Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

HP LaserJet Tank MFP 2604sdw

A nyomtató vásárlása meglehetősen igényes feladat lehet, mivel számos tényezőt kell szem előtt tartani. Kezdetnek ott van a nyomtató vásárlásának alapköltsége, függetlenül attól, hogy egy alapkategóriájú nyomtatót vásárol, vagy egy középkategóriás opciót, vagy a magasabb kategóriás opciókat választja. Ez természetesen az Ön igényeitől függ, de további költségek merülnek fel, függetlenül attól, hogy melyiket vásárolja. A LaserJet sorozat ezen modellje nagymértékben megoldja ezt a problémát, mivel tartalmaz egy tartályrendszert a festék számára.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: lézer monokróm

Felhasználás cég/háztartás: kis-, középvállalat

Nyomtató interfész: USB/LAN/Wi-Fi

Mobilcsatlakoztatás: AirPrint/ Google Cloud Print/ Mopria

Funkciók nyomtató/többfunkciós: többfunkciós - nyomtatás/másolás/szkennelés

Maximális nyomtatási formátum: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 420 mm

Mélység: 350 mm

Magasság: 320 mm

Tömeg: 9,5 kg

 

Kialakítás

A nyomtató tervezésének egyik legfontosabb szempontja, hogy mennyi helyet foglal. A HP 2604sdw LaserJet nyomtató a dobozból való kicsomagolása után egy kicsit ijesztően néz ki a szilárdsága miatt. Bár nem olyan nagy, és könnyen elfér egy munkaasztalon, de ne feledje, hogy nem lesz túl sok hely mellette, mondjuk a manipulációra. A HP vállalat matt felületet választott a nyomtatóhoz, ami szép megjelenést kölcsönöz neki. Mindkét oldalon két-két fogantyú található arra az esetre, ha át kell helyezni a készüléket.

 

A kezelőpanel a papírtálca tetején van és ez  elég furcsa hely, de meg lehet szokni. A LED jelzőfény jelzi, hogy mennyi festéke van használatra. A vezérlés hat gombbal történik a nyomtató különféle funkcióinak végrehajtásához. A bemeneti papírtálca meglehetősen nagy, kapacitása 250 oldal. A pozitívum az, hogy a készülék teljesen zárt, ami segít megelőzni a felesleges papírelakadásokat. A felső rész egy síkágyas szkennert és egy nagyobb, 40 lapos automatikus dokumentumadagolót tartalmaz. Alatta van a papírkimenet. A tetejének felemelése után eljut a festéktartályhoz a kényelmes és gyors utántöltés érdekében. Összességében a dizájn minimalista és nagyon kellemesnek tűnik. A műanyagok erősek és a gyári kidolgozás kiváló minőségű. A nyomtató stabil felépítésű.

 

Funkciók

Ennek a 3 az 1-ben többfunkciós készüléknek az egyik hasznos funkciója az automatikus kétoldalas nyomtatás. A felhasználók kiválaszthatják, és valóban nagyon gyorsan és hatékonyan nyomtathatnak. A legtöbb nyomtatóhoz hasonlóan ez is egy többfunkciós készülék, ami azt jelenti, hogy a dokumentumokat is beolvashatja és másolhatja. Minden funkció gyorsan és hatékonyan működik. A HP Smart App alkalmazás használatával kényelmes a nyomtató beállítása, és akár dokumentumokat is nyomtathat, szkennelhet vagy másolhat okostelefonjáról. A nyomtató tartalmaz egy automatikus dokumentumadagolót, de nincs automatikus kétoldalas szkennelés. A csatlakozást a klasszikus USB-csatlakozás jelképezi kábelen keresztül, a LAN-hálózathoz való csatlakozás vezeték nélküli Wi-Fi kapcsolaton keresztül. Az AirPrint és a Mopria támogatás sem hiányzik.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A monokróm többfunkciós HP LaserJet Tank 2604sdw modell fekete-fehér módban nyomtat 600 x 600 Dpi felbontással. Percenként 22 oldalt nyomtat A4-es formátumban. Az első oldal kinyomtatása körülbelül 8 másodpercet vesz igénybe. A lapolvasó percenként 19 oldalt olvas be monokróm módban és 10 oldalt színesben. A fénymásoló 14 oldal/perc sebességgel dolgozik. A bemeneti papírtálca kapacitása 250 lap, a kimeneté pedig 100 lap. Az ajánlott havi terhelés 2500 oldal, a maximális leterhelés pedig 25 000 oldal havonta.

 

 

A nyomtató előnyei

 

- stabil felépítés

- gazdag csatlakoztatás

- egy oldal nyomtatásának költsége

- automatikus dokumentumadagoló

- kétoldalas automatikus nyomtatás

- magas nyomtatási teljesítmény az alacsony költségű festékkazettákból

- nyomtatási sebesség

- nyomtatási minőség

 

A nyomtató hátrányai

- csak egy papíradagoló tálca

Utánötltések a nyomtatóhoz

A nyomtatóknál az egyik legnagyobb kihívás az, amikor a patron kiszárad, de a lézernyomtatók nem szenvednek ettől a problémától. Itt van azonban a kazetta, amelyet ki kell cserélni. A nyomtató egy előre telepített kazettával kerül forgalomba, amely 5000 oldal nyomtatására képes. Tehát legalább az első 5000 oldalon rangsorolják. Egy egyszerű hozzávetőleges számítás azt jelenti, hogy ha akár 500 oldalt nyomtat havonta, egy évig is kibírja a festékcsere nélkül. Ha nem nyomtat naponta nagy számú dokumentumot, a tonerkapacitás teljesen elegendőnek bizonyul. 

A tonerkapacitás növelése érdekében a HP vállalat azt állítja, hogy továbbfejlesztette a képalkotó dobot. Ha ki akarja cserélni afestéket, ez körülbelül 15 másodpercet vesz igénybe. Kétféle festékkazetta közül választhat: az egyik 2500, a másik pedig 5000 oldalas. Igényeitől függően eldöntheti, hogy melyik a megfelelőbb az Ön számára. 

 

 

Értékelés

A HP multifunkciós készülék ára körülbelül 430 euró, ez eladótól függően. Ha Ön egy kis vagy közepes méretű vállalkozást képvisel, és olyan nyomtatóra van szüksége, amely nem okoz gondot, ez egy jó lehetőség, amelyet érdemes megfontolni. Sok fáradságtól kíméli meg, és nagyszerű munkát végez a dokumentumok nyomtatása, szkennelése és másolása során. A fekete-fehér nyomtatásra koncentráló nagyobb háztartások vagy irodák olcsón nyomtathatnak ezzel az eszközzel.