Irodaszerek és iskola

HP Color Laser 150nw

Kompakt multifunkciós készülék otthoni használatra

Ha egy kis irodához vagy a háztartáshoz megfelelő eszközt keres, amely biztosítja a hatékony nyomtatást és emellett nem foglal sok helyet, van egy tippünk az Ön számára. Egy kompakt lézernyomtató a Hewlett Packard vállalattól, a HP Color Laser 150nw modell. A készülék fekete-fehér és színes módban kiválóan nyomtat jó minőségben, kicsi méretű és egyszerűen kezelhető. Elmondhatjuk, hogy ez egy olyan nyomtató, ahol a nyomtatási minőség és az ár jó arányban van.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: színes lézer

Felhasználás cég/ háztartás: kis iroda, önálló vállalkozó, háztartás

Nyomtató interfész: USB/ LAN/ Wi-Fi

Mobil kapcsolat: Apple AirPrint/ Google Cloud Print/ HP Smart Print/ Mopria

Funkciók nyomtató/ többfunkció: nyomtató - nyomtatás

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: nem

Kijelző: nem

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 382 mm

Mélység: 309 mm

Magasság: 211,5 mm

Tömeg: 10,04 kg

 

Kialakítás egyszerű stílusban

Ennek a modellnek az az előnye, hogy nem foglal sok helyet az irodában vagy otthon az asztalán. Hasonlóképpen, az egyszerű kialakítás és az egyszerű  vezérlők hozzájárulnak a használat kényelméhez. A fehér-szürke színű minimalista megjelenés  magában rejti a színes módban történő nyomtatás lézeres technológiáját. Nem fog sok mindent találni ezen az eszközön. A felső rész a papírkimenethez tartozik. A jobb oldalon egy kezelőpanel található színes ikonokkal. Az elülső rész alján egy finom válaszfal van, ahol egy kihúzható papíradagoló bemeneti tálca van és felette található egy nyitható borítás, amely mögött a lézer toner van elrejtve. Közepén található a gyártó emblémája és a modell jelölése. Hátul vannak a csatlakozók az elektromos hálózathoz való csatlakoztatáshoz, az USB-kábel csatlakoztatásához a számítógéphez, és egy csatlakozó az Ethernet-kábel csatlakoztatásához a LAN hálózathoz. A nyomtató nagyon egyszerű kialakítású, tiszta vonalakkal. A kivitelezés kiváló minőségű és a felhasznált műanyagok erősek. Meglepő módon a súly nagy, 10 kg. Ennek köszönhetően a készülék a még igényesebb működés közben is stabil.

 

Funkciók – a szükséges alap

Annak ellenére, hogy ez egy alapvető modell a színes nyomtatáshoz a max. A4-es papír formátumra, jó csatlakoztathatósággal rendelkezik. A számítógéphez vagy laptophoz tartozó klasszikus kábelcsatlakozáson kívül használhatja a LAN hálózathoz való csatlakozást is. Lehetőség van Wi-Fi-n keresztüli csatlakozásra, és természetesen támogatást nyújt a mobil eszközökről történő nyomtatáshoz és a felhőalapú szolgáltatásokhoz is. Hiányzik az automatikus kétoldalas nyomtatás (duplex), de kézi kétoldalas nyomtatást is használhat. A készüléket néhány gombbal könnyen vezérelheti a kezelőpanelről, mert itt nem található kijelző. Ez viszont sokaknak  hiányozhat. A felhasználónak nincs áttekintése a nyomtatási információkról, és a HP Smart Print alkalmazással először be kell állítania a nyomtatót Wi-Fi hálózaton keresztül. Másolási és szkennelési feladatokat itt nem lehet végrehajtani. A nyomtatónál hiányzik az a lehetőség is, hogy USB-kulcsot csatlakoztasson a Flash-meghajtóról történő közvetlen nyomtatáshoz.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

Túlzás lenne, ha nagyon magas követelményeket támasztanánk erre a nyomtatóra, amely a Color Laser sorozat alapmodellje. Egyszerű lézernyomtatónak kell tekinteni, az olcsó otthoni nyomtatáshoz. 600 x 600 dpi nyomtatási felbontással nyomtat. Percenként 18 oldalt nyomtat fekete-fehérben és 4 oldalt színesben a gyártó adatai szerint. Nekünk kevesebb, mint 16 oldalt sikerült kinyomtatni fekete-fehér módban, és színes nyomtatáskor az első oldal nyomtatási ideje szintén jelentősen hosszabb volt, mint amit a gyártó jelez. Ugyanakkor egy háztartásban, ahol nem kell nagy mennyiséget nyomtatni, ezt nem tekintjük problémának. A bemeneti adagolótálca kapacitása 150 papírlap, és támogatja az A4, A5, A6, B5 formátumot. Sajnos boríték adapter nélkül. A kimenet kapacitása 50 papírlap. A havi maximális munkaterhelés 20 000 oldal. A nyomtató otthoni vagy irodai alkalmazásokra is alkalmas, ahol a havi nyomtatási mennyiség legfeljebb 1500 oldal. A fekete-fehér nyomtatás minősége nagyon jó. A csak szöveget tartalmazó dokumentumok élesek és a fekete elfogadhatóan telített. Meglehetősen kielégítő eredményeket értünk el a dokumentumok színes nyomtatásával is, amely grafika formájában tartalmaz grafikákat. Ez a modell már nem alkalmas kiváló minőségű fényképek nyomtatására. Ha színes fényképet is  kell nyomtatnia, válasszon ki egy másik modellt. Ez a nyomtató alkalmasabb inkább a normál dokumentumnyomtatáshoz.

 

 A nyomtató előnyei

 - minőségi gyári feldolgozás

- minimalista kialakítás és kompakt méretek

- egyszerű működtetés

- gazdag csatlakoztatás

- a mobil nyomtatás támogatása

- fekete-fehér nyomtatási minőség

 

A nyomtató hátrányai

 - kijelző nélkül

- nem tartalmazza az automatikus kétoldalas nyomtatást (csak kézi)

- nem támogatja a borítékok nyomtatását

- nincs gazda USB port

- az alternatív patronok korlátozott használata

 

Nyomtatópatronok

A HP Color Laser 150nw lézernyomtató színes, négy különálló festékkazettával nyomtat. A fekete címkével ellátott toner (HP W2070A/ 117A) 1000 oldal kapacitással rendelkezik. A bíborvörös (HP W2073A/ 117A), a ciánkék (HP W2071A/ 117A) és a sárga / HP W2072A/ 117A színárnyalatok 700 oldalas hozammal rendelkeznek. A szokásos dokumentumnyomtatás költségeit meglehetősen elfogadható áron kapja meg. Sajnos a nyomtató nem támogatja az összes alternatív patront, amelyek csökkenthetik a nyomtatási költségeket.

 

Értékelés

A minimalista kialakítás, a minőségi gyári kivitelezés és a kellemes, kompakt méretek ennek az eszköznek az előnyös tulajdonságai. A nyomtató nagyon jó minőségű dokumentumokat nyomtat, és teljesítménye elegendő az otthoni vagy kis irodai használatra. Nagyszerű itt a csatlakoztathatóság is. A HP Color Laser 150nw modellnek ebből a szempontból nincsenek hiányosságai. Az egyszerű vezérlés ellenére hiányzik itt az információs kijelző. A nyomtató a piros felkiáltójel-LED villogásával jelzi a papíradagolási hibát. Ezért a probléma az, hogy azonnal felismerjük, milyen hibáról van szó, legyen az papírelakadás, vagy ha az eszköz figyelmeztet, hogy hiányzik a tálcában lévő papír. Meg kell szokni a hiányzó kijelzőt is. Egy másik dolog, amely visszatarthatja a vásárlástól, az automatikus kétoldalas nyomtatás támogatásának hiánya. Azt a megfelelő illesztőprogrammal helyettesítheti kézi kétoldalas nyomtatással. Többoldalas dokumentumok esetén azonban a nyomtató mellett kell állnia, és kézzel kell elforgatnia a papírt, ami csökkenti a felhasználó kényelmét. Kicsit nehezebb az olcsóbb alternatív tonerek használata. Nem mindegyiket engedélyezi használni a nyomtató. Ha nem igényes felhasználó, és egy egyszerű, kompakt nyomtatót keres a szokásos, többnyire fekete-fehér nyomtatáshoz, akkor ez a modell jó választás. Ha nagyobb igényei vannak, keressen egy másik nyomtatót. Kicsit többet fizet a HP LaserJet Pro MFP M180n színes többfunkciós készülékért, amely nem rendelkezik Wi-Fi-vel, de további funkciókat kínál.

 

Tipp az Ön számára

A HP Color Laser 150nw nyomtatónak nincs integrált lapolvasója, de az alkalmazás segítségével szkennelhet és másolhat egy mobil eszközről.