Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

HP LaserJet Enterprise 700 M712dn

A HP LaserJet Enterprise 700 M712dn modell nagy teljesítményű monokróm nyomtató olyan vállalkozások számára, amelyek nagy munkaterhelést, hatékonyságot és biztonságot igényelnek az érzékeny adatok számára. Legnagyobb előnyei a nagy mennyiségű nyomtatás, a megbízható teljesítmény és az alacsony nyomtatási és üzemeltetési költségek. Az erőteljes, szilárd kialakítás is ennek felel meg. Az eszköz kibővíthető további kiegészítőkkel, így a nyomtató megszakítás nélkül hosszú távon képes működni.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: monokróm lézer

Felhasználás cég  / háztartási: kis, közepes méretű cég

Nyomtató interfész: USB / LAN

Funkciók nyomtató / többfunkció: nyomtatás / Apple AirPrint / HP ePrint

Maximális nyomtatási formátum: A3 Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 568 mm

Mélység: 596 mm

Magasság: 392 mm

Tömeg: 38,5 kg

 

Erőteljes kialakítás

Mérete ellenére a nyomtató kellemes, modern kialakítással és kiváló minőségű gyári kivitelezéssel rendelkezik. Az kissé lekerekített szélekkel rendelkező ergonómia elegáns megjelenést kölcsönöz a készüléknek. Az egyetlen dolog, amely rontja az általános benyomást a mi szempontunkból, a kisebb, 4 soros (5,8 cm) kijelző. Kis mérete ellenére színes, szöveget és ikonokat jelenít meg. A készülék megérdemelne egy nagyobb, érintőképernyőt. A készülék teteje egy 250 papírlap kapacitással rendelkező papírkimenetet tartalmaz. A jobb oldali elülső rész fel van osztva és színkódolt. A sötét szürke rész tartalmazza a kimenetet és a lekerekített lámpák pedig a vezérlő részhez tartoznak. Ez a fent említett LCD kijelzővel, számos vezérlőgombbal és numerikus billentyűzettel rendelkezik. A vezérlőelem alatt egy USB-port található fedéllel, közvetlen nyomtatáshoz USB-eszközről. Az előlapon található a be / ki kapcsológomb, a HP gyártójának logója és a modell megnevezése.

A nyomtató alsó része ismét színesen sötét szürkévé kombinálódik, míg az elülső rész világosszürke. Ez a kombináció nem csak kellemes, de ezek a színes válaszfalak szépen elválasztják az eszköz egyes részeit. Két egymásra helyezett, sötétszürke kihúzható bemeneti tálca kapacitása 2 x 250 papírlap. Ez azonban messze nem minden, az oldal rész kinyitása után egy másik többcélú tálcát találunk 100 lapos kapacitással. Hátul csak az USB-kábel, az Ethernet-kábel és az elektromos csatlakozás csatlakozóját találjuk. A teljes kialakítás nagyon kellemes, és az eszköz stabil működésű, szilárd felépítésének köszönhetően.

Funkciók – Néha a kevesebb többet jelent

Erre a modellre nem jellemző a sok funkció. Ez egy monokróm lézernyomtató, amely elsősorban teljesítményével vonzza a figyelmet, amelyről egy 800 Mhz-es processzor és 512 MB memória gondoskodik és 1 GB-ra bővíthető. Magába foglalja az automatikus kétoldalas nyomtatási funkciót, a sebesség és a minőség mellett előnye az A3 formátumú nyomtatás is. A csatlakoztatást egy klasszikus rögzített kapcsolat képviseli USB-kábellel a számítógéphez, és a LAN-hálózathoz való kapcsolatot Ethernet-kábellel is használhatja. A nyomtató kibővíthető a vezeték nélküli kapcsolat opcionális kiegészítőivel. A LAN-kapcsolatot konfigurálhatja a mobileszközökről történő nyomtatáshoz és az Apple AirPrint vagy a HP ePrint használatával is. Érdemes megjegyezni az automatikus be- / kikapcsolás és az azonnali bekapcsolás funkciókat, amelyek segítenek az energiatakarékosságban. A nyomtatási biztonsággal a rendszerszintű biztonság foglalkozik. A vállalati nyomtatás érzékeny adatokkal rendelkező hálózaton a HP Web JetAdmin segítségével felügyelheti az eszközt. A biztonsági funkciókat az integrált merevlemez védelmére is használják. Ez a modell támogatja a HIP (Hardware Integration Pocket) technológiát, és kibővíthető kártyaolvasóval és a kártya hitelesítési biztonságával.

Nyomtatási sebesség és minőség

A HP LaserJet Enterprise 700 M712dn készüléket nagy mennyiségű nyomtatáshoz tervezték. Percenként 40–41 A4-es oldalt tud nyomtatni, 5% -os lefedettséggel. Az A3 méretnél természetesen kevesebb, körülbelül 20 oldal / perc. A nyomtató fekete-fehér módban nyomtat, 1200 x 1200 dpi felbontással. A rendes szöveges dokumentumok minősége kiváló. A legigényesebb grafikai dokumentumok nyomtatása egy kicsit kevésbé kielégítő, de mégis nagyon jónak értékelhetjük. A néhány, általunk kinyomtatott oldal eleget tett a normál üzleti dokumentumnyomtatás elvárásainak, valamint a PowerPoint által létrehozott dokumentumoknak, bemutatókkal és diagramokkal. Kisebb romlást rögzítettünk a dokumentumban, ahol kisebb betűtípust és más betűtípust állítottunk be. A dokumentumokhoz általánosan használt betűkészletek és az irodai nyomtatás méretének köszönhetően a minőség kiváló volt.

Nagy plusz a nyomathordozók széles skálája, amelyekre nyomtathatunk. A normál irodai papíron kívül a nyomtató finom, durva vagy kemény papírra, újrahasznosított papírra, színes, fejléces, előre nyomtatott és lyukasztott papírra is nyomtathat. Nyomtathat bankpapírra, borítékokra, kartonra, címkékre, de speciális átlátszó fóliákra és pergamenre is. Különféle papírra nyomtathat 2 elülső, adagolótálcával és többcélú kézitálcával. A HP LaserJet Enterprise olyan nyomtató, amely teljesítményével képes kezelni az igényes munkaterhelést. Az ajánlott havi leterhelés 5000 - 20 000 oldal, a maximális havi leterhelés pedig akár 100 000 oldal.

 

A nyomtató előnyei

- modern kialakítás és szilárd felépítés

- nyomtatási sebesség

- fekete-fehér nyomtatási minőség

- duplex (automatikus kétoldalas nyomtatás)

- a tálca bemeneti kapacitása (600 lap alapkivitelben, legfeljebb 4600)

- nyomtatás A3 méretű papírra

- nyomtatás sokféle hordozóra

- kiváló papírkezelés

- LAN-csatlakoztatás, 2 x USB a közvetlen nyomtatáshoz

- bővítés lehetősége opcionális kiegészítőkkel

- biztonságos merevlemez

- a nagy mennyiségű nyomtatás alacsony költsége

- nagy munkaterhelést képes kezelni

 

A nyomtató hátrányai

 - nem tartalmaz másolót, lapolvasót

- csak fekete-fehér nyomtatás

- kisebb LCD kijelző

- nem tartalmazza a szokásos Wi-Fi-t

- nyomtató ára

 

Nyomtatópatronok

A nyomtató lézer technológiával nyomtat monokróm módban. A HP CF214A (fekete) jelölésű fekete tonerkazettát használ a nyomtatáshoz, normál kapacitása 10 000 oldal az A4 nyomtatáshoz. Ez a modell támogatja a HP CF214X (fekete) jelölésű, nagy kapacitású festékkazettákat is, amelyek kapacitása 17 500 A4-es oldal, 5% -os lefedettség mellett. A nyomtatási költségek alacsonyak és ezeket alternatív patronokkal többszörösen csökkentheti.

Értékelés

A HP LaserJet Enterprise 700 M712dn monokróm lézernyomtató nagyobb méretű és erőteljesen  kialakított eszköz, amely stabilan működik. A szilárd felépítés és a nagy teljesítmény a nyomtatót olyan munkacsoport felé irányítja, ahol megbízhatóság, nagy munkaterhelés és hatékonyság szükséges. Kiváló papírkezelés, az automatikus kétoldalas nyomtatás támogatása és a kiváló papírbemeneti kapacitás, amely tovább bővíthető, ezt a modellt olyan eszközök közé sorolják, amelyek folyamatos üzemmódban és alacsony költségekkel képesek nagy mennyiségű nyomtatást kezelni. Alapértelmezés szerint a papírbemeneti kapacitás 2 x 250 lap plusz 100 lap a többcélú adagolótálca kapacitása. Ez már 600 papírlap, csak az alapberendezésben. Ha a bővítési lehetőséget kihasználja  egy további 3500 lapos nagykapacitású tálcával és egy opcionális 500 lapos papíradagolóval egy szekrénnyel és állvánnyal, akkor 4600 lap kapacitást kap újratöltés nélkül. Az alternatív patronokkal és a duplex használatával páratlan monokróm nyomtatót kap, A3 támogatással vállalkozása számára. Hátrányként értékeljük a Wi-Fi hiányát, a kis kijelzőt, és egyesek számára a hiányzó lapolvasót és fénymásolót. A nyomtató költsége magasabb, ám az alacsony költségű nyomtatás kompenzálja a kezdeti beruházást.