Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

HP Envy Inspire 7920e/ 7921e

A magasabb kategóriájú Envy Inspire termékcsalád automatikus dokumentumadagolóval két színváltozatban érhető el. Az egyik a fehér-bézs (portobello), a másik fehér-kék (szörfkék) színváltozat. A HP Envy Inspire 7220e és 7221e készülékekkel ellentétben a 7900-as sorozat beépített automatikus dokumentumadagolóval is rendelkezik. Ez a két modell a távmunkára és az otthoni iradára van optimalizálva bárki számára. Ez egy univerzális eszköz színes nyomtatáshoz, másoláshoz és szkenneléshez. Mondhatnánk, hogy csak az igényesebb felhasználók számára lett kifejlesztve, akik a covid alatt az otthoni irodából dolgoznak.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia:  hőtinta színes

Felhasználás cég/ háztartás: otthoni iroda, kisvállalkozások

Nyomtató interfész: USB / Wi-Fi

Mobilcsatlakoztatás: AirPrint/ Google Cloud Print/ Mopria/ HP Smart Print

Funkciók nyomtató / többfunkciós: többfunkciós - nyomtatás/ másolás/ szkennelés

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 460 mm

Mélység: 512 mm

Tömeg: 8,12 kg

 

Kialakítás két színben

Az új Inspire modellek síkágyas szkenneres változatban készültek a 7200e modellnél és alacsony profilú dokumentumadagolóval (ADF) a másik 7900e típusú modellnél. Mindkét modellváltozat bézs (portobello) és kékes (szörfkék) színben kapható az európai piacon. A színes hangsúlyok azok, amelyek hozzájárulnak a modern dizájnhoz. Az nagyon kellemes a szögletesség és a lekerekítettség kombinációjának köszönhetően. A kompakt méret előnyt jelent bármilyen kisebb helyen történő elhelyezéshez. A legtöbb modern nyomtatóhoz hasonlóan ezek az új Envy Inspire modellek is 2,7 hüvelykes színes érintőképernyővel rendelkeznek a nyomtatóbeállítások és a rövidítések eléréséhez.

Mivel az Envy Inspire leginkább az otthoni felhasználókat célozza meg, ami alatt családot és diákokat értünk, de kisebb irodákat is, a papírtálca nagysága ennek a nyomtatónak a képességeihez képest kissé kicsi. A nyomtató elülső oldalán alul egy 125 lapos bemeneti papírtálca található. Alapértelmezés szerint ezt tekinthetjük a minimumnak. A kimeneti kapaciantás mindössze 60 papírlap. Ennek ellenére a készülék kialakítását kellemesnek értékelhetjük kompakt méretekkel és nagyon jó ergonómiával. A gyári feldolgozás nagyon jó, a műanyagok erősek, és az általános feldolgozás is nagyon jó szinten van.

 

Univerzális funkciók

Ennek a többfunkciós eszköznek a sokoldalúságát a nyomtató, a fénymásoló és a szkenner egy készülékben képviseli. Ezekkel a funkciókkal minden nyomtatási feladatát elvégezheti az irodában. A csatlakoztathatóság részeként lehetőséget kap arra, hogy USB-kábellel csatlakozzon számítógéphez vagy laptophoz, csatlakozzon 2 sávos Wi-Fi-n keresztül, de Bluetooth BLE-n keresztül is (a nyomtató beállításához használjuk). A többfunkciós készülék támogatja a mobileszközökről történő nyomtatást a HP Smart Print alkalmazás segítségével. Biztosítva van az automatikus kétoldalas nyomtatás és az automatikus dokumentumadagoló ADF 50 db A4-es laphoz. Sajnos csak egyoldalú nyomtatáshoz. Nagyra értékeljük, hogy a fotónyomtató-tálca moduláris tartozékként közvetlenül a papírtálcába csúsztatható, ahová szabványos 8,5 x 11 hüvelykes lapokat tölthet be. A fotótálca szegély nélküli nyomatok tárolására alkalmas szabványos méretű 4 x 6, négyzet alakú 5 x 5 vagy panoráma 4 x 12 hüvelykes méretben. Egy érdekes tervezési változás, amely vizuálisan nem látható az Envy Inspire nyomtatón, az új nyomtatási mód. Az új csendes mód 40%-kal csökkenti a zajt az intelligens algoritmusok segítségével, amelyek lelassítják a nyomtatási folyamatot a csendesebb élmény érdekében. Ezt a módot a karantén idején fejlesztették ki a HP mérnökei, akiket zavartak a konferenciahívások közbeni hangos nyomtatóhangok. Ezt hátránynak látták abban a tekintetben is, hogy a munkaterületet megosztották a gyerekekkel, akiknek házi feladatot kellett nyomtatniuk. Az alacsonyabb zajszintért gratulálunk.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

Az Envy Inspire nem elsősorban a sebességre let megalkotva. Az irodai nyomtatókkal ellentétben az otthoni felhasználók nem állnak sorban a nyomtató körül, hogy átvegyék dokumentumaikat. Ennek ellenére az Envy Inspire 7920e vagy 7921e egy robusztus nyomtató, amely akár 15 oldal/perc sebességgel is képes nyomtatni színesben és fekete-fehérben is, és az első oldal akár 18 másodperc alatt elkészül. És ez nagyon szép sebesség. A nyomtatási felbontás akár 1200 x 1200 dpi fekete-fehér oldalak esetén és 4800 x 1200 dpi színes nyomatok és fényképek esetén. Az oldal/perc nyomtatás csak a fele a nyomtatási sebesség egyenletnek, a másik fele pedig azt fejezi ki, hogy milyen gyorsan lehet elkészíteni az első oldalt. Az valamivel több mint 15 másodperc alatt készülhet el, a HP nyomtatási sebességadatai pedig meglehetősen pontosnak tekinthetők, 12 és 16 oldal/perc közötti sebességgel. A nyomtatott szöveg éles és jól olvasható még kis betűtípussal is. A színes nyomatok kellemesen élesek és a minőség nagyon jó.

 

A nyomtató előnyei

- kellemes kialakítás

- kompakt méret

- nyomtatási minőség

- gazdag csatlakoztatás

- automatikus kétoldalas nyomtatás (duplex)

- automatikus dokumentumadagoló (ADF)

- szegély nélküli nyomtatás

- LCD érintőképernyő

- megfizethetőség

- alacsony zaj

 

A nyomtató hátrányai

- kisebb papírtálca

- Háromszínű színes patron

- hiányzik a gazdagép USB-portja

 

Nyomtatókazetták

A speciális fotónyomtatókkal ellentétben az Envy Inspire nem rendelkezik külön színes tintakazettákkal. Ehelyett a nyomtató két tintakazettát használ , egy feketét HP 303 Instant Ink Ready  és egy HP 303 Instant Ink Ready kombinált kazettát használ három tintával a cián, a bíbor és a sárga színben, az úgynevezett trikolort. A kazetták kihasználtsága 200 oldal a feketénél és 165 oldal a normál méretű színesnél és háromszoros kapacitású az XL patronokkal.

 

Értékelés

A HP Envy Inspire többfunkciós nyomtató minden otthoni és üzleti projekthez alkalmas nyomtatóként gazdagította a gyártó kínálatát. Ezzel a HP a tintatechnológiát univerzális eszközbe egyesítette, és olyan eszközöket hozott létre funkciókkal, amelyek hasznosnak bizonyulhatnak, mivel a járvány idején egyre többen dolgoznak otthonról, beleértve a csendes üzemmódot és a hatékony fényképezési lehetőségeket. Ha olyan otthoni nyomtatót keres, amely képes nyomtatni, szkennelni és másolni, a HP Envy Inspire 7920e vagy 7921e nagyszerű választás, hogy megbízható és sokoldalú segítőt biztosítson, aki tökéletesen illeszkedik otthonába vagy kis irodájába.