Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

HP Neverstop Laser MFP 1200W

Nem olyan régen, a Hewlett Packard vállalat lézernyomtatókat mutatott be innovatív módon a festékpor feltöltésére. Az első tartályrendszerrel ellátott lézerkészülék az alapvető HP Neverstop Laser MFP 1000w modell és az kissé jobban felszerelt HP Neverstop Laser MFP 1200w. Ennek a monokróm multifunkciós készüléknek magasabb ára van, de verhetetlenül alacsony nyomtatási költségekkel, kényelmes toner utántöltő rendszerrel és vonzó kialakítással rendelkezik. A kiváló nyomtatási minőség és a teljesítmény mellett ez egy nagyon érdekes eszköz egy kis és közepes méretű vállalat számára, önálló kisvállalkozó számára, de otthoni irodához vagy többtagú háztartáshoz is.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: monokróm lézer Felhasználás cég/ háztartás: kis, közepes méretű cég, otthoni iroda

Nyomtató interfész: USB/ WI-FI

Mobil kapcsolat: AirPrint/ Google Cloud Print/ Mopria/ Mobile Print/ Wi-Fi Direct Print

Funkció nyomtató/ többfunkció: többfunkció - nyomtatás/ másolás/ beolvasás

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: nem (kézi) Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 380 mm

Mélység: 287 mm

Magasság: 293 mm

Tömeg: 8,73 kg

 

Modern kialakítás

A multifunkcionális készülék minimalista stílusú, klasszikus fehér, szinte bézs színben és két szürke árnyalattal. Elegánsnak tűnik, és tökéletesen illeszkedik egy modern irodához. Kompakt méretek, minőségi gyári kivitelezés szilárd műanyagokkal és tiszta vonalakkal az első látásra észrevehető. Ne keressen itt  túlzott lekerekített éleket. A multifunkciós készüléknek meglehetősen élesebb sarkai vannak és ergonómikus kialakításúak, ezért pozitív értékelést érdemel. A nyomtató ízlésesen fel van osztva egy szakaszra, ahol a szkenner található, és egy másik szakaszra, ahol a nyomtató található. Tetején van egy érintőképernyős információs LCD-kijelző és egy nyitható fedél, amely alatt van egy síkágyas szkenner. Alatta található egy kimeneti nyílás a papír számára kihúzható rudakkal, a jobb oldalon pedig egy tartály a festékpor számára. A festéktartály műanyag fedéllel lezárható és reteszelhető.  Ahhoz, hogy hozzáférjen nyissa ki a felső fedelet. A behelyezett festékcső elforgatására szolgáló reteszelő rendszer megakadályozza, hogy a festékpor ne kerüljön máshova, mint a megadott tartályba. Előlapján található a gyártó logója és a háttérvilágítású tonerkazetta állapotjelzője. Az a töltőcső kapacitásának kétszeresével tölthető meg. A készülék alja a kihúzható papíradagoló tálca számára van  fenntartva. Annak ellenére, hogy néhány cm-re kinyúlik az eszköz testéből, a papírt borító védi a portól. Hátul találhatók a csatlakozók a hálózati csatlakozáshoz és egy USB port a számítógép vagy a laptop csatlakoztatásához. A kezelőszervekhez és a papírkezeléshez való hozzáférés zökkenőmentes. Az általános kialakítás modern, a készülék stílusosnak tűnik.

Funkciók

Az MFP 1000w modelltől eltérően a HP Neverstop MFP 1200w beépített szkennerrel rendelkezik, és másolási és szkennelési funkciókat kínál a fekete-fehér nyomtatás mellett. A multifunkciós készülék rendkívül jól megoldotta a vezeték nélküli kapcsolatot Wi-Fi-n keresztül. Kényelmesen nyomtathat közvetlenül a mobilkészülékről az intuitív HP Smart alkalmazás segítségével. Az alkalmazás kibővíti a nyomtatási feladatok, a részletesebb nyomtatási beállítások és a nyomtató állapotának lehetőségeit. Az automatikus kétoldalas nyomtatás hiánya kissé lehangoló. Viszont kézi kétoldalas nyomtatást itt is használhat.

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtatási sebesség körülbelül 20 oldal/ perc, az első oldal nyomtatási kimeneti ideje 7,6 másodperc. A nyomtató által támogatott maximális papírméret A4. A nyomtatás felbontása 600 x 600 dpi. A bemeneti adagolótálca kapacitása 150 lap, a kimenetié pedig 100 lap. A maximális havi hozam körülbelül 2500 nyomtatott oldal. Az ajánlott havi nyomtatási mennyiség 200–250 oldal. A többfunkciós készülék fekete-fehérben nyomtat, nagyon jó minőségű lézer technológiával. A dokumentumok élesek, a fekete szín elég gazdag, és ez a modell nagyon jól kiemelkedik a nyomtatási minőség, a dokumentumok másolása és szkennelése szempontjából.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás

- modern, elegáns formatervezés

- egyszerű, intuitív működtetés

- a festék kényelmes feltöltése

- a monokróm nyomtatás minősége

- nyomtatási, másolási és szkennelési funkciók

- Wi-Fi és mobil nyomtatási támogatás

- HP Smart nyomtatási támogatás

- alacsony nyomtatási költségek

- a festékkazetták ár

 

A nyomtató hátrányai

- nem tartalmazza az automatikus kétoldalas nyomtatást

- csak fekete-fehér nyomtatás

- az adagolótálca kinyúlik az eszköz testéből

- magasabb vásárlási ár

 

Nyomtatópatronok

E többfunkciós készüléknek messze a legvonzóbb része az innovatív tartályrendszer a festékpor számára. A tartályrendszer előnyeit a tintasugaras nyomtatók már régóta használják. Ez a lézernyomtatók újdonsága és a HP Neverstop eszközök az elsők között vannak a rendszerben. A praktikus patront könnyen fel lehet tölteni egy csővel, amely a fecskendő működési elve alapján továbbítja a toner port. A szokásos töltés HP W1103A/ 103A patronkapacitása 2500 oldal. Töltse fel a tartályt egyszerre 2 x töltőkészlettel. Ez a nyomtatónál 5000 oldalas tonermennyiséget eredményez. A szokásos töltőcső mellett a HP W113AD/ 103AD 2 csomag is kapható. Annak elkerülése érdekében, hogy a festéktartály túltöltődjön, 2500 oldal nyomtatása után újratöltheti a festéket az 5000 oldalas kapacitásra.  Ily módon a készülék megakadályozza az újratöltést, amíg az új töltés be nem illeszkedik a tartályba.

Értékelés

Kissé csalódást okoz az eszköz ára, amely sokkal magasabb, mint a többi, jobban felszerelt többfunkciós lézer készüléknek, beleleértve   még a színes nyomtatókat is. Láthatjuk itt  nyomtatók és patronok értékesítését a gyakorlatban, amikor olcsó berendezéseket vásárol és a patronok drágábbak, vagy többet fektetnek be a berendezésekbe és hosszú távon ez kifizetődik a fogyóeszközök alacsony költségén. Ez a nyomtató egy jó példa arra, hogy a nagyon alacsony nyomtatási költségek és olcsó festék esetén magáért az  eszközért magasabb árat kell fizetni. A nyomtató legnagyobb előnye a megfizethető toner kényelmes feltöltése. Ezzel a tartályrendszerrel a költségek akár 80% -át megtakaríthatja a hagyományos tonerkazettákhoz képest. A nyomtató nyomtatásonként 5000 oldalt nyomtat, és az újratöltés ideje nem több, mint 15 másodperc. További előny a vezeték nélküli kényelmes nyomtatás, a kompakt méret és a modern kialakítás. Hátránya az automatikus kétoldalas nyomtatás hiánya. A HP Neverstop Laser MFP 1200w többfunkciós készülék kicsi és közepes méretű irodákhoz alkalmazható mindenütt, ahol szükség van jó, kiváló minőségű, nagyméretű monokróm nyomtatásra alacsony költséggel.

Tipp az Ön számára

Ha ez a multifunkciós készülék nem győzte meg egy korszerű kazettamentes rendszerrel, a tartós egytöltésű nyomtatással és az alacsony nyomtatási költségekkel, akkor talán ebben segíthet a termék környezetbarát jellege. A készülék 25% -ban újrahasznosítható műanyagból készül, és a töltőanyag tartalma akár 75%-ban környezetbarát anyagból.