Irodaszerek

HP LaserJet P2055dn, P2055d, P2055 nagy teljesítményű nyomtatók tesztelése

Ha gyorsan szeretne kiváló minőségű, fekete-fehér dokumentumokat nyomtatni, a HP LaserJet P2055dn lézernyomtató biztosan megfelel az elvárásoknak. Nem hiányzik néhány olyan biztonsági funkció, amely megfelel a kis hálózatoknak és az úgynevezett csendes módnak. Ez a modellcsalád magába foglalja a HP LaserJet P2055d  HP LaserJet P2055 nyomtatókat is, amelyek különböznek a memória méretében és a dupex hiányában az alap P2055 modellnél.

 

Rövid jellemzők

Monokróm lézernyomtató  fekete-fehér nyomtatás  USB  A4  LAN

Méretek és tömeg

Mélység 368 mm  szélesség 365 mm  magasság 268 mm  tömeg 10,6 kg

 

Formatervezés

Ennek a modellsorozatnak a nyomtatóit kis kompakt méretek jellemzik, amelyek nem sok helyet foglalnak el az otthonban vagy egy kisebb irodában. Előnyei a nagyon kényelmes kezelés és a nyomtató egyszerű beállítása.

 

Funkciók

A LaserJet P2055dn lézernyomtató az alapmodellel ellentétben ebben a modellcsaládban rendelkezik duplex funkcióval. A bemeneti adagolótálcába 250 papírlap fér. A nyomtató alapkivitelben 128 MB memóriával rendelkezik, amely az eltávolítható oldalsó panel segítségével 384 MB-ra bővíthető (a HP LaerJet P2055 64 MB memóriával rendelkezik). USB és Ethernet kapcsolatok állnak rendelkezésre.

Áttekinthető kétsoros fekete-fehér LCD kijelzővel rendelkezik, és az alapértelmezett nyomtatási sűrűség-beállítás a beállításokban módosítható. Tisztítási módba is léphet, hogy segítsen eltávolítani a port a nyomtató mozgó részeiből, külön visszaállíthatja a firewall kaput és a biztonsági beállításokat, és kiválaszthatja, hogy a nyomtató webszervere HTTP-t vagy HTTPS-t (Secure HTTP) protokolt használ-e. Sajnos a hozzárendelt kezdeti IP-cím meghatározásához hálózati konfigurációs jelentést kell kinyomtatni.

A webes felület egyszerű, a statisztikák és a kellékek állapota a leghasznosabb információ. Az interfész segítségével konfigurálhatja az alapértelmezett nyomtatási beállításokat, és az adminisztrátorok firewall házirendeket állíthatnak be ehhez a modellhez. Amiről  le kell mondania ennél a modellnél, az a Wi-Fi csatlakozás.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtatási minőség beállításai 600 Dpi, 1200 Dpi FastRes és 1200 Dpi ProRes módokra vannak felosztva. Bár a FastRes és a ProRes felbontása 1200 dpi, és jobb minőségű dokumentumokat készít, ez a lassúbb sebesség rovására megy. A leggyorsabb nyomtatás 600 dpi beállítással érhető el. A ProRes használatával az első oldal megjelenése átlagosan 14,4 másodpercet vesz igénybe. A HP vállalat nem feledkezett meg a LaserJet P2055dn lézernyomtató csendes módjáról sem. Ez kevésbé zajos, de végső soron befolyásolja a nyomtatási sebességet, amely 35 oldalról percenként 17,6 oldalra lassul.

 

A nyomtató előnyei

- gyors nyomtatás a kiválasztott 600 Dpi felbontású módban

- nyomtatási minőség

- jó biztonsági funkciók

- hálózati interfész központosított nyomtatáshoz a hálózat több számítógépéről

- választható szabványos és nagy kapacitású festék

- formatervezés zárt papíradagolóval

- duplex

- csendes mód választás

 

A nyomtató hátrányai

- csak az alapvető hálózati funkciók

- kétoldalas nyomtatás csak A4-es formátumhoz

- Wi-Fi nélkül

 

Nyomtatópatronok

A HP LaserJet P2055dn lézernyomtató, valamint a HP LaserJet P2055d, P2055 modellek eredeti HP CE505A jelölésű lézer fekete tonerrel rendelkeznek, 2300 oldal kapacitással. Kiválaszthatja a nagy kapacitású eredeti HP CE505X lézer tonert is, amely akár 6500 oldalt is kinyomtat. Ha csökkentenie kell a költségeket, alternatív tonerekhez vagy kiváló minőségű prémium TonerDepot tonerekhez is eljuthat. Megtakaríthatja a festék megvásárlásának költségeit, de a nyomtatás minősége megmarad, mint az eredeti tonereknél.

Értékelés

A HP LaserJet P2055dn fekete-fehér lézernyomtató kicsi, gyors és kiváló minőségű dokumentumokat készít. A drágább nyomtatók szélesebb körű hálózati szolgáltatásokat kínálnak, de a LaserJet P2055dn jó választás a teljesítmény, a minőség és az ár szempontjából. Ha megfizethető megoldásra van szüksége nagyobb nyomtatási mennyiséghez, havi 50 000 oldal maximális ajánlott munkaterheléshez, kiváló minőségben, és nincs szüksége további funkciókra, akkor ez a modell biztosan nem fog csalódást okozni.

Tipp az Ön számára

Ha valamivel erősebb modellt keresett a HP lézer monokróm nyomtatók portfóliójából, akkor a magasabb árkategóriás HP LaserJet rendelkezik a sokkal gyorsabb nyomtatáshoz, és havonta akár 100 000 oldal maximális terhelést is elérhet.