Irodaszerek

HP Color LaserJet Pro M281fdw

A HP vállalat portfóliójában számos nagy teljesítményű irodai nyomtató található, amelyek gyorsaságot, mértékelés Ez a többfunkciós készülék magas szintű irodai használatra is képes kezelni, ahol nem csak kivételes nyomtatási minőségre van szükség, hanem a nagy hatékonyság és a sebesség is. A nagyon jó csatlakoztathatóság mellett egy multifunkciós nyomtatót kap, amely könnyen kezelheti a nagy nyomtatási mennyiségeket, miközben fenntartja a kiváló minőséget. A teljesítmény, a minőség és az ár szempontjából nagyon jó pontszámot ér el, és magasabb áron megy a felszerelés előtt egnövelt hatékonyságot és magas minőséget igényelnek. A HP Color LaserJet Pro M281fdw modell szintén ebbe a kategóriába tartozik. Bár a piacon számos kiváló nyomtatót találtunk ugyanabból a teljesítményosztályból, más gyártóktól, ez a modell pozitívan meglepett minket.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: színes lézer

Felhasználás cég / háztartás: háztartás, kisvállalkozás

Nyomtató interfész: USB / LAN / Wi-Fi

Funkciók nyomtató / többfunkció: többfunkció - nyomtatás / másolás / szkennelés / fax / AirPrint / HP ePrint

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 420 mm

Mélység: 420 mm

Magasság: 340 mm

Tömeg: 16 kg

 

Kialakítás elegáns fehér színben

A HP az utóbbi években rengeteg fehér nyomtatót adott hozzá kínálatához. Legyen szó nyomtatókról vagy többfunkciós készülékekről, a fekete és a szürke kialakításhoz hozzá adta a fehér színt is. A fehér eszközök bekerültek az irodákba és a vállalatokba is. Minket személyesen a fehér szín megörvendeztetett. A matt műanyagok használatánál a fehér és a fekete szín közötti különbséget a por lerakodásában észleljük. A mindenhol levő mikropor sokkal jobban látható a fekete színen. A fehér szín viszont a gyakori érintkezések helyén az elkenődés hatásától szenved. Mindenesetre ez a fehér színű, szürke kombinációjú modell nagyon stílusosnak tűnik. Kompakt méreteivel nemcsak kis- és közepes méretű irodákhoz, hanem többtagú felhasználású háztartásokhoz és önálló vállalkozókhoz is alkalmas. Amit a nyomtatóknál mindig értékelünk, a kijelző és a kezelőszervek. Ha elég nagy, áttekinthető kijelzője és kényelmes irányítása van, ez mindig plusz. A HP LaserJet Pro M281fdw modell egy példa arra, hogy mennyire könnyű navigálni a képernyőn megjelenő menü és az intuitív működés révén. Alján van egy bemeneti adagolótálca, 250 papír kapacitással. A kimenet kapacitása 100 lap. Nagyra értékeljük, hogy a készülék elején könnyen elérhető a  gazda USB-port. A 6,85 cm (2,7 ") átlójú színes grafikus kijelző kis szögben megdönthető. Az eszköz teteje egy síkágyas lapolvasóhoz tartozik, 50 oldalas automatikus lapadagoló-támogatással. Az egész eszköz ergonómikus kialakítású, a szélek enyhe lekerekítésével és a kompakt méretekkel. A kialakítás általános értékelése pozitív. Ez egy modern nyomtató, kellemes fehér kivitelben.

 

A funkciók nem okoznak csalódást

A formatervezésen kívül a funkciók is fontosak minden felhasználó számára. A HP LaserJet Pro M281fdw modell rengeteg szolgálatot kínál. Ez egy multifunkciós készülék, amelyen a nyomtatáson kívül másolást, beolvasást és faxolást is végezhet. A jó csatlakoztathatóságnak köszönhetően az eszközt nemcsak egy számítógéphez csatlakoztathatja USB-kábellel, hanem Ethernettel is egy LAN hálózathoz vagy vezeték nélkül Wi-Fi-n keresztül. A többfunkciós készülék készen áll a mobil eszközökről történő nyomtatásra és támogatja a felhőből történő nyomtatást is. Szkennelhet közvetlenül e-mailbe. Az egyetlen dolog, amiről itt lemaradtunk, a duplex szkennelés az automatikus lapadagolóval. A nyomtatást közvetlenül a csatlakoztatott USB-kulcsról is használhatja.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A többfunkciós készülék gyorsan kezeli a nyomtatási feladatokat a 800 MHz-es processzor és a 256 MB memória révén. Percenként 21 A4-es oldal nyomtatható fekete-fehérben vagy színesben. Az első oldal kinyomtatásához csupán 12,3 másodperc szükséges színes módban, a fekete-fehér nyomtatáshoz pedig 10,6 másodperc szükséges. A gyártó által ajánlott nyomtatási mennyiség 150–2 500 oldal havonta, de a maximális havi leterhelés legfeljebb 40 000 A4-es oldal. A kiváló minőségű, színes és fekete-fehér nyomtatáshoz elegendő a 600 x 600 dpi nyomtatási felbontás. Főként a színes dokumentumok nyomtatási minősége kiváló. A kimeneti nyomat éles szöveggel, telített fekete színnel és kiváló minőségű árnyalatti felbontással vár a felhasználóra.

 

A nyomtató előnyei

- modern, stílusos kialakítás

- minőségi kivitelezés

- nyomtatási minőség és sebesség

- csatlakoztathatóság

- funkció

- irányítás

- megfizethető ár

 

A nyomtató hátrányai

 - a kétoldalas szkennelés hiánya az adagolóval

 

Nyomtatópatronok

Ez a modell 4 festékkazettát használ a lézernyomtatáshoz.A standard verzió mellett  1400 oldalas kapacitású fekete és színes toner (ciánkék, bíborvörös, sárga) 1 300 oldalas kapacitással, valamint nagy kapacitású 3200 oldalas kihasználtságú tonerkazettákat is. Ezzel a modellel csökkentheti a költségeket is, ha alternatív festékkazettákat vagy prémium TonerDepot tonerokat vásárol, garantálva a magas nyomtatási minőséget.

Értékelés

Ez a többfunkciós készülék magas szintű irodai használatra is alkalmas, ahol nem csak kivételes nyomtatási minőségre van szükség, hanem a nagy hatékonyságra és a sebességre is. A nagyon jó csatlakoztathatóság mellett egy multifunkciós nyomtatót kap, amely könnyen kezelheti a nagy nyomtatási mennyiségeket, miközben fenntartja a kiváló minőséget. A teljesítmény, a minőség és az ár szempontjából nagyon jó eredményt ér el és árban megelőzi a hasonló felszerelésű eszközöket.