Irodaszerek

HP DesignJet T230

A HP a vállalat ezt a modellt a világ egyik legkisebb nagy formátumú plottereként mutatta be. A kompakt méret és a megfizethető ár bárki számára vonzó lehet, akinek megfizethető megoldásra van szüksége vállalkozása számára nagyobb kompromisszumok nélkül. A HP DesignJet T230 24-in modell a felhasználást olyan cégnél találja meg, amelynek nagy formátumú fényképek kiváló minőségű nyomtatására van szüksége, de különösen az építőmérnökök vagy építészek irodáiban.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: termikus színes tintasugaras (plotter)

Felhasználás vállalkozás/ háztartás: közepes méretű vállalkozás

Nyomtató interfész: USB/ LAN / Wi-Fi

Mobil csatlakoztatás: AirPrint/ Google Cloud Print

Funkciók nyomtató/ multifunkció: nyomtatás

Maximális nyomtatási formátum: A0, A1, A2, A3, A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: nem

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 1013 mm

Mélység: 440 mm

Magasság: 285 mm

Tömeg: 21,5 kg

 

Kompakt kialakítás

Első pillantásra a készülék kompakt mérete hozzáadott értéket jelent egy kisebb irodához vagy munkaterülethez, ahol egy nagy eszköz nem férne el. A finoman lekerekített éleknek és az összességében kellemes kialakításnak köszönhetően a jó ergonómiával ezt a modellt a modern stílusos nyomtatók közé sorolhatjuk. A gyári kivitelezés kiváló minőségű és a felhasznált műanyagok erősek. Fekete színben a nyomtató megfelelőnek tűnik. A nyomtató a sima matt műanyagokat finom textúrájú részekkel ötvözi. A minőségi kivitel növeli a készülék nagyon jó stabilitását még igényesebb működés közben is. Hátul van egy papíradagoló klasszikus A1, A2, A3, A4 méretben és egy orsó a tekercselt papírhoz, amelynek maximális szélessége 610 mm. A készülék felső része finom textúrájú felülettel rendelkezik. A középen látható gyártói embléma mellett a bal oldali színes érintőképernyős LCD-kijelző található. Elöl egy papírkimeneti nyílás található automatikus vágóval. A nyitható fedél mögött négy különálló tintapatron (CMYK) számára van hely. Hátulján portok találhatók az elektromos hálózathoz és az Ethernet kábel LAN hálózathoz való csatlakoztatásához. A feldolgozást és a tervezést pozitívan értékeljük. A méreteknek köszönhetően lehetőség van a nyomtató asztalra vagy egy kiegészítő állvánnyal történő elhelyezésére az irodaterületen.

 

Funkciók mérnökök és építészek számára

A HP DesignJet T230 modell egy 24 hüvelykes nyomtató, amely megfelel a monokróm és színes nyomtatás nagy formátumú követelményeinek. Ez az egyik legkisebb elérhető plotter a piacon. A gazdag kapcsolatnak köszönhetően nemcsak a csatlakoztatott számítógépről bevitt nyomtatási feladatokat lehet használni, hanem a mobileszközökről is. Nem hiányzik az AirPrint funkció sem az iOS-eszközökhöz. A modell támogatja a vezeték nélküli kapcsolatot és a LAN hálózathoz való csatlakozást. A különböző forrásokból származó nyomtatási lehetőségek bőségesek. Használhatja a felhőalapú tárolást is. A felhasználói felület intuitív, és a kezelőszervek kényelmesek a megbízható nézet lehetőségével. A felhasználó időt takaríthat meg a HP Click szoftverrel, amely egyszerre több fájlt küld el egyetlen kattintással. A HP Smart segítségével gyakorlatilag bárhonnan nyomtathat. Számos szoftveres megoldás készen áll ehhez a modellhez közvetlenül a gyártótól.

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtató 2400 x 1200 dpi optimalizált felbontással nyomtat fekete és színes módban egyaránt. Az A1-es formátumú nyomtatás 35 másodpercig tart.  Ez körülbelül 68 A1 oldal / óra teljesítményt jelent. A HP Bright Office tintákkal akár 31% -kal nagyobb vonalpontosság és akár 65% -kal nagyobb tartomány is elérhető. Vonalrajzok, prezentációk, de reklám prospektusok nyomtatása is magas színvonalú. Ez a modell az adathordozók széles skáláját támogatja. A tekercses papír mérete 210 x 279–610 x 1 897 mm. A1, A2, A3, A4 formátumok támogatottak egyetlen papírlapra. A HP DesignJet T230 ilyen papírtípusokat kezel: sima irodai és bevont papír (irodai, bevont, nehéz, újrahasznosított, sima, élénkfehér), műszaki papír (nyomkövető, pergamen), fóliák (átlátszó, matt), fotópapír (szatén, fényes) , fél fényes, prémium, polipropilén), öntapadó (ragasztó, polipropilén). A tápközeg ajánlott tömege 60–280 g / m2, vastagsága 0,3 mm.

 

A nyomtató előnyei

- szilárd felépítés és kiváló minőségű kivitelezés

- modern kialakítás

- kompakt méret

- plotter a 24 "tekercselt papírhoz

- kiváló minőségű termikus színes nyomtatás

- nyomtatási sebesség

- gazdag kapcsolat

- mobil eszközökről és felhőszolgáltatásokról történő nyomtatás támogatása

- kiváló minőségű HP Bright Office tintapatronok

- média támogatás

- kényelmes kezelés

- továbbfejlesztett funkciók a HP Smart használatával

- megfizethető ár

 

A nyomtató hátrányai

- duplex támogatás nélkül

- az állvány nem része a készüléknek (külön kell megvásárolni)

- kisebb LCD kijelző

 

Utántöltések a nyomtatóhoz

Ez a modell négy különálló HP 712 tintapatronnal rendelkezik - cián, bíbor és sárga tinta a fekete pigment tinta alapján. A rendszeres karbantartást figyelembe véve a 20 ml-es utántöltés kapacitása 101 oldal A1/ D a nyomtatásnál. A szokásos kazettatérfogat 29 ml a színes tintapatronok esetében é 38 ml fekete tintapatronok esetében. 80 ml-es térfogatban is kapható.

Értékelés

Valószínűleg a legkompaktabb plotter megfizethető áron kínál mindent, ami az irodához tartozik az építőipar, a gépészet vagy a független építészek területén. Kiváló alternatíva jóval kisebb alaprajzzal, nagy plotter helyett. Kiváló minőségű, gyors és viszonylag alacsony költséggel nyomtat több támogatott formátumban. A csatlakozással nem korlátozódhat csak egyetlen forrásból történő nyomtatásra. Előnye, hogy külön állványt vásárolhat a nyomtatóhoz, de opcionális tartozékot is használhat, amellyel különböző A3/ B és A1/ D formátumú projekteket nyomtathat anélkül, hogy manuálisan kellene váltania a médiaforrásokat.

Ezenkívül a plotter az Energy Star tanúsítással és az Epeat Gold regisztrációval rendelkező modellcsaládhoz tartozik. A HP program az üres tintapatronok ingyenes újrahasznosítását kínálja. Ennek a terméknek a fenntarthatósága magasabb, a szén-dioxid-termelést évi 7,3 tonnával csökkenti. Ez köszönhető minden 30% újrahasznosított műanyagot tartalmazó új darabnak.