Irodaszerek és iskola

HP LaserJet Pro 4002dwe

Ez az eszköz gyors, könnyen kezelhető, vezeték nélküli, mobileszközökről történő nyomtatás támogatásával és rendkívül kompakt mérettel rendelkezik. Pontosan ez a HP LaserJet Pro 4002dwe monokróm nyomtató a kiváló minőségű dokumentumnyomtatáshoz. Ez a modell alkalmas otthonra a Home Office számára, de olyan kis irodákba is, ahol gyors fekete-fehér nyomtatásra van szükség nagyobb mennyiségben.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: lézeres monokróm Céges/háztartási felhasználás: kis munkacsoport, háztartás, Home Office Nyomtató interfész: USB/LAN/Wi-Fi

Mobil csatlakozás[v1]: AirPrint/Mopria tanúsítvány Funkciók nyomtató/multifunkciós: nyomtató - nyomtatás

Maximális nyomtatási formátum: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 381 mm

Mélység: 357 mm

Magasság: 216 mm

Tömeg: 9,00 kg

Kompakt kialakítás

 

A HP LaserJet Pro 4002dwe nyomtató kompakt méretekkel rendelkezik, és kényelmesen elhelyezheti akár a munkasztalon is. A felső oldal a papírkimenethez tartozik (150 lap), és nagyon jó a nyomtatási sebesség, ami a nyomatot repíti ki. Az előlapon többcélú bemenet található 100 papírlap tárolására. Az alsó részen 250 papírlap tárolására alkalmas tálca található. Az egyetlen bekapcsológombon kívül egy kis 2 soros kijelzőt találunk a készüléken több vezérlőgombbal. Ez a modell kellemes ergonomikus kialakítással, kompakt mérettel és kiváló minőségű gyári feldolgozással rendelkezik. Gyönyörű fehér színben, sötétszürke elemekkel, nagyon kellemesnek és frissnek tűnik.

Funkciók a hatékony nyomtatáshoz

Mivel ez egy egycélú nyomtató, amely elsősorban monokróm nyomtatásra összpontosít, éppen ez az erőssége. A minőségi nyomtatás lézertechnológiával monokróm módban, valamint a sebesség a fő előnye ennek az eszköznek. A nyomtatási beállításokon kívül ez a modell támogatja a vezeték nélküli nyomtatást és a mobileszközökről történő nyomtatást, valamint az automatikus kétoldalas nyomtatást is. A prioritás továbbra is a gyors és jó minőségű nyomtatás marad nagyobb mennyiségű nyomtatási feladat esetén. Az előny a maximálisan egyszerű vezérlés. Mindez hozzájárul a gyors és rendkívül hatékony nyomtatáshoz igényes munkakörnyezetben.

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtató monokróm módban nyomtat 1200 x 1200 dpi felbontással. 40 oldalt nyomtat percenként maximum A4-es formátumban. Az első oldal kinyomtatása körülbelül 6,3 másodpercet vesz igénybe. Az ajánlott havi leterhelés 4000 oldal, a maximális pedig 80 000 oldal havonta. A fekete-fehér dokumentumok minősége kiváló, a szöveg olvasata kisebb betűtípusok esetén is éles.

 

A nyomtató előnyei

- kompakt méret

- minőségi feldolgozás

- egyszerű vezérlés

- a nyomtatás sebessége és minősége

- gazdag csatlakoztatás

- 2 sávos Wi-Fi kapcsolat támogatása (2,4/5,0 GHz)

- duplex (automatikus kétoldalas nyomtatás)

 

A nyomtató hátrányai

- csak egycélú készülék

- csak fekete-fehér nyomtatás

- kis szegmenses kijelző

- a nyomtató a HP+ termékcsaládba tartozik (HP fiók, internet kapcsolat és eredeti patronok használata szükséges)

Nyomtatókazetták

Ez a modell HP 149-es tonerkazettát használ a nyomtatáshoz.A HP 149A lézerfesték szabványos méretben 2900 oldal, a nagy kapacitású HP 149X méretben pedig akár 9200 oldal nyomtatási kapacitással rendelkezik. Ez az átlagos kihasználtság az ISO/IEC 19798 szabvány alapján.

 

Értékelés

 

A HP LaserJet Pro 4002dwe monokróm nyomtató ideális, gyors nyomtató olyan munkacsoportok számára, ahol sok fekete-fehér dokumentumot nyomtatnak, és fontos a nyomtatási feladatok hatékonysága. Sebesség, nyomtatási minőség és mindenekelőtt az egyszerű használat – ez a modell mindezt teljesíti. Ezenkívül gazdag csatlakozási lehetőséggel rendelkezik, amely támogatja a mobileszközökről történő nyomtatást és a felhőalapú tárolást. Nagy előnye a kompakt méret. Hátránynak tekintjük a szkenner hiányát, amelyet mobileszközről történő szkenneléssel helyettesíthet. Egy másik dolog a HP+ támogatása és a nyomtató használatának feltételei. Ha azonban csak eredeti kazettákat használ, ez nem akadály.