Irodaszerek és iskola

HP DeskJet Plus 4120 minden egyben

Az új termékcsalád második modellje a HP Deskjet Plus 4120 tintasugaras színes multifunkciós készülék. Árban kissé drágább ugyan, de ezért kap cserébe néhány többlet funkciót. A színes nyomtatás, másolás és szkennelés mellett automatikus dokumentumadagolót is kap a modellel. Ez a modell kiváló csatlakozást kínál, és bár nincs LAN-kapcsolata, nem hiányzik belőle a vezeték nélküli kapcsolat a Wi-Fi-n keresztül. 80 euró alatti áron a HP Deskjet Plus 4120 All-in-One elegendőt kínál az otthoni felhasználók számára, de a kisvállalkozások tulajdonosainak vagy a Home Office számára is.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Felhasználás cég / háztartás : háztartás, otthoni iroda

Nyomtató interfész: USB / Wi-Fi

Mobil kapcsolat: AirPrint / HP Smart

Funkciók nyomtató / többfunkció: Többfunkciós - nyomtatás / másolás / szkennelés

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: nem (kézi illesztőprogram-támogatással)

Kijelző: igen (információs, szegmens)

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 428 mm Mélység: 332 mm Magasság: 200 mm Tömeg: 4,82 kg

 

Modern fehér kialakítás

Az új modellsor második modellje elegáns kialakítással rendelkezik, friss fehér színben, szürke díszítéssel és a gyártó ezüst emblémájával. Nagyobb méretei ellenére még mindig kompakt eszköz, amely szabadon elhelyezhető az íróasztalon. A felső részét egy masszív lapolvasó foglalja el, automatikus dokumentumadagolóval. A fedél szabad részének szélén található egy vékony kezelőpanel, miniatűr információs kijelzővel és több érintőgombbal. Alapvetően ugyanaz a panel, mint a 2170 modellnél, csak másképp van elhelyezve. A bemeneti papíradagoló a hátulsó részben van, a kimenete pedig elöl található. Amikor kinyitja az elülső fedelet, két tintapatron tartójához jut. A gyári feldolgozás nagyon jó szinten van, a berendezés működés közben stabil. A műanyagok elég erősek és nem hajlanak meg. A szép, elegáns fehér színű dizájn nagyon modernnek tűnik, és bármilyen térbe illeszkedik.

 

Minden egyben funkciók

Ennek a modellnek a multifunkcionalitását 3 teljes értékű funkció mutatja be: színes nyomtatás, másolás és szkennelés. Ezenkívül a nyomtató illesztőprogram-támogatással támogatja a kézi kétoldalas nyomtatást, a 35 lapos automatikus dokumentumadagoló pedig megkönnyíti a beolvasást. A vezeték nélküli Wi-Fi nyomtatási támogatással, amely önjavító funkcióval rendelkezik az átviteli veszteség minimalizálása érdekében, megbízhatóan nyomtathat mobileszközökről is. A HP Smart alkalmazás nagyon hasznos a nyomtatási feladatokhoz.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A hétköznapi felhasználók által használt nyomtatási feladatoknál, amelyek alatt fekete-fehér dokumentumok, színes képek és néhány egyszerű fotó nyomtatását értjük, a nyomatok nagyon jó minőségűek. Természetesen nem professzionális fotósok számára nyújt kiváló minőségű fényképeket. De a nyomtatási minőség jó. A HP DeskJet Plus 4120 modell 8,5 oldalt nyomtat fekete-fehér módban és 5,5 A4-es színes oldalt percenként. A színes nyomatok felbontása 4800 x 1200 dpi, a legjobb minőségű fekete-fehér nyomatok esetében pedig 1200 x 1200 dpi. A maximális bemeneti adagolótálca kapacitása 60 papírlap, a kimeneti kapacitás 25 papírlap. A multifunkciós készülék olyan háztartások számára alkalmas, ahol havonta körülbelül 100-300 oldalt nyomtatnak.  A nyomtató maximális havi kihasználtsága 1000 oldal.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás

- stílusos kialakítás és kompakt méretek

- többfunkciós készülék

- automatikus dokumentumadagoló (ADF)

- Wi-Fi és a mobil eszközökről történő nyomtatás támogatása

- mobil fax küldésének lehetősége

- nyomtatási minőség

- egyszerű kezelés

 

A nyomtató hátrányai

- az eredeti utántöltések ára

- közös színes patron 

- nyomtatási költségek

- automatikus duplex nyomtatás hiánya

 

Nyomtatópatronok

Két tintapatron kerül a HP DeskJet Plus 4120 All-in-One készülékbe. A HP 305 jelölésű120 oldalas fekete, vagy a 240 oldalas XL verzió, és a szokásos 100 oldalas színes Tricolor, vagy a 200 oldalas nagy kapacitású XL. Alternatív HP 343 és HP 338 patronoknak is kompatibiliseknek kell lenniük ezzel a modellel.

 

Értékelés

Sajnos nem volt lehetőségünk kipróbálni ezt a modellt, mert csak ezekben a napokban kerül az üzletekbe, mint újdonság. Minden paraméter azt jelzi, hogy ez egy érdekes univerzális multifunkciós készülék lesz az otthon számára, nagyon jó csatlakozással és modern, stílusos kialakítással. Egyes források szerint a multifunkciós készülék a vezeték nélküli Wi-Fi mellett támogatja a Bluetooth-kapcsolatot is. Eddig nem sikerült kideríteni, hogy valóban így van-e. Mindazonáltal ez a nyomtató sok felhasználót képes vonzani, főleg friss formatervezése és alacsony ára miatt.