Irodaszerek és iskola

HP LaserJet MFP M234dwe

A HP LaserJet lézernyomtató rendkívül hatékony modell, a kategóriájában a leggyorsabb kétoldalas nyomtatással. Otthoni felhasználók, a Home Office- ban vagy a kis irodákban dolgozók számára készült, ahol megbízható teljesítményre van szükség a nagy mennyiségű fekete-fehér nyomtatáshoz kompakt és könnyen használható eszközzel.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: lézer monokróm

Felhasználás -vállalat / háztartás: háztartás, otthoni iroda, kis iroda

Nyomtató interfész: USB/ LAN/ Wi-Fi/ Bluetooth

Mobil csatlakoztatás: AirPrint/ Google Cloud Print/ HP Smart App/ Mopria/ Wi-Fi Direct

Funkciók nyomtató/ többfunkció: Többfunkciós - nyomtatás/ másolás/ szkennelés

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

 Méretek és tömeg

Szélesség: 149 mm

Mélység: 165 mm

Magasság: 171 mm

Tömeg: 7,6 kg

 

Modern kialakítás

Első pillantásra észreveheti a készülék szögletesebb formáját, amely modernnek és stílusosnak tűnik. A nyomtató fehér-szürke színben pompázik. A felső és az alsó rész a világos és sötétszürke színek kombinációjából tevődik össze. Elöl a gyártó logója, fölötte papír kimenetitálca, a logó alatt pedig egy vékony állapotjelző LED található. Ez az elem kellemes kék háttérvilágítással rendelkezik. A nyomtató alján 150 lap kapacitású papírlap adagolótálca található, amely fiókos lévén, kihúzható  az eszközből. A felső rész a síkágyas szkennerhez tartozik, amely a kinyitható fedél és a minimalista kezelőpanel alatt található a bal felső oldalon. Egyszerű információs kijelzőt és háttérvilágítású vezérlőgombokat tartalmaz. A portok a készülék hátoldalán találhatók. Az általános benyomás a nyomtatóról nagyon kellemes, és kompakt méretének és szép kialakításának köszönhetően jól illeszkedik minden térhez legyen az iroda vagy akár háztartás is. A kivitelezés kiváló minőségű, a műanyagok elég kemények, a szerkezet pedig erős és stabil működés közben.

 

AIO funkciók

Annak ellenére, hogy monokróm modellről van szó, a nyomtató teljes funkciókat tartalmaz a nyomtatáshoz, másoláshoz és szkenneléshez. A többfunkciós szolgáltatások egy kompakt, gyors tempójú eszközben nagy jelentőséggel bírnak . Van itt automatikus kétoldalas nyomtatás is. Sajnos az automatikus dokumentumadagoló (ADF) itt nem található. A csatlakoztatás többféleképpen van biztosítva , amelyek közül minden felhasználó kiválasztja, hogy melyik kapcsolatot preferálja. A vezetékes USB 2.0 csatlakozás mellett a nyomtató tartalmaz egy Ethernet portot a LAN-hoz, Wi-Fi-t (2,4/ 5,0 Ghz) és egy Bluetooth-interfészt. Természetesen a mobil eszközökről történő nyomtatás is támogatott, valamint a nyomtatási feladatok, a felhőszolgáltatásokból történő másolás és szkennelés is. Egyéb támogatott mobil kapcsolatok: AirPrint, Mopria, HP Smart APP és HP Smart Task. Ez utóbbi testreszabható munkafolyamat-profilok könyvtárát jelenti, például szkennelést okostelefon segítségével vagy egyes felhőszerverekről nyomtatva, amely rövidítéseket  használ a HP Smart App alkalmazásban. Ezekkel a funkciókkal a telefon egyetlen érintésével automatizálhatja a leggyakoribb feladatokat és módosíthatja az összetett konfigurációkat.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A HP LaserJet MF34 M234dwe lézernyomtató fekete-fehér módban 600x 600 dpi felbontással nyomtat. Az első oldal indítását kevesebb, mint 7 másodperc alatt tudja elkezdeni. 30 oldal nyomtatását a legjobb minőségben egy perc alatt elvégzi. Az ajánlott havi nyomtatási mennyiség 200 - 2000 A4-es oldal. A maximális havi terhelés 20 000 oldal nyomtatás. Az adagolótálca alacsonyabb kapacitása kissé lehangoló. Csak150 papírlap fér el benne. Sajnos az eszköznek nincs más másodlagos papírforrása a bemenetben. A papírkimenet kapacitása 100 lap. A nyomtatási minőség kiváló, és szöveges dokumentumokhoz a vállalaton belül különféle prezentációs anyagokhoz elegendőek. A nyomtatott szöveg kiváló élességű és könnyen olvasható. A szürke árnyalatok megfelelő bemutatásával készült grafikák nyomtatása is nagyon jó.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás

- kompakt méret

- kellemes, modern kialakítás

- egyszerű kezelés 

- erős integráció az okostelefonokkal (HP Smart alkalmazás)

- alacsony üzemeltetési költségek

- festék 6 hónapi adagja egy csomagolásban

 

A nyomtató hátrányai

- az ADF hiánya

- kisebb papírbemeneti kapacitás

- nincs másodlagos papírforrás

- csak fekete-fehérben nyomtat

 

Nyomtatópatronok

Ez a modell fekete festékkazettát használ a nyomtatáshoz. Megvásárolható a szabványos HP 134A (fekete festékkazetta) címkével 1100 oldal kapacitással, vagy a HP 134X (fekete festékkazetta) nagy kapacitású változatával, 2400 oldal kapacitással. Az első 6 hónapban a felhasználó ingyenes havi előfizetési csomagot igényelhet a festékre.

 

Értékelés

A HP LaserJet MFP M234dwe monokróm nyomtató nagyon érdekes modell, kellemes, modern dizájnnal. Kompakt vázú nyomtatót kap, gazdag csatlakozással és kiváló nyomtatási minőséggel, viszonylag alacsony áron az 1 oldal költségeit figyelembe véve. Pozitívum az automatikus kétoldalas nyomtatás és ráadás a hat hónapra ingyenes előnyös toner biztosítása (HP Instant Ink előfizetés). Valószínűleg a legnagyobb hátrány a viszonylag kicsi papírkapacitás a bemenetnél. A tálcát sima irodai papírhoz, valamint más hordozóhoz, például borítékhoz használják. A felhasználónak ezt testre kell szabnia, mivel az eszköznek nincs másik opcionális papíradagolója. Ebben a modellben hiányzik az ADF automatikus dokumentumadagoló és egy kicsit lehangoló a  nagyon kicsi kijelző is, amely csak az alapvető információkat jeleníti meg. A nyomtató háztartási, otthoni iroda, de kis iroda számára is alkalmas.