Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

HP DeskJet Ink Advantage 5075

Modern többfunkciós eszköz a háztartásba

Szüksége van háztartási nyomtatóra, vagy le akarja cserélni a több éve működő modellt? Ma egy megfelelő eszközt találni nem jelent problémát. Az elmúlt években a nyomtatók és a multifunkciós készülékek piaca annyira megnőtt, hogy az egyetlen probléma a vásárló számára a gazdag kínálatból való választás. Egy nagyon érdekes multifunkciós nyomtató került a kezünkbe, ami kellemesen meglepett minket. Ha hajlandó körülbelül 70 eurót fektetni egy multifunkciós készülékbe, minőségi nyomtatót, fénymásolót és szkennert kap egyben.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Felhasználás vállalat / háztartás: háztartás

Nyomtató interfész: USB / Wi-Fi

Funkciók nyomtató / többfunkció: többfunkció - nyomtatás / másolás / szkennelés / AirPrint / HP ePrint

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 445 mm

Mélység: 367 mm

Magasság: 128 mm

Tömeg: 5,41 kg

 

Modern kialakítás

A fekete többfunkciós nyomtató mellett a csomagban találtunk egy tápkábelt, prospektusokat utasításokkal, két indítópatront és egy szoftver CD-t. Ezt nem használtuk, mert közvetlenül a felhasználói prospektusban talál egy QR-kódot, amellyel az utasítások eljutnak egy olyan weboldalra, ahonnan a PC-hez való csatlakozás után azonnal letölthet mindent, amire szüksége van. A nyomtató matt fekete színű, amely hajlamos az ujjlenyomatokra. A gyári kivitelezés azonban kiváló minőségű. A kialakítás modern, a nyomtató pedig formájának és ferde előlapjának köszönhetően érdekesnek tűnik. A méretek elég kellemesek. Ez egy alacsony profilú nyomtató. Az egyetlen dolog, ami meglepett minket, a készülék mélysége volt. Mivel a magasság kisebb méretű a mélységtől, a készülék egy pillantásra dimenziósabbá válik. A szép ergonómiát egy minimalista stílus egészíti ki, egyetlen bekapcsoló gombbal és érintőképernyővel az elején. Miután kinyitotta a gyártó logójával ellátott felső fedelet, talál egy síkágyas szkennert, és a teljes tetejét kinyitva eljut a tintapatronokhoz (1 x színes háromszínű, 1 x fekete). A fedél kényelmesen kinyílik a finom alakú élnek köszönhetően. Az alsó rész a bemeneti adagolótálcához tartozik, amelyet papír betöltése után vissza lehet tolni. A hátoldalon csak a hálózati csatlakozót és az USB-kábel portját találja. A HP DeskJet Ink Advantage 5075 All-in-One nyomtató modernnek és stílusosnak tűnik.

 

 

Funkciók

Egy háztartás számára ez a modell tökéletes. Három eszközt kap egyben: színes nyomtatót, fénymásolót és szkennert. Nem hiányzik az automatikus kétoldalas nyomtatás és a mobileszközökről történő nyomtatás lehetősége sem, a Wi-Fi-kapcsolatnak köszönhetően. Először kipróbáltuk ezt a funkciót. Az illesztőprogramok telepítése után választhatja a Wi-Fi-n keresztüli nyomtatást közvetlenül a 2,2 hüvelykes kijelzőn. A hálózat kiválasztása és a jelszó megadása után egyszerűen válasszon ki egy fotót vagy dokumentumot a mobilon (ugyanahhoz a hálózathoz csatlakozik), majd válassza a nyomtatást. A kijelző a nyomtató erős pontja. Csak fekete-fehér, de az érintésvezérlés nagyon intuitív és kényelmes. A szlovák nyelv is hozzájárul a kényelemhez, amelyet már a kezdetek kezdetén gazdag nyelvválaszték közül választhat. Ez a modell nem tartalmazza a LAN hálózathoz való csatlakozás lehetőségét, de otthon nem jelent problémát. Pozitívan értékeljük az egyszerű első nyomtatási beállítást, miután csatlakoztattuk a számítógéphez, és a kényelmes kezelést az áttekinthető kijelző segítségével.

Nyomtatási sebesség és minőség

Tintasugaras multifunkciós készülék, a HP DeskJet Ink Advantage 5075 modell színesben nyomtat, 1200 x 1200 dpi felbontással. Percenként 10 A4-es, fekete-fehér és 7 színes A4-es oldalt nyomtat. A fiókos bemeneti adagolótálcája 100 papírlap kapacitású. A nyomtató kimenete kihúzható papírtartót tartalmaz, és 50 lapot képes egymásra rakni azonnali eltávolítás nélkül. Az ajánlott havi nyomtatási mennyiség 100 - 400 oldal. Ideális a háztartáshoz, de egy kis önálló irodához is. A maximális havi  terhelés 1250 oldal. A szkenner percenként 3 színes vagy 7 fekete oldalt képes beolvasni. A szkennelt dokumentumot RAW, JPG, PDF formátumban mentheti PC-re, vagy elküldheti e-mailben. A fekete-fehér dokumentum nyomtatási minősége magas, a fekete szín éles és gazdag. A színes fénykép nyomtatása szintén nagyon jó minőségű. Rosszabb eredményeket értünk el a színes fénykép nyomtatással mobiltelefonról, de mi ezt a felvétel rosszabb minőségének is tulajdonítottuk. Meglepett minket a készülék zaja is, amely alacsonyabb, mint amit a tintasugaras nyomtatóknál megszoktunk.

 

A nyomtató előnyei

- modern formatervezés és minőségi gyári kivitelezés

- nyomtatási minőség és sebesség

- többfunkciós (nyomtatás, másolás, szkennelés)

- automatikus kétoldalas nyomtatás

- Wi-Fi (az 5 GHz-es sávban is)

- áttekinthető érintőképernyő

- egyszerű telepítés

- kényelmes működés

- nyomtatás mobil eszközökről

- a teljesítmény, a minőség és az ár aránya

- az utántöltések kedvező ára (az eredetiknek is)

 

A nyomtató hátrányai

- közös kombinált színes patron (háromszínű)

- a matt felület kissé hajlamos a lenyomatokra

- hiányzik az Ethernet kábeles kapcsolat lehetősége

 

Nyomtatópatronok

Két HP 652 jelzésű tintapatron kerül ebbe a nyomtatóba: egy fekete, 360 oldalas kapacitású és egy 200 oldalas kapacitású háromszínű tintapatron. Az eredeti patronokkal történő nyomtatás költsége oldalanként körülbelül 0,04 euró lesz. Csökkentheti azokat alternatív vagy márkás prémium patronok használatával, amelyek nagyobb mennyiségűek a hosszabb nyomtatás érdekében és ezáltal költséghatékonyabbak.

Értékelés

A HP DeskJet Ink Advantage 5075 All-in-One multifunkciós eszköz kellemes meglepetés ezen az áron. Ki tudja elégíteni a legigényesebb felhasználók követelményeit is. Nem csak kellemes, modern dizájnt és kompakt méreteket kínál, hanem három funkciót is egy eszközben. A nyomtatási sebesség és különösen a minőség nem okoz csalódást. A papír kezelése egyszerű, és az adagolótálca betolható az eszközbe a papír betötése után. Ezt értékelni fogja, ha nem túl gyakran nyomtat, és feleslegesen szállna a por a papírra. A kellően nagy érintőképernyő garantálja a kényelmes működést. A gyártó megérdemli a dicséretet a nyomtató gyors és intuitív beállításához a kicsomagolás után. Így néhány perc alatt kinyomtathatja a dokumentumokat. Az egyetlen dolog, amiért a nyomtatóban hibát találtunk, az az ujjlenyomat-érzékenység. Ez a modell mindenképpen az egyik legkedveltebb otthoni nyomtató, jó áron.

Tipp az Ön számárad

A telepítéshez erősen javasoljuk, hogy keresse fel a 123.hp.com webhelyet, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. Egyszerűen válassza ki a nyomtató modelljét az oldalon, és kövesse a lépéseket.