Irodaszerek és iskola

HP OfficeJet 7110 ePrinter (nagyobb formátumú otthoni nyomtatás)

Ez a színes tintasugaras nyomtató kis- és középvállalkozásoknál alkalmazható, ahol elsőbbséget élvez a minőségi, de a megfizethető nyomtatás nagyobb formátumban, akár az A3/ A3 + széles formátumú nyomtatásig. Alkalmas promóciós anyagok nyomtatására, de felhasználható olyan háztartásokban is, ahol különféle méretű fényképeket kell nyomtatni. A fő előny, hogy ezzel a nyomtatóval nagyobb fényképeket vagy reklámplakátokat nyomtathat a vállalat számára.

 

Rövid jellemzés

Tintasugaras nyomtató/ színes nyomtatás/ A3/ A3 +/ USB/ Wi-Fi/ LAN/ Apple AirPrint/ HP ePrint

 

Méretek és tömeg

Mélység 419 mm/ szélesség 585 mm/ magasság 189 mm/ tömeg 8,5 kg

 

Kialakítás

Annak ellenére, hogy ez egy nyomtató, amely A3 formátumban nyomtat, az eszköz még mindig nagyon kompakt méretű, és nem lesz gondja az elhelyezéssel. Még az irodában vagy a hallgatói szobában sem fog sok helyet elfoglalni. A dizájn kellemes, és az egyetlen dolog, amit egy ilyen nyomtató megérdemelne, az LCD-kijelző. A gyártó nem telepítette az eszközbe, így néhány nyomógombbal elvégezheti az összes nyomtatási feladatot. A LED-ek be /, kikapcsológombok és a színes festékek  állapotjelzőiként szolgálnak. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a nyomtató nem kínál sok ilyen funkciót és beállítási lehetőséget, elegendő az ilyen irányítás közvetlenül a készüléken.

 

Funkciók

A HP OfficeJet 7110 ePrinter a szolgáltatások terén nem sok mindent kínál. Ez egy önálló tintasugaras nyomtató, amelynek fő előnye a nagy formátumú nyomtatás, akár A3/ A3 + formátum és a gazdag csatlakozás. Az USB-kábel és a PC-kapcsolat mellett a nyomtatót LAN-hoz is csatlakoztathatja, valamint laptopról és mobileszközről nyomtathat Wi-Fi használatával. Valójában ez az a szabvány, amelynek a legtöbb nyomtató ma megfelel. Ennél az eszköznél hiányzik az automatikus kétoldalas nyomtatás, amelyet csak manuálisan érhet el. Ezt a modellt azonban kibővítheti egy automatikus papíradagolóval, amelyet a nyomtató hátuljához csatlakoztathat. A bemeneti adagolótálca kapacitása 250 lap, ami a jó nyomtatási termelékenység szabványa, és a kimeneté 75 lap, ami otthoni és kisvállalkozások számára is elegendő, de 150 lapot minden felhasználó biztosan értékel.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtató a bekapcsolása után készen áll, az első oldal nyomtatási ideje 15 másodpercig tart fekete-fehér módban, színes nyomtatásé pedig  körülbelül 19 másodpercig. Ezek még mindig nagyon jó értékek. Ezzel az eszközzel percenként akár 32  oldal fekete-fehér dokumentumot vagy 26 színes oldalt vagy fotót is kinyomtathat. Ha azonban a lehető legjobb minőséget szeretné elérni, amelyet a HP OfficeJet 7110 ePrinter képes kinyomtatni, akkor az körülbelül 15 fekete / fehér oldal, vagy 8 színes oldal ISO szabvány szerint. Röviden, az ISO (Nemzetközi Szabványügyi Szervezet) a világ összes nemzetközi szabványának legnagyobb alkotójára és kiadójára utal. A gyártó által ajánlott havi nyomtatási mennyiség 200–800 A4-es oldal, de a teljes terhelés 12 000 oldal. Ami a nyomtatást illeti, már nagyon jó minőségű, szabványos papíron. Pozitív minősítést érdemel a jó színtartóság, valamint a gyorsan száradó nyomtatott dokumentumok és fényképek esetében.

 

A nyomtató előnyei

- a vezeték nélküli kapcsolat kényelmes beállítása

- egyszerű kezelés

- 4 különálló CMYK színes patron

- gyors és kiváló minőségű nyomtatás

- szegély nélküli nyomtatás

 

A nyomtató hátrányai

- Hiányzik az LCD kijelző

- A kimeneti tálca fedele meghaladja a tálca méreteit, és kissé instabilnak tűnik

- valamivel nagyobb zaj

 

Adathordozó típusok

Papír (brosúra, tinta, iroda), fotópapír, borítékok, kártyák (regisztráció)

Támogatott hordozó súlya 60–250 g/ m2

Támogatott HP Premium Plus fotópapír (300 g/ m2)

 

Nyomtatópatronok

A HP OfficeJet 7110 ePrinter széles formátumú tintasugaras nyomtató négy különálló, nagy kapacitású XL tintát használ a nyomtatáshoz. Az eredeti HP 933 XL színes patronok kapacitása 825, a HP 932 fekete tintáké pedig 400 oldal. Az alternatív és márkás Premium patronok kiválasztásával, amelyek kiváló minőségűek és megfelelnek az összes nemzetközi szabványnak, megtakaríthatják a tintaköltség körülbelül 50–70% -át. Ugyanazon vagy még nagyobb nyomtatási kapacitást érnek egy tintapatron cserére.

 

Energia fogyasztás

30, 3 W (max.), 25,4 W (aktív üzemmód), 1,92 W (készenléti állapot), 1,04 W (alvó üzemmód), 0,31 W (kikapcsolt állapot). A HP OfficeJet 7110 ePrinter nyomtató megfelel az Energy Star szabványnak, hogy energiát takarítson meg a teljesítmény csökkenése nélkül.

 

Értékelés

Bár sok tintasugaras nyomtató van a piacon, azoban nem sok olyan van, amely kiváló minőségű A3/ A3 + formátumú nyomtatást tudna végezni. A HP OfficeJet 7110 ePrinter nemcsak kis- és középvállalkozások számára alkalmas, ahol nagyobb promóciós anyagokat kell hatékonyan kinyomtatnia, de otthoni fotósoknak is örömet szerez. A teljesítmény, a nyomtatási minőség, a sebesség és az ár aránya nagyon jó. A készülék gyári feldolgozása kiváló minőségű, a vezérlés pedig nagyon egyszerű. Sajnos maga a nyomtató nem tartalmaz USB csatlakozót vagy SD kártya nyílást a közvetlen nyomtatáshoz, de a gyártó ezt kompenzálta a vezeték nélküli kapcsolat támogatásával. Enyhe csalódás a kimeneti papírtálca, amely gyakorlatilag úgy működik, mint a bemeneti papíradagoló, vagyis egy hihajtható támaszték szolgál a papír megtartására. A kimeneti tálca méretei meghaladják a bemeneti tálcáét, ami által a nyomtató kissé instabillá válik. Ha tintasugaras nyomtatót keres fényképek vagy hirdetési dokumentumok nyomtatásához A3 formátumban, ez jó választás megfizethető áron.