Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Hordozható nyomtató laptophoz (utazáshoz)

Manapság nem jelent problémát a nyomtató kiválasztása pontosan az Ön igényei szerint. Az igénytelen felhasználók számára készült  egyszerű modelleken kívül gyors és kiváló minőségű lézer- vagy tintasugaras nyomtatókat talál otthoni használatra, különálló tintapatronokkal ellátott fotónyomtatókat fotósok számára, valamint nagy teljesítményű gyorseszközöket kis- és középvállalkozások számára. Külön fejezet a nagy volumenű, rendkívül produktív nyomtatók és multifunkciós készülékek nagyvállalatok számára. De mi van, ha szüksége van egy kicsi, gyors nyomtatóra, amely ideális utazáshoz zökkenőmentes laptop kapcsolaton keresztül? Nem szabad sok helyet foglalni. Bár vannak nagyon kicsi mobil fotónyomtatók, ezek jobban alkalmasak egy mobil fotónyomtató eszközhöz való csatlakoztatásra. Ugyanakkor számos hordozható laptop nyomtató modellt is talál a piacon. Bár az ajánlat nem annyira gazdag, mint a klasszikus asztali nyomtatók esetében, de továbbra is választhat.

HP OfficeJet 252 Mobile AiO

Nagyon sikeres hordozható nyomtató a HP gyártója a HP OfficeJet 252 Mobile AiO, amely a régebbi HP OfficeJet 150 Mobile utódja. A hordozható, kompakt multifunkciós készülék kis méretének, kis súlyának és kiváló csatlakozási lehetőségeinek köszönhetően alkalmas utazásra. Üzleti úton elviheti, és könnyen csatlakoztathatja bárhol, ahol laptopjával vagy mobilkészülékével dolgozik, és ki kell nyomtatnia egy dokumentumot vagy számlát.

 

Rövid jellemzők

Tintasugaras hordozható többfunkciós készülék / Színes nyomtatás / A4 / USB / Bluetooth / WI-FI / Kétoldalas nyomtatás / HP ePrint / AirPrint /

Méretek és tömeg

Mélység 198,3 mm / szélesség 380 mm / magasság 91,3 mm / súly 3,06 kg /

 

Formatervezés

A HP OfficeJet 252 Mobile AiO szép, modern kialakítású, lekerekített élekkel és kiváló méretekkel. A legérdekesebb a magasság, amely nem éri el a 10 cm-t sem. A mélység szempontjából sem rossz ez a modell. Alig 20 cm mélységgel ez egy olyan eszköz, amely minimális helyet foglal el.

Könnyedén előveheti az ilyen nyomtatóját egy kávézóban, és kinyomtathatja, amire szüksége van üzleti útja során. A felső oldalán, amikor kinyitják, a 6,7 cm átlójú színes érintőképernyős LCD-kijelző fogja meglepni. A vezérlőszervek intuitívak, és a nyomtatási feladatok minimális időt vesznek igénybe. A jobb oldalon egy USB-port található, amely lehetővé teszi az USB-kulcsból történő gyors nyomtatást.

 

Funkciók

Mivel ez egy multifunkcionális eszköz, a nyomtatáson kívül másolást és kiváló minőségű szkennert is kínál, 600 dpi felbontással. A 700 GHz-es processzor és a 256 MB memória meglehetősen gyors működést biztosít. Számos lehetőséget kínál laptophoz vagy mobil eszközhöz való csatlakozáshoz. A klasszikus USB-kábel mellett gyors vezeték nélküli Wi-Fi kapcsolatot vagy Bluetooth-párosítást is használhat.

 

Nyomtatás sebessége és minősége

A multifunkciós készülék tintasugaras hőtechnikát használ a nyomtatáshoz. Bár ez kicsi eszköz, kiváló minőségben képes nyomtatni 1 200 x 1200 dpi felbontással. A sebesség elegendő az ilyen típusú hordozható nyomtatókhoz. Percenként 10 oldal fekete és 7 oldal színes A4 formátumban nyomtatható. Az első oldal nyomtatási ideje körülbelül 11 másodperc. A gyártó által javasolt havi terhelés 300 oldal A4 formátumban. A papírt betöltjük, miután kinyitotta a tetejét, és 50 lapot lehet behelyezni. Sajnos csak akkor, ha nyitva van a felső fedél. Nem talál bemeneti vagy kimeneti tálcát a hosszú távú papír tárolására. A megoldás 1: 1 méretű lap. Amit a bemeneten helyez be a kimeneten megkapja, a nyomtatványok tárolásának lehetősége nélkül. Ilyen kis méreteknél semmi mást nem lehet elvárni.

 

A nyomtató előnyei

- kompakt kis méretek

- hordozható eszköz

- nyomtatási minőség

- többfunkciós (nyomtatás, másolás, szkennelés) - színes nyomtatás

- csatlakozási lehetőségek

 

A nyomtató hátrányai

- magasabb ár

- fel kell nyitni a felső fedelet a behelyezéshez és a működtetéshez

- papírtálca

- duplex (csak kézi)

 

Hodozók típusa

Papírméret max. A4-es papír tömege 60–300 gramm / m2

 

Patronok a nyomtatóhoz

A HP OfficeJet 252 Mobile AiO két tintapatront tartalmaz. Eredeti fekete tintapatron HP 651 Black(C2P10AE) jelöléssel és háromszínű tintapatron HP 651 Tricolor (C2P11AE).

 

Értékelés

Ha szüksége van egy kicsi, könnyű hordozható nyomtatóra, amely képes vezeték nélkül csatlakozni Wi-Fi vagy Bluetooth útközben, ez a többfunkciós eszköz jó választás. Még a legkisebb irodában vagy egy kis íróasztalon sem  foglal el sok helyet. Nem csak az átvitel lehetősége miatt, hanem a kis mérete miatt is laptopokhoz használható, ha nem akarja, hogy nagy készüléke legyen az asztalon. A hálózati csatlakoztatás mellett újratölthető akkumulátorral is működik, így nincs szüksége a hálózati kábelre, és biztonságosan utazására is elviheti, még akkor is, ha nincs áram. A maximális havi leterhelés 500 oldal.

 

Tipp az Ön számára

A HP OfficeJet 250 Mobile AiO alternatívái a Canon és az Epson modellek. Ezek ára alacsonyabb, mintegy 40-50 euróval.

 

Epson WorkForce WF-100W

Egy kicsi hordozható nyomtató színes tintasugaras nyomtatássalés Ethernet kábellel, vagy vezeték nélkül Wi-Fi-vel történő csatlakoztatás lehetőségével nem fog több helyet foglalni az asztalán, mint egy kisbillentyűzet a számítógéphez. Ideális megoldás laptopra vagy utazásra, üzleti utazók számára. Jó tartósságú, beépített akkumulátorral, anélkül, hogycsatlakoznia kellene a hálózathoz. Mobil nyomtatás az Apple AirPrint, a Google Cloud Print és az Epson iPrint segítségével is elérhető. Percenként 14fekete-fehér és 11 színes oldalt nyomtathat, A4-es formátumban, 5760 x 1440 dpi felbontással, két eredeti Epson T266 fekete és Epson T267 háromszínű tintapatront használ. 309 x 154 x 61 mm (szélesség x magasság) méretekkel és páratlan kis tömeggel, csupán 1,6 kg-os, ez egyértelműen a notebook egyik legkisebb hordozható nyomtatója, ha nem vesszük figyelembe a kicsi mobil fotónyomtatót.

 

Canon PIXMA iP110

A korábbi eszközökhöz hasonlóan, a Canon PIXMA iP110 méreteivel és súlyával megállja a helyét egy párharcban a laptophoz tartozó hordozható nyomtatók között. Ez a kis tintasugaras nyomtató akár 9600 x 2400 dpi felbontással képes nyomtatni, fekete-fehér 9 oldal / perc és színes 5,8 oldal / perc sebességgel. Nem hiányzik a kétoldalas nyomtatás, sajnos csak a kézi vezérlés és a mobil nyomtatás támogatása nincs a funkciók között. A vezeték nélküli Wi-Fi kapcsolatok megkönnyítik és gyorsítják a nyomtatási feladatokat. Kiváló minőségű fényképeket is nyomtathat ezzel a nyomtatóval. A szokásos A4-es papír mellett többféle fotópapírt is támogat. 322 x 62 x 62 mm (szélesség x magasság) mérete és 2 kg tömege könnyen elrejthető egy laptop táskában. Két eredeti patront használ a Canon PGI-35BK (fekete) és a Canon CLI-36 (háromszínű) jelöléssel. Ennek a hordozható nyomtatómodellnek alternatív patronok vásárlásával csökkentheti a költségeit.       

Kicsi, könnyű, alkalmas átvitelre nagy problémák nélkül, jó teljesítmény mellett, kiváló minőségű nyomtatási eredménnyel, ezek a laptopokhoz alkalmas hordozható nyomtatók. Kiváló teljesítményt nyújtanak kis méretük ellenére. Még akkor is működnek, ha nem tudja csatlakoztatni a nyomtatót a hálózathoz, és természetesen van vezeték nélküli Wi-Fi kapcsolat is. Ha kisebb notebook nyomtatót keres, anélkül, hogy hordoznia kellene, akkor a kompakt HP DeskJet Ink Advantage 3785 szintén jó választás. Habár nem hordozható, helyet takaríthat meg egy kicsi íróasztalnál a kis méretei miatt. Külön kategória a hordozható fotónyomtatók, például a Canon modellek a Canon Selphy kompakt fotónyomtatók sorozatából.