Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

HP LaserJet MFP M234dwe

A HP LaserJet lézernyomtató rendkívül hatékony modell, a kategóriájában a leggyorsabb kétoldalas nyomtatással. Otthoni felhasználók, a Home Office- ban vagy a kis irodákban dolgozók számára készült, ahol megbízható teljesítményre van szükség a nagy mennyiségű fekete-fehér nyomtatáshoz kompakt és könnyen használható eszközzel.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: lézer monokróm

Felhasználás -vállalat / háztartás: háztartás, otthoni iroda, kis iroda

Nyomtató interfész: USB/ LAN/ Wi-Fi/ Bluetooth

Mobil csatlakoztatás: AirPrint/ Google Cloud Print/ HP Smart App/ Mopria/ Wi-Fi Direct

Funkciók nyomtató/ többfunkció: Többfunkciós - nyomtatás/ másolás/ szkennelés

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

 Méretek és tömeg

Szélesség: 149 mm

Mélység: 165 mm

Magasság: 171 mm

Tömeg: 7,6 kg

 

Modern kialakítás

Első pillantásra észreveheti a készülék szögletesebb formáját, amely modernnek és stílusosnak tűnik. A nyomtató fehér-szürke színben pompázik. A felső és az alsó rész a világos és sötétszürke színek kombinációjából tevődik össze. Elöl a gyártó logója, fölötte papír kimenetitálca, a logó alatt pedig egy vékony állapotjelző LED található. Ez az elem kellemes kék háttérvilágítással rendelkezik. A nyomtató alján 150 lap kapacitású papírlap adagolótálca található, amely fiókos lévén, kihúzható  az eszközből. A felső rész a síkágyas szkennerhez tartozik, amely a kinyitható fedél és a minimalista kezelőpanel alatt található a bal felső oldalon. Egyszerű információs kijelzőt és háttérvilágítású vezérlőgombokat tartalmaz. A portok a készülék hátoldalán találhatók. Az általános benyomás a nyomtatóról nagyon kellemes, és kompakt méretének és szép kialakításának köszönhetően jól illeszkedik minden térhez legyen az iroda vagy akár háztartás is. A kivitelezés kiváló minőségű, a műanyagok elég kemények, a szerkezet pedig erős és stabil működés közben.

 

AIO funkciók

Annak ellenére, hogy monokróm modellről van szó, a nyomtató teljes funkciókat tartalmaz a nyomtatáshoz, másoláshoz és szkenneléshez. A többfunkciós szolgáltatások egy kompakt, gyors tempójú eszközben nagy jelentőséggel bírnak . Van itt automatikus kétoldalas nyomtatás is. Sajnos az automatikus dokumentumadagoló (ADF) itt nem található. A csatlakoztatás többféleképpen van biztosítva , amelyek közül minden felhasználó kiválasztja, hogy melyik kapcsolatot preferálja. A vezetékes USB 2.0 csatlakozás mellett a nyomtató tartalmaz egy Ethernet portot a LAN-hoz, Wi-Fi-t (2,4/ 5,0 Ghz) és egy Bluetooth-interfészt. Természetesen a mobil eszközökről történő nyomtatás is támogatott, valamint a nyomtatási feladatok, a felhőszolgáltatásokból történő másolás és szkennelés is. Egyéb támogatott mobil kapcsolatok: AirPrint, Mopria, HP Smart APP és HP Smart Task. Ez utóbbi testreszabható munkafolyamat-profilok könyvtárát jelenti, például szkennelést okostelefon segítségével vagy egyes felhőszerverekről nyomtatva, amely rövidítéseket  használ a HP Smart App alkalmazásban. Ezekkel a funkciókkal a telefon egyetlen érintésével automatizálhatja a leggyakoribb feladatokat és módosíthatja az összetett konfigurációkat.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A HP LaserJet MF34 M234dwe lézernyomtató fekete-fehér módban 600x 600 dpi felbontással nyomtat. Az első oldal indítását kevesebb, mint 7 másodperc alatt tudja elkezdeni. 30 oldal nyomtatását a legjobb minőségben egy perc alatt elvégzi. Az ajánlott havi nyomtatási mennyiség 200 - 2000 A4-es oldal. A maximális havi terhelés 20 000 oldal nyomtatás. Az adagolótálca alacsonyabb kapacitása kissé lehangoló. Csak150 papírlap fér el benne. Sajnos az eszköznek nincs más másodlagos papírforrása a bemenetben. A papírkimenet kapacitása 100 lap. A nyomtatási minőség kiváló, és szöveges dokumentumokhoz a vállalaton belül különféle prezentációs anyagokhoz elegendőek. A nyomtatott szöveg kiváló élességű és könnyen olvasható. A szürke árnyalatok megfelelő bemutatásával készült grafikák nyomtatása is nagyon jó.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás

- kompakt méret

- kellemes, modern kialakítás

- egyszerű kezelés 

- erős integráció az okostelefonokkal (HP Smart alkalmazás)

- alacsony üzemeltetési költségek

- festék 6 hónapi adagja egy csomagolásban

 

A nyomtató hátrányai

- az ADF hiánya

- kisebb papírbemeneti kapacitás

- nincs másodlagos papírforrás

- csak fekete-fehérben nyomtat

 

Nyomtatópatronok

Ez a modell fekete festékkazettát használ a nyomtatáshoz. Megvásárolható a szabványos HP 134A (fekete festékkazetta) címkével 1100 oldal kapacitással, vagy a HP 134X (fekete festékkazetta) nagy kapacitású változatával, 2400 oldal kapacitással. Az első 6 hónapban a felhasználó ingyenes havi előfizetési csomagot igényelhet a festékre.

 

Értékelés

A HP LaserJet MFP M234dwe monokróm nyomtató nagyon érdekes modell, kellemes, modern dizájnnal. Kompakt vázú nyomtatót kap, gazdag csatlakozással és kiváló nyomtatási minőséggel, viszonylag alacsony áron az 1 oldal költségeit figyelembe véve. Pozitívum az automatikus kétoldalas nyomtatás és ráadás a hat hónapra ingyenes előnyös toner biztosítása (HP Instant Ink előfizetés). Valószínűleg a legnagyobb hátrány a viszonylag kicsi papírkapacitás a bemenetnél. A tálcát sima irodai papírhoz, valamint más hordozóhoz, például borítékhoz használják. A felhasználónak ezt testre kell szabnia, mivel az eszköznek nincs másik opcionális papíradagolója. Ebben a modellben hiányzik az ADF automatikus dokumentumadagoló és egy kicsit lehangoló a  nagyon kicsi kijelző is, amely csak az alapvető információkat jeleníti meg. A nyomtató háztartási, otthoni iroda, de kis iroda számára is alkalmas.