HP Envy Inspire 7920e/ 7921e


A magasabb kategóriájú Envy Inspire termékcsalád automatikus dokumentumadagolóval két színváltozatban érhető el. Az egyik a fehér-bézs (portobello), a másik fehér-kék (szörfkék) színváltozat. A HP Envy Inspire 7220e és 7221e készülékekkel ellentétben a 7900-as sorozat beépített automatikus dokumentumadagolóval is rendelkezik. Ez a két modell a távmunkára és az otthoni iradára van optimalizálva bárki számára. Ez egy univerzális eszköz színes nyomtatáshoz, másoláshoz és szkenneléshez. Mondhatnánk, hogy csak az igényesebb felhasználók számára lett kifejlesztve, akik a covid alatt az otthoni irodából dolgoznak.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia:  hőtinta színes

Felhasználás cég/ háztartás: otthoni iroda, kisvállalkozások

Nyomtató interfész: USB / Wi-Fi

Mobilcsatlakoztatás: AirPrint/ Google Cloud Print/ Mopria/ HP Smart Print

Funkciók nyomtató / többfunkciós: többfunkciós - nyomtatás/ másolás/ szkennelés

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 460 mm

Mélység: 512 mm

Tömeg: 8,12 kg

 

Kialakítás két színben

Az új Inspire modellek síkágyas szkenneres változatban készültek a 7200e modellnél és alacsony profilú dokumentumadagolóval (ADF) a másik 7900e típusú modellnél. Mindkét modellváltozat bézs (portobello) és kékes (szörfkék) színben kapható az európai piacon. A színes hangsúlyok azok, amelyek hozzájárulnak a modern dizájnhoz. Az nagyon kellemes a szögletesség és a lekerekítettség kombinációjának köszönhetően. A kompakt méret előnyt jelent bármilyen kisebb helyen történő elhelyezéshez. A legtöbb modern nyomtatóhoz hasonlóan ezek az új Envy Inspire modellek is 2,7 hüvelykes színes érintőképernyővel rendelkeznek a nyomtatóbeállítások és a rövidítések eléréséhez.

Mivel az Envy Inspire leginkább az otthoni felhasználókat célozza meg, ami alatt családot és diákokat értünk, de kisebb irodákat is, a papírtálca nagysága ennek a nyomtatónak a képességeihez képest kissé kicsi. A nyomtató elülső oldalán alul egy 125 lapos bemeneti papírtálca található. Alapértelmezés szerint ezt tekinthetjük a minimumnak. A kimeneti kapaciantás mindössze 60 papírlap. Ennek ellenére a készülék kialakítását kellemesnek értékelhetjük kompakt méretekkel és nagyon jó ergonómiával. A gyári feldolgozás nagyon jó, a műanyagok erősek, és az általános feldolgozás is nagyon jó szinten van.

 

Univerzális funkciók

Ennek a többfunkciós eszköznek a sokoldalúságát a nyomtató, a fénymásoló és a szkenner egy készülékben képviseli. Ezekkel a funkciókkal minden nyomtatási feladatát elvégezheti az irodában. A csatlakoztathatóság részeként lehetőséget kap arra, hogy USB-kábellel csatlakozzon számítógéphez vagy laptophoz, csatlakozzon 2 sávos Wi-Fi-n keresztül, de Bluetooth BLE-n keresztül is (a nyomtató beállításához használjuk). A többfunkciós készülék támogatja a mobileszközökről történő nyomtatást a HP Smart Print alkalmazás segítségével. Biztosítva van az automatikus kétoldalas nyomtatás és az automatikus dokumentumadagoló ADF 50 db A4-es laphoz. Sajnos csak egyoldalú nyomtatáshoz. Nagyra értékeljük, hogy a fotónyomtató-tálca moduláris tartozékként közvetlenül a papírtálcába csúsztatható, ahová szabványos 8,5 x 11 hüvelykes lapokat tölthet be. A fotótálca szegély nélküli nyomatok tárolására alkalmas szabványos méretű 4 x 6, négyzet alakú 5 x 5 vagy panoráma 4 x 12 hüvelykes méretben. Egy érdekes tervezési változás, amely vizuálisan nem látható az Envy Inspire nyomtatón, az új nyomtatási mód. Az új csendes mód 40%-kal csökkenti a zajt az intelligens algoritmusok segítségével, amelyek lelassítják a nyomtatási folyamatot a csendesebb élmény érdekében. Ezt a módot a karantén idején fejlesztették ki a HP mérnökei, akiket zavartak a konferenciahívások közbeni hangos nyomtatóhangok. Ezt hátránynak látták abban a tekintetben is, hogy a munkaterületet megosztották a gyerekekkel, akiknek házi feladatot kellett nyomtatniuk. Az alacsonyabb zajszintért gratulálunk.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

Az Envy Inspire nem elsősorban a sebességre let megalkotva. Az irodai nyomtatókkal ellentétben az otthoni felhasználók nem állnak sorban a nyomtató körül, hogy átvegyék dokumentumaikat. Ennek ellenére az Envy Inspire 7920e vagy 7921e egy robusztus nyomtató, amely akár 15 oldal/perc sebességgel is képes nyomtatni színesben és fekete-fehérben is, és az első oldal akár 18 másodperc alatt elkészül. És ez nagyon szép sebesség. A nyomtatási felbontás akár 1200 x 1200 dpi fekete-fehér oldalak esetén és 4800 x 1200 dpi színes nyomatok és fényképek esetén. Az oldal/perc nyomtatás csak a fele a nyomtatási sebesség egyenletnek, a másik fele pedig azt fejezi ki, hogy milyen gyorsan lehet elkészíteni az első oldalt. Az valamivel több mint 15 másodperc alatt készülhet el, a HP nyomtatási sebességadatai pedig meglehetősen pontosnak tekinthetők, 12 és 16 oldal/perc közötti sebességgel. A nyomtatott szöveg éles és jól olvasható még kis betűtípussal is. A színes nyomatok kellemesen élesek és a minőség nagyon jó.

 

A nyomtató előnyei

- kellemes kialakítás

- kompakt méret

- nyomtatási minőség

- gazdag csatlakoztatás

- automatikus kétoldalas nyomtatás (duplex)

- automatikus dokumentumadagoló (ADF)

- szegély nélküli nyomtatás

- LCD érintőképernyő

- megfizethetőség

- alacsony zaj

 

A nyomtató hátrányai

- kisebb papírtálca

- Háromszínű színes patron

- hiányzik a gazdagép USB-portja

 

Nyomtatókazetták

A speciális fotónyomtatókkal ellentétben az Envy Inspire nem rendelkezik külön színes tintakazettákkal. Ehelyett a nyomtató két tintakazettát használ , egy feketét HP 303 Instant Ink Ready  és egy HP 303 Instant Ink Ready kombinált kazettát használ három tintával a cián, a bíbor és a sárga színben, az úgynevezett trikolort. A kazetták kihasználtsága 200 oldal a feketénél és 165 oldal a normál méretű színesnél és háromszoros kapacitású az XL patronokkal.

 

Értékelés

A HP Envy Inspire többfunkciós nyomtató minden otthoni és üzleti projekthez alkalmas nyomtatóként gazdagította a gyártó kínálatát. Ezzel a HP a tintatechnológiát univerzális eszközbe egyesítette, és olyan eszközöket hozott létre funkciókkal, amelyek hasznosnak bizonyulhatnak, mivel a járvány idején egyre többen dolgoznak otthonról, beleértve a csendes üzemmódot és a hatékony fényképezési lehetőségeket. Ha olyan otthoni nyomtatót keres, amely képes nyomtatni, szkennelni és másolni, a HP Envy Inspire 7920e vagy 7921e nagyszerű választás, hogy megbízható és sokoldalú segítőt biztosítson, aki tökéletesen illeszkedik otthonába vagy kis irodájába.

Infoline (HÉ-PÉ: 8:00-15:30)