Irodaszerek

HP Neverstop Laser 1000w

Nyomtató, amelynél 15 másodpercig tart a festék újratöltése

A HP újra első helyezést ért el a HP Smart Tank sorozat új nyomtatómodelljével, amelynek nyomtatásához nincs szüksége tonerkazettára. A festék bejutása a gépbe hasonló a tintasugaras nyomtató tintatartályához. A tintasugaras eszközök újratöltése tintával nagyon egyszerű a festékfeltöltéssel azonban nem ilyen könnyű. A festékpornak a patronba való töltésének képessége némi újítást igényelt, és a HP vállalat ezt egyedülálló rendszer és egy egyszerű töltőkészülék (Toner Reload Kit) formájában hozta létre. A Neverstop Laser modell az 1000w-és verzióban szkenner nélkül elérhető, valamint az 1200w-és verzióban, amely szkennert is tartalmaz. Mindkét modell fekete-fehér eszköz, amely kis irodákban vagy háztartásokban alkalmazható, ahol nagyobb nyomtatási mennyiségeket nyomtatnak.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: fekete-fehér lézer

Felhasználás cég / háztartás: háztartás, kisvállalkozás

Nyomtató interfész: USB / Wi-Fi

Funkciók nyomtató / többfunkció: nyomtatás / AirPrint / Google Cloud Print

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: nem

Kijelző: nem

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 380,5 mm

Mélység: 293,4 mm

Magasság: 211 mm

Tömeg: 6,95 kg

 

Modern minimalista kialakítás

A nyomtató minimalista stílusban készül, nagy hangsúlyt fektetve az ergonómiára. Ez egy szögletesebb testet és alsó részt jelent, amely kissé lekerekített. A fehér és a két szürke árnyalat kombinációja friss és modern. A használt műanyag erős és gyárilag magas szintű feldolgozást jelent. Az alsó rész a papírbemeneti tálcához tartozik, kapacitása 150 papírlap. Az eszköz borítólemezének elülső oldalán a gyártó logója látható. A felső rész a kimeneti papírhoz tartozik 100 papírlappal. A készülék bal felső sarkában található egy egyszerű, kis érintőpanel, 5 gomb ikonnal. Jobb oldalon van egy lyuk a beépített patron fedelével a festék gyors feltöltéséhez. A festékkazetta állapotjelzője  az előlapon van, és a tartályban lévő szintet mutatja. A tartály kétszer tölthető meg töltőkészlettel. A készülék hátulja tartalmaz egy csatlakozót az USB-kábel és a kábel csatlakoztatásához a hálózathoz. Az egész készülék modernnek tűnik, a vezérlés nagyon egyszerű és a toner feltöltése kényelmes. Azt mondhatjuk, hogy ez az egyik leggyorsabb utántöltő rendszer. A nyomtató több mint 25% -a újrahasznosított műanyagból készül, az utántöltő készlet esetében a műanyag akár 75% -a újrahasznosított forrásokból származik.

Alapvető funkciók

A HP Neverstop Laser 1000w modell szolgáltatásaival kapcsolatban nem sok újat nyújt. Rendelkezik fekete-fehér nyomtatással lézer technológiával, amely támogatja a vezeték nélküli szolgáltatást és a mobil eszközökről történő nyomtatást, teljesítménye havonta, akár 20 000 oldal terhelés is lehet. A nyomtató fekete-fehérben nyomtat, és az ajánlott havi nyomtatási mennyiség 250–2 500 oldal. A duplex nyomtatás manuálisan lehetséges egy támogatott illesztőprogrammal.

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtató fekete-fehér módban nyomtat, 600 x 600 dpi felbontással. 20 A4-es oldalt képes percenként kinyomtatni. Nyomtathat normál papírra, nehéz papírra, könnyű papírra, klasszikus irodai papírra, címkékre és borítékokra. A4, A5, A6, B5 méretű papírokat és 10., C5, DL borítékot kezel. A kimeneti minőség kiváló, a betűkészlet élessége és telítettsége nagyon jó. Az automatikus kétoldalas nyomtatás hiánya kissé lahangoló, de manuálisan megteheti egy támogatott illesztőprogrammal. Az első oldal nyomtatási ideje 7,6 másodperc .

 

A nyomtató előnyei

- modern dizájn

- minőségi gyári feldolgozás

- ergonómia

- kényelmes irányítás

- nyomtatási minőség

- a Wi-Fi vezeték nélküli nyomtatás támogatása

- a mobil nyomtatás támogatása

- egyedi festékbetöltő rendszer

- a festék feltöltési sebessége (kb. 15 másodperc)

- a töltőkészlet ára

- alacsony nyomtatási költségek

 

A nyomtató hátrányai

- csak fekete-fehér nyomtatás

- szkenner nélkül (lehetővé teszi a szkennelést mobiltelefonról)

- a nyomtatónak nincs kijelzője

- csak kézi kétoldalas nyomtatás

 

Toner Reload Kit - újratöltő rendszer a nyomtatóhoz

A legfontosabb vagy legérdekesebb dolog a HP Never Laser 1000w nyomtatónál a festékpor-töltő rendszer. A festékpor könnyen tölthető a készülék festéktartályába egy nagy fecskendőhöz hasonló töltőcső segítségével. Ez a Toner Reload Kit elnevezésű újratöltő készlet HP 103A fekete lézerfestéket tartalmaz. Ezzel az újratöltő készlettel egyszerűen újratöltheti (felszivattyúzza) a festéket egy 2500 oldal hozamú nyomtatóba egy utántöltővel. Maga a festéktartály képes dupla töltésre, és a teljes feltöltéssel 5000 oldalt nyomtathat (A4, 5% -os lefedettség). A legnagyobb előnye nem csak a gyors, kényelmes újratöltés, hanem a Toner Reload Kit ára és az egy oldal nyomtatásának alacsony költsége is.

 

Értékelés

A HP Neverstop Laser 1000w modell egy egyszerű fekete-fehér nyomtató, amely kiváló minőségű lézer technológiával nyomtat. Háztartások, önálló vállalkozók vagy kisebb társaságok számára készült. Legfontosabb előnye az, hogy a festék a géphez egyedülálló módon patronmentes. Az újratöltő készlet ára sokszor alacsonyabb a hagyományos tonerkazetták árához képest és így a nyomtatási költségek a legalacsonyabbak az 1 oldal nyomtatásához. Sajnáljuk, hogy nincs szkenner, de használhatja a mobiltelefonról történő szkennelés opcióját, vagy választhatja a HP Neverstop Laser 1200w modellt (síkágyas szkennerrel is). Az árkülönbség nem nagy, és nyomtató vagy többfunkciós készülék közül választhat saját igényei alapján. Mindkét modell csak fekete-fehérben nyomtat. Az újratöltés kényelmes és a tartály kapacitása kétszer akkora, mint a töltőkészlet mennyisége. Amit azonban nem enged meg, az a folyamatos feltöltés. Ha újratölteni akarja a tartályt, akkor annak kapacitása 0-nak kell lennie, azaz teljesen üresnek vagy félig kell lennie ahhoz, hogy a teljes töltőkészlet tartalma elfogadható legyen. Szerencsére a festékszint állapotát a készülék elején jelzik.

Tipp az Ön számára

Ha csak nyomtatóra van szüksége, akkor ez a modell kiváló minőségű, nagyon alacsony költségű nyomtatásra készült. Ha a másolási és szkennelési szolgáltatások fontosak az Ön számára, ott van a HP Never Laser 1200w, amely síkágyas szkennert is tartalmaz. Az árkülönbség körülbelül 30 € lesz. A nyomtatók újratöltéseinek az ára a típustól függően 11 és 18 euró között kell lenniük. Mindkét modell nyáron lesz elérhető az üzletekben, és csak most rendelheti át őket .