtatni anélkül, hogy akkumulátorról tápfeszültséggel csatlakoztak volna a hálózathoz. Ezen nyomtatók méretei sokkal kisebbek voltak, mint a hagyományos asztali nyomtatóké. Egy másik jó lépés, amivel megörvendeztették a nyomtatógyártók a felhasználókat, a kis fotónyomtatók piacra lépése volt. Olyan fiatalok slágereivé váltak, akik szeretnék élményeiket azonnal nyomtatott fényképké alakítani. A gyártók ezeknek a nyomtatóknak a hardverét kis méretre tudták szorítani, szó szerint zseb formátumra. Bár a mini fotónyomtatók ára magasabb, mint a klasszikus modelleké, mégis jól eladhatóak. Megvizsgáltuk a legkelendőbb modelleket, amelyeket az ügyfelek a legjobban keresnek, és amelyek a legjobb fogyasztói minősítéssel rendelkeznek.

A hő-szublimációs fotónyomtatók olyan termékek, amelyeknek vannak előnyei és hátrányai, de jól eladhatóak. Számos gyártó megerősítette nekünk a HP Sprocket Photo Printer elsőbbségét. Ez a nyomtató viszonteladóktól kapható három színváltozatban: elegáns fehér, rubín-piros és stílusos fekete. A vásárlók legtöbben a fehér színben érik el.

 

HP Sprocket Photo Printer - elegáns zsebméretű mini nyomtató

A kis zsebméretű fotónyomtatók kategóriájában a legkeresettebb modell mérete 116 x 75 x 23 cm, tömege mindössze 170 gramm. Azonban nemcsak a kompakt méretével, de az elegáns kialakításával is meglep. A hazánkban forgalmazott mindhárom színben ez igazán stílusos és modern. Sajnos a fényes fekete modell esetében nem kerülhetők el az ujjlenyomatok  az eszköz felületén. A nyomtató kissé lekerekített, és az elülső fotónyíláson kívül egy USB töltőportot talál a hátulján, kis lyukakat a hordozóhevederhez, állapotdiódákat és egy újraindító nyílást. Az oldalon csak egy gomb található be/ kikapcsoló funkcióval.

 

 

Különleges fotópapírokat, amelyek 10 darabszámban az indítócsomagban is vannak, az adagolótálcába helyezik a nyitó fedél alatt. A tálca teljes kapacitása 30 db fotópapír, amelynek mérete 5 x 7,6 cm (2 x 3 "). A nyomtató beépített újratölthető elemmel rendelkezik, amely akár 50 fényképet képes kinyomtatni teljes kapacitással. Mivel ez egy tinta nélküli nyomtató, amely mindent kinyomtat a ZINK rendszerrel, ezért egy speciális fotópapírt tartalmaz, amely mindent megold, amire szükség van a nyomtatásnál. A papír ellenkező oldalán védőfólia található, a levágás után a fotó matricaként ragasztható. A csatlakoztathatóságot a Bluetooth technológia képviseli, és a sikeres nyomtatáshoz szükség van egy alkalmazásra a mobil eszközön. Kompatibilis az Android és iOS mobiltelefonokkal. Letöltheti a Google Play áruházból vagy az AppStore-ból. Az alkalmazás segítségével szerkesztheti fényképeit.

Egy fénykép kinyomtatásához szükséges idő körülbelül 30 másodperc, és a 313 Dpi felbontási minőség kiváló. A képek élénk színekkel és nagyon jó élességgel rendelkeznek. A HP Sprocket modell megérdemli az első helyet. Ez egy modern mini nyomtató, elegáns kialakítással és egyszerű kezelhetőséggel. Kis méretének és kis tömegének köszönhetően kiválóan használható hordozásra. A Bluetooth kapcsolat gyors és stabil, a nyomtatás kiváló minőségű. Minden előny ellenére nagy hibának látjuk a készülék magas árát, valamint a fotópapír árát is. A fotópapír csak egy méretben használható, és hiányzik a végső minőség beállításának lehetősége. Ez rögzítve van. 130 € áras eszköznél örülnénk, ha legalább a csomag tartalmazna néhány védőtokot is. A HP Sprocket modellt már egy ideje sikeresen értékesítik a piacon, és a vezető első helyét egy új termék, a Canon Zoemini Pocket Photo Printer veszélyeztetheti. Ősszel került forgalomba, és forró tippnek számít karácsonyra.

 

Előnyök

- kompakt méretek és kis tömeg

- stílusos kialakítás 3 színben

- nyomtatási sebesség és minőség

- ZINK technológia

- hordozhatóság és könnyű kezelhetőség

- vezeték nélküli nyomtatás támogatása (Bluetooth)

- kompatibilitás az Android és iOS operációs rendszerekkel

 

Hátrányok

 - nyomtató ára

- a fotópapír ára

- az eredményül kapott nyomtatási minőség a beállítás lehetősége nélkül

- csak 1 papírméret használható

- a védőtokot külön kell megvásárolnia

 

Méretek és tömeg: Szélesség: 75 mm / Mélység: 23 mm / Magasság: 116 mm / Tömeg: 0,170 kg

 

 Modell: HP Sprocket Photo Printer

 Paraméterek

 Nyomtatási technológia

 hőszublimációs, Zero Ink (ZINK)

 Interfész

 USB, Bluetooth

 Maximális nyomtatási felbontás

 313 x 400 Dpi

 Fekete-fehér nyomtatási sebesség

 1 db/ 30 sec

 Színes nyomtatási sebesség

 1 db/ 30 sec

 Akkumulátor feltöltési kapacitása

 max. 35 nyomtatott fotópapír

 A papír maximális mérete

 5 x 7,6 cm

 Funkciók

 fotografikus nyomtatás

 Duplex (kétoldalas nyomtatás)

 nem

 Bemeneti adagolótálca 

 30 ks 

 Kimeneti tálca

 1 ks

 LED kijelző

 nem

 

 

Canon Selphy CP1300

Egy másik modell a zsebnyomtató értékesítési rangsorában a Canon Selphy CP1300 nyomtató. Ez a Canon Selphy modellek régebbi modellsorának utódja. Noha nem rendelkezik olyan vonzó kialakítással, mint a HP Sprocket nyomtató, de nagyobb fotó formátumban is képes nyomtatni. Ezek közül a modellek közül az egyetlen támogatja az SD-kártyáról történő nyomtatást, és tartalmaz egy dönthető grafikus kijelzőt az azonnali fénykép-előnézethez. Ezt a nyomtatót külön áttekintésben fedjük le, amely ITT megtalálható.

 

 

Előnyök

- minőségi gyári feldolgozás

- kényelmes irányítás

- három színverzió (fekete, fehér, rózsaszín)

- kiváló minőségű tartós nyomtatás és a nyomat tartóssága

- a nyomtatás fényességének beállítása

- nyomtatás lehetősége szegéllyel vagy anélkül

- Wi-Fi (támogatás a mobil eszközökről történő nyomtatáshoz)

- fényképek nyomtatása a dokumentumokra

- további lehetőségek a képek elrendezéséhez, dia nyomtatáshoz (kollázs)

- beépített akkumulátor, 54 db nyomtatási kapacitással

- nagyméretű grafikus kijelző fénykép-előnézettel

- SD-kártyáról történő nyomtatás támogatása

- kompatibilis mind az Android, mind az iOS mobil eszközökkel

 

Hátrányok

- A menü felhasználói felülete nem tartalmazza CZ és SK nyelvet (angol és más nyelvek)

 - egy anyagkészlet ára hőszublimációs nyomtatóhoz (papír, fólia tinta.)

 

 Modell: Canon Selphy CP1300

 Paraméterek

 Nyomtatási technológia

 termosublimációs

 Interfész

 USB, Wi-Fi

 Maximális nyomtatási felbontás

 300 x 300 Dpi

 Képeslap formátum sebesség

 1 db/ 47 sec

 Hitelkártya formátum sebesség

 1 db/ 27 sec

 Akkumulátor feltöltési kapacitása

 54 db nyomtatási mennyiség

 Maximális papírméret

 10 x 15 cm

 Funkciók

 fotónyomtatás, fotók dokumentumokra

 Duplex (kétoldalas nyomtatás)

 nem

 Bemeneti/kimeneti adagolótálca  

 36 db/1 db

 LED kijelző

 igen (8,1 cm, grafikus, dönthető)

 

FujiFilm Instax Share SP-3

A kicsi hordozható fotónyomtatók kategóriájában a harmadik legkelendőbb modell az érdekes FujiFilm Instax Share SP-3 nyomtató. Ez az Instax Share SP-2 modell javított változata. A nyomtató kicsi, időtálló kialakítású és nagyon tisztességes teljesítményű. Az első oldalon az élek és ferde szegélyek eredeti megjelenést kölcsönöznek a készüléknek. Miközben más gyártók lekerekítik a modelleiket, a FujiFilm más, futurisztikusan eltérő utat választott ezzel a modellel. Az eladók két színben kínálják az eszközt, fehér és fekete színben. Az InstaxShare SP-3 nyomtató a felületkezeléssel is különbözik a versenytársaitól. A gyártó nem egy nagyon népszerű fényes műanyagot használt a gyártáshoz, hanem egy klasszikus matt színt, amely nem olyan hajlamos az ujjlenyomatokra és más szennyeződésekre. 116 x 130,5 x 44,4 mm méretekkel továbbra is ez kisebb, kompakt eszköz, amely alkalmas a gyakori hordozásra, de az 500 grammos súly már érezhető. Elem és film nélkül a súlya körülbelül 312 gramm.

A nyomtatás ezzel az eszközzel  egyszerű, elég egy gyors Wi-Fi vezeték nélküli csatlakozás, egy filmkazetta behelyezése és az alkalmazás használata a fényképek kereséséhez a mobiltelefon vagy a szociális hálózat galériájában. A fényképekhez hozzá sorolhatja az aktuális időjárást, címkét vagy profilt a sociális hálóról. A nyomtatás után eltart egy ideig, amíg a fénykép megjelenik. Ez a folyamat hasonló a hagyományos Polaroid fényképezőgépek kazettás filmeihez. A régebbi Instax Share SP-2 modellhez képest az új modell más filmformátumot használ. A nyomtatási idő körülbelül 13 másodperc, a nyomtatási minőség pedig 300 x 300 dpi. A film teljes mérete 86 x 72 mm, de nyomtatás után keretes fotót kap, és a nyomtatási lefedettség 60 x 60 mm. Körülbelül 3 órát vesz igénybe a cserélhető akkumulátor teljes töltése. Az akkumulátor állapotát és a felvételek számát állapotjelző LED-ek jelzik. Ezek száma 10db lehet, és ugyanaz a szám a kis diódáknak, amelyek ezt jelzik. A készüléknek két gombja van, az egyik a bekapcsoláshoz és egy gomb az utolsó kép újranyomtatásához. A nyomtató kompatibilis  mobiltelefonokkal az Android és iOS operációs rendszerrel. Az a tény, hogy ez a modell az értékesítés harmadik helyére került, meglepett minket. A készülék és a filmkazetta árát figyelembe véve ez nem olcsó mulatság. A FujiFilm InstaxShare SP-3 nyomtató hozzáadott értéket nyújt eredeti retro fényképek formájában, amelyek ajándékként vagy emléktárgyként is alkalmasak.

 

Előnyök

 - gyors azonnali nyomtató

- eredeti fényképek készítése

- könnyen kezelhető

 

Hátrányok

- nyomtató ára

- a filmcsomag ára

- a nyomtatott fénykép ára

- kis méretű fénykép

- nem nyomtat szegély nélküli nyomtatást (a fénykép kerettel rendelkezik)

- hosszabb akkumulátor töltés

 

Méretek és tömeg: Szélesség: 116 mm / Mélység: 44,4 mm / Magasság: 130,5 mm /Tömeg: 0,500 kg

 


 Modell: FujiFilm Instax Share SP-3

 Paraméterek

 Nyomtatási technológia

 3-színű expozíciós  OLED-del

 Interfész

 USB, Wi-Fi

 Maximális nyomtatási felbontás

 318 Dpi

 Nyomtatási ssebesség

 5 db/ perc (fotó kibocsátás kb. 13sek.)

Támogatja Collage Template formátumot

 2 - 9 fotó 1 lapon

 Akkumulátor feltöltési kapacitása

 160 db fotó (teljes töltés mellett)

 Maximális papírméret

 62 x 62 cm (2,4")

 Funkciók

 fotográfikus nyomtatás

 Duplex (kétoldalas nyomtatás)

 nem

 Bemeneti/kimeneti adagolótálca 

 10 db (kazetta)/1 db 

 LED kijelző

 nem (jelzés diódákkal)

 

Rövid következtetés

A kicsi hordozható fotónyomtatók kategóriájában a legkelendőbb modellekhez felzárkóznak a Polaroid Zip POLMP01W modell, az új modell Canon Zoemini, amely hamarosan kapható lesz jó áron, és a varázslatos Lifeprint  nyomtatómodell. Az élő fényképeket nyomtató technológiai eszközről ITT olvashat bővebben. A kis zsebnyomtatók kínálata sokkal kisebb a hagyományos nyomtatókhoz képest. Ezek a nyomtatók drágábbak, mint a hagyományos színes fotónyomtatók. Legfontosabb pluszuk a kicsi méret és a kényelmes hordozás.