Irodaszerek és iskola

HP LaserJet Pro MFP M234sdw

A nagy termelékenységű HP LaserJet MFP M234sdw modell a leggyorsabb kétoldalas nyomtatással, automatikus adagolóval és kifinomult HP Smart alkalmazással büszkélkedhet. Hosszabb előnyökkel jár a felhasználó számára, mint például a megbízható csatlakozás és a kényelmes, egyszerű beállítás. Ezt a HP lézeres többfunkciós modellt úgy tervezték, hogy megfeleljen az egyének vagy kisebb munkacsoportok igényeinek, akiknek megfizethető és megbízható teljesítményre, sokoldalúságra van szükségük egy kompakt, könnyen használható asztali eszközben. A HP LaserJet Pro MFP M234sdw modell erre képes.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: lézer monokróm

Felhasználás cég/háztartás: háztartás, otthoni iroda, kisebb iroda

Nyomtató interfész: USB / LAN / Wi-Fi (kétsávos)

Mobilkapcsolat: AirPrint / Google Cloud Print / Mopria / HP Smart

Funkciók nyomtató / többfunkció: többfunkciós - nyomtatás / másolás / szkennelés

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 295 mm

Mélység: 308 mm

Magasság: 418 mm

Tömeg: 9,5 kg

 

Modern kialakítás

A többfunkciós készüléket a teljes LaserJet Pro MPF M200 modellcsaláddal megegyező kivitelben szállítják. Nagyon szép tiszta vonalakkal rendelkezik, friss fehér-szürke kivitelben, kompakt méretben. Az élek szögletesebbek, mint az előzőleg megjelent nyomtatómodelleknél. A felső rész a 40 lapos automatikus dokumentumadagolóhoz tartozik. Alatta egy kiváló minőségű síkágyas szkenner található. A készülék előlapján a lapolvasó alatt egy kicsúsztatható tartórúddal ellátott papírkimenet található. Ne keressen vezérlőgombokat a felső részben. Ezek a megszokottól eltérően a papírbemeneti tálca alsó részén vannak elhelyezve. Nagyon érdekesnek tűnik, és el kell ismernünk,hogy a kezelőszervekhez és a kis LCD kijelzőhöz való jó hozzáférés  nagyon praktikus és kényelmes. A gyári feldolgozás nagyon jó szinten van, a felhasznált műanyagok szilárdak.

 

Minden egyben funkciók

A HP LaserJet Pro MFP M234sdw modell a nyomtatási, másolási és szkennelési funkciókkal rendelkező univerzális eszközök csoportjába tartozik. A HP Smart alkalmazás segítségével és az alapvető titkosítás és jelszavas védelem ellenőrzésével bárhonnan tud dokumentumokat küldeni. A mobilfeladatok támogatása magában foglalja a dokumentumok beolvasását mobileszközéről közvetlenül e-mailbe, Dropbox felhőszolgáltatásokba, Google Drive-ba és még sok másba. Az automatikus dokumentumadagoló szintén hozzájárul a kényelmes és gyors szkenneléshez és másoláshoz, ami felgyorsítja a munkát. A többfunkciós készülék nagyon gyors automatikus kétoldalas nyomtatást támogat. Ezenkívül nagy pozitívum, hogy csatlakozhat a LAN hálózathoz, és támogatást talál a kétsávos önmegújító Wi-Fi-hez, amely automatikusan észleli és megoldja a csatlakozási problémákat.

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtató lézeres technológiával nyomtat monokróm módban, 600 x 600 dpi felbontással. Percenként 30 oldalt vagy percenként 20 lapot nyomtat mindkét oldalra. Az első oldal kinyomtatása körülbelül 6,9 másodpercet vesz igénybe. Az ajánlott havi terhelés 200–2000 oldal, a maximális havi terhelés pedig legfeljebb 20 000 oldal. A bemeneti adagolótálca kapacitása 150 lap, a kimeneté pedig 100 lap. Az automatikus dokumentumadagoló 40 papírlap befogadására alkalmas. A nyomtatási minőség nagyon jó, kiváló élességgel még kisebb betűtípusok esetén is. A nagy előny a megbízhatóság és a nyomtatási sebesség.

 

A nyomtató előnyei

- kompakt méret

- modern dizájn

- fekete-fehér nyomtatási minőség

- automatikus kétoldalas nyomtatás (duplex)

- automatikus dokumentumadagoló (ADF)

- egyszerű kezelés és beállítás

- HP Smart alkalmazás támogatás

- gazdag csatlakozási lehetőség, mobileszközökről történő nyomtatás támogatása

- kétsávos Wi-Fi (2,4 GHz és 5,0 GHz)

- Wi-Fi automatikus visszaállítás funkció

 

A nyomtató hátrányai

- kisebb papírtálca

- csak monokróm nyomtatás

- nem tartalmaz USB gazdagépet

 

Festékkazetták

Ehhez a nyomtatóhoz tartozik egy HP 134A Black jel 134X Black LaserJet jelölésű fekete festékkazetta, melynek a kapacitása 1100 oldal. A készülék támogatja a nagy kapacitású tonerek használatát is, amelyek kapacitása akár 2400 oldal is lehet 5%-os lefedettség mellett.

Értékelés

Ez a sokoldalú nyomtató teljesítményével és kompakt méretével alkalmas kis irodákba, többfelhasználós háztartásba  vagy távmunkára is. Támogatja a csatlakozást USB-kábellel, Ethernet-kábellel vagy Wi-Fi-vel. A beállítás és a vezérlés egyszerű, különösen a HP Smart alkalmazásnak köszönhetően. A kisméretű LCD-kijelző több vezérlőgombbal is szolgálja az egyszerű gyors indítást. A HP LaserJet Pro MFP M234sdw megfelel az ökocímke követelményeinek, beleértve az ENERGY STAR és a BLUE ANJEL követelményeket. Akár 20%-kal kevesebb energiát fogyaszt, mint az előző modell. Segítsen energiát megtakarítani a HP Auto-On/Auto-Off technológiájával – olyan intelligens megoldással, amely képes bekapcsolni a nyomtatót, amikor szüksége van rá, és kikapcsolni, amikor nincs rá szüksége. Ez a modell a korábbi HP LaserJet MFP M2334dwe modellek utódja. Mindkét nyomtatónak majdnem ugyanaz a kialakítása. Az újabb modellt a papíradagoló tálca alján található, atipikusan elhelyezett kijelzőről ismerheti fel.