Irodaszerek

HP OfficeJet 7610/ HP OfficeJet 7612

A HP OfficeJet 7610 és a HP OfficeJet 7612 kettős modell a nagy formátumú tintasugaras multifunkciós modellcsalád része. Alkalmasak kis- és középvállalkozások irodáihoz. Ennek a multifunkciónak a legnagyobb előnye, hogy az All-in-One rendszeren kívül tartalmazza, az A3 / A3 + méretű dokumentumok nyomtatásának a támogatását is. Mindkét modellnek ugyanaz a kialakítása, csak kis különbségeket rejt a funkciókban. Az eltérést az automatikus kétoldalas nyomtatási opcióban találhatja meg. A HP OfficeJet 7610 csak kézi kétoldalas nyomtatást engedélyez, míg a HP OfficeJet 7612 lehetővé teszi az automatikus kétoldalas  nyomtatást.

 

A HP OfficeJet Pro 7610 rövid jellemzése

Tintasugaras többfunkciós/ színes nyomtatás/ A3/ USB/ LAN/ Wi-Fi/ HP ePrint/ Apple AirPrint

 

A HP OfficeJet Pro 7612 rövid jellemzése

Tintasugaras többfunkciós/ színes nyomtatás/ duplex/ A3/ USB/ LA / Wi-Fi/ HP ePrint/ Apple AirPrint

 

A HP OfficeJet Pro 7610 méretei és tömege

Mélység 419,03 mm/ szélesség 617 mm/ magasság 297 mm/ tömeg 16,17 kg

 

A HP OfficeJet Pro 7612 méretei és tömege

Mélység 505 mm/ szélesség 617 mm/ magasság 297 mm/ tömeg 17,6 kg

 

Formatervezés

Mindkét modell azonos kialakítással és szinte azonos méretekkel rendelkezik. A különbség a 7612 modell mélységében van, amely mérete 505 mm. Ezeknek az eszközöknek a mérete kompakt, aminek könnyebben megtalálja az elhelyezését még kisebb helyen is. A 297 mm magasság miatt az alacsonyabb eszközök közé tartozik. Kiváló minőségű gyári kivitelezés és ergonomikus kialakítás adja a nyomtató modern megjelenését. Az elülső oldalon színes LCD kijelző található érintésvezérléssel. A HP OfficeJet 7612 6,75 cm-es kijelzővel rendelkezik, míg a 7610-es valamivel kisebb 6,70 cm-es kijelzővel. A 7610 multifunkciós készüléknek kisebb tömege van 16,17 kg, a 7612 multifunkciós készüléknek pedig a tömege 17,6 kg-ra nőtt. Az elülső oldalról nem hiányzik a gazda USB-port az USB-kulcsról történő gyors nyomtatáshoz.

 

Funkciók

A HP OfficeJet 7610/7612 többfunkciós készülék kiváló minőségű fekete-fehér és színes nyomtatást kínál A3 formátumig, 9 oldal/ perc másolással, 1200 dpi szkenneléssel és 100 oldalas memóriával rendelkező faxolással. Van egy csatlakozás USB-n, Ethernet-kábelen keresztül és a vezeték nélküil Wi-Fi-n keresztül. Használhatja a mobiltelefonról történő nyomtatást és a szkennelést közvetlenül USB-kulcsra, e-mailre és számítógépre több formátumban.

 

Nyomtatási sebesség és minőség 

Mindkét modell 32 oldalt nyomtathat fekete-fehér módban, vagy 29 színes oldalt percenként, vagy ISO szabvány minőségben 15 oldalt fekete-fehérben/ 8, 8 oldalt  színesben. Körülbelül 19 másodpercbe telik az első oldal kinyomtatása. Csak a HP OfficeJet 7612 kínál automatikus kétoldalas nyomtatást. A nyomtatási minőség magas, és mindkét modell A3-as méretig képes nyomtatni. Az automatikus dokumentumadagoló és a 250 lapos bemeneti adagolótálca gondoskodik a folyamatos nyomtatásról. A gyártó által ajánlott havi terhelés 800 oldal, de a maximális terhelés legfeljebb 12 000 oldal.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás

- modern ergonomikus kialakítás

- nyomtatási minőség és sebesség

- színes nyomtatás

- többfunkciós (nyomtatás, másolás, szkennelés, fax)

- csatlakozás (USB, LAN, Wi-Fi)

- automatikus kétoldalas nyomtatás (csak a HP OfficeJet 6712 esetén)

- A3 nagy kapacitású nyomtatás (másolás és szkennelés A3-ra is)

- nagy kapacitású XL tintapatronok (beleértve az alternatív tintapatronokat) használatának képessége

- különálló tintapatronok (csak üresek cseréje)

 

A nyomtató hátrányai

- duplex hiánya a HP OfficeJet 7610 esetén

- hosszabb az első oldal nyomtatási ideje

- kissé lassabb adagoló

 

Adathordozó típusok

Max. A3 formátum, sima papír, újrahasznosított papír, fotópapír, durva papír, fóliák, bevont papír, címke, regisztrációs kártya, boríték

 

Utántöltések a nyomtatóhoz

Ezen többfunkciós nyomtatók mindkét modellje tintasugaras technológiával nyomtat, és különálló tintapatronokat használ a nyomtatáshoz. A gyártó eredeti tenerein a fekete tinta esetében a HP 932/932 XL fekete jelölés látható, a színes tintáknál: cián, bíbor és sárga a HP 933XL (CMY) jelölés található . Az XL töltések kapacitása 825 oldal színesben és 1000 oldal fekete- fehérben. Lehetőség van alternatív patronok használatára is, amelyek kompatibilisek a multifunkcionális eszközök mindkét modelljével. Kiváló áron kaphat alternatív tintapatronokat vagy márkás TonerDepot Premium tonereket kiváló minőségben.

 

Értékelés

A HP OfficeJet 7610 és a HP OfficeJet 7612 többfunkciós készülékek rendkívül hatékony eszközök, amelyek kiváló minőségű A3-as méretben képesek nyomtatni. Ha promóciós anyagokat, fotókat vagy más dokumentumokat nagyobb formátumban kell kinyomtatnia, ezek a modellek kiváló minőségű, nagy kapacitású tintatartályokkal készek nyomtatni költséghatékonyan.

 

Tipp az Ön számára

Mindkét multifunkciós eszköz ENERGYSTAR®2.0 tanúsítvánnyal és EPEAT®Bronze besorolással rendelkezik. Az automatikus kétoldalas nyomtatási funkció használatával akár 50% -ot is megtakaríthat a papírköltségeken. Az előre beállított többfunkciós be- és kikapcsolás ütemezésével további 40% -os energiacsökkentést érhet el.